Тол камери, свинетки и глоби
Модератор: Общи модератори
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Тол камери, свинетки и глоби
andy написа:gromovich написа:Колеги, без да искам съм пропуснал да си подновя винетката за колата и за 2 седмици имам две глоби по 70 лева (след справка в сайта на тол системата). Какви са ми опциите. В системата на пътна полиция излизат ли или само патрул от тол системата ги връчва
Изчакай да те снимат още веднъж и ще платиш само 210 лв. Ако сега платиш 140лв, ще трябва да си купиш винетка +87 и става 227лв.
След три глоби не е нужно да се плаща винетка.
И десет глоби да имаш се плащат само 3 и си караш без винетка.
В крайна сметка платих глобите и си купих винетка да ми е мирно на главата
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
andy написа:...в рамките на една календарна година...
Ей това ти чупи сметките, защото до края на календарната година остават 3 месеца. Тоест за още 70лв ще може да кара до 1 януари когато отново става без винетка и подлежи на нови глоби, а срещу 87лв ще си има винетка до септември догодина.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Добре, че махнаха стикерите иначе съм сигурен, че щеше да има хора да си платят 200+ лева за глоби, вместо да си лепнат стикер

- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Крайно време е и за ГО да ги махнат, понеже на новата ми полица пише 17.10 за ГФ и стикер. Само подозирам, че умишлено не пишат колко е само за стикера, понеже да не си знаем.
Иначе нещо хубаво, ще приемат най-сетне дневна винетка! 6 месеца след обнародване обаче чак влиза в сила.
Иначе нещо хубаво, ще приемат най-сетне дневна винетка! 6 месеца след обнародване обаче чак влиза в сила.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
От 2 години не съм си лепил стикер за гражданска, на едната кола стикера е изтекъл на другата въобще няма 
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Може да не си ги лепил, но си ги платил!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Вчера мернах инфо, че ТОЛ системата генерира на ден по 2.5 мил лева оборот...ако тези пари се ползват без да се краде ще имаме хубави пътища.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Крайно време е и за ГО да ги махнат, понеже на новата ми полица пише 17.10 за ГФ и стикер. Само подозирам, че умишлено не пишат колко е само за стикера, понеже да не си знаем.![]()
![]()
16лв влизат в гаранционния фонд останалото е за стикера и контролния талон (картончето с другата лъскава лепенка)
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
Гледам в спам темата интересна дискусия се заформила преди дни, че да я пренесем тук:
Значи миналата година идва кола на тола и спира в северния край на града да чака колите слизащи откъм прохода Шипка. Мой колега нямаше винетка защото има инвалидна и всяка година му вадят, ама за 2025-та нещо някой си забравил и той без да знае карал без винетка. Звъни ми да проверя, 3 акта имаше, както си трябва.
И разсъждаваме ние ако има глоби, но си плати винетката, дали ще излезе на камерата нагоре, че минава кола с глоби и решихме, че щом вече има валидна винетка, не би трябвало...или би. Вика ще мина да пробвам пък ако ми метнат няма да им спра и толкова. И отиде, мина покрай камерата и се запъти към тях. Нищо. Тоест той го направи за да знае дали може да си кара така с тези три глоби, защото нямаше намерение да ги плаща, щеше да пуска там жалби да ги махат или нещо си по давност да отпаднат. Та да, не засича камерата, че идва кола с неплатени глоби. На някой може да му се стори безполезна информация, но за друг може да не е така. Тоест докато не те спре тола защото камера те е засякла да караш в момента без винетка, няма как да ти ги връчат, по пощата не знам дали пращат и дали ги пращат в НАП после.
Мисълта ми е и друга. Тая супер, хипер, мега сложна система за много пари, толкова ли не можаха да и сложат софтуер да засича, че е минал номер с глоби? Според мен е равносилно дали в момента е за глоба или има за връчване. Даже е по-лошо второто защото не се знае дали няма да изтекат по давност и пак да наваксат ще има да се крият по храстите.
empar написа:А бе, пичОве, глобите за винетки нали уж веднага излизат?
Преди три години "изгорях" с едно ходене до Велинград и още с пристигането я намерих в сайтовете по рег.номер. Платих си 70лв. глоба като пич и си купих винетка.
Днес се прибирам от риболов и се усещам, че откакто ми е изтекла винетката съм ходил 4 пъти до Своге и глоби нямам.
https://tollpass.bg/delicts/check
https://check.bgtoll.bg/#/violation/plate
Как става тоя номер?
ЕБЕМтуално да има една тол камера гратис? Само тая на Владо Тричков имам по път, но пък минавам и в двете посоки през нея.
empar написа:dhtj написа:shlosera написа:Има отсечки на които няма ли толаджии да те спрат не идват глоби може и да са митове и легенди, но миналата година и аз два дни си карах без винетка и не дойде нищо.
2023 бях си объркал номера и имам сигурно 20 карания плевен-софия без винетка, до лом също бях ходил, пак нямам снимка никъде, чак до силистра трябваше да отида, за да ме снимат.
Баф ма'а му! За това ли дадоха 180млн лева за тая велика тол-система???![]()
![]()
Lenco написа:Направиха всичко възможно да оправят средната скорост в България. И аз на служебната имах две седмици без винетка и на е46-цата София-Бургас.
Та, като сме на темата, има ли някой тук с глоба за средна скорост?
Jordana написа:Това показва че вече работи и системата бонус фалус , ако забравите да си купите винетка но сте праведници не Ви глобяват първия път .
ildivvy написа:Какво значение има? Сега нали има друга 'залъгалка' за хората..?
Значи миналата година идва кола на тола и спира в северния край на града да чака колите слизащи откъм прохода Шипка. Мой колега нямаше винетка защото има инвалидна и всяка година му вадят, ама за 2025-та нещо някой си забравил и той без да знае карал без винетка. Звъни ми да проверя, 3 акта имаше, както си трябва.
И разсъждаваме ние ако има глоби, но си плати винетката, дали ще излезе на камерата нагоре, че минава кола с глоби и решихме, че щом вече има валидна винетка, не би трябвало...или би. Вика ще мина да пробвам пък ако ми метнат няма да им спра и толкова. И отиде, мина покрай камерата и се запъти към тях. Нищо. Тоест той го направи за да знае дали може да си кара така с тези три глоби, защото нямаше намерение да ги плаща, щеше да пуска там жалби да ги махат или нещо си по давност да отпаднат. Та да, не засича камерата, че идва кола с неплатени глоби. На някой може да му се стори безполезна информация, но за друг може да не е така. Тоест докато не те спре тола защото камера те е засякла да караш в момента без винетка, няма как да ти ги връчат, по пощата не знам дали пращат и дали ги пращат в НАП после. Мисълта ми е и друга. Тая супер, хипер, мега сложна система за много пари, толкова ли не можаха да и сложат софтуер да засича, че е минал номер с глоби? Според мен е равносилно дали в момента е за глоба или има за връчване. Даже е по-лошо второто защото не се знае дали няма да изтекат по давност и пак да наваксат ще има да се крият по храстите.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Това обаче в действителност не е така. Казвам го от пресния пример на мой колега, който преди 3 седмици го спряха около Плевен, защото имал в системата висящи глоби, като към момента на спиране е бил с валидна винетка.
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
Което само пак показва, че работата е фифти фифти и зависи коя камера, каква информация подава. Профита сме.
Ама ще се научим.
Ама ще се научим.
- Ghostdriver
- Потребител
-
Миналата година с едни временни табели отивам до Перник от София. Има на поне 3-4 места по магистралата камери не знам преброителни ли толаджийски, като стигнах се светнах, че нямам винетка, платих и нямам глоба.
Друг случай от Перник към София само, че през Владая, на Драгичево имаше толаджи. Отново временни номера, без винетка, обаче предния номер го сложих на таблото, задния на място. Тоя гледам отваря вратата, ама не можа да реагира и се опита да прочете номера… отново без глоба.
Този път не стана да платя излизаше невалиден рег. номер.
