Скъсаха ме на кормуване !!!
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Kocil написа:Хващам се на бас,че доста хора са ги късали първия път...и мен са ме късали,въпреки че и аз си бях с идеята,че мога да карам......
Мдам. Аз пък си мислех, че без да почета ще взема листовките, ама първия път направих 6 грешки и улетях. Втория път минах с 5 и без никакви проблеми с кормуването. Комбинацията печен инструктор, който да те научи на тънкостите в движението, нетърпелив и попиващ като парцал кандидат-шофьор и малко практика правят новия шофьор по-малко рисков за останалите и за себе си.

Re: Скъсаха ме на кормуване !!!
BMW_325 TDS написа:.... а аз взех дедовия...
е пак е нещо-на някои дори дедовия не им дават....

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Мииии колега кво да ти кажа... ако би те успокоило това - скапаняците шиб@ни с техните ку*венски номера мене днеска изобщо не ме допуснаха до изпит, деа и нещастниците
И то не за друго, ами просто щото нямам 18 и ги правя другата седмица..... питах ги предварително има ли проблем преди да навърша 18 да се явя; отговора беше "Не бе няма проблем, просто след като станеш на 18 ше можеш да идеш да си я вземеш" и днеска кво стана.... де*а и нещастниците скапани, и на финала ми излязоха с обяснението "Ами не ни приличаш на момиче, което няма 18
"

И то не за друго, ами просто щото нямам 18 и ги правя другата седмица..... питах ги предварително има ли проблем преди да навърша 18 да се явя; отговора беше "Не бе няма проблем, просто след като станеш на 18 ше можеш да идеш да си я вземеш" и днеска кво стана.... де*а и нещастниците скапани, и на финала ми излязоха с обяснението "Ами не ни приличаш на момиче, което няма 18

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Като че ли е най-важно да не се притесниш... Аз честно да си кажа бях учили листовките и знаех всяка една просто перфектно. В деня преди изпита (Сряда) седях до 3:30 с приятели и си говорихме за различни неща. Те не спряха да ми повтарят да се прибирам, че утре ми е изпита, но на мен много много не ми пукаше. Легнах си към 4:30 и сутринта станах в 8:00. Отидох на изпит и като влезнах в кафето където трябваше да се съберем всички и видях 9 притеснени физиономии, никой не говореше, дрогираха се с кафе и пушеха цигари, а на мен ми беше забавно. Ядох и влезнахме да проверим кой какво знае. Бях уверен в себе си и започнах да пиша без много много да мисля, за да не се объркам допълнително. Колебаех се за 4 въпроса, но на тях написах това, което ми дойде първо на ум. Излезнах и си казах, листовките 100% съм ги взел. Изчаках да ги проверят и се оказа, че не просто съм ги взел, ами съм ги взел с 0 грешки. Бях доволен, дойде ми ПОВЕР-а...
Интруктора ме погледна, погледна едно момиче и ми каза:"Качвай се в колата!". Качих се и ги изчаках, какво ли не ми мина през главата за тези 2 минути чакане, но...не се дадох, все пак щях да карам в собствения си квартал, където знам и дупките.
Запалих колата и тръгнахме...След едно изключително кръгче, през което чувах само "дясно, дясно, дясно" изпитващия реши да си купи нещо от Технополис и ми каза да влезна в паркинга и да намеря място за паркиране. Така и стана... Той влезе, купи си някакви дискове (явно беше хакер
) и се качи отново в колата. Каза ми да завия наляво ("случайно" бях минавал и от там) и след това да спра. Спрях и ми каза (много добре го помня). Оценката е "Да" от тук нататъка умната и не забравяй, че не си безсмъртен. Казах "Мерси" и всичко беше точно...
Та идеята е следната...
Не си мислете, че карането без книжка е правилно. И в момента всеки от нас кара неправилно, най-малкото защото газим маркировка. Това на изпита е грешка. Примерно при теб е можело да се включиш в Цариградско и на непрекъсната без да създадеш опасност за никой, но правилата са си правила.
Ще вземеш книжка, едва ли има някой, който да е искал да вземе и да не е взел. Всичко е въпрос на време и не бъди толкова самонадеян...
Поздрави...

Та идеята е следната...
Не си мислете, че карането без книжка е правилно. И в момента всеки от нас кара неправилно, най-малкото защото газим маркировка. Това на изпита е грешка. Примерно при теб е можело да се включиш в Цариградско и на непрекъсната без да създадеш опасност за никой, но правилата са си правила.
Ще вземеш книжка, едва ли има някой, който да е искал да вземе и да не е взел. Всичко е въпрос на време и не бъди толкова самонадеян...

Поздрави...
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Кат караш от 11 годишен що правиш грешки бре ?
Ай орева форума че го скъсали ми ще те скъсат ,я се виж какви си ги надробил.
Мен ако питат трябва 10-20 по сложен да е испита и да има специална забрана за млади шофери да каратт в часовете на силен трафик в софия
Чух че курса ставал около 1000лв с изпитите вече. ми айде де?
2к да стане,ма то кел файда като се напълни вече със смотаняци
Ай орева форума че го скъсали ми ще те скъсат ,я се виж какви си ги надробил.
Мен ако питат трябва 10-20 по сложен да е испита и да има специална забрана за млади шофери да каратт в часовете на силен трафик в софия

Чух че курса ставал около 1000лв с изпитите вече. ми айде де?
2к да стане,ма то кел файда като се напълни вече със смотаняци

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
vld написа:Мен ако питат трябва 10-20 по сложен да е испита и да има специална забрана за млади шофери да каратт в часовете на силен трафик в софия![]()
![]()
![]()
Ти пък каза една голяма глупост...

Имам книжка от 24.11.2006г., следователно съм нов шофьор, което според теб значи, че не мога да карам. Аз съм готов малко да поспоря специално за това... Не искам да се самоизтъквам по никакъв начин, но това, че съм нов шофьор не значи, че като влезна в задръстване съм по опасен от една маршрутка или жена зад волана (примерно). Не слагай всички под общ знаменател, защото просто на едни им се отдава на други не...

Искам да ти кажа, че това че си нов шофьор не значи, че си слаб шофьор. Ти случайно да не би да не си бил такъв. Или тогава не караше в пиковите часове...

А що се отнася до сложността на изпита...Тук имаш право. Съгласен съм с това. Вече няма полигон, няма нищо. Според мен трябва да се въведе някакъв изпит примерно като изгубиш контрол над колата как да я върнеш в пътя или нещо подобно. Защото всеки може да стигне от точка А до точка Б като има право на 9 наказателни точки. Да не говорим, че корупцията е убийствена и всеки дори и най-заухавия тип може да вземе книжка вече. Веднага ще дам за пример един приятел. Реши да си купи книжката, за да може да пътува с нас за коли. Не се беше качвал на кола, но му казах че ако кара добре няма проблеми да дойде с нас. Купи си книжката, дори не беше карал колата на която взе изпита и сега като се качи да кара някаква кола не може да тръгне. Е за него съм съгласен, че не трябва да му се дава да кара.
Мисълта ми е, че между човек и човек има огромна разлика...

А на скъсания пич мога да му кажа, че и от 3 годишен да кара, няма гаранция, че ще го пуснат на изпита, още повече че сега си се съсипал от грешки. Хубаво е поне, че намираш вината в себе си...

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
WilliamsF1Team много точно го каза !!!! Това , че някой има книжка от 2 месеца не означава , че е по слаб шофиор от някой къде има книжка от 20 години ( примерно )- . Аз се накецах заради манията си да взема час по скоро книжка , иначе нямам никакви затруднения ( да не прозвучи отново самонадеяно ) ..... Просто аз когато карам ( независимо къде, съм много предпазлив и внимателен - независимо дали карам на село или в София ). Както и да е ( ще се видя какво мога на втория изпит !!! )
Между другото мерси за отзивите - стана много яка тема ... Сигурен съм , че мнозина от вас се върнаха назад във времето и си спомниха тези моменти ....
Между другото мерси за отзивите - стана много яка тема ... Сигурен съм , че мнозина от вас се върнаха назад във времето и си спомниха тези моменти ....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
дисциплина и практика трябва. и пак някой хора никога не се аучават... някой неща са - или го имаш или го нямаш. също така е много важно да имаш и от къде да научиш нещата.
примерно основна рискова ситуация е да трябва да спреш и да заобиколиш нещо. едно 90% от хората скачат на спирачките и завиват волана и се чудят какво става. добре че новите коли имат АБС. или друго много опасно нещо - освобождаване от скорост като се спускате по надолнище. има и още много неща, които инструкторите не ги казват за съжаление...
примерно основна рискова ситуация е да трябва да спреш и да заобиколиш нещо. едно 90% от хората скачат на спирачките и завиват волана и се чудят какво става. добре че новите коли имат АБС. или друго много опасно нещо - освобождаване от скорост като се спускате по надолнище. има и още много неща, които инструкторите не ги казват за съжаление...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
аз карам из софия 1 година преди да си взема книжката...нямах никакви ядове,ама никакви...в какви ли не ситуации съм изпадал и винаги съм се оправял някакси,вярно е,книжката не те прави шофьор,но без нея ако недай си боже натресеш някой няма как да съставят протокол и каското после не важи,та това не е шега работа..изкарай си сега 4те задължителни часа,яви се отново,бъди уверен в себеси и не се панирай,това е най-важното... 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Уилямс виж сега написаното по горе от мен е хипотетично!
Демек не важи за всички ,но за повечето.
А това от кога имаш книжка от миналата година нищо не значи.
Аз па имам от 96 и кво като ме изпраска някой отзад докато си седя на едно място.Да не говориме че карам от началото на 90-те. От 10 клас си ходех с кола на училище.Е не е голямо геройство ма тогава някакси не беше толкова опасно.Имаше доста по малко трафик нямаше толкова преселници дето са свикнали да не дават предимство и такива дето виждат за пръв път светофар. Абе в наши дни си е направо героизъм да свикнеш с обстановката имам предвид новобранците.Женами има книжка от година и доста внимание и каране му ударихме заедно,докато успея да я понауча да се пази от идиоти,за да мога да я пусна сама да кара.Сега ще ми кажеш,че не мога да сравнявам тебе със женами еми не ви и сравнявам.
Просто искам да ти кажа,че опита идва с практика и + време ,тоест ако караш много за кратко време едвали ще натрупаш опит като шофиор с по дългогодишен стаж който е карал по малко.
Абе нещо се увърте работата ма много бързам.
Демек не важи за всички ,но за повечето.
А това от кога имаш книжка от миналата година нищо не значи.
Аз па имам от 96 и кво като ме изпраска някой отзад докато си седя на едно място.Да не говориме че карам от началото на 90-те. От 10 клас си ходех с кола на училище.Е не е голямо геройство ма тогава някакси не беше толкова опасно.Имаше доста по малко трафик нямаше толкова преселници дето са свикнали да не дават предимство и такива дето виждат за пръв път светофар. Абе в наши дни си е направо героизъм да свикнеш с обстановката имам предвид новобранците.Женами има книжка от година и доста внимание и каране му ударихме заедно,докато успея да я понауча да се пази от идиоти,за да мога да я пусна сама да кара.Сега ще ми кажеш,че не мога да сравнявам тебе със женами еми не ви и сравнявам.
Просто искам да ти кажа,че опита идва с практика и + време ,тоест ако караш много за кратко време едвали ще натрупаш опит като шофиор с по дългогодишен стаж който е карал по малко.
Абе нещо се увърте работата ма много бързам.

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Аз не твърдя, че съм добър шофьор и няма да споря ако кажеш, че жена ти кара по-добре от мен, просто защото не съм я виждал...
Ако говорим със статистикаааааа.....няма да е много приятно. 70% от катастрофите ги правят мъже, но това значи ли че са по-слаби шофьори от жените...
Всичко опира до човек. Давам ти друг пример. Един мой братовчед има книжка от 2 години и 1/2 вече и кара не толкова често, на него просто не му се отдава. Сигурен съм и че няма да се научи да кара като човек, защото го виждам какви ги върши. Мен лично ме е страх да се возя при него. Ако му бях изпитващ само като му видя стойката на каране ще го накарам да слезе от колата...
Не мога да си представя как може да се паркира 4 минути дадена кола примерно...
А и още нещо... Никъде не съм казал, че времето не оказва влияние. То е много важна част и е критерий за шофьорлък. Не случайно искат еди колко си години стаж, а не изминати километри...
И един съвет... Не мисли хипотетично, а ипотетично...

Ако говорим със статистикаааааа.....няма да е много приятно. 70% от катастрофите ги правят мъже, но това значи ли че са по-слаби шофьори от жените...

А и още нещо... Никъде не съм казал, че времето не оказва влияние. То е много важна част и е критерий за шофьорлък. Не случайно искат еди колко си години стаж, а не изминати километри...

И един съвет... Не мисли хипотетично, а ипотетично...

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Интересна тема наистина... Критиките ясно - то винага ги има. Но нека ти дам малко съвети. Като отидеш на изпита, не мисли за пустата книжка. Концентрирай се върху карането и го сложи като приоритет номер 1. Просто на света не трябва да има нищо по-важно от това да се придвижиш перфектно от точака А до точка Б. Концентрация му е майката. Не позволявай по време на кормуването мислите ти да са някъде на майната си. А и щом казваш, че караш от 11 годишен, тогава би трябвало да усещаш колата като част от себе си. Тогава управляваш машината подсъзнателно, а основната ти мисъл е просто да я водиш там, където съзнанието казва. И, разбира се, трябва да се оглеждаш на 4 очи - но и това е естествено - все едно когато бързаш и се налага да минаваш между хората, преценяваш кога и откъде можеш да минеш, за да не се удариш в някой. Подаването на мигач става с рефлекс, не с мисъл. Този рефлекс обаче се създава с практиката - аз лично давам мигачи и докато се въртя из паркингите на разните Била, Метро, Техно-мехно и други
.
И сега малко носталгия: като млад шофьор в София ми трябваха няколко дена, докато се нагодя към движението. Маневрите ми бяха плахи и доста плавни, а скоростта ниска. Най-проблемно ми беше престрояването от лява в дясна лента, защото на Ладата нямах дясно огледало, а със това за обратно виждане не се ориентирах много
Само след седмица обаче имах чувството че шофирам откак съм се родил. Е, вярно е и това, че времената тогава бяха малко по-други и движението не беше толкова кошмарно като днешното, но пак си ставаха мелета по Цариградско, Сливница и сие.
Успех на следващия изпит и бъди мъж - поеми отговорност, не се оставяй да се разконцентрираш!

И сега малко носталгия: като млад шофьор в София ми трябваха няколко дена, докато се нагодя към движението. Маневрите ми бяха плахи и доста плавни, а скоростта ниска. Най-проблемно ми беше престрояването от лява в дясна лента, защото на Ладата нямах дясно огледало, а със това за обратно виждане не се ориентирах много

Успех на следващия изпит и бъди мъж - поеми отговорност, не се оставяй да се разконцентрираш!
It's not who You are, it's who You know...
целият проблем идва,че малко си се притеснил,просто другия път мисли за пътя,мигачите и малко по-уверен.Много хора,които взимат от пъвият път изпита,след година и нещо се явяват за точкиBMW_325 TDS написа:Колега исках да кажа и друго нещо и то е : че докато карах с инструктура всичко вървеше по мед и масло , но при мисълта , че ще ме скъсат и няма да имам книжка да 1 седмица ,имах чувството , че бих скочил от Цариградско само и само да не чакам за тая книжка още месец!!! Друго нещо е че за пролетната ваканция вече бях с нагласата , че ще имам книжка и с приятелите ще ходима в една хижа. Така се бяхме наточили ,че сега не знам каво да им кажа !!! И друго исках да кажа , че ме прееба точно тая мания да я взема

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Andronoff написа:BMWALPINA написа:Andronoff написа:...
Ти са ми каже че имаш БМВ и го караш кат пенсионер. За новите шофъори не съм съгласен всичко е до човек миналата година като ходих на море ходих с едно приятелче има книжка от 2 години и само веднъж или два пъти вдигна 140 през цялото време не е карал с пове4е от 110 и не е правил рисковани изпреварвания, видях как хора на по 30+++ години правият малумни изпреварвания такаче не може да се говори, всичко е до човек
Точно до човек е, прочети изказванията на въпросния човек из форума и ще разбереш какво имам предвид
Прочетох и напълно те подкрепям
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4