Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от empar » 10 Яну 2022, 16:00

TheDriver написа:Единстения "конфликт" който съм имал(за мен е по-скоро смешна ситуация) е по линия на "софийските маниери", които привнасяме. :mhihi:
А именно, че се държа с жена ми като с равна докато сме на маса със съседите, а ме виждат, че излизам и да простирам на терасата. :bang: :mhihi:

Техните жени започнали да прихващат и това се отразявало на семейното им щастие. :mhihi:

По стечение на обстоятелствата преди около 10 години се преместих в околностите на София и това с жената вече ми е станало като хоби!
Аз съм си парче олигофрен и гледам все по-видно да го правя и да лазя по нервите на селските мачовци и после умирам от кеф да ги слушам да ме поучават как купуването на цветя, разхождането на детето и жена с три висши не било сериозно и да се стягам! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 10 Яну 2022, 16:37

Ако не е тайна, може ли да споделите, в коя околност на София сте се преместили последните коментирали ? Много ми е интересно наистина, понеже от познати нищо хубаво не чувам за околностите на София.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Яну 2022, 17:12

Перник ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Яну 2022, 17:16

София парк :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 10 Яну 2022, 17:44

Ако визираш мен, аз не съм в околностите на София. За това казах, че избрах третия вариант. В моя случай Велинград.
Честно казано не мога да си позволя къща в околностите на София, а вече и голям апартамент там където искам не мога да си позволя :mhihi: .

Всъщност технически мога да си го позволя(банката ще ме финансира с удоволствие), но моитв критерии за задлъжнялост не го позволяват. :ok:

Което ме връща на темата:

Апартамент който края на 2019 не успях да купя за 120к евро(продавачът избра човек с "кеш" вместо мен с пари от банката) наскоро излезе пак на пазара без да е пипнато нищо по него. Не знам дали и обява е имало в сайтовете, но във входа се знаеше. Продадоха го преди дни за 190к евро :shock: . Прекупвача направи добри пари и го продаде .... на друг прекупвач пак за "кеш". Апартамента пак е под ключ и пак няма да му се прави ремонт...ще си чака.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Яну 2022, 17:51

Добре де, как се купува 120к евро кеш ? С чувалите/саковете с пари ? По документ минава за 9900лв и другото кеш, така ли :kuku: Ако е примерно 80к кеш и 40к в сакове, хубУу, ама цялата сума ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 10 Яну 2022, 17:54

TNT написа:Добре де, как се купува 120к евро кеш ? С чувалите/саковете с пари ? По документ минава за 9900лв и другото кеш, така ли :kuku: Ако е примерно 80к кеш и 40к в сакове, хубУу, ама цялата сума ?

И на мен ми е странно, но нали в по-предните страници имаше статистика как за 2021 са купени жилища за 6 милиарда, като 80% от тях са с "лични средства"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Яну 2022, 17:57

Е то лични средства може да са на някой патрон с 5 милиона в банката. Но от написаното от колегата, разбирам че се говори за плащане в хартийки. Щото продавача какво го интересува дали парите, които получава са от кредит или кеш ? Чувал съм за банки, че се мотат със седмици за ипотеката и това ми е единствената логична причина. И аз бих взел днес парите вместо да чакам 25 дена някой :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 10 Яну 2022, 18:00

Има се предвид без банков заем, а не с чувалите под мишница кеш. Сделката минава по-бързо, а и част от сумата може да мине под масата и да се спести от нотариус и данък.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Яну 2022, 18:02

С ипотека банката или нотариусът може да поиска документи, които продавачът няма как да представи. Например за липса на задължения към държавата. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 10 Яну 2022, 18:06

TNT написа:Добре де, как се купува 120к евро кеш ? С чувалите/саковете с пари ? По документ минава за 9900лв и другото кеш, така ли :kuku: Ако е примерно 80к кеш и 40к в сакове, хубУу, ама цялата сума ?

То никой не продава под данъчна оценка реално погледнато, в София в читавите квартали на 100кв.м апартамент тухла оценката е 100 000лв грубо. т.е поне 100 000 лв минават по банка, другите може и не, но това си е риск :mrgreen:

А и кеш се има предвид,че парите ги имаш в джоба, не че го плащаш кеш, просто може да го платиш от днес за утре, с банка тия неща не работят така.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Яну 2022, 18:10

Тъй като данъчната оценка (в София) е много по-ниска от пазарната цена, може в нотариалния акт да се запише сумата на данъчната оценка, а остатъкът до пазарната цена се плаща кеш/на ръка/по банка -както са се разбрали. Така се избелват пари през имоти и то без да строиш.
А да не говорим строителите какви ги вършат :mhihi: :mhihi:

Да ви кажа, хубаво място за живеене извън София е Бургас, там стандарта на живот си е като в София, но без гадния климат и задръстванията.
Преди години си взехме апартамент в Сандански и също е ОК за живеене, но училищата са леко зле и бързо омръзва на хора, свикнали с голям град.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Яну 2022, 18:31

DigitalExile написа:в София в читавите квартали на 100кв.м апартамент тухла оценката е 100 000лв грубо.

Доста повечко са вече. Не си вадил скоро данъчна оценка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 10 Яну 2022, 18:37

TNT колегите са обяснили целия спектър на причини, но моя случай беше най-простият - наследници на починал възрастен човек избраха да вземат парите сега(с превод по банка без нищо под масата) вместо да чакат седмици и да се налага да им звъня за документи. :yes: Напълно ги разбирам и не им се сърдя. Аз имах контакт с единия от 3мата наследници и дори той не гореше от желание да избере мен.

Това в общи линии илюстрира защо има купища необитаеми апартаменти и недостиг на жилища едновременно.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Яну 2022, 18:51

https://www.facebook.com/groups/3722233 ... ently_seen

Тераската е топ.

Живях в Бургас 1 година и ми беше прекалено спокойно. Декември месец нямаше никой по центъра в събота в нормално време и един единствен "хранителен" магазин който е денонощен. Ама за ергенчи беше слабичко. :mhihi:

Ако съм с жена и с дете сигурно щеше да ми е супер.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата