Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Модератор: Общи модератори
Re: Зимни гуми сезон 2018-2019
Споменахте Фулди.
Ами на сегашното ми БМВ, миналата седмица сложих Fulda Cristal control 2016 ДОТ, с 6мм грайфер, почти като нови са. Ами доста съм разочарован. Снощи се опитах да ходя до Алеко и не стигна до никъде е90-тката. Купих ги на цената на нови китайски гуми. На старото ми БМВ, същ модел и двигател сложих чисто нови китайски и бяха да не се изхвърлям, но 10 пъти по-добри и миналата зима обикалях навсякъде с него без проблем.
Ами на сегашното ми БМВ, миналата седмица сложих Fulda Cristal control 2016 ДОТ, с 6мм грайфер, почти като нови са. Ами доста съм разочарован. Снощи се опитах да ходя до Алеко и не стигна до никъде е90-тката. Купих ги на цената на нови китайски гуми. На старото ми БМВ, същ модел и двигател сложих чисто нови китайски и бяха да не се изхвърлям, но 10 пъти по-добри и миналата зима обикалях навсякъде с него без проблем.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Така става като ги карат целогодишно и купуваш неща 2-ра ръкаBaDxBoY написа:Споменахте Фулди.

Sent from my iPhone using Tapatalk
- antonpau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: димяща проходима катафалка
- Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd
Еми нормално. Среден клас зимна гума като Фулдата на трети сезон, ако е карана повечко, дори да е добре съхранявана си е на 50-60% от възможностите вече. Ако е карана и по топло и не е съхранявана добре, съвсем се влошават нещата. Разликата е, че китайските проявяват такъв характер още на втората зима, а на третата са вече плачевни 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Преди години бях взел едни "изглеждащи много прилично" Ultra Grip 7+, бяха на година и половина от DOT-a.... явно ги бяха карали зимата и после цялото лято.... гумите бяха ЯКО ЗЛЕ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Това с купуването на гуми втора употреба и да имате очаквания към тях се опитвам да го разбера, но не мога...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Mollov
- Мародератор
-
Факт... аз от тогава спрях да гледам този вариант на избор... освен, ако не са от много сигурен източник...
Mollov написа:Преди години бях взел едни "изглеждащи много прилично" Ultra Grip 7+, бяха на година и половина от DOT-a.... явно ги бяха карали зимата и после цялото лято.... гумите бяха ЯКО ЗЛЕ...
Тези също изглеждат като нови, а и ги взех на височка за втора ръка цена. И пак ми е странно за 2 сезона зимна гума среден клас да е толкова зле ..
Макар че, голям фактор са и очакванията ..
Снимах завоя и частта, в която спираха колите, аз се качих 5-10 метра над останалите и всички бяха 4х4. 90% от БМВ тата си стояха долу на завоя и не можеха нито да обърнат, нито да мръднат като цяло.

- Mollov
- Мародератор
-
BaDxBoY написа:
Тези също изглеждат като нови, а и ги взех на височка за втора ръка цена. И пак ми е странно за 2 сезона зимна гума среден клас да е толкова зле ..
Като ѝ врътнат и едно каране през лятото, и... нещата се получават...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Ти сам ли ходи?BaDxBoY написа:Mollov написа:Преди години бях взел едни "изглеждащи много прилично" Ultra Grip 7+, бяха на година и половина от DOT-a.... явно ги бяха карали зимата и после цялото лято.... гумите бяха ЯКО ЗЛЕ...
Снимах завоя и частта, в която спираха колите, аз се качих 5-10 метра над останалите и всички бяха 4х4. 90% от БМВ тата си стояха долу на завоя и не можеха нито да обърнат, нито да мръднат като цяло.
dextuar написа:Ти сам ли ходи?BaDxBoY написа:Mollov написа:Преди години бях взел едни "изглеждащи много прилично" Ultra Grip 7+, бяха на година и половина от DOT-a.... явно ги бяха карали зимата и после цялото лято.... гумите бяха ЯКО ЗЛЕ...
С едно момиче.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
на задно си пред тия с 4 по 4 ли? Айде малко по-сериозно бе 

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Като знам колко превъзбудени карачи и още толкова некадърници ще има на Витоша...никога не бих се качил горе на първия сняг.
Преди години явно не беше толкова популярно пързалянето, аз ходех през нощта 3-4-5 часа и ставаше за раздаване на газ защото нямаше никой.
Преди години явно не беше толкова популярно пързалянето, аз ходех през нощта 3-4-5 часа и ставаше за раздаване на газ защото нямаше никой.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Зимни гуми сезон 2018-2019
Не знам кое от двете е по-вероятно - момичето или катеренето пред 4х4-тоbai_ILIA написа:на задно си пред тия с 4 по 4 ли? Айде малко по-сериозно бе

И като заседнеш, тя ли щеше да те бутне? Айде по-сериозно...
Това на снимката е заради лед. Ходи се горе като има сняг, иначе ни гуми ни задвижване ...В повечето случаи деня след като е валяло вече не става
Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
dextuar написа:Не знам кое от двете е по-вероятно - момичето или катеренето пред 4х4-тоbai_ILIA написа:на задно си пред тия с 4 по 4 ли? Айде малко по-сериозно бе
И като заседнеш, тя ли щеше да те бутне? Айде по-сериозно...