Море 2026г.?!...
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Море 2026г.?!...
Винаги когато правя road trip правя един дълъг етап в самото начало и след това все на къси отсечки + ден почивка на по-интересните места
Както си го намислил изглежда добре. Това за Триест наистина може да дойде в повече, хубаво го премислете дали няма да изкарате един ден по пътищата, без да видите нищо, но за сметка на това да се изтощите и да измъчите детето
ПП: Дай идея за хубави места за хапване в Белград, че ще ходя след няколко седмици за уикенд там
Както си го намислил изглежда добре. Това за Триест наистина може да дойде в повече, хубаво го премислете дали няма да изкарате един ден по пътищата, без да видите нищо, но за сметка на това да се изтощите и да измъчите детето
ПП: Дай идея за хубави места за хапване в Белград, че ще ходя след няколко седмици за уикенд там

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
TNT написа:Началото на март, 5-6-7-8-9, нещо такова, плюс-минус. Не очаквам опашки тогава, поне не и на Калотина. Тогава съм пътувал и няма никой.
Новата идея ни е да направим тежко пътуване първия ден и директно Пловдив - Загреб. Waze дава 8ч, Google Maps 9ч30минЗа вечеря все да сме стигнали. На следващия ден да разгледаме квото разглеждаме и от там кратко пътуване до Любляна с 2 нощувки. После Любляна - Белград/Нови Сад - Пловдив. Това ми се струва най-компромисен вариант. Пловдив - Загреб - Любляна - Белград/Нови Сад - Пловдив .
Жената мисли и някаква бърза разходка "Любляна - Триесте - Любляна", доста близо е, ама мисля, че ще се престараем и с това. И без това ни е стегната програмата.
Като гледам и с 1 резервоар няма да стигна, еле па да се върна, ама предвид проблемите с горивата в Сърбия, май не искам да сипвам там. Кой знае ква дълбока резерва умешена с нещо си ще сипя. При хърватите предполагам са ок горивата ?
В Сърбия не сипвай нищо
I love the sound of V8 in the morning...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И за мен всички изброени градове не са нищо особено и да се бие път до тях е малко безсмислено, освен ако целта не е возене и каране..
Все пак на подобни километри е Тимишоара и Суботица, може да ги видиш, поне са хубави, особено Тимишоара.
Все пак на подобни километри е Тимишоара и Суботица, може да ги видиш, поне са хубави, особено Тимишоара.
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
- Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC
Това пътуване трябва да включва Плитвичките езера и пещера Постойна Яма. Иначе другото са градове като градове.
Ride on
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вече направих първото море миналата седмица в Оман.
Не бях ходил и ме изненада много приятно. Със сигурност ще се ходи пак.
Отделно взех за началото на ноември билети до Лансароте(октомври -ноември е перфектно) , че бяха без пари буквално, 100€ двупосочен от София, а не съм ходил там точно там от 15 години.
Не бях ходил и ме изненада много приятно. Със сигурност ще се ходи пак.
Отделно взех за началото на ноември билети до Лансароте(октомври -ноември е перфектно) , че бяха без пари буквално, 100€ двупосочен от София, а не съм ходил там точно там от 15 години.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Don_Diego написа:ПП: Дай идея за хубави места за хапване в Белград, че ще ходя след няколко седмици за уикенд там
От 7 години не съм бил и нищо конкретно не помня. Имаше една уличка с много ресторанти, ама даже не я помня къде е
Не е в Белград, а между Белград и Нови Сад, но това е най-хубавото място, където съм ял в Сърбия. https://maps.app.goo.gl/6LJA8vZhps68Tiji7 Имахме специално 5 степенно меню, фирмено уредено. Сега се чудя как да завъртя от там да минем за един обяд, да проверя нещо наистина специално ли сме яли или си е така при тях. Казваха ни, че всичко в ресторанта - салата, мезета, месо, ракия - всичко се прави в радиус от 50км
msi200 написа:... например Будапеща е много по-хубаво.
Това ще е за друг път, за повече време и с повече дестинации. Обмисляхме го, ама то като отидеш до там, трябва и до Братислава, и до Виена, а пък не стават и за по 1 нощувка...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Абсолютна пунта-мара е тоя "мишленския" ресторант в Белград. 
Уличката с хубавите места за ядене се казва Скадарлия(Skadarlija/Скадарлија).
Отдавна май не съм го натъртвал, но Белград по-добре го пропуснете...

Уличката с хубавите места за ядене се казва Скадарлия(Skadarlija/Скадарлија).
Отдавна май не съм го натъртвал, но Белград по-добре го пропуснете...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Не ога се сета ама беше по главната пешеходна като вървиш към цръквата се пада отдясно. неогледно на вид обаче имат нещо като дюнери, най-различни видове..ммммм
Не е ресторант в класическия смисъл на думата де.
Не е ресторант в класическия смисъл на думата де.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
empar написа:Уличката с хубавите места за ядене се казва Скадарлия(Skadarlija/Скадарлија).
Отдавна май не съм го натъртвал, но Белград по-добре го пропуснете...![]()
![]()
Да, точно така беше уличката. А за мишленския ресторант, даже четох, че се пушело вътре
Белград наистина не е нещо уау. Както казах вчера на жената (тя не е била), в Русе е по-хубаво
Като цяло цялата Сърбия - там готиното е кръчмите. Хубава месо, готини разядки, хубава ракия, оркестърче
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
Това беше един от най-добрите ресторанти в Белград - Perper.
От много години не съм ходил, а така като гледам на снимките, май вече е станало закусвалня/street food
https://maps.app.goo.gl/jwYKU3qhFZnDWGVr6
От много години не съм ходил, а така като гледам на снимките, май вече е станало закусвалня/street food
https://maps.app.goo.gl/jwYKU3qhFZnDWGVr6
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Вкусна им е храната на сърбите, ама тва дето се пуши в ресторантите всичко убива...
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
В Нови Београд има много хубав ресторант: https://maps.app.goo.gl/27o2ewbYjJ3dyzmq6
Иначе на Скадарлия където и да седнеш все е тая - станало е много комерсиално и туристическо
Иначе на Скадарлия където и да седнеш все е тая - станало е много комерсиално и туристическо
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
b_u_b_o написа:Вкусна им е храната на сърбите, ама тва дето се пуши в ресторантите всичко убива...
Преди като пушех ми беше готино. Пиеш си ракията, пафкаш си, топ. Сега не съм пушил от преди коледа и вероятно ще ми е тегаво..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Разглеждам цени за някое късо море из Европа.
Самолети и да намеря евтини 30-40€ в посока, всичко друго е брутално скъпо.
Подобие на кола 70-100€ на ден, хотели над 100€ пълни дупки, гледах че предлагат и палатки вече!
Абсолютно ме губят, дори със скъп билет няколко стотин евро, ще ида из Азия и всичко е 3-4 пъти надолу без милионите хора до теб на плажа.
Самолети и да намеря евтини 30-40€ в посока, всичко друго е брутално скъпо.
Подобие на кола 70-100€ на ден, хотели над 100€ пълни дупки, гледах че предлагат и палатки вече!
Абсолютно ме губят, дори със скъп билет няколко стотин евро, ще ида из Азия и всичко е 3-4 пъти надолу без милионите хора до теб на плажа.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
Аз пък навивам жената за околосветско пътешествие с кораб. Тръгва се от Маями в края на годината около декември и след 9 месеца някъде септември се връща отново в Маями, като се спира на доста пристанища и градове из Тихия, Индийския океани и Атлантика. Може да не се вземе целия пакет, а само част от него, т.е. някъде по средата да се слезе и със самолет обратно. Или пък да се качите на кораба някъде по средата. Тя обаче нещо хич не се навива от една страна заради финансовата част, а най-вече поради това, че плаването на кораб не и се отразява много добре, хваща я морската болест. Преди десетина години ходихме до Козумел за седмица и през цялото време лежа в каютата. Иначе мен най-много ме притесняват последиците от един такъв трип след това, в смисъл че 9 месеца ол инклузив на кораба след толкова много ядене и пиене как ще възвърна формата си. Та ще видим, времето ще покаже, иначе от към финансовата част със същите разходи може да се види много повече свят като се лети дори в бизнес класата.
keep walking