Как обслужвате автомобилите си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Как обслужвате автомобилите си?

В официален сервиз
6
21%
В алтернативен акредитиран сервиз, вписват история
5
18%
Аз пазя история с документи
10
36%
Аз пазя история без документи
4
14%
Каква история на тоя дръгел?
3
11%

Общо гласове : 28
младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Как обслужвате автомобилите си?

Мнение от empar » 21 Май 2026, 19:25

На G30 филтърът на купето е 100€, но и дума не може да става за алтернатива. :kuku: :kuku: :kuku:
Гледаш някаква въшлива хартия, но разликата с другата въшлива хартия е КОСМОС!

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 21 Май 2026, 22:11

На G05 този нано-хипер-купеен филтър струва 200 евро с ДДС.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 / E92 M3

Мнение от theraven_nz » 21 Май 2026, 22:53

На тойотата сменях предни накладки края на декемрви (накладка същата като размер като на всяка 3та серия БМВ), влезнах в Ауто плЯс, извиниха ми се, че нямат от скъпите от 80 лв, и ми дадоха от 50лв. Ми хубаво спира.

Аман от ОЕМ за серийни БМВта...
---

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 22 Май 2026, 1:00

Всичко при дилърите, включтелно гуми от няколко години. Не мога се занимавам с глупости, идват, взимат, оставят ми оборотни и връщат готови. История е тяхна работа да си пазят и да следят, колите сами си запазват час.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 22 Май 2026, 11:32

msi200 написа:На G05 този нано-хипер-купеен филтър струва 200 евро с ДДС.

т.е. същата въшлива хартийка, но с по-голяма пластмасова рамка отвън! Баси разликата... :mrgreen:
Добре, че не харесвам СУВ-ове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 22 Май 2026, 12:51

За любопитните слагам цени за обслужване:
1. Пежо Партнер 1.5 дизел, 14 000км, първо обслужване в Пежо Люлин. Смяна на масло и филтри, без въздушен, EUR 200 с ДДС.
Една туба 10л Adblue е EUR 60 без ДДС ( ако не греша ).

Сервизен интервал: до 40 000км :mhihi:

2. Шкода Октавия 4, мотор 1.5 TSI 150кс, първо обслужване: EUR 180 с ДДС в Шкода София.
Сервизен интервал: до 30 000км

Правя междинно обслужване на 8-9000 км в познат сервиз, с фактура. Цената е близка до официалния сервиз. Но тук виждам какво се сменя, докато в официалния сервиз не виждаш нищо.
Считам че лъжат.
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: e60 530xd
Мечтае да кара: g30

Мнение от Aleksandar.7 » 23 Май 2026, 0:16

barty написа: Но тук виждам какво се сменя, докато в официалния сервиз не виждаш нищо.
Считам че лъжат.

За да хвърлят нови коли мотори на по 100-150к км (колкото и да се говори че новите са по-кекави) мисля, че отговорът е ясен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 25 Май 2026, 10:00

Аз не си пипам абсолютно нищо по колите сам, освен да им закачам CTEK-a от време на време и да им проверявам маслото. А, и да доливам течност за чистачки. :mhihi:
Понеже моите всичките нямат живи съученици, все излиза по нещо и като ходя при майстора гледам, ако вече е минала 6-7к км от последна смяна му казвам да смени маслото и филтрите. (не всички филтри винаги, според негова преценка)
Отделно на това, повечето пъти след смяната, бухвам по някоя добавка. Обикновено Liqui Moly. Дали ще е Ceratec, Stop Smoke, или Motor Oil Saver, зависи от какво съм слагал последно. От време на време при пълнене на резервоара STP 5-in-1 Ultra, или Liqui Moly Catalytic system cleaner.
С всяко влизане си искам и пълна проверка на всичко и ако каже, че нещо е добре да се оправи го "правя".
Познаваме се отдавна, сравнително близки сме, страхотен човек е и му имам пълно доверие.
Той си има система, където си им води пълната история, а пък и аз всеки път си взимам фактурата и в папка в жабката.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Май 2026, 22:23

KoolyO написа:Аз не си пипам абсолютно нищо по колите сам, освен да им закачам CTEK-a от време на време и да им проверявам маслото. А, и да доливам течност за чистачки. :mhihi:
Понеже моите всичките нямат живи съученици, все излиза по нещо и като ходя при майстора гледам, ако вече е минала 6-7к км от последна смяна му казвам да смени маслото и филтрите. (не всички филтри винаги, според негова преценка)
Отделно на това, повечето пъти след смяната, бухвам по някоя добавка. Обикновено Liqui Moly. Дали ще е Ceratec, Stop Smoke, или Motor Oil Saver, зависи от какво съм слагал последно. От време на време при пълнене на резервоара STP 5-in-1 Ultra, или Liqui Moly Catalytic system cleaner.
С всяко влизане си искам и пълна проверка на всичко и ако каже, че нещо е добре да се оправи го "правя".
Познаваме се отдавна, сравнително близки сме, страхотен човек е и му имам пълно доверие.
Той си има система, където си им води пълната история, а пък и аз всеки път си взимам фактурата и в папка в жабката.

Не слагай -никакви- добавки в маслото. Няма добавка която някой производител да е одобрил. Само потенциални проблеми- sludge или ще отплепиш някое загоряло петно от блока/ картера и ще запуши каналите на главните лагери и…. Да не говориме, че всеки двигател еле пък турбо очаква много специфичен вискозитет на маслото и ще затлачиш oil separators… $$$$… Сменяй маслото и филтъра на 50-75% от това което е за колата ти и не го мисли.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 27 Май 2026, 9:44

Мда, тия добавки са в случай че моторът вече е в много лошо състояние и си го прежалил. И според мен не е добра идея да се слагат профилактично на здрав такъв.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 27 Май 2026, 9:46

Аз се чудя на стар дизел колко е логично да му слагам Injector Cleaner - и ако няма проблем, на какъв интервал?
Дюзите са в норма, кара се само с премиум дизел + бардал бдц в зимна концентрация целогодишно.

Предишна

Назад към Извън Темата