Биричка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Биричка

Мнение от Borymeckata » 03 Авг 2021, 18:39

Банда, давам изцяло положителна оценка на лидълската крафт бира:

IMG_20210803_192956_copy_2193x1646.jpg

Бях я оставил в хладилника и ми тръгна идеално след днешния работен ден на строежа. А и се оказа доста силна (почти 8%) и май успя да обърка работата на някои от по-маловажните ми мозъчни центрове, както не съм вечерял... Както и да е... Наздраве, банда! :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 04 Авг 2021, 6:29

Borymeckata написа:Банда, давам изцяло положителна оценка на лидълската крафт бира:

IMG_20210803_192956_copy_2193x1646.jpg

Бях я оставил в хладилника и ми тръгна идеално след днешния работен ден на строежа. А и се оказа доста силна (почти 8%) и май успя да обърка работата на някои от по-маловажните ми мозъчни центрове, както не съм вечерял... Както и да е... Наздраве, банда! :bchug:

Как го пиеш това? Не знам в мен ли е проблема, но по гадно нещо не съм пил, на 2-рата глътка и замина в кофата... :dunno:

Иначе съм разочерован от наливната житецки, стъклото ми допада, но наливната. :no:
И напоследък си пийвам наливна на хайникен, там забележки нямам :yes:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 04 Авг 2021, 7:32

Не знам... :dunno: :dunno:
Студена беше, дойдох си уморен от строежа, а и биричката се оказа доста силна и две кенчета на гладно направо ме омаяха.

Вчера за пръв път пих такава, просто исках да я пробвам. И да, хареса ми... явно не съм много претенциозен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 04 Авг 2021, 12:12

Don_Diego написа:Черпиха ме някаква крафт IPA - Баси кефа…отврат. Бира с привкус на бъз…

Умирам за такава. Откакто открих тоя вкус вече стандартните лагери са ми като лимонада.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 15 Авг 2021, 12:06

Подхлъзнахте ме яко.. откак пробвах тоя Леф, нищо друго не ми харесва.. Някоя по-евтина алтернатива да предложите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Авг 2021, 12:14

Пробвай старобрно и будвайзер бутилка , за мен лефа е номер 1 но и тези двете ми харесват много .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 15 Авг 2021, 12:24

Без да искам бях открил как абсолютно всяка една евтина бира се превръща в топ, може някой да опита - просто се замразява частично и си сипвате от незамразеното :D
Понеже отново споменахте Лефа, аз по-наситена бира от нея така и не пих. Има обаче един момент с подобни бири, че се пият по-скоро на моменти. Нещо като малка екзотика или по малък повод, с нещо да съчетаеш. На мен поне като за всекидневна няма да ми е подходяща. Абстрахирам се от цената и не държа непременно да съм прав.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Авг 2021, 12:43

Да съгласен съм.Аз като твърд любител на бирата , също я харесвам , но ми е малко ангажираща.Наситения вкус и по-високия градус някак не ми прилягат да гледам формулата или висшата лига на "биричка с картофки".
На мач с приятна компания , мога да изпия десетина бири и предпочитам по лека и пивка биричка.Ако изпия 10 лефета - няма да си искам главата на другия ден :mhihi:
Даже имам няколко приятели бираджии и тяхното мнение е че лефа е прекалено наситен,чак не е бира, а някаква друга напитка.
Някак по ми приляга за десерт след вечеря.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Авг 2021, 13:25

Изображение

Идеална лятна бира

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Авг 2021, 13:26

FaceOff написа:Подхлъзнахте ме яко.. откак пробвах тоя Леф, нищо друго не ми харесва.. Някоя по-евтина алтернатива да предложите?

Естрея/Estrella в кутийка, в Билла ги има.
Великолепна!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 15 Авг 2021, 16:01

Благодаря на всички! Аз не съм голям пияч на бира, пия по една вечер, и то само лятото, но пък Леф-а е 330, та от нея две. Досега ми беше ок с едно Шуменско, Фикс, Митос, Хайнекен или Туборг, но Леф-а много ми допадна. Ще пробвам предложенията ви!

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Авг 2021, 19:58

ivoaudi написа:Без да искам бях открил как абсолютно всяка една евтина бира се превръща в топ, може някой да опита - просто се замразява частично и си сипвате от незамразеното :D.

Това важи за всяка напитка. Тънкият момент е, че ти замразяваш водата и остава концентратът. Като изпиеш "незамразеното" и оставиш ледът да се стопи - получаваш почти чиста вода, половин бутилка. Та това е - със замразяването просто елиминираш голяма част от водатав напитката... :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Авг 2021, 21:25

Предполагам че монасите така го правят лефа , замразяват и остава само ценното и наситения вкус ? :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Авг 2021, 21:55

Значи аз съм ги мислил тия манастири като някакви духовни средища и просветни центрове, дето монасите карат само на пост и молитва, живеят скромно в смирение, по цели нощи преписват дебели книги... А какво излиза? Тия само са варили бира, слагали са вино, ракии, коняци и всякакъв алкохол, сушили са луканки и пастърми, егати...

Къде излезе някакво по-свястно пиене - все по манастирите варено от монаси, архивари и абати, все в манастирските изби отлежавало... :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Авг 2021, 21:59

Аз знам защо е така - църквата е освободена от данъци и налози дори днес в 21 век не само преди 500 години . Просто не са плащали нищо тия с роклите , освен че са били на кирия в алкохолния бизнес са имали време бол да експериментират с рецептурата :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата