Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от alekangg » 08 Яну 2022, 12:09

///M Power написа:
alekangg написа:Чудно ми е колко от вас или от семействата ви ползват обществен транспорт и се движат от селата до София, понеже се пише във всеки пост, че имало такъв :mhihi:

Моя племенник всеки ден пътува Лозен-Френската гимназия, рейсовете са с определено разписание, и трябва да дебнеш да не го изпуснеш, иначе не е чак толкова лошо...

1 час в посока предполагам не му стига.
Дори днес - събота само пътя е точно 1 час, без трафик, без да броя чакане и ходене пеш или според елементарни сметки ще отива към 1,5 часа в посока или 2,5-3 часа на ден, което не знам как може да е нормално за дете или възрастен.

изображение_2022-01-08_111721.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Яну 2022, 12:49

Е и ?
Спокойствието и чистия въздух > пътуване с кола или автобус
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Яну 2022, 12:53

Kroki написа:Е и ?
Спокойствието и чистия въздух > пътуване с кола или автобус

Е и, всеки си знае.
За мен спокойствие е да седя някъде, но не да пътувам по 3 часа дневно, без значение с кола или автобус или ти през тези 3 часа си в капсула с чист въздух? Или наваксваш с мизерията

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Яну 2022, 12:55

Вътрешна вентилация за кола чувал ли си? Е30-ката ми го има. :mhihi:

Както каза, всеки си знае.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Яну 2022, 13:00

Хм, все едно с противогаз, а после като излезеш от колата с противогаз ли си или имаш друга екстра, като седиш където седиш кво правим

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 08 Яну 2022, 13:01

Пазарувайте! :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Яну 2022, 13:24

alekangg написа:1 час в посока предполагам не му стига.

Като не живеят на Витошка да не посещават хубави училища и университети ли? :dunno: Или да се ограничават с работата предлагана само в района където живеят защото иначе много ще пътуват. Това пътуване реално открива безброй работни места: градски транспорт, дали кола/колело/тротинетка, поддръжка на пътищата...
По цял свят хората масово пътуват с часове от и до работа по една или друга причина: искат спокойствие, имат собствен имот някъде в околията, невъзможност да плащат наем в района където работят...има безброй причини
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 08 Яну 2022, 14:13

ivanski_2 написа:
b_u_b_o написа:
DigitalExile написа:Има и добри места около София, говоря за места с градски транспорт, детски градини, училища, сметоизвозване, снегопочистване, ток, вода, газ и целогодишен достъп по асфалт без безумни баири.

Невъзможно е това, не прочете ли на преднитестраници че само в блока можеш да ги получиш тия благини неземни :mhihi:

Хайде пак, пишем което ни отърва, но нормално какво да очаквам от човек който
- отговаря на само на това колко време му отнема да стигне и игнорира другото
- интерпетриа думите на другите както му е удобно

В София има места каквито описва колегата, и там има къщи, но след като цял живот възхваляваш само твоето, защото е най-хубавото място, най хубавия въздух, ифраструктура, всичко си има, даже има възможноста да си губиш всеки ден по час в път, баси кефа, споко не си се прецакал живееш на най-якото място, ние нищо не разбираме :ok: :bowdown: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колеги помагайте , търся скапана къща на някое прекрасно място , изберете си някое от тези които колегата визира, критерии:
- да си пътувам поне час-два (като всеки нормален чвоек тръгва или около 7 или около 8 на работа.... там червената графика в гугъл :mhihi: )
- да няма канализация, да си пълня там дупката
- да си тествам окачването всеки ден по ямите кратерите
- аптеки, градини -хич не ми трябват още час ще си пътувам и за тях с кеф
- ресторанти, клубове театър, кино -хич да не сте ме сложили на такова място
- да е поне 200 квадрата да мога после да го изтъквам все едно е 200кв в Маями
- в съседното село да има много от братята, да поддържам форма, винаги да съм нащрек
- да има голямо дворче и 2-коли ,че нали съм вечното такси, може и канал че иначе ще трябва да си карам колата в гадната София за ремонти
- да има място, да си държа роторчето, че зимата като изчистят само главните улици, аз да им покажа че това изобщо не може да ми попречи и ще си изчистя сам, все пак пътувам по 2-3 часа на ден, защо да не изчистя за още 2
- да няма добри болници, защо са ми ?

Ако някой намери нещо да пише :mhihi:

Колегата Ivanski е изключително прав !! Познати имам, взеха къща в с.Бобен, продадоха тука голям хубав апартамент.Набиха в нея сума пари. Имат деца. Сега всякак си се мъчат да я разкарат тая къща и да намерят апартамент, но подобен апартамент като техния не могат да намерят дори за 30% отгоре на парите от къщата.

Та момчето за 1 година му падна косата, няма болница, детето няколко пъти се налагаше да идва линейка, въобще не си правят труда зимно време да пращат. Сигурен съм, че минава поне по 5000км на месец.До пирогов се стига за 1 час минимум. Пазаруват в София,излизат в София, постоянно като се чуем е в задръстване някъде или за път към София или на обратно .. Детето ще почва училище и познай дали има рейс дето да върши работа там .. обрече детето на 4 часа път минимум на ден, на студ и на пек.

Според мен е много просто.
Ако си IT, изкарваш 10 000-20 000лв. на месец, жена ти не работи и не те дразни, нямаш деца и обичаш алкохола,наркотиците и спокойствието е ОК да живееш извън София. Взимаш си куп глупости от сорта на АТВ,дронове и не знам си още какво, поръчваш си храна от някъде (то па няма от къде по селата,така че пропускаш) и като цяло нямаш достъп до хора.

Колегата дето преди много страници спомена Волуяк, дето е на 3 км от София, там до миналата седмица прасета и кокошки бяха по улиците, човек под 65год. възраст не се вижда освен през лятото. Само като видиш хората на подобни места,колите, начина на живот и стандарта като цяло, не знам как бих си го причинил да живея на подобно място.

Интересни са ми и хората живеещи в Пазарджик. 1 месец прекарах там горе-долу. След 8-9 храна да си купиш забрави. 1 лидл и 1 кауфланд на кръст. 3 кафета пълни с татуирани батки, всеки 2-ри е черен, да не кажа всеки 1ви. Всяка втора кола на улицата БМВ 3-ка или 5-ца десен волан се мъчи да дрифти .. Фитнеси покъртителни .. :no: Слушах от местните, че заплата над 1000 лева е рядкост

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Яну 2022, 14:58

Don_Diego написа:По цял свят хората масово пътуват с часове от и до работа по една или друга причина: искат спокойствие, имат собствен имот някъде в околията, невъзможност да плащат наем в района където работят...има безброй причини

Това е така, но не прави загубата на време в път хубаво, или пък приятно нещо!

Ако приемем, че 9 часа си на работа и 7 часа спиш, 16 часа от денонощието си зает. Т.е. остават ти 8 часа. Ако от тях 2-3 часа пътуваш, може да си сметнето колко % от времето ви за семейство и т.н. отива в път :bchug: За нервите и т.н. да не говорим. А ако трябва да пътуваш за да пазаруваш, да караш децата някъде и т.н. и какво стана? 50% от твоето свободно време заминава :dunno:
Последна промяна zAcK на 08 Яну 2022, 15:05, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 08 Яну 2022, 15:05

Всички, които сте около Сф и околните селца, дебелата черна паламарка, ще я усетите, като децата ви станат 12-13 г. +
и почнат уроци, тренировки, посещения на различни школи, ходения на гостита с преспивания и рож. дни, дойде момента за след 7-ми клас и т.н......
Живея в центъра, и на моменти всички споменати неща, са ми идвали в повечко, като е трябвало да играя ролята на шофер

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Яну 2022, 15:16

А защо децата трябва да се дундуркат до пълнолетие едва ли не? Нямам деца все още, но не мисля да им ставам шофьор и където и да ходят да бъдат с някой от родителите :kuku:

Аз бях втори клас когато окончателно се преместихме от арката на Мед. Академия в Горна баня (тя си се водеше почти извън София по онова време и имаше един-единствен транспорт от центъра). Продължих да уча в 19то училище. С брат ми (учеше в същото училище) за ръчичка докато науча градския транспорт и уличките в кварталите и после сам. Тренирах няколко неща и ходих на няколко частни урока - никъде не са ме водили за ръчичка нашите :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Яну 2022, 15:28

Да, добре. То само в сф има деца, зали, учители, училища , кръчми, магазини и там квот се сетиш още. 24 часовия смог го слагам настрана. С пътуването е голям смях. Значи ку си в кутийката, която не ти е срещу работата не пътуваш хич. Стрелбище-офиса ми отнемаше повече време от село до офиса. Е що така, нали съм у градо да го Ева. А г-н Зак ако треа заради децата нема да имаш и 5 секунди свободно време. Изобщо много глупости пишете.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Яну 2022, 15:39

Млади са още.Има време ще разберат. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 08 Яну 2022, 16:13

Don_Diego написа:А защо децата трябва да се дундуркат до пълнолетие едва ли не? Нямам деца все още, но не мисля да им ставам шофьор и където и да ходят да бъдат с някой от родителите :kuku:

Като имаш, ще разбереш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 08 Яну 2022, 16:26

3186 написа:Като имаш, ще разбереш.

Тва ми е любимия лаф :mhihi: Да ти кажа, наблюдавам доста дето по 2 деца очуваха ама още не са разбрали как да отгледат хора :ok:

Не знам как си гледате децата вие и навсякъде ли ги карате с кола, ама аз като малък от 4ти клас пътувах от дружба до смг, после от люлин. Никой не ме е водил за ръчичка нито на спорт нито на купони. Израснал съм с хора от околностите на София в самия ѝ център. Да не говорим за приятели от Сливница и Своге, които не ги спря това да учат в елитни гимназии и да не пропуснат нищо от живота за това, че трябваше да се съобразяват с влакове и автобуси. Даже това ги направи по-организирани и отговорни хора, от други които живееха на попа и ставаха 10 мин преди да бие звънеца...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата