Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Покупка на велосипед...
PEGASUS SOLERO - велосипед дискови спирачки хидравлични
https://www.olx.bg/ad/pegasus-solero-ve ... 6jQwI.html
Оглеждам се за нещо подобно да ходя на работа. 182 съм и 120 кг да ли е достатъчно голяма рамката, че нищо не ми говорят 46см. Да не съм като слонче на клонче.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
https://www.olx.bg/ad/pegasus-solero-ve ... 6jQwI.html
Оглеждам се за нещо подобно да ходя на работа. 182 съм и 120 кг да ли е достатъчно голяма рамката, че нищо не ми говорят 46см. Да не съм като слонче на клонче.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Покупка на велосипед...
^^ това не е ли дамско колело?
p.s. мисля, че трябва да търсиш 48 см. Най-добре се разходи до някой вело магазин и пробвай кое ти пасва най-добре.
p.s. мисля, че трябва да търсиш 48 см. Най-добре се разходи до някой вело магазин и пробвай кое ти пасва най-добре.

kiko написа:Кви данъци кви пет лева?То за педелетките няма никви данъци,ти за колело![]()
И това няма нищо общо с МПС както си го обяснил,това няма двигател,а е с електромотор разликата е от земята до небето.По скоро с бенз.косачката с която си косиш двора утре да ти кажат че дължиш данък и ГО отколклото с това колело.
...
Сещам се, че и Тесла май няма двигател, още по-малко електродвигател. Нисан Лийф също. Те явно също не са МПС според теб и не дължат данъци, такси и застраховки.
На косачката също дължиш данък, стига да я караш по нормалните улици. Караш ли си я в двора, това е нещо друго. Същото е и с колата. В двора можеш да си я караш както си искаш. На улицата има правила.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
BMW_POWER написа:kiko написа:Кви данъци кви пет лева?То за педелетките няма никви данъци,ти за колело![]()
И това няма нищо общо с МПС както си го обяснил,това няма двигател,а е с електромотор разликата е от земята до небето.По скоро с бенз.косачката с която си косиш двора утре да ти кажат че дължиш данък и ГО отколклото с това колело.
...
Сещам се, че и Тесла май няма двигател, още по-малко електродвигател. Нисан Лийф също. Те явно също не са МПС според теб и не дължат данъци, такси и застраховки.
На косачката също дължиш данък, стига да я караш по нормалните улици. Караш ли си я в двора, това е нещо друго. Същото е и с колата. В двора можеш да си я караш както си искаш. На улицата има правила.
В Норвегия павилото е,че ако мотора е до 0,25кв и може сам да развие до не повече от 6км, при потегляне, се причисляваш към колелата.В допълнение трябва мотора да се изключва напълно при скорост над 25км/час. Изключение са колелата на пощата (примерно),които могат да са с ел мотори с мощност до 0,5кв.
Нарушени ли са тия горните правила,важат правилата за мопед.Демек регистрация,застраховка,каска и каране само по пътната мрежа. Предполагам нещо подобно е в цяла Европа.
В Канада електричките още не са ги вкарали в законови рамки, но това е въпрос на време. Вече има знаци, които забраняват на електрически скутери да карат по велосипедни алей. Преди няколко години бяха като нещо екзотично. Сега са масово навсякъде.
Със застраховките на велосипеди нещата са уредени. Няма проблем да го направиш, но откраднат ли ти го, застраховката на всеки следващ е доста по-висока. Нямам идея, дали в бг можеш да си застраховаш колелото против кражба
Със застраховките на велосипеди нещата са уредени. Няма проблем да го направиш, но откраднат ли ти го, застраховката на всеки следващ е доста по-висока. Нямам идея, дали в бг можеш да си застраховаш колелото против кражба

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе май вече са ги измислили.
https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_bicycle_laws
Тук не виждам как ушев ще те спре. В нормалните страни ще ги качат на някакви 10 киловатови и няма отърване ама ако е пеша, с мотор или кола как да те гони?
https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_bicycle_laws
Тук не виждам как ушев ще те спре. В нормалните страни ще ги качат на някакви 10 киловатови и няма отърване ама ако е пеша, с мотор или кола как да те гони?
Тунинговах се с нова касета Shimano Tourney Mf-TZ31 7-speed Megarange Freewheel, 14-34. Между 28 и 34 зъба разликата е повече от огромна.

Направо си отпада необходимостта от втори венец
Разликата с предишната касета са на 1-ва и 7-ма. Но на първа си е сериозно 

Направо си отпада необходимостта от втори венец

- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
извинявам се за
- а, имам цял велосипед без вилка рамка Drag Climber 14.5"-здрава, повечето части са на Shimano, сериозни капли, предна дискова с жило 180мм и още куп работи за любител mountain biker, било то са сина ви или за вас (хора под 1.90см) всичко се продава на символична цена, само ми прашасват в мазето, може и бартер за предна м броня за е46 седан 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То и за отзад 3 зъбчатки са достатъчни . Тая голямата предавка е напълно излишна , въртиш като хамав и стоиш на едно място . Освен ако не катериш с това колело някакви планини . Освен това не знам колко е напълно безпроблемно прехвърлянето на такава голяма зъбчатка или иска някакъв специален дерайльор за тази касета 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:То и за отзад 3 зъбчатки са достатъчни . Тая голямата предавка е напълно излишна , въртиш като хамав и стоиш на едно място . Освен ако не катериш с това колело някакви планини . Освен това не знам колко е напълно безпроблемно прехвърлянето на такава голяма зъбчатка или иска някакъв специален дерайльор за тази касета
Аз реално по пътя си имам само един сериозен баир. За около 800м изкачвам приблизително 30м нагоре. И това е след като съм навъртял около 8км дотук. Сутрин ми е много трудно да захапя и това изкачване ме задъхва яко. Не съм на 20г или 30г все пак

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
В скрийм байкс има намаление на доста неща до 12 часа тази нощ. Та който има нужда от нещо да скача.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Колеги,кажете какви ръкавици ползвате през зимата, че ми измръзнаха ръцете. Ще трябва и шапка да си взема, има ли такива, които се слагат под каската? Или да си ползвам скиорската каска ? 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
предполагам,че повечето модели които ги дават за тичане ще са ти ок,на мен температури под 10 градуса ми идва студенко за колело,пък камо ли зимата. Aз ползвам с рязани пръсти на FOX и така съм свикнал с тях че без ракъвици ми е супер тегаво даже и за 10мин. каране.За шапки има едни тънки като чорапи или бонета им се казват които съм ги виждал на професионалистите с шосейките да ги използват
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Има си зимни ръкавици за колелета. Но само с едни няма да стане в по-големия студ.
Трябват си леъри. За най-вътрешни си вземи вълнени от мериносова вълна. Горните може да са ти летните, които си ползваш по принцип ако са с цели пръсти. И за най-отгоре зимни с мембрана и непромокаеми.
Шапка аз лично не ползвам, а балаклава. Също вълнена.
Трябват си леъри. За най-вътрешни си вземи вълнени от мериносова вълна. Горните може да са ти летните, които си ползваш по принцип ако са с цели пръсти. И за най-отгоре зимни с мембрана и непромокаеми.
Шапка аз лично не ползвам, а балаклава. Също вълнена.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Тези за тичане обикновено са тънки. Моите зимните са си за колоездене и са сравнително дебели, но бих казал доста удобни и имат някакъв гел, който според мен лично не е необходим, но...

Аз каска не нося и нямам проблем със шапката, но както казваш и ти, няма проблеми да си разцъкваш със ски маска ако ти е удобно, само не забравяй да я свалиш преди влизане в банка примерно

Аз каска не нося и нямам проблем със шапката, но както казваш и ти, няма проблеми да си разцъкваш със ски маска ако ти е удобно, само не забравяй да я свалиш преди влизане в банка примерно