Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Заплати в София, митове и реалност.
@Nickelback
Много се нервираш, не знам защо, но явно си има причина.
Просто питам някои неща, не виждам, защо се ядосваш.
Не ме интересува ИТ, за това и заплатите свършват до 2500+, понеже нагоре не е интересно за мен, точно там е интересно за ИТ-та. Както се вижда има много хора, които са гласували за над 2500, даже са най-голям процент.
Понеже все става дума за ИТ и тук, за това и аз пиша понякога за тях, но точно в тази тема, не са ми нужни. Просто съм отговарял или писал, понеже някой друг е писал преди това нещо.
Не знам защо си мислиш, че хем ме интересуват, хем не искам да питам едва ли не, нищо не ми пречеше, да пусна тема точно и само за тях.
Не е било на празно, какво си ми писал, не знам защо реши, че е така..
Не ме интересува ИТ, за това и заплатите свършват до 2500+, понеже нагоре не е интересно за мен, точно там е интересно за ИТ-та. Както се вижда има много хора, които са гласували за над 2500, даже са най-голям процент.
Понеже все става дума за ИТ и тук, за това и аз пиша понякога за тях, но точно в тази тема, не са ми нужни. Просто съм отговарял или писал, понеже някой друг е писал преди това нещо.
Не знам защо си мислиш, че хем ме интересуват, хем не искам да питам едва ли не, нищо не ми пречеше, да пусна тема точно и само за тях.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
alekangg написа:@Nickelback
Еми да ти отговорят колегите, които не са ИТ-та и взимат на 2.5к , ама да не са ги нацъкали тея цифри само защото е форум?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ок, съжалявам
Просто масово се пишат глупости и ми идва в повече... Както казах - все едно аз да почна да нереждам колко са зле тираджийте без да съм стъпвал в траспортна фирма и без да съм докосвал волана никога. Без един курс да съм направил на ТИР и без един маршрут да знам. Просто щото така съм чул по новините от някаква там Зайкова - финансист. Пълна кома. Нещо подобно е.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Последна промяна Nickelback на 21 Окт 2016, 14:17, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Да спомена още малко заплати :
Охранител във ВИП Секюрити - 1100 лв
Шофьор в Олинеза - 1300 лв
Касиер в Изипей - 700 лв
Счетоводител 2200 лв
Охранител на президента (тука е интересно) - 4000 лв
А балона се спука вече с IT-то ... голямо тръбене беше, че има глад за програмисти - куцо, кьораво и сакато се юрна по академии и в момента пазара се пренасити с посредствени "developer-и". То ако можеше счетоводители, филолози и икономисти да стават инженери ехее
Иначе за кадърните ще има работа, то е ясно. Другите - чалаврес.
Охранител във ВИП Секюрити - 1100 лв
Шофьор в Олинеза - 1300 лв
Касиер в Изипей - 700 лв
Счетоводител 2200 лв
Охранител на президента (тука е интересно) - 4000 лв

А балона се спука вече с IT-то ... голямо тръбене беше, че има глад за програмисти - куцо, кьораво и сакато се юрна по академии и в момента пазара се пренасити с посредствени "developer-и". То ако можеше счетоводители, филолози и икономисти да стават инженери ехее

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап

Пренаситил се е с лешпери, които не знаят, че на i не се присвоява стойност като въртиш цикъл или че асинхронната заявка се прави само с Хром щото има "хрон" в името й ....
Хич дори няма хора в ИТ сектора, няма много хора на които можеш да разчиташ, да ти поведат екип, да ти движат звено, да са отговорни и да знаят.
С големи трудности, засега успешно си намираме такива хора, но процента на тия е под 10 от общия обем кандидати.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
deyan-enchev написа:Хич дори няма хора в ИТ сектора, няма много хора на които можеш да разчиташ, да ти поведат екип, да ти движат звено, да са отговорни и да знаят. С големи трудности, засега успешно си намираме такива хора, но процента на тия е под 10 от общия обем кандидати.
Този проблем е НАВСЯКЪДЕ! Не само в ИТ-то. То свестни професионални шофьори вече няма.....
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абсолютно съм съгласен, но си гледах от моята камбанария просто, ако разпънем темата още малко и свестни жени няма всичкото к**ва@ ама ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
deyan-enchev написа: че на i не се присвоява стойност като въртиш цикъл
Аз това нещо не го рабрах

Tires are evil - destroy them all ...
Защо не вземете наистина да спрете с ИТ-сектора ?? Който се е изказал относно заплащането на професиите за които знае да не спами повече.
Ей много сърдитити тия ИТ-та. Ама от много сорс код и много акъл не ми хванахте мисълта, което по-жалкото. Идеята на примера с баба Ви Гинка беше , че не може 100% от работещите да са ИТ–та, градинари или каквито и да било. ИТ-то като иде в кенефа със сорс код ли си бърше за*ника или с тоалетна хартия произведена от някой бачкатор оператор на някаква си машина. Като му се бахтиса колата сигурно драсфа 3 реда код и мотора пали. Идеята беше, че за всички има място и на един му се отдава едно на друг друго и така трябва да бъде. То както сте я подкарали с роботи и кодове до някоя година и ку*вите ще са автомати. Пак казвам в БГ липсва средна класа тя движи феса, не 5% офисни плъхове.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Заплати в София, митове и реалност.
С тая разлика, че ИТ-тата не хейтят и не омаловажават труда на другите професии, за разлика от останалите кум тях. Помисли си пак колко маловажен е сорс кода следващия път като ти пуснат диагностика на колата или докато пишеш следващия ти пост. Ако искаш, може да го изпратиш по някой издълбан домат от на баба ти Гинче, знам ли...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
И в тази тема ли успяхме да се разделим и скараме бре

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Колко ПРОСТ народ има! Мъка, мъъъка 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То всяка тема за пари се обръща на за и против ИТ-то
В която и да е професия като вършиш нещо значимо, нещо което масата не умее или не иска да върши обикновено получаваш повече. Халал да са им парите, дето се казва. Нужда има и от такива хора, щото иначе нямаше да има форум в който да се псуваме.
Нужда има и от другите. Защото и сега кравите се пасат от електронен пастир, доят се автоматично и храната им се смесва и пуска от машини ма кило хубаво телешко си е 30 и нагоре кинта.

Нужда има и от другите. Защото и сега кравите се пасат от електронен пастир, доят се автоматично и храната им се смесва и пуска от машини ма кило хубаво телешко си е 30 и нагоре кинта.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
bum_bum написа:...ма кило хубаво телешко си е 30 и нагоре кинта.

Това в територията ли?