Трети случай отново временни номера от Елин Пелин ти трябва винетка до София, гледам през Равно поле има селски път, да ама излизаш на магистралата за 1-2км. И отново има камери, пак няма глоби.
Явно тия камери не работят! Също и към с. Яна по магистралата веднъж минах и от там не пращат.
Колегата по горе спомена, че е кръстосал половин северна България и пак същата работа. Само крадат милиони и се тръби, какви ефективни мерки предприемат…!
Друг случай от Перник към София само, че през Владая, на Драгичево имаше толаджи. Отново временни номера, без винетка, обаче предния номер го сложих на таблото, задния на място. Тоя гледам отваря вратата, ама не можа да реагира и се опита да прочете номера… отново без глоба.
Този път не стана да платя излизаше невалиден рег. номер.
Трети случай отново временни номера от Елин Пелин ти трябва винетка до София, гледам през Равно поле има селски път, да ама излизаш на магистралата за 1-2км. И отново има камери, пак няма глоби.
Явно тия камери не работят! Също и към с. Яна по магистралата веднъж минах и от там не пращат.
Колегата по горе спомена, че е кръстосал половин северна България и пак същата работа. Само крадат милиони и се тръби, какви ефективни мерки предприемат…!
Top Gun Maverick написа:Значи миналата година идва кола на тола и спира в северния край на града да чака колите слизащи откъм прохода Шипка. Мой колега нямаше винетка защото има инвалидна и всяка година му вадят, ама за 2025-та нещо някой си забравил и той без да знае карал без винетка. Звъни ми да проверя, 3 акта имаше, както си трябва.И разсъждаваме ние ако има глоби, но си плати винетката, дали ще излезе на камерата нагоре, че минава кола с глоби и решихме, че щом вече има валидна винетка, не би трябвало...или би. Вика ще мина да пробвам пък ако ми метнат няма да им спра и толкова. И отиде, мина покрай камерата и се запъти към тях. Нищо. Тоест той го направи за да знае дали може да си кара така с тези три глоби, защото нямаше намерение да ги плаща, щеше да пуска там жалби да ги махат или нещо си по давност да отпаднат. Та да, не засича камерата, че идва кола с неплатени глоби. На някой може да му се стори безполезна информация, но за друг може да не е така. Тоест докато не те спре тола защото камера те е засякла да караш в момента без винетка, няма как да ти ги връчат, по пощата не знам дали пращат и дали ги пращат в НАП после.
Мисълта ми е и друга. Тая супер, хипер, мега сложна система за много пари, толкова ли не можаха да и сложат софтуер да засича, че е минал номер с глоби? Според мен е равносилно дали в момента е за глоба или има за връчване. Даже е по-лошо второто защото не се знае дали няма да изтекат по давност и пак да наваксат ще има да се крият по храстите.
Щом е имал 3 акта за какво е плащал винетка след това - кара си така
До 3 месеца са при тях глобите (можеш да платиш при колата) след това на автоматите или EasyPay, но кога минават към НАП нямам инфо
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
Е, те ако идат в НАП е ясно, имаш задължение към НАП вече и там вече както може.
Изразил съм се неправилно с платил си е винетката. Тя му е безплатна, просто вече бяха погледнали там като пуснал заявлението кой, какво е забравил и му дадоха тази за инвалид, която му се полага по право всяка година. Моя грешка, не знам защо съм написал платил.
Изразил съм се неправилно с платил си е винетката. Тя му е безплатна, просто вече бяха погледнали там като пуснал заявлението кой, какво е забравил и му дадоха тази за инвалид, която му се полага по право всяка година. Моя грешка, не знам защо съм написал платил.

То в случая е едно и също без значение кой я плаща, защото законово след 3 глоби неплатени си караш без винетка.
За това колеги, ако някой забрави да купи винетка и се усети след време да не бърза да купува а да провери дали вече е три пъти сниман. За деня може и десет пъти да е сниман - смята се за еднократно.
За това колеги, ако някой забрави да купи винетка и се усети след време да не бърза да купува а да провери дали вече е три пъти сниман. За деня може и десет пъти да е сниман - смята се за еднократно.