Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
steeN написа:
А Боримечката ми се подсмихваше като му говорех, че на масата строителни инженери, ръцете им са в задника... и какъв толкова бил проблема с колоните![]()
Колоните са на правилното място, стената не е...

Разберете, ако някой от бранша е за псуване в този случай, не е инженера, а архитекта. Строителният инженер проектира Част СК по архитектурното задание, което включва разпределението на етажа. Азбучни истини да си обясняваме, обидно е...

Аз си признавам, че вместо да натрупвам познания и опит, от ден надем все по-малко го разбирам строителството... Явно 87 - 92 година във ВИАС / УАСГ съм учил нещо съвсем различно от това, дето сега му викате строителство...

Докато четох описанието на последната обява (опен - спейс двустаен апартамент с бонус паркомясто) си представях всичко друго, но не и това на снимките (правоъгълна пещера с един ред колони по средата). И предишната (тристайната панелка на 8-ми етаж) също ме хвърли в недоумение. Тоя пич е успял да зазида всичките три балкона...

Не знам Колеги, аз си признавам, че не разбирам ТОВА строителство, съжалявам...

Последна промяна Borymeckata на 14 Дек 2021, 18:47, променена общо 2 пъти
Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еми осрал е разпределението инжа не архитекта , какво има да го къдрим ? Тия колони е трЕбвало да са в стената , ама като не е догледал че помещението става като пещера . Не може да ги премести щото е осрал всичко още от кота -1 . 
Същото е като това :
https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... E3HC8Q88pM

Същото е като това :
https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... E3HC8Q88pM
Последна промяна Jordana на 14 Дек 2021, 18:50, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
zAcK написа:alekangg написа:Търсене/предлагане, може и 100к евро да стане тая дупка, като има кой да дава, а има такива.
Забравихте ли преди 20+ год какви коли и за колко се продаваха у нас? Тогава никой не поправяше и не пудреше, просто купува за 1000 и продава за 3000 като я свали от автовоза, като много често предварително бяха продадени като са показали една снимка, да само една.
Феномена у нас е такъв и такъв ще бъде, покрай многото които берат пари, горят и другите.
Само в Монте Карло може да види човек за 15 или 20 мин такива коли каквито се виждат тук, ако се мине по централните улици, това е положението.
Не случайно вече в София се предлага най-скъпото кафе в света, аз поне не съм чувал за подобни цени-60лв чашката и не е от маймуни, порове и някакви екзотики, кафе от краля на кафето, така се е кръстил, но явно има мераклии и за 100лв чашката да стане.
За този агент ли говоришПървия път като го видях и много се вдъхнових
Мани, ама разни джофри влизат и купуват
![]()
![]()
И си прав. Толкова много се краде тук, че нищо не следва някаква икономическа и бизнес логика![]()
![]()
Това да не би да е кафето на ул "Съборна" срещу първия офис на бившата първа частна банка, ма май името му беше нещо от рода на култура еспресо или подобно. Като гледам интериора е същия, да не би да е сменил името или някой вече го е копирал и открил второ такова. Сега не знам какво толкова супер еспрессо предлага то и аз си падам кафеджия но обстановката вътре някакви високи бар столчета, отвън нещо като дървени пейки, един вид прав да си пиеш кафето, ми то всичко това въобще не съответства на цените дето иска.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Джордане, не се напъвай в конструкциите. Колоните не можеш да ги местиш както ти скефне на всеки етаж - трябва да вървят една над друга, в една линия по вертикала от фундамента до покрива. Никой няма да разбърка редовете и осите на цяла сграда само заради един гараж... Архитектът се е осрал. Тук има и други конструктори, нека кажат, ако не съм прав.
Сега препочетох и може би не съм обяснил добре. Архитектът е разбъркал етажите, разместил е стените на първия и на горните. Ако инженерът беше скрил колоните в стените на гаража, нагоре щеше да има 6 - 8 етажа с колони в средата на хола, кухнята или спалнята. Затова инженерът е "жертвал" гаража (без да подозира, че всъщност прецаква атрактивен опен-спейс двустаен с паркомясто
) заради стаите по етажите нагоре.
Сега препочетох и може би не съм обяснил добре. Архитектът е разбъркал етажите, разместил е стените на първия и на горните. Ако инженерът беше скрил колоните в стените на гаража, нагоре щеше да има 6 - 8 етажа с колони в средата на хола, кухнята или спалнята. Затова инженерът е "жертвал" гаража (без да подозира, че всъщност прецаква атрактивен опен-спейс двустаен с паркомясто

