Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Криптовалути

Мнение от madafaka_donkele » 03 Ное 2017, 12:32

Каква ти е целта, че напираш толкова да си чупиш лаптопа :mhihi: Изобщо не е сложно, като процес, а и не отнема много време. Малко по-сложно и времеемко е, като имаш нормален риг с няколко карти, че си трябва време да нагласиш стабилен клок на картите и правилните настройки на майнъра.
Сложи си HWMonitor и гледай градусите на процесора да не минават 90.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Ное 2017, 12:56

Нов таван -
1 Bitcoin equals
7364.01 US Dollar :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 03 Ное 2017, 12:58

Говореше се, че ще е 10к до края на годината, ама май и по-рано ще ги направи :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Ное 2017, 13:14

A, как бре, чакаме всичко да потъне и да стане 0-ла :D :D :D Тва е пирамида.... Понзи....

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Ное 2017, 13:15

madafaka_donkele написа:Каква ти е целта, че напираш толкова да си чупиш лаптопа :mhihi:

Навиват ме тука да инвестираме в копачка и от 1-2 седмици чета, когато мога. Разбрах защо не може да се хакне валутата, плюсовете и преди това ми бяха ясни какви са. Такива общи неща :mhihi: Има навити хора, има и студено помещение, само на мен нещо ROI-то не ми излиза впечатляващо. Страшно зависимо е от това накъде вървят валутите, нищо не може да се сметне в дългосрочен период. Дори да сметнеш нещо за следващите седмици, което ще е горе-долу вярно, като вдигнат трудността и сметката става друга. Другото е, че нито един от нас не е ИТ, та не знам как ще се настройват машините. Има разни "ферми" да виси там под наем и да го оправят като забие, ама печалбата може и да изчезне в дадени моменти. Като човек, който дълги години се занимаваше с онлайн покер, това ми е бахти хазарта :mhihi: Сега съм на тема какво е форк :lol: А и другия момент. Сега взимаме за 4 бона хардуер, който изкарва по 300лв месечно (примерно). Той докато се избие, пък после докато вади пари... междувременно колко пъти ще вдигнат трудността и тези 300лв на 280 ли ще станат или на 180... След 2 години е напълно възможно машината за 4 бона да работи, колкото да си избие тока :dunno: Накратко засега инвестицията в машина за копане хич не ми се струва привлекателна :lol:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 03 Ное 2017, 13:18

Ехееее, ти си тръгнал с яките въпроси :D :D :D

Аз, принципно, на всички, които искат да се занимават с копаене им задавам няколко въпроса:

- готов ли си да загубиш всички пари?
- имаш ли поне някакви познания по хардуер?
- наясно ли си (поне малко) с идеята за Bitcoin и всичко произлизащо от него, включително алтернативките и "копаенето" им?

Ако на поне едно от тия отговорът е НЕ, тогава по-добре да не се занимаваш... или да седнеш да четеш още... и още... или да намериш някой да ти обясни всичко основно... за няколко часа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 03 Ное 2017, 15:02

TNT написа:Каква ти е целта, че напираш толкова да си чупиш лаптопа :mhihi:

Навиват ме тука да инвестираме в копачка и от 1-2 седмици чета, когато мога. Разбрах защо не може да се хакне валутата, плюсовете и преди това ми бяха ясни какви са. Такива общи неща :mhihi: Има навити хора, има и студено помещение, само на мен нещо ROI-то не ми излиза впечатляващо. Страшно зависимо е от това накъде вървят валутите, нищо не може да се сметне в дългосрочен период. Дори да сметнеш нещо за следващите седмици, което ще е горе-долу вярно, като вдигнат трудността и сметката става друга. Другото е, че нито един от нас не е ИТ, та не знам как ще се настройват машините. Има разни "ферми" да виси там под наем и да го оправят като забие, ама печалбата може и да изчезне в дадени моменти. Като човек, който дълги години се занимаваше с онлайн покер, това ми е бахти хазарта :mhihi: Сега съм на тема какво е форк :lol: А и другия момент. Сега взимаме за 4 бона хардуер, който изкарва по 300лв месечно (примерно). Той докато се избие, пък после докато вади пари... междувременно колко пъти ще вдигнат трудността и тези 300лв на 280 ли ще станат или на 180... След 2 години е напълно възможно машината за 4 бона да работи, колкото да си избие тока :dunno: Накратко засега инвестицията в машина за копане хич не ми се струва привлекателна :lol:[/quote]

Ако става въпрос за една единствена копачка за няколко хил. лв. аз бих казал пробвай...но само и единствено, ако тези няколко хил. лв. няма да те съборят и няма абсолютно никаква вероятност утре-вдругиден да ти потрябват. Няма да направиш милиони, но няма и да се набуташ с кой знае колко. Щото има хора, покрай истерията това лято набиха пет-шест цифрени суми, къде собствени пари партия няколко човека, къде с кредит и сега се чудят как да платят тока и разходите на всичко. А с една машинка е къде къде по-лесно. Нямаш и кой знае какъв overhead. Ще се понаучиш кое как и после вече, ако си много убеден в криптовалутите ще си разчертаеш подобен план за действие и ще си направиш стая-две с копачки или направо ферма. Нито за единична копачка, нито за ферма ти трябва да си ИТ. Скриптовете, майнърите и всичкия софтуер се разпространяват свободно и се конфигурират за секунди. Вече самите стойности на конфигурациите отнемат малко повече време, но няма как. Дори да запецнеш някъде има достатъчно форуми, редити и кво ли още не, където ще намериш нужната информация. Форка е най-общо казано цепене на валутата на две, така, че освен оригиналната се появява и втора. От биткойн се пръкна биткойн кеш, от етера се пръкна етер класик и т.н.
Веднъж, като направиш копачката ще ти се изяснят много неща. После ще почнеш да се вълнуваш от airdrop/bounty на нови валути, ще почнеш да следиш разработчици, да се ослушваш за новини на любимата валута, па борси, па трейдване, па левъриджи и така така ще се научиш :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Ное 2017, 15:16

Според мене отдавна мина периода, къде от копане да изкараш сносни пари, предвид инвестицията и тока дето трябва да платиш, освен ако нямаш датацентър.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 03 Ное 2017, 15:53

Чак дейтацентър не, ама едно е такова:

Изображение

Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Ное 2017, 16:24

Mollov написа:- готов ли си да загубиш всички пари? НЕ
- имаш ли поне някакви познания по хардуер? НЕ
- наясно ли си (поне малко) с идеята за Bitcoin и всичко произлизащо от него, включително алтернативките и "копаенето" им? ДА

Ако на поне едно от тия отговорът е НЕ, тогава по-добре да не се занимаваш... или да седнеш да четеш още... и още... или да намериш някой да ти обясни всичко основно... за няколко часа.

Иначе и аз съм на мнение, че далаверата с копането вече е поизчезнала. Познат на единия навиващ ме приятел, има прилично центърче, но реално струва пари, с които мога да стартирам приличен световно известен франчайз бизнес, при който възвръщаемостта е драстично по-сигурна и стабилна. Или 2 апартамента и да минават под наем. И е нещо реално, а не нещо, на което цената му зависи от борсите. А една копаща машина изкарва смешни пари. За времето, което ще си губя по нея, мисля че ще се справя повече да изкарам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Ное 2017, 0:57

Чакам аз да свърши тази далавера да си взема 2 евтини 1070ки, ама няма баси ;) Явно хората си копат още яко, щом не се връщат на пазара тия карти...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Ное 2017, 10:21

steeN написа:Чакам аз да свърши тази далавера да си взема 2 евтини 1070ки, ама няма баси ;) Явно хората си копат още яко, щом не се връщат на пазара тия карти...

Ти би ли си купил карти, които са бачкали Н на броя часове без почивка на 100%?

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Ное 2017, 15:24

Ако са с поне 3 години гаранция... какво ти дреме?

TNT написа:
Иначе и аз съм на мнение, че далаверата с копането вече е поизчезнала. Познат на единия навиващ ме приятел, има прилично центърче, но реално струва пари, с които мога да стартирам приличен световно известен франчайз бизнес, при който възвръщаемостта е драстично по-сигурна и стабилна. Или 2 апартамента и да минават под наем. И е нещо реално, а не нещо, на което цената му зависи от борсите. А една копаща машина изкарва смешни пари. За времето, което ще си губя по нея, мисля че ще се справя повече да изкарам.

Личи си, че не си наясно ;) Доста :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 04 Ное 2017, 15:47

А някакви линкчета към АДЕКВАТНА информация ? Сайтове, форуми, книги ? Ясно ми е, че не съм напълно наясно :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Ное 2017, 17:30

Тя информацията е бая разпиляна... но и те нещата, като цяло, не са директно еднозначни, да ги прочетеш... различните аспекти от копаене, бтц, борси и т.н. са си различни...

Самото "копаене" с видеокарти го чакаме от 2012-2013 година да умре... има много причини, поради които това не се случва и не мисля скоро да се случи...

Както беше казал един "инвеститор" на двама дришльовци (искаха да копаят, ама нямаха парите) през 2011, когато бяха дошли до фирмата да търсят един модел дънна платка - ае пичове (говореше на нас), ае вие наясно ли сте, че няма легален бизнес, който да може да се избие за 1 година? Вие кви ми ги говорите, тва не е нормално...

И всичко е все така ненормално от доста време насам... в момента ROI е над 12 месеца, ама дори и така... сметни си за колко време един апартамент ще ти върне инвестицията.... и направи разлика с дори 2 години за избиване на хардуер за същите пари.... мдам, сега вече може би ме разбираш малко повече.... ;)

Основният проблем за много хора "пишман копачи" (т.е. с много нисък праг на информираност за "копаене и прочие") е, че очакват всичко да е ОК със самото закупуване на машината... и вече е само лежане и броене на жълтици... ама, за съжаление, далеч не е така...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата