Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Бонус малус от догодина?
А си я държа на частната собственост и пак ми идваха някакви писма, че не съм плащал ГО без да е излизала на пътя от 2 години.
Не 2лв такса, а 2 стотинки няма да дам да я спирам от движение.
Не 2лв такса, а 2 стотинки няма да дам да я спирам от движение.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
При тая ситуация просто те ти я спират от движение и без да ги караш 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
steeN написа:Никъде по света не може да държиш кола на държавната пътна мрежа без застраховка
Значи БГ-то сме друга галактика...

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Това увеличение няма нищо общо с бонус малус. Просто така си си ги вдигнали профилактично да си знаем
Примерно моята миналия месец я правих на 240 ,а сега гледам че вече е 290. Вдигнали са и на моторите от 95 сега гледам най-евтината ми е 130+ и на всичкото отгоре вече никой не предлага на 3 вноски както преди. Много колеги я правиха на 3 вноски и не плащаха третата понеже се пада зимата. Сега са решили да усвоят и тези 30-40лв ама както писах назад в темата яхти трябва да се сменят не е лесна и тяхната
На мен друго ми е интересно като влезне от догодина въпросния бонус-фалус ако влезне де
за какъв период назад ще гледат въпросните нарушения по които ще се изчислява. Да не излезне че за някой фиш за 20лв от преди 100години застраховката ще ми скокне с едни бързи 200лв.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
При мен 'скока' е съответно с 30лв и 40лв за мотора и колата! Това,защото съм изряден
! Ако не бях сигурно щеше да е двойно 

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Това ми прилича на ония времена когато беше световната криза от преди 10-на години. Та работодателите тогава все викаха "ами криза е" и правеха с хората каквото си решат абсолютно спекулативно. Така е и със застраховките от край време, а само гледайте с еврото какъв сеир ще бъде. Там просто трябва да калкулират едни цени, обаче те ще ги моделират...знаем как.
Всичко се прави в тоя ред на мисли. Още като излезна тоя бонус-фалш казах, че не е в интерес на никой освен на застрахователите. Тогава хора, които лежат на приказките за Нане и Вите бързаха да се радват, но от догодина всички ще го поемем(което също казах). То още отсега си го поемаме защото НЕ Е ВЛЯЗЛО в сила, обаче те най-нагло си ЛЪЖАТ, че ти вдигат парите защото примерно не караш в ясен юлски ден на фарове.

Всичко се прави в тоя ред на мисли. Още като излезна тоя бонус-фалш казах, че не е в интерес на никой освен на застрахователите. Тогава хора, които лежат на приказките за Нане и Вите бързаха да се радват, но от догодина всички ще го поемем(което също казах). То още отсега си го поемаме защото НЕ Е ВЛЯЗЛО в сила, обаче те най-нагло си ЛЪЖАТ, че ти вдигат парите защото примерно не караш в ясен юлски ден на фарове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- OkObOkO
- Потребител
-
- Кара: 1.9 TDI
- Мечтае да кара: 335d
Преди месец гледах цените и определено бяха по-евтини. Последните 3г. съм в една и съща компания ~ 180лв. за 1.9 тди с регистрация в провинцията, а сега в същата компания е 250+ ... е аз ги виждам едно ~ 39% увеличение, без да имам нарушения и повече от 10г. стаж.... чудно 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
немо написа:steeN написа:Никъде по света не може да държиш кола на държавната пътна мрежа без застраховка
Чак пък, като се оплачеш където трябва ги вдигат. Не сме толкова зле.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
steeN написа:немо написа:steeN написа:Никъде по света не може да държиш кола на държавната пътна мрежа без застраховка
Чак пък, като се оплачеш където трябва ги вдигат. Не сме толкова зле.
Я кажете къде трябва да се подаде сигнал,че има 3 коли без номера даже на нашия паркинг и стоят от по около година вече

И мен ми е много интередно къде трябва да се подаде сигнал. Защото звънях на общинска полиция, която се занимава по принцип с неправилно паркиране и т.н. и ми отговориха да подам молба в общината
И това говоря за англичанка, разкостена без мотор вдигната на трупчета и олято около нея с масла и антифриз .. на улицата.

И това говоря за англичанка, разкостена без мотор вдигната на трупчета и олято около нея с масла и антифриз .. на улицата.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Отдел екология към съответната община, в Пловдив поне е така. Звъннете в общината си в работно време, дори на централния им номер, ще ви кажат точно къде да се обадите.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз лично писах на районния кмет във фейсбук, отговори ми до 20мин и на другия ден колата я вдигнаха

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Пичове, абе тия застрахователи направо са побесняли. Дженерали от 193 лева на 8 януари са ми я вдигнали на 286 в момента. При положение, че имам над 30 години стаж и без ПТП. Последният акт ми беше за неправилно паркиране 2005 г. без отнемане на контролни точки и само 20 лева.
ИЗРОДИ!!

ИЗРОДИ!!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Не знам какво да кажа. Астра 1.4 60 коня - 315лв - полицата за 2017та беше 180лв. За година и половина се е качила със 135лв, що за увеличение е това.. Най-тъпото е, че един шофьор на 30г, току що изкарал книжка, плаща 100лв надолу, въпреки, че вероятно още не може да потегли в баир без да угаси колата. На 39ката е над 400лв вече. А тая схема и да влезе в сила, подозирам, че просто на нарушителите ще им качат цените на полиците, а на шофьорите без провинения няма да им се промени нищо. Доста взе да ми писва от тия скокове в цените, за няколко месеца ми се качват с по 100лв застраховките..

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тая простотия има и лек правен нюанс - извършваш нарушение , глоба и т.н получаваш си административната санкция . На база на това ГО ти скача със 100 лв примерно . Нали така ? Айде кажете в кой закон има за едно и също нещо два пъти да те дерат ? Няма такава правна възможност за едно и също нещо да те глобяват един път КАТ втори път застрахователя . При положение че ГО е наложена със закон и задължителна , на практика това си е финасова санкция със съответните рестриктивни мерки ако имаш извършени нарушения . Застрахователя го нарича оценка на риска , но това е така ако продукта е на свободния пазар . Ако е задължително наложено със закон си е просто една задължителна финасова рестрикция която има наказателен характер тоя бонус фалус . А както е известно две наказания за едно прегрешение няма , освен това по българските закони наказанията не се акумулират - важи най-голямото и то се прилага .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...