Американски автомобили в родината

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Re: Американски автомобили в родината

Мнение от Двигателист » 08 Фев 2026, 16:58

dhtj написа:
dhtj написа:Ще ти снимам стъклото после, като го сваля, ясно се вижда че е сандвич от три пласта.

IMG_20260208_135415104_HDR_AE.jpg

Това си е обикновен “триплекс”, както са челните стъкла. Да, по-добре е от обикновено закалено т.нар. на гаражен жаргон “секурит”, но е далече от стъклопакет.
Лудия.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 08 Фев 2026, 20:04

Да, води се ламинирано стъкло. Самото стъкло