Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Море 2025г.?!...

Мнение от Don_Diego » 20 Яну 2025, 16:16

Aз миналата седмица им разписвах документите, буквално на следващия ден получих съобщение, че ги пращат транспондерите и ги чакам някой ден тази седмица :bchug:

Дойде ли ти реда да ти оправят документите, всичко се случва много бързо
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 23 Яну 2025, 17:11

Saona Island and Blue Laguna

Това са двете задължителни места които трябва да се видят ако сте в Доминикана. Във всеки хотел има по няколко тур оператора които предлагат различни трипове като цените са идентични. На плажа също минават разни гастрольори които в повечето случаи са на половин цена но ви съветвам с тях въобще да не се занимавате. Някои от тях са си направо скамъри или подобни измамници и трипа ви може въобще да не се състои. Освен това при тях трябва да излезете извън хотела до бариерата на пропускателния пункт като много често е на километър и нещо защото такива не ги допускат. Също така има доста случаи на изпуснали бусовете си които са минали доста по рано от определения час и не чакат никого. За хотелите без бариера и пропускателен пункт - избягвайте такива, един колега разправяше преди време, че уикендите пускали местните в ОИ да ядат, те опустошавали всичко и не стигала храна за туристите. За плащане - носете си кеш и то USD, приемат ги навсякъде и ви връщат в такива. С евра не знам как е, сигурно ще ви ги приемат също, но на някакъв неизгоден курс, а и едва ли ще имат да ви върнат и това ще стане в песос, които после ако не похарчите ще се чудите какво да ги правите. На плажа особено, абсолютно задължително пращайте само кеш, недейте да се правите на баровци дето не носят никакви пари в брой, да не изгърмите някъде, това безплатен приятелски съвет, но всеки сам си преценя. Пресен пример от онзи ден - минават някакви и предлагаха кутии с пури. На съседния шезлонг един им разправя колко изгодно му излизало при тях кутия Давидов от 20 бройки за $300 и им обяснява, че в Лос Анжелис една пура от тези била $ 35. Извади Амекс и плати с нея, те тези всичките по плажа имат пос терминални машинки. Ръкостиснаха се и си тръгнаха. Само след минута или две този получи е мейл или текст, че са му дръпнали $ 500 от картата, тръгна да ги гони и да се разправят, после не знам какво стана и дали беше някаква друга транзакция различна от първата или какво. То този дето му продаде пурите пък и не знаеше много добре английски та тръгнаха да търсят някой друг да превежда. Освен това всички тези пури по плажовете са тотални ментета, без значение доминикански или кубински, въобще не са от тютюн, а от бананови листа.
За плажове и хотели района около Пунта Мара е най популярен, така като гледам е поне 5 километра плажна ивица, малко е ветровито в момента, но морето е горе долу спокойно, леки вълнички, но нищо общо с това което съм виждал по Хаваите. Най важното е че няма водорасли, които често се срещат последно време по Карибите и Мексико, предимно от март до август. Тук ако искате да сте сигурни че ще е чиста вода без значение по кое време на годината трябва са се насочите на север от Макао до Уверо Алто или на юг около Ла Романа. Първите обаче хотелите са по скъпи и ако сте с деца повечето са adults only, а вторите не са много опциите. За Саона има доста обширно видео на Слави Клашъра от миналата година, но това са едни от плажовете с най тюркоязено синя вода и бели пясъци, стига се само с лодка или катамаран, отсяда се за цял ден или няколко часа ако имате спирка и на Blue Laguna. Иначе в хотелите предлагат и разни трипове из вътрешността на страната, както и офроуд с атв и разни паркове но предпочитам последните няколко дена да си ги изкарам на плажа.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Яну 2025, 11:03

TNT написа:
TNT написа:И аз се регистрирах за Egnatia pass, получих мейл "Your application has been received". До колко време пращат документите, които трябва да попълня ? :dunno:

Чак днес ги получих. Върнаха ме, че няма подпис на всяка страница, а само на обозначението места, но им ги пратих на снимка с телефона и ги приеха. Изглежда зора за обслужване е да дойде твоя ред. Регистрирах се и в апп-а. Чакам транспордера. Сега ще видим той за колко време ще дойде.

Вчера пристигна транспордера. Общо 3 седмици от подаването на документите. 2 седмици да ми дойде реда + 1 седмица за доставка. Сега се чудя отсега ли да депозирам пари, като няма да го тествам близките седмици или по-натам :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 28 Яну 2025, 11:04

Е депозирай си преди да тръгнеш, аз 6 месеца по късно депозирах, ден преди пътуването

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 31 Яну 2025, 14:29

Дойде и при мен документацията за EGNATIA преди минутка.
Близо две седмици след първоначалната заявка. Предупредиха, че може да има забавяне. Явно наистина има доста наплив. :wave:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 02 Фев 2025, 18:58

Отмених преди малко екзотичната почивка през Март, че много ангажименти се струпаха барабар с нова работа, та сега гледам други опции и по-близки за да мога да реагирам да пътувам по спешност ако има нужда… Майорка в началото на Май как е? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Фев 2025, 19:02

Студено, ако се говори за плаж, както е Варна или Бургас в най-добрия случай.
За разходка става, но до там

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 02 Фев 2025, 19:03

Някой има ли обяснение, защо всяка година зимата всичките българи(туристи) ходят само на едно място на топло?
Тази година е Мавриций, преди бяха Малдивите, Тайланд и т.н.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Фев 2025, 19:05

Хехе, ми защото това се предлага на овцете от агенциите, а и става модерно в едни среди и като тръгнат едни да се снимат, тръгват и другите, които по принцип ходят.
как беше Дубай до скоро?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Фев 2025, 20:17

Аз понеже като е хладно ходя по санаториуми...та кажете къде да идем лятото с жената и малката.
Последните години си ходя все на тривиалното за мен Керамоти което си е нищо особенно ама домакините са готини и знам къде да ям вкусно.
Плажовете ми допадат.
Ама моите искат разнообразие.
Не ми се дават милиони за една седмица...та такива не ми ги предлагайте...не е моето.
Искам читаво море да можем да влезнем с щерката която не може да плува по-далече от 3м от брега.
И искам пясък.Там камъни,таралежи...че било много яко...нц.
Това го искам юли месец около средата.Баш кога е най-жега,че по стара традиция почивам за рождения си ден. :ok:
Дамите искат хотел...аз не.Щото отивам на море,а не на басейни.
А и не ям тая храна дето я дават там на едно 95% като изключим пържолите и тиквичките да речем плюс някоя риба. :mhihi:
Ама ако хотела е на първа или до първа линия на пешеходно разстояние различно от "от тук до майната си"...може.
Лично предпочитам някакво къще на читаво място...с подходящи таверни наблизо.Като наблизо не е проблем да е с колата.
Така или иначе вече не пия та...се тая. ;)
А вие сте. :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 02 Фев 2025, 21:06

msi200 написа:Някой има ли обяснение, защо всяка година зимата всичките българи(туристи) ходят само на едно място на топло?
Тази година е Мавриций, преди бяха Малдивите, Тайланд и т.н.

Всичко през агенция е зле
Мавриций специално не си ли го организираш сам е доста тъжно преживяване
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 02 Фев 2025, 22:00

slatanic написа:Аз понеже като е хладно ходя по санаториуми...та кажете къде да идем лятото с жената и малката.
Последните години си ходя все на тривиалното за мен Керамоти което си е нищо особенно ама домакините са готини и знам къде да ям вкусно.
Плажовете ми допадат.
Ама моите искат разнообразие.
Не ми се дават милиони за една седмица...та такива не ми ги предлагайте...не е моето.
Искам читаво море да можем да влезнем с щерката която не може да плува по-далече от 3м от брега.
И искам пясък.Там камъни,таралежи...че било много яко...нц.
Това го искам юли месец около средата.Баш кога е най-жега,че по стара традиция почивам за рождения си ден. :ok:
Дамите искат хотел...аз не.Щото отивам на море,а не на басейни.
А и не ям тая храна дето я дават там на едно 95% като изключим пържолите и тиквичките да речем плюс някоя риба. :mhihi:
Ама ако хотела е на първа или до първа линия на пешеходно разстояние различно от "от тук до майната си"...може.
Лично предпочитам някакво къще на читаво място...с подходящи таверни наблизо.Като наблизо не е проблем да е с колата.
Така или иначе вече не пия та...се тая. ;)
А вие сте. :ok:

https://iliomare.hotelbrain.com/
Точно по твоите изисквания , а ако не ти хареса ,Керамоти е близо :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 02 Фев 2025, 22:09

Don_Diego написа:Отмених преди малко екзотичната почивка през Март, че много ангажименти се струпаха барабар с нова работа, та сега гледам други опции и по-близки за да мога да реагирам да пътувам по спешност ако има нужда… Майорка в началото на Май как е? :dunno:
В началото на юни времето е топ, но водата си е ледена. Предполагам през май няма да е по-добре.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 03 Фев 2025, 11:31

Aз нямам проблеми със студената вода, милото да му мисли :mhihi:

Ще го помисля още малко и ще реша дали да запазвам
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 07 Фев 2025, 12:39

IMG_3587.JPEG

Ако някой още се чуди как изглежда играчката!
Току що дойде по Спиди. :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата