Обсъждане на автокъщи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Обсъждане на автокъщи

Мнение от venzo » 01 Дек 2024, 22:00

Хора, ползвам съм carvertical преди 3 години като си купувах колата. Имам спомен, че показваше ремонтите дата по дата. Сега го пуснах за същата и няма нищо за ремонтите и какво е свършено. Питането ми е, има ли вин декодер който да го прави. Идеята ми е да продам Х3-ката заедно с достоверна информация за това къде/как съм я поддръжал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Дек 2024, 11:10

venzo написа:Хора, ползвам съм carvertical преди 3 години като си купувах колата. Имам спомен, че показваше ремонтите дата по дата. Сега го пуснах за същата и няма нищо за ремонтите и какво е свършено. Питането ми е, има ли вин декодер който да го прави. Идеята ми е да продам Х3-ката заедно с достоверна информация за това къде/как съм я поддръжал.

Ако намериш нещо читаво и искат пари за минимум 2 автомобила, може да си разделим парите за информация, като ти пратя и вин за проверка на мой автомобил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 04 Дек 2024, 14:10

venzo написа:Хора, ползвам съм carvertical преди 3 години като си купувах колата. Имам спомен, че показваше ремонтите дата по дата. Сега го пуснах за същата и няма нищо за ремонтите и какво е свършено. Питането ми е, има ли вин декодер който да го прави. Идеята ми е да продам Х3-ката заедно с достоверна информация за това къде/как съм я поддръжал.

Баш какво е свършено и какви ремонти са правени единствено от дилър си мисля може да вземеш. Колата от Щатите ли е купувана? Защото auto-records дава достатъчно инфо за 6.99 евра, ако е обслужвана при дилър редовно на потенциален купувач.

Потребител
Аватар

Мнение от venzo » 06 Дек 2024, 11:53

Autorecors ми ги даде само като посещения в сервиза в София. Надявам се на нещо като карфакс - къде, какво, колко...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Мар 2025, 12:26

https://youtu.be/4JmMUAWsL-0?si=r538uW8TXnm2xaZg
Много хубаво и точно видео, ама не знам автора се прави на луд или наистина очаква да намери мечтания Туаран на цена, която не съществува дори в Германия? :shock:
Ето какво му написах отдолу:
Какви рами на коли за 15к, да не кувате кола на 1-2 години или някой М пауър? Хората получават каквото искат. Отидете при същия продавач в Асеновград и му кажете, че желаете Туаран с екстри, на 200000км. немски, запазен, сервизиран с история и го питайте дали може да ви намери. Отговорът го знаем всички какъв е, но подозирам, че цената няма да ви хареса. Та говорите истината да, но я представяте както дявола чете евангелието. Тези туарани ги карат таксита в Германия до половин или милион километра, но тук на 300000 мислят хората, че не стават за нищо вече :mhihi:
Няма лошо да се търси кола на 200, но като не си готов да платиш цената, която може да се види в немското мобиле, някак не е ок да се мрънка, че тука няма бяла лястовица. Вместо това се възползвайте, че в България е по-евтино да поддържаш кола на 300000 и си купете нея. Или си купете кола на 200000 за колкото струва, а не колкото ви се иска да струва :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 25 Мар 2025, 13:39

Защо, какъв е проблемът да се иска ВИН за каквато и да било кола?
Аз горе-долу същия подход имам. :dunno: Проучвам продавача/автокъщата(даже мисля че от теб исках информация за една автокъща в Казанлък), ръжди, ВИН, документи, диагностика преди изобщо да се занимавам да говоря за каквото и да било. :dunno: Разбира се, след всичко това колите в България директно отпадат. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Мар 2025, 13:53

Защото на тая ниска цена спрямо другите ще му е ясно, че нещо не е както трябва. И той така почва видеото, дай да видим с колко са въртяни. :mhihi: И пак не виждаш с колко правиш просто сметка ако е минала Х километри на година. И защото най-вероятно на търговеца му е писнало да дава винове на хора искащи да платят ниската цена, която не съществува никъде, колата ако може да е като от шоурума. Караш му такава като от шоурума, аааааааа, много скъпа, той за тия пари ще намери ехееееее...не може да се мине така. :mhihi: И мрънка, че търговеца му давал само 1000 км гаранция. :shock:
Същият този трол сега го видях, че има видео със заглавие как най-хубавото БМВ е продаденото и съвсем затвърди мнението ми. Вътре само мрънка как нещо сменил защото била стара колата, ама пък му харесвала. :mhihi:
Колата уж поддържана, той я продал защото вече нямаш нужда от нея, ама за какво е това заглавие? Каква изненада, негови познати имали по-нови коли нисък клас и плащали по-малко за поддръжка. :shock:
https://youtu.be/TMY_bYGxUcE?si=RYnltmyuiz-zCCC1
Някакъв коментар само имаше, че се е прецакал защото е продал поддържана кола по която сменил почти всичко и я маха малко преди да стане олд таймер и да си вдигне още цената. :mhihi:
Та много харесвам мрънкачи на всяка тема. И лафът е кардинално за кола, че най-хубавата е продадената. От една страна ако си търговец, от друга ако си се отървал от някаква. В случая тоя хем се привързал, хем мрънка, че не е като Дачия. Ама ние отдавна сме достигнали сингулярност в този форум, че най-добре е човек да си купи Дачия. Както викаше водещия по ФМ+ ли беше тия дни, френските коли са ужасни защото най-добрата френска кола е Дачията. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 25 Мар 2025, 14:09

Порпускаш един тънък момент обаче. Не е сигурно, че гони непременно най-ниската цена.
Търсенето на пълноразмерни 7 местни ванове(какъвто Туаран-а не е) с конкретен двигател, кутия и не дай си боже екстри ти оставя много малко възможности.

Ако се върна към автокъщата в Казанлък - колата там беше с повече от 50% под бюджета ми и откровенно много евтина. Но аз имах толкова малко опции, че все пак отделих някакво време да я проуча.....

Иначе и аз не харесвам съдържанието му. Но по стечение на обстоятелствата, преди повече от година бях в сходна ситуация и наистина вариантите от които избираш не са много. при това аз нямах много изисквания за екстри - не исках панорамен таван и исках теглич, нищо друго не ме интересуваше откъм екстри.
В крайна сметка дори и в Германия си купих кола без теглич и си го слагах сам, просто защото и там това отрязваше голяма част от избора. Да не говорим, че фанатичното ми изискване "без точка" ръжда зачеркна поне 50% от обявите в Европа и 100% от тези в Австрия. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Мар 2025, 14:20

Да, това с ръждата си е доста тънък момент. :mhihi: На мен също като съм гледал там това ми е било важно изискване. :mhihi:
На мен също не ми трябват много екстри като избирам кола за мен, но ако мисля продажбата после, пак са важни защото хората се впечатляват от неща, които ползват много рядко или изобщо, но бъдат респект на подсъзнателно ниво. :mhihi:
А дали търси най-евтината...щом се разходи да я види, но не отиде да види 1.6 само защото е 1.6, значи цената също му е от първостепенно значение. Ако не беше, със сигурност можеше да се разходи до Германия или да поръча на някой доверен. Който после щеше да яде дървото защо не е видял някоя забележчица. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 26 Мар 2025, 8:35

По стечение на обстоятелствата тази сутрин бях свидетел и индиректен участник във връщане на километри на автомобил преди да мине преглед. :mhihi:
Знам, че на запад го правят основно заради застраховките и лимитите които имат за километри. Но не се бях замислил, че и тук някой си прави труда. Аз не купувам коли, за да ги продавам след 2 години и изобщо не ми е минало през главата. Нали обаче започнаха да въвеждат регламенти с цел да има единен портал, на който да се вижда коя кола на колко километра е минала преглед. Явно някакви хора това ги е притеснило и практиката да се връща километража преди прегледа става все по-честа.

Тази сутрин, кола която е минала ~100000км между прегледа от Март 2024 и днешна дата и се върнаха 80 000км :mhihi: Съответно за единния портал и CarVertical тази кола ще е минала около 20 000км тази година. :mhihi: При това не си мислете, че е някакъв премиум автомобил. Форд Галакси 2011г. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Мар 2025, 9:09

Нека ги връщат бе, аз дадох 3330 лева за ремонт на моята Зафира сега, че стана на 500000 и по предницата нищо не бях правил, заради некадърен чирак на майстора имах надран вал, смених него, основни и животни лагери, пластмасовия капак на клапаните(2-ри път за 500)комплект, съединител(без помпа, тя е сменяна два пъти, на него също му е втори път, но имаше живот)ангренаж и пистов ремък, задни и предни и амортисьори с тампоните лагерите, предни спирачни дискове, отпред всякаква тампони, биалетки(излезли) шарнири един, накрайници, маслото на кутията, каквото има, като миналата година сменях ваноси(авансатори при Опел)главата правих, катализатор слагах, превантивно рециклаж на картера и динамото и такива неща.
Сега ще вкарвам на жената Зафирата утре на 330000(ужжжжж, ама са според мен малко повечко)че гори масло, направо главата на земята, казал съм на майстора без да ми казва колко са износени изпускателните клапани да поръчва всичките, сегменти, лагери, едни гумички от които влиза масло в антифриза, катализатор ще и сложа защото някой го е избочил(мога да минавам преглед, не искам, мирише гадно без на бензин, отрова си е)ремъци ще сменя разбира се и нещо друго ако излезе, абе над 3000 според мен ще е, ама се дават и караш кола за много километри напред. Ходовата и част е наред. Е какво толкова като колите са на да речем половин милион и двете? Аааааа, забравих, ганЦо е свикнал, че като купи кола после трябва да разправя гордо как нищо не е правил защото иначе ще му се смеят какъв е балък, понеже други ганЦовци така разправят. Колите им горят 5, вървят с 200+, не се чупят и все някой им дава цена над пазарната, ама те не ги дават. :mhihi:
Някои толкова се оливат, че като продават кола и пак викат как нищо не са правили(защото по хипер колите нищо не се прави)без да осъзнават, че някой разбиращ веднага си мисли, че купи ли я и почва той.
Същите тези лауреати искат кола на 200000, да е евтина и обслужена. Ама какво значело сервизирана, той иска да са и сменени всички филтри барабар с горивния ако може, всички течности барабар с масло кутия и спирачна течност, да има документ от истински сервиз защото другия може да лъже и това да е евтино. Качваш се и караш. :mhihi: :dummy: Как да не ги храня такива? Значи човека ще направи обслужване за 1000+ лева и ще ти смъкне цената под пазарната даже? Под немската пазарна. :mhihi:
Вече обаче се усетиха, че няма коли на 140-170000 без пари и търсят на 200+ защото "може и да са реални". :mhihi: Скоро ще вземат да търсят на 300 защото там някъде в Германия гледат да са ги махнали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Мар 2025, 9:49

Този 'единен портал', в който могат да се видят километрите, на които колата е минала на ГТП, къде може да се види? Платено ли е?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 26 Мар 2025, 10:26

Не съществува още.

За сега просто информацията се събира на едно място. Но не е достъпна за използване от гражданите. Дали някоя държавна институция или застрахователи я ползват нямам представа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Мар 2025, 10:42

Панацея няма. Нарушители винаги има. Това не значи, че трябва да се седи със скръстени ръце и нищо да не се прави по въпроса. :dunno:

Цените на новите коли толкова паднаха напоследък (отнесено към инфлацията), че си става лукс да караш стара трошка. Като сложим и цените на ремонтите, нищо не се спестява... и това просто се чисти по естествен път.
Според мен трябва да не си наред с главата да връщаш километри на кола произведена 2011 година :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 26 Мар 2025, 10:48

Съгласен съм. Аз лично нямам никакво намерение на моята кола да връщам километри всяка година. :dunno:

Просто споделям, че практиката това да се прави се пренася и тук.

Цените на новите коли толкова паднаха напоследък (отнесено към инфлацията), че си става лукс да караш стара трошка. Като сложим и цените на ремонтите, нищо не се спестява

Покупката и поддръжката на стара масова кола винаги излиза драстично по-евтино от покупка и поддръжка на нов автомобил със сходно вътрешно пространство и задвижване. Дори да купиш най-голямата трошка от Враца и да трябва да я реставрираш, пак ще ти излезе по-евтино.

Така че, не съм съгласен с твоето твърдение. От гледна точка на безопасност, фарове, имидж, екология и т.н. новата кола драстично превъзхожда тази която е втора употреба, но по отношение на цена и разходи нещата са грозни.
Последна промяна TheDriver на 26 Мар 2025, 10:55, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата