Въпрос за КАМЕРА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ - някой ми е нарочил колата !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 10 Апр 2007, 14:43

Е тогава е още по-лесно. Излизаш си най-демонстративно с два куфара посред бял ден, качваш се в такси, отиваш донякъде, привикваш някой френд и с неговата кола се връщаш тихомълком близо до твойта. И само чакаш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 10 Апр 2007, 15:47

Фил написа:... А ти изискай да си на мястото, когато го хващат и гледай лошо - да му се стегне лайнцето в гъза.

като го хващат, което му се случва изобщо не е публично за да гледа :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 10 Апр 2007, 16:19

бе след толкова мизерии по колата му може и да му позволят

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 10 Апр 2007, 23:09

Vra4anin написа:
bobolink написа:купи бинокъл за нощно виждане...

Въпроса е че всички случки до момента стават САМО през деня :shock: Т.е. някой много "безтрашен" келеш.

Най-вероятно е някой сдухан завистлив пенсионер. На приятел му крадяха цветята пред офиса, беше си направил градинка. Дебна полвин месец да ги хване и нищо. Сума пари за градинари да садят, а някой минава и изкоренява всичко. Сложи една камера и за два дена засне разбойника- оказа се една бабичка, която живее наблизо и и мразела бизнесмените, защото били окрали държавата :shock:

Камера и платка ще ти струват наистина около 400 лева, но поне ще знаеш кой е злосторника.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 12 Апр 2007, 16:58

Предимството на камерата е, че може да се ползва и за напред, за да си охраняваш и жилището и колата.
Само ми е интересно примерно 1 седмица видео материал къде ще го записваш и съхраняваш?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 12 Апр 2007, 17:22

vutov написа:Предимството на камерата е, че може да се ползва и за напред, за да си охраняваш и жилището и колата.
Само ми е интересно примерно 1 седмица видео материал къде ще го записваш и съхраняваш?

motion sensor - записва само когато мърда нещо, а след 22 часа до 6 сутринта логично да не мърдат много неща около колата :mhihi: и софтуерно да компресираш с един атлон на 2 гигахерца, спокойно постига нещо от сорта 1 час за 0.5-1 гигабайт на диска. реално ти трябват 4-5 гигабайта място, едва ли е проблем при днешните цени на харддисковете. а ако пък имаш хардуер - си постигаш ави-тата със 700 мегабайта за 2 часа видео примерно, че и повече рпедвид че почти целия пейзаж е статичен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 12 Апр 2007, 17:48

С тази компересия няма ли да се намали много качеството. Все пак целта е ако стане нещо да си лечат ясно лицата ( евентуално номерата на колите). То най-добре някоя HDTV камера с як прожектор де, ама къде отиват цените. Тцтц.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 12 Апр 2007, 19:14

не вярвам да си видял разлика между един филм на двд, и .ави което е двд рипнато ако е с добро качество. и тъй като .ави-то кодира разликите между контролните фреймове, а камерата седи статично, няма да се учудя ако хардуерно е 1 гигабайт за 8 часа дори, примерно. не е проблем, но препоръчах лафче със застрахователя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 12 Апр 2007, 19:59

КАМЕРА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ (ИМИТАЦИЯ)
Охранителна камера - имитация. По външен вид, размери и форма не може да бъде различена от истинска такава. Реагира на движение, проследява обекта и сигнализира активност с червен мигащ светодиод. Захранва се с 2 бр. батерии R6 по 1V5 - не са включени в цената.

http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/e ... advertiser

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 12 Апр 2007, 23:52

t0sh написа:
vutov написа:Предимството на камерата е, че може да се ползва и за напред, за да си охраняваш и жилището и колата.

motion sensor - записва само когато мърда нещо, а след 22 часа до 6 сутринта логично да не мърдат много неща около колата :mhihi: и софтуерно да компресираш с един атлон на 2 гигахерца, спокойно постига нещо от сорта 1 час за 0.5-1 гигабайт на диска. реално ти трябват 4-5 гигабайта място, едва ли е проблем при днешните цени на харддисковете. а ако пък имаш хардуер - си постигаш ави-тата със 700 мегабайта за 2 часа видео примерно, че и повече рпедвид че почти целия пейзаж е статичен

Аз съм така и съм си доволен записва ми вечер и така около 14дни и после трие първият ден и продължава в тоя ред.При мен има и звуков сигнал ако нещо мръдне около колата и пищи компа :mhihi: Иначе не изисква много място на харда -около 2 гига. ма то маже да се настройва колкото искаш толко и от тва зависи колко дена ще пише преди да почне да трие първият ;) Са шсе си монтирам и една камера в колата безжична за по добър "бай брадър" :mhihi: :mhihi:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 13 Апр 2007, 8:37

Дай някаква информация за камерите, за захранването им, за кабели и т.н. И кви пари излиза това нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 13 Апр 2007, 8:50

vutov написа:Дай някаква информация за камерите, за захранването им, за кабели и т.н. И кви пари излиза това нещо.

Не мога да кажа нищо за камерата освен че е със зуум и че е безжична с предавател струва 175лв. камерата и 300лв. ми струваше преди година безжичният предавател от камерата към компа.Програмата със хардуера излезе 200лв.Захранването е 220волта единият трансмитер на балкона с камерата и другият е включен в компа. Бачкат на 2400мхрц и хващат (прехвърлят) сигнала на около 100м. един от друг-качеството на картината е добро.Знам че става и с обикновенна камера не дигитална само трябва да си вземеш програмата и предавателите.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 13 Апр 2007, 9:23

А били направил няколко скееншота да видя за какво качество става на въпрос.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 13 Апр 2007, 11:36

колега,най добре вземи и отиди на Красно село ул.Кюстендил номер 6 фирма Ранина или ГМДимитров 52-фирма Сектрон там техниката е професионална и е на достъпни цени,сподели си проблема с хората и те най-добре ще те ориентират какво да вземеш и как да го направиш.За камера в колата отиди на Стамболийски номер 217 отстрани на кооперацията има фирма за такива камери цената на комплекта с предавателя е около 200лв.Дано съм ти бил от полза

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 13 Апр 2007, 12:13

Пичове, за тия пари дето говорите колегата ще си наеме човек да виси една седмица в клоните наблизо :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата