Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Море 2025г.?!...

Мнение от adovet » 31 Авг 2025, 11:56

За първи път ходихме на островите надолу към Санторини. Бяхме първо 6 дни на остров Иос на една сватба. Къщата където беше сватбата беше уникална https://cycladicgem.com/. Плажовете на Иос са много добри, но единственото което не преценихме е че водата е по студена 25-26 градуса, най вероятно защото е в открито море. Много хубави таверни с много хубави барове. След това бяхме две нощувки на Санторини. Определено там втори път не бих отишъл, страшна лудница мноооого народ и цените са доста по високи, една бира от 330мл-12-13евро. И плажа не е нещо особено освен, че е вулканичен(черен). Рентакарите също не ги даваха с пълна застраховка и плащахме по 65 евро/ден. Та като цяло ако ходите в тази посока по добре на по малко известните острови.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 01 Сеп 2025, 10:11

Аз имам доста сериозен проблем, който вече почва и на нервна почва да ми влияе. Пети път ходя в Неа Перамос (Гръцко) и винаги след ден първи, съм с жестоки стомашни проблеми, в най-лекият случай, само с разстройство...
Какво ли не опитвах. Избягвах морските дарове, пробвах само със салати, пробвах със сувлакитата им, гироси, дори съм опитвал и само с тестени неща там, но винаги ме хваща нещо. Не знам дали изобщо е от храната...
От към плажове, ходя само на Амолофи, където не е мръсно и водата е кристал. Нямам никаква идея защо винаги ме хваща нещо от стомашно чревните, но ми убива почивката, просто нямам логично обяснение. Вода кажи речи здвавословен начин на живот и реално проблеми с корема нямам.
За инфо, ходил съм на Тасос, Керамоти и по третия ръкав, там такива проблеми нямам. Но виж 4-5 пъти на Неа Перамос, винаги от ден едно ми се ***** мамата от стомашно чревни. Не знам, храната ли им е гадна, кухните ли не са им чисти, нещо във водата ли има, но е трагедия. Това даже почва да ми клони везните да не ходя вече там......
А може би, просто е чист гаден късмет.
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Сеп 2025, 10:26

Смени мястото.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 01 Сеп 2025, 22:19

На Китен никога не ме е свивал корема :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Сеп 2025, 19:49

mr_petroff написа:На Китен никога не ме е свивал корема :ok:

Странно и мен...Сигурно,защото никога не съм ходил на Китен. :ok:
Мани майтапа ама вярно смени мястото щом не ти понася. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Сеп 2025, 9:34

Аз в Гърция познавам лично само 1 човек имал такива проблеми и съм почти сигурен, че ми беше казал за същото място :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 06 Сеп 2025, 17:18

Шести ден в Криарици от 9-10, колкото по затънтено място, толкова по добре, поне за мен. Супер е, като в рая :D. Само на 14 км. в Сарти е мазало, тълпи... Вчера в Каламици на плажа НЯМА свободен сет. Сърбите са повече от нас тука, рядко шумни и нахални са станали :dunno:, да не описвам сръбска селения по плажа...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Сеп 2025, 20:13

Снощи минах пътя към Гърция през Маказа. Тръгнах 1 през нощта. Никакви задръствания никакви защото...ами нямаше коли. :mhihi: На светофара за Ксанти бях САМА кола да речем около 3-4 сутринта. :mhihi: В Кърджали задръствания нямаше, защото...ами пак защото нямаше коли. Накладки не знам колко съм изтъркал за целия път от 800+ километра. :mhihi: Та който иска да няма задръствания, избира си времето и няма проблем. Предполагам на светофара в Ксанти понеделник следобед ще е ужас, а тарикатите решаващи да избомбят всички балъци чакащи кротко вдясно само утежняват положението.
Всъщност понеже не съм такъв специалист, от къде може да се избегне този светофар защото не ми се гледат пак всички ГанЦовци и румънци как ни бомбят отляво, сякаш не мога и аз да се направя на нахален и да избомбя всички балъци.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Сеп 2025, 21:47

Е, няма ли насрещно движещи се :dunno: ? Как минават от там, като е тясно? Иначе, още на спускането, на широкото, завиваш на дясно към университетския кампус. От там можеш да влезеш и минеш през Комотини или да го обиколиш от север по едни малки пътчета, които не са много зле.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Сеп 2025, 6:42

Не си ли ги виждал как минават на връщане? Според мен явно е практика. Тя опашката става толкова голяма, че реално не се вижда светофара и те се правят на луди, че не знаят как е една лента за направо като идеш на него. Бомбят колкото коли могат(понякога много десетки)отиват отпред и вече там може да мине само една кола за направо защото е тясно като има нареден от БГ насам и...пускат десен мигач...все някои ще ги пусне да минат в колоната. Толкова. Тарикатска работа на някаква луда жега вън.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 07 Сеп 2025, 10:43

Сигурно става дума за сфетофара на Комотини, заобикаля се покрай военните поделения и се излиза доста след града, по стария път. Обаче и там взеха доста коли да минават, но си е доста по бързо.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Сеп 2025, 11:03

Даааа, моя грешка. :oops: Не съм много опитен още в Гърция.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 07 Сеп 2025, 18:38

Top Gun Maverick написа:Не си ли ги виждал как минават на връщане? Според мен явно е практика. Тя опашката става толкова голяма, че реално не се вижда светофара и те се правят на луди, че не знаят как е една лента за направо като идеш на него. Бомбят колкото коли могат(понякога много десетки)отиват отпред и вече там може да мине само една кола за направо защото е тясно като има нареден от БГ насам и...пускат десен мигач...все някои ще ги пусне да минат в колоната. Толкова. Тарикатска работа на някаква луда жега вън.

Говориш за тези, които се спускат от България ли? Нали има и насрещно движещи се коли? Как ги засрещат? Сигурен съм, че скоро ще има полиция по тази отсечка и ще ги резнат тарикатчетата... То, и доло на светофара, ако никой не ги пусне, какво става?

В Кърджали е асфалтирана доста голяма отсечка от булеварда... Работят явно.. За догодина ще е готово, според мен! Дано оправят и входа на града, че и там е :banghead: :banghead:
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Сеп 2025, 20:26

Не, говоря за на връщане, на отиване все съм по време в което няма много хора явно и не съм видял засега драми. Утре вечер ще видя как ще е.

empar написа:Тъй, прибрахме се от Парга! Трябва да се види - ВЕДНЪЖ!
Язък за всичките красоти и история с тая навалица, чу'ек! Декември-Януари може да мина за зехтинче от фабриката и толкова. Кракът ми повече в това нещо не стъпва в сезон.

Накратко ще се опитам да похваля няколко неща.
Хотелчето - Kefalas Apartments. Класическо семейно хотелче в Гърция. Чисто, поддържано и със супер готини домакини.
Като заведения - двата ресторанта на плаж Валтос - Captain's и Al Marе.
Като плажове - Луца+Врахос(не знам къде е разликата и границата), което го имам набелязано от няколко зимни ходения за риба и не разочарова. Чисто, спокойно, красиво, баровете бяха супер.
Амудия - Моджо вече го сподели. За деца е един път.
ТОП ЪФ ДЪ ТОП - заливът на Одисей. Морето е идентично с Амудия, няма много хора а гледката е МАМАТА и в двете посоки. Напред море, назад планина, а в южната част на залива има и ледена карстова рекичка. Зимъс ще отида, когато е напълно празно да му се порадвам на спокойствие и да попълзя малко по скалите от северната страна, защото имат доста потенциал.
Под въпросният залив на Одисей(Керенца) има още три невероятни прелести - Скала, Алони и Амонаки, но там беше невъзможно след 10 сутринта да си намериш място. Позяпахме само.

За първи път след 12 години в Гърция дойде и времето за някоя и друга греда!
Самият плаж Валтос е покъртителен коптор. Беше ни под гъзовете, та го посетихме два пъти. Тотална грешка! Балкански селски парвенюта от всички видове, платени шезлонги, за които минават разни баДки да ти събират кеш и не ти дават касова бележка. Пясъкът е пълен с фасове, цените са абсурдни, а сервираното е съвършена помия. Водни дейности на 25 метра от брега, навътре няма влизане, защото ще те помете нещо. Джетове, лодки, яхти, накачулени една върху друга. Идваше брегова охрана да им се карат нещо. Тая нощ акостира и някакъв 100 метров круизер на входа на залива, та съвсем осра пейзажа.
Имаше и забавна част! Едно сервитьорче на второто ходене ме дебнеше да вляза във водата, да заговаря жена ми, та поне се посмяхме малко.
Водните маршрутки из района са 1/1 със софийските такива от близкото минало. Или имаш точно, в кеш, или не се качваш. Сърдити, не говорят английски, карат се с хората за всичко, карат се и с тия накачулените олигофрени, че са им на пътя.
Аз кеш в Гърция вече дори не нося, та се наложи да теглим пари. 70 евро излязоха 168лв. Вече проучвам как да сложа банкомат в Гърция! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Съгласен съм с удебеленото, само имената са малко с разменена по една буква - Амони и Алонаки е правилното. Скалата и Алонаки имах една обща черта, като слизаш към тях и усещаш миризмата на хоремак(който не помни, квартална кръчма)без да преувеличавам, като миризмата на мастика и мента е покъртителна. Предполагам защото не пия така силно я усещах, но и жена ми каза същото. Като слезеш долу на самите плажчета, няма вече миризма де, но баровете над тях...ужас, ужас. Който пие ще му хареса предполагам. На Скала има лодки и малко повече място, отколкото на Амони, което е по-скоро нещо като бутиково плажче с място за максимум 10-15 човека. :mhihi:
Виж на Алонаки поне има и едно островче напред, по-голямо е и има какво да видиш, но денем пак е китайски плаж предполагам. Ние отидохме след 6:30 вечерта и вече се разотиваше народа, бяха останали някакви алкохолни петна на бара(мъжки и женски)а долу малко народ, но минуса беше, че слънце грам няма на този плаж явно след около 5 следобед и нямаше как да влезна с очилата и шнорхела. Аз влезнах де, но само за да се убедя, че нищо не се вижда под водата, ако има слънце ще е супер, тоест пак ще се идва някога, но определено не трябва да е много в сезон. Пълно е иначе с всякакви македонци, сърби, албанци, само още една БГ кола имаше и мноооооооого...гърци.

Иначе Врахос е супер, на нас поне ни хареса. Цените мисля даже бяха по-приемливи от Офринио, което в началото на Гърция може да се каже и е пълно с Българи. То всъщност там са повече от гърците, без да преувеличавам. :mhihi: Там даже агенции за недвижими имоти има на Българи и т.н.
Плажът иначе на Офринио беше супер, мноооого плитък доста метри след като влезеш, вълни липсваха, не знам дали по принцип е така(беше началото на август тогава)във Врахос сме в южната част и както ми бе казал Моджо, малко по-дълбоко е като влизаш, но не е нещо фрапиращо. В другата част на селцето беше споменал, че е по-плитко.

Иначе някакъв грък при който сядахме за чадъри и си вземахме по нещо за обяд ме пита колко съм платил на вечер, казах му 150(но си е с 4 нормални легла плюс е буквално на плажа)и онзи говореше някакъв български и ми вика будала. :mhihi: Не сме вика август, септември е, вие празник имате сега. :angel: Не питах колко е при него, ама ми беше все тая. На Офринио плащах по 100 на вечер, пак на плажа, пак за 4 човека, но едното за двама беше на разтегателен диван, другото голяма спалня. За двама с две деца ставаше. Но хазяйката беше Българка женена за грък от бая години, братовчедка на моя клиентка и случайно се свързахме, та има няколко апартамента там. Буквално сме го превзели това градче Българите ей, щом още едни от Казанлък видях там, даже хукнах да крада колата на един приятел без да ме знае, че съм там, ама ме видя гада в последния момент, иначе щеше да стане голямо шоу докато се чуди кой луд я е гепил, както си работи пред сладкарницата. :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Сеп 2025, 12:01

И тази година успяхме да се доредим да починем на Voya-та. Препоръчвам с 4 ръце и 2 крака като място за хора с деца. Всичко беше великолепно и най-важното, успях наистина да си почина. :bchug:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата