Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Новите ГТП стикери
Така е. Макар повече да идва от умствените възможности, които често са свързани
И все пак - в СБА със сигурност поскъпнаха доста нещата. Преди Сребърна+ включваше и пътна помощ в съседните държави, което за масовката хора тотално обезмисляше златната. Аз лично на по-далече от съседната не съм бил с кола все още
Отделно, ако пътната помощ се налага заради ПТП и колата е по таван примерно - искат отделна застраховка, което още оскъпява. И все пак - цените на преглед са такива, че поне сребърна+ си е направо задължителна. Очевидно на места вече само прегледа е по-скъп. Минуса е, че ако трябва да минаваш с кола, която не е за пускане... по-добре другаде да ходиш 
И все пак - в СБА със сигурност поскъпнаха доста нещата. Преди Сребърна+ включваше и пътна помощ в съседните държави, което за масовката хора тотално обезмисляше златната. Аз лично на по-далече от съседната не съм бил с кола все още
Отделно, ако пътната помощ се налага заради ПТП и колата е по таван примерно - искат отделна застраховка, което още оскъпява. И все пак - цените на преглед са такива, че поне сребърна+ си е направо задължителна. Очевидно на места вече само прегледа е по-скъп. Минуса е, че ако трябва да минаваш с кола, която не е за пускане... по-добре другаде да ходиш Re: Новите ГТП стикери
Колеги, с новите промени в ЗДвП промениха ситуацията около нуждата от нов преглед при смяна на номера.
Както е написано сега, дори да се сменят номерата, нов преглед(на теория) не е нужен, защото КАТ обменя информация с ИАА и прегледа остава валиден.
Някой има ли представа дали информацията се предава в реално време?
Т.е. аз ако сега си пререгистрирам колата, която съм купил, мога ли веднага да я карам или тази синхронизация отнема дни в които аз реално съм без преглед.
Както е написано сега, дори да се сменят номерата, нов преглед(на теория) не е нужен, защото КАТ обменя информация с ИАА и прегледа остава валиден.
Някой има ли представа дали информацията се предава в реално време?
Т.е. аз ако сега си пререгистрирам колата, която съм купил, мога ли веднага да я карам или тази синхронизация отнема дни в които аз реално съм без преглед.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
empar написа:Къде точно е смисъла от сребърната карта без плюс?
Новите коли минават преглед на 3-тата и 5-тата година.
I love the sound of V8 in the morning...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
msi200 написа:empar написа:Къде точно е смисъла от сребърната карта без плюс?
Новите коли минават преглед на 3-тата и 5-тата година.
Факт, но нова кола без каско, което винаги има някаква включена пътна помощ, още не съм чувал.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз спрях да правя СБА, щото 5 години правих и не го ползвам и няма смисъл.
Каското ми покрива всичко което и тия биха покрили, са се чудих само заради прегледа длаи да не пусна ама за 5-6 € отгоре за ГТП надали ще се занимавам със СБА въобще.
Каското ми покрива всичко което и тия биха покрили, са се чудих само заради прегледа длаи да не пусна ама за 5-6 € отгоре за ГТП надали ще се занимавам със СБА въобще.