Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
младши ентусиаст
Аватар

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от nxn » 05 Яну 2022, 23:11

N.Mihaylovski написа:Мога да споделя опит, от селото в което живея от 7-8 месеца вече, цените на имотите са в космоса, търсенето е много голямо, но е малко предлагането.
Мойта прогноза е най късно 2023 година апартаментите в София да станат без пари, защо го казвам, защото с тоя хоум офис и всичко се доставя няма значение дали си в София или на 20 километра от София, а хората който търсят чист въздух и храна бягат с 300 от големия град.

На теория си прав, на практика зависи от селото, повечето никой не ги иска, заради римляните и запустялостта, също така всеки така говори за този хоум офис, все едно цялата държава е на такъв принцип. От цялата компания само един има и съдейки по трафикът в София, бих казал, че процентът хоум офис е може би около 10%.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Яну 2022, 23:29

nxn написа:
N.Mihaylovski написа:Мога да споделя опит, от селото в което живея от 7-8 месеца вече, цените на имотите са в космоса, търсенето е много голямо, но е малко предлагането.
Мойта прогноза е най късно 2023 година апартаментите в София да станат без пари, защо го казвам, защото с тоя хоум офис и всичко се доставя няма значение дали си в София или на 20 километра от София, а хората който търсят чист въздух и храна бягат с 300 от големия град.

На теория си прав, на практика зависи от селото, повечето никой не ги иска, заради римляните и запустялостта, също така всеки така говори за този хоум офис, все едно цялата държава е на такъв принцип. От цялата компания само един има и съдейки по трафикът в София, бих казал, че процентът хоум офис е може би около 10%.

Пропуснах да кажа, че селото е на 20 километра от София, доста млади хора вече има, повечето са заможни, както и те казват защо да купим апартамент за 300 000 лв като за 100 000 имаме къща с двор на 20 минути от София, и когато няма орки нещата са доста добре, а и орките се възпитават по един или друг начин тествано е :smoke:
Доста хора са хоум офис, моя бизнес страда много заради това и клиентите ми казват, че са освободили офис площите и хората са си по домовете
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от alekangg » 06 Яну 2022, 8:55

Как хем млади, хем са заможни и работещи?

Това с хубавата храна на село е от старите митове.

Я кажи как отиваш на кръчма в града и по-интересно как се прибираш?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Яну 2022, 9:18

Много е възможно да се 'образуват' нови села/селища без орки за хора, искащи да живеят до голям град, без да са в него!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Яну 2022, 9:20

Младите не са на 20 :mhihi: Говорим за семейни хора с професии свързани с прилични заплати.Не по 1000лв на калпак.
Относно ходенето на кръчма има дринк енд драйв и си готов.
И да ти разкрия една тайна... като си семеен не се замисляш дали да си купиш жилище на една трета от цената на гетата в София само заради това дали можеш да идеш на кръчма.
Проблем тогава е логистиката на жената и децата. Другото е само плюс.
И те така.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 06 Яну 2022, 9:36

Точно така, замисляш се наблизо да има училище за децата и транспорт за жената. В противен случай се превръщаш в частно такси - ежедневно.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Яну 2022, 10:27

alekangg написа:Как хем млади, хем са заможни и работещи?

Това с хубавата храна на село е от старите митове.

Я кажи как отиваш на кръчма в града и по-интересно как се прибираш?

Ама виж сега , то е за хора дето искат да са на село …

Ако на някой му е зор за кръчми, оня ден минавах през студентски град, има построени кутийки достатъчно и всичкото кръчма и бардак ще са наблизо

alekangg написа:Как хем млади, хем са заможни и работещи?

В моето село, за съжаление само лятно го ползвам, над мен има 2 млади семейства, eдните са с дете на 3-4г
Имат си некви бизнеси и си пътуват … кво толкова?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 06 Яну 2022, 11:12

bioz написа:Точно така, замисляш се наблизо да има училище за децата и транспорт за жената. В противен случай се превръщаш в частно такси - ежедневно.

Ето това е самата истина и причината както аз, така и доста други хора да си търсим нещо само в София, просто не искам да съм такси 24/7, аз и жената ..... просто не виждам защо да давам една торба с пари и да си го причинявам :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2022, 11:18

slatanic написа:Е така имаше един играч дето реши,че е голямото добро утро преди 10на години и си сложи легнали полицаи.Частна му била улицата.

Има и такива случаи. При мен по някаква причина преди доста години са прекарали улицата вътре в границата на имота. Така ми се губят едни 100-200кв от мястото и улицата минава през него. Питах кмета кво да правим и той вика - затваряй я :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 06 Яну 2022, 11:24

Къщата е хубаво нещо, но децата да са се махнали от вкъщи и да си близо до пенсия, иначе както казахме да съм такси всеки ден по няколко пъти и допълнително да се занимавам да поддържам къща, да поддържам двор, което е постоянна работа, и да не говорим колко пари замиват за поддръжката на къщата, заедно с ток, дърва и подобни, и горивото по 50 километра на ден, заедно с консумативите на колата, рано ми е да си го причинявам.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Яну 2022, 11:37

:mhihi:

Аз обяснявах нещо в другата тема, ама ми казаха, че само тъпаците искали да живеят на пешеходно разстояние от всичко, включително добро училище и т.н. :mhihi:
Особено с тая невероятна инфраструктура на крайните квартали и селата, направо си е престъпление да не се зачукаш в някоя нива :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ама има един плюс. Сега като заработят стикерите, ще стане чистичко при нас :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 06 Яну 2022, 11:40

Що си мислите, че къща значи да си сам в полето не знам :mhihi: Има няколко места с градски транспорт, детски градини и училища в рамките на София(общината не околовръстното) където се живее доста приятно в къща с двор. Пък вие си се бутайте в центъра и обяснявайте колко е гадно извън него...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 06 Яну 2022, 11:55

Аз пък имам и къща и апартамент... предпочитам къща с двор. Кръчмата е най-малкият проблем.. преди се напивахме в Пловдив, викаме такси и след 10-15мин. вече сме се прибрали в Асеновград. И поддръжката на един нормален двор (около 5-600кв/м) не е чак толкова трудно, колкото си мислите. В имението, където работя там двора/парка е около 50 декара и вече поддръжката е тегава :confused: ... постоянно работят двама градинари.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Яну 2022, 11:56

Недей така да пишеш, че ще се напълни и тука с граждани. :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Яну 2022, 11:59

b_u_b_o написа:Що си мислите, че къща значи да си сам в полето не знам :mhihi: Има няколко места с градски транспорт, детски градини и училища в рамките на София(общината не околовръстното) където се живее доста приятно в къща с двор. Пък вие си се бутайте в центъра и обяснявайте колко е гадно извън него...

Виж сега. Има и хубави места, да. Ама поглеждал ли си цените? Щото 1 милион евро за къща в София за мен не е нормална цена. Освен това голямата част от кварталите с къщи са с трагична инфраструктура :!: Да не казвам и какви са голяма част от населяващите ги.

Я дай пример за нормален квартал с къщи, с добра инфраструктура, прилични градина, училище и т.н. Това не е заяждане, сериозно питам. :bchug:

Exclusive89 написа: В имението, където работя там двора/парка е около 50 декара и вече поддръжката е тегава :confused: ... постоянно работят двама градинари.

Да не е в Дедово :roll: :ok: Ако е там, басиму и имението е. Ходих по работа, като го строиха :shock:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата