България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
....п.с. не знам какво е джигит......
Грузин , хачи ...буквалния превод на български е : рисков играч

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Вчера пътувах през Петрохан. Мъж на видимо поне 40 години не спря да ми се лепи отзад. Ама буквално на сантиметри от мен. Бре викам си, ебати зора. Излезе една права и ме изпревари в мръсна газ, като аз се движех с около 80км/ч, а той возеше дете отзад. Къв беше тоя зор, не успях да разбера.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Бърза за следващия живот. Човека си мисли, че е със състезателна кола.randity написа:Вчера пътувах през Петрохан. Мъж на видимо поне 40 години не спря да ми се лепи отзад. Ама буквално на сантиметри от мен. Бре викам си, ебати зора. Излезе една права и ме изпревари в мръсна газ, като аз се движех с около 80км/ч, а той возеше дете отзад. Къв беше тоя зор, не успях да разбера.
За жалост несанкционирането на шофиране с превишена скорост и подобни изпълнения води до усещане, че всеки може да си прави каквото си иска. От там и загинали и пострадали на пътя, защото искат да пристигнат 10 минути по-рано.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
И на мен вчера някакъв с Омега 2.2 ми се залепи докато минавах през Петрохан ... едва издържа до първото възможно място за изпреварване.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
randity написа:Вчера пътувах през Петрохан. Мъж на видимо поне 40 години не спря да ми се лепи отзад. Ама буквално на сантиметри от мен. Бре викам си, ебати зора. Излезе една права и ме изпревари в мръсна газ, като аз се движех с около 80км/ч, а той возеше дете отзад. Къв беше тоя зор, не успях да разбера.
Такива педали, аз намалям докато не ме изпреварят.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна steeN на 05 Май 2019, 17:21, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Малки са глобите и няма събираемост. Пак давам за пример американските и канадски закони за движение по пътищата. Прости закони за прости хора. Държиш си телефона в ръката, повтарям, държиш си телефона в ръката - хилядарка. Надвишаваш максимално разрешената скорост с +50км/ч - губиш книжката на секундата, сбогуваш се с МПС-то и ти уреждат среща със съдията. Минаваш на червено - $325. Не си спрял на СТОП - глобата не е проблем, проблем са нарастналите застрахователни вноски. За години напред... Глобите растат на всеки две седмици и понятието "давност" не съществува. Просто в един момент книжката ти става невалидна. Няма да платиш??? Това може да ти се размине единствено със смъртта ти. Така много хора се замислят и количеството на волни ездачи намалява значително.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Бах мааму, звучи като затвор. Ама от една страна е хубаво.
Нашите мангали тука как ги виждаш всичките, които карат да ги уплаши съдията?
Аз също правя така. Днеска хлъзгаво в един току що завалял дъжд и държа дистанция от 20 метра зад другия, може би 25 дори, а пред него 10 коли набити по на един метър.
По едно време един изпревари срещу тях, светят стопчета на убиване, ама нищо не стана. После един манго с 27-28 годишна Астра ми се залепил отзад, но аз пък тъкмо набирах на излизане от Раднево и не съм отбивал да мине тая ръжда, която ще се чудя какво ще му се строши точно като е пред мен. После изостана, ама тъй се навираше и изнасяше докато се увери 48 пъти, че не може да изпревари...

steeN написа:randity написа:Вчера пътувах през Петрохан. Мъж на видимо поне 40 години не спря да ми се лепи отзад. Ама буквално на сантиметри от мен. Бре викам си, ебати зора. Излезе една права и ме изпревари в мръсна газ, като аз се движех с около 80км/ч, а той возеше дете отзад. Къв беше тоя зор, не успях да разбера.
Такива педали, аз намалям докато не ме изпреварят.
Аз също правя така. Днеска хлъзгаво в един току що завалял дъжд и държа дистанция от 20 метра зад другия, може би 25 дори, а пред него 10 коли набити по на един метър.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Top Gun Maverick написа:Бах мааму, звучи като затвор. Ама от една страна е хубаво.Нашите мангали тука как ги виждаш всичките, които карат да ги уплаши съдията?
![]()
В щатите всеки втори е бил в затвора за дреболии (от наша гледна точка) - неплатени данъци, глоби, каране пиян и т.н. Половината колеги американци бяха минавали през зандана за по няколко месеца.
Това не знам дали би уплашило бай мангал или би го зарадвало - няколко месеца на топло, с осигурена храна и т.н.

Но всеки нормален би се замислил ако знае, че глобата му е няколко заплати и ако не я плати отива при бай мангал на топло...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз точно това имах предвид. 

In God we trust, all others we track.

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... i18-867449
Пътят е в ремонт, навсякъде ограничения, конуси... и пак
И един коментар
''какво им става на тез хора?Обикновени хора нещастници ,качват се на някой таралясник БМВ или Мерцедес МЛ ,дето е пуснат заедно с Лили Иванова и си мислят че са безсмъртни.''
Пътят е в ремонт, навсякъде ограничения, конуси... и пак

''какво им става на тез хора?Обикновени хора нещастници ,качват се на някой таралясник БМВ или Мерцедес МЛ ,дето е пуснат заедно с Лили Иванова и си мислят че са безсмъртни.''
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Преди 2-3 седмици на прибиране от М уикенда нагоре по Шипка реших, че искам да понастъпя 39ката, да послушам малко мотора и да се порадвам на колата. Не бързах за никъде, просто ми се караше. Нямаше трафик, беше надвечер и като цяло мисля, че общо видях 5-6 коли в двете посоки на изкачване. Но карах за кеф, не защото бързам. Настигнах две коли през цялото изкачване - първо една Ибиза, после Х5. И двамата караха с 30, защо, нямам идея. Дори без да бързаш за някъде, 30 е смешна скорост. Как да е, тяхна си работа. Аз също не обичам да ми се лепят на бронята, затова от известно време съм спрял да го правя, освен ако тези пред мен наистина не се влачат и нямам друг избор. В случая беше точно така, искам да изпреваря, но там няма много опции, съответно карах близко и до двамата колеги, но пък и скоростта наистина беше от порядъка на 30 до 40км/ч. Направи ми впечатление, че и двамата колеги, след 2-3 завоя ми пускат мигач да мина, като не ускоряват преди да ги изпреваря. На мен това ми направи адски добро впечатление, като съответно благодарих и на двамата колеги с едни аварийни. Вероятно за тях, а и за повечето колеги тук, съм бил поредният бмв джигит, който е хванал господ за Шлифера, но аз лично не се смятам за такъв и все пак се радвам на тази проява на колегиалност.
Поне според мен много инциденти стават наистина от бързане и недообмислени маневри. И аз когато ми се е налагало да бързам, забелязвам, че съм неспокоен, а това само по себе си е предпоставка за инцидент. Затова и напоследък редовно закъснявам за някъде, но пък наистина се кефя на шофирането до там, макар че чакащите не винаги са щастливи, но все тая. Трудно ми е да разбера хората, които вечно бързат за някъде, но напълно разбирам тези, които понякога дават газ, но не защото бързат. И редовно на мен проблеми ми създават не шофьори, които карат малко по-бързо от позволеното, а такива, които правят недомислени тъпотии, но не винаги това е придружено с превишена скорост. Прости са нещата, като обичаш да шофираш и го правиш не само от нужда, но и за удоволствие, се наслаждаваш и на айляшкото шофиране, без да раздаваш газ 24/7, намираш си някое тихо местенце, без трафик, когато ти се дава газ, ходиш на писта, ако имаш възможност и наистина искаш да раздаваш и на пътя, в трафика си лежерен и не създаваш опасности.
Поне според мен много инциденти стават наистина от бързане и недообмислени маневри. И аз когато ми се е налагало да бързам, забелязвам, че съм неспокоен, а това само по себе си е предпоставка за инцидент. Затова и напоследък редовно закъснявам за някъде, но пък наистина се кефя на шофирането до там, макар че чакащите не винаги са щастливи, но все тая. Трудно ми е да разбера хората, които вечно бързат за някъде, но напълно разбирам тези, които понякога дават газ, но не защото бързат. И редовно на мен проблеми ми създават не шофьори, които карат малко по-бързо от позволеното, а такива, които правят недомислени тъпотии, но не винаги това е придружено с превишена скорост. Прости са нещата, като обичаш да шофираш и го правиш не само от нужда, но и за удоволствие, се наслаждаваш и на айляшкото шофиране, без да раздаваш газ 24/7, намираш си някое тихо местенце, без трафик, когато ти се дава газ, ходиш на писта, ако имаш възможност и наистина искаш да раздаваш и на пътя, в трафика си лежерен и не създаваш опасности.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Помните ли кво ви бях писал за Плд - Асеновград?
За огромно съжаление излезе точно така, вече са на място, никакъв шанс, с много висока скорост.
Пътя не е проблемен, времето е хубаво... ама хората, не са хора.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
За огромно съжаление излезе точно така, вече са на място, никакъв шанс, с много висока скорост.
Пътя не е проблемен, времето е хубаво... ама хората, не са хора.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
drifty написа:Направи ми впечатление, че и двамата колеги, след 2-3 завоя ми пускат мигач да мина, като не ускоряват преди да ги изпреваря. На мен това ми направи адски добро впечатление, като съответно благодарих и на двамата колеги с едни аварийни.
Преди години така един тираджия ми пуска мигач, аз се изстрелвам и по средата на изпреварването кола насреща

Едвам се разминахме със спирачки от тях двамата и пИдала до мИтала от мен... А бях с кола 200 коня, винаги изпреварвам с максимално бързо...
Та оттогава никога повече не съм се доверявал на мигачи от сульо и пульо...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drifty написа:. И двамата караха с 30, защо, нямам идея. Дори без да бързаш за някъде, 30 е смешна скорост.
Колега, возил ли си деца, на които им става лошо от завойте? А възрастни хора? А багаж или нещо, което не трябва да се "клати" много? А може и водачите да са с малък стаж и да карат по-внимателно ... Всеки е имал повод да кара по-внимателно, така, че да бави трафика понякога