Последна промяна Borymeckata на 14 Дек 2021, 19:13, променена общо 2 пъти
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Като го отвориха се казваше Espresso Cultura, явно не е било достатъчно пленително и са го сменили на Kingspresso 

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Ясно, същия бил, обаче освен името е сменил и цените в посока нагоре, нещо доколкото си спомням бяха от порядъка до към 30лв за кафе.
keep walking
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Oт както го знам това място все си е 50лв кафето...никога не съм пил да видя какво му е толкова специалното
Като искам хубаво кафе ходя в Dabov Specialty Coffee
Не знам дали е коментирано тук, но били приели някаква наредба, според която гаражите не трябва да са миниатюрни

Като искам хубаво кафе ходя в Dabov Specialty Coffee

Не знам дали е коментирано тук, но били приели някаква наредба, според която гаражите не трябва да са миниатюрни
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Borymeckata написа:Джордане, не се напъвай в конструкциите. Колоните не можеш да ги местиш както ти скефне на всеки етаж - трябва да вървят една над друга, в една линия по вертикала от фундамента до покрива. Никой няма да разбърка редовете и осите на цяла сграда само заради един гараж... Архитектът се е осрал. Тук има и други конструктори, нека кажат, ако не съм прав.
Сега препочетох и може би не съм обяснил добре. Архитектът е разбъркал етажите, разместил е стените на първия и на горните. Ако инженерът беше скрил колоните в стените на гаража, нагоре щеше да има 6 - 8 етажа с колони в средата на хола, кухнята или спалнята. Затова инженерът е "жертвал" гаража (без да подозира, че всъщност прецаква атрактивен опен-спейс двустаен с паркомясто![]()
) заради стаите по етажите нагоре.
Това не е вярно според мен , в ляво се вижда тъй наречената шайба . Това нещо нагоре също е бетонна стена иначе няма никакъв смисъл да е там . Боримечката ще каже сега че има друго увъртяно име но пак си е същото нещо . Най вероятно става въпрос за колони които са подържащи плочата , можело е да ги вкара в тавана с греда , малко да размести нещо и ли да си напъне конструкторската мисъл . За съжаление 99% от инжовете са такива безхаберници . Чертаят смятат мерят на оня чаршаф без да нагазят в калта и после като отидеш на обекта ще се хванеш за главата .

Тоя лаф за архитекта некадърник много прилича на един друг лаф - тенекиджията вика той бояджията ще го оправи , зидаря вика той шпакловчика ще оправи ..Та и тоя архитект сигурно си е казал той Боримечката ще го оправи

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

За мен, това е перфектният гараж за жена или въобще.
На колоните се слагат едни възглавнички, че като си отвориш вратата да не се блъска в колоната и ЕДНОВРЕМЕННО излизаш в нещо като коридор.
Уникален!
Освен това е и перфектният ергенски кархоум.
Ставаш от леглото (зад колоните) и директно се качваш на автомобила и се включваш в движението.
Вечерта се прибираш в колата и директно може от колата, да слезеш в хола. Колцина са мечтали за това.
Малко като икономичната (бедняшката) версия на това:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Без да сложим на масата проекта на сградата, само по една снимка, можем да спорим, но всичко е в сферата на предположенията. Аз казвам какво най-вероятно е станало, че има колони по средата на "двустайния" гараж. Строителният инженер изобщо няма чак такава свобода, каквато си представяте - да мести колоните както му скефне. Той получава архитектурната част на проекта с разпределенията на всеки етаж, осите и редовете и... местата и дори размерите на колоните! Ще кажете: Какво прави тогава инженерът? Смята армировката и чертае кофражни и армировъчни планове. Не е той човекът, който решава коя колона или стена къде ще бъде - за него това е свършен факт!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
То е и смешника-краля е същия. Просто започна от 15лв и за 3-4+ год стигна тая цена, като вдигаше на няколко месеца с 5лв.peshehodetz написа:zAcK написа:alekangg написа:Търсене/предлагане, може и 100к евро да стане тая дупка, като има кой да дава, а има такива.
Забравихте ли преди 20+ год какви коли и за колко се продаваха у нас? Тогава никой не поправяше и не пудреше, просто купува за 1000 и продава за 3000 като я свали от автовоза, като много често предварително бяха продадени като са показали една снимка, да само една.
Феномена у нас е такъв и такъв ще бъде, покрай многото които берат пари, горят и другите.
Само в Монте Карло може да види човек за 15 или 20 мин такива коли каквито се виждат тук, ако се мине по централните улици, това е положението.
Не случайно вече в София се предлага най-скъпото кафе в света, аз поне не съм чувал за подобни цени-60лв чашката и не е от маймуни, порове и някакви екзотики, кафе от краля на кафето, така се е кръстил, но явно има мераклии и за 100лв чашката да стане.
За този агент ли говоришПървия път като го видях и много се вдъхнових
Мани, ама разни джофри влизат и купуват
![]()
![]()
И си прав. Толкова много се краде тук, че нищо не следва някаква икономическа и бизнес логика![]()
![]()
Това да не би да е кафето на ул "Съборна" срещу първия офис на бившата първа частна банка, ма май името му беше нещо от рода на култура еспресо или подобно. Като гледам интериора е същия, да не би да е сменил името или някой вече го е копирал и открил второ такова. Сега не знам какво толкова супер еспрессо предлага то и аз си падам кафеджия но обстановката вътре някакви високи бар столчета, отвън нещо като дървени пейки, един вид прав да си пиеш кафето, ми то всичко това въобще не съответства на цените дето иска.
Кафето е средна работа внася го от Австрия, да речем пакета 250гр на дребно струва не повече от 25-30лв в Европа, със сигурност той го взима много по-евтино.
Нито е от топ пекарна, нито е топ сорт, нито нищо. Такива или подобни цени биха се предлагали от хора внасящи си кафето-пекари и т..н. Ама всички тези неща не са интересни на купувачите, за тях е важно, че са пили нещо за 50лв и да се похвалят след това на другите маймуни.
Последна промяна alekangg на 14 Дек 2021, 21:27, променена общо 1 път
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Поне за тия пари да им прави от онова изаканото от цибетка.. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Копи лувак е срано от някакъв африкански опосум . Най хубавото кафе на света , само това от слона го бие 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
top написа:Поне за тия пари да им прави от онова изаканото от цибетка..
За тия пари..трбява една кака отзад да ме чака в опен-спейс поза и докато го пия да ме обслужва без ръце!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Borymeckata написа: Строителният инженер изобщо няма чак такава свобода, каквато си представяте - да мести колоните както му скефне.
Ооо, аз познавам един, дето ги прави тия неща

Да, няма много клиенти, щото е супер чепат и ако не го кефи нещо не им цепи басма, ама пък им спестява стотици хиляди при стоежите. Занимава се най-вече със стоманени конструкции и т.н. - халета, цехове, бензиностанции и т.н.

Иначе, тия жилищни сгради, архитектите им, проектантите, инвестотирите им и т.н. са толкова посредствени, че дори не искам да ги коментирам. Вероятно са като моите колеги в МЕИ-то, дето нямат нито един изпит взет със собствени знания...........

Ей такива неща прави, а паратрайкът на снимката също е изцяло проектиран и изработен от него, без ванкеловия двигател

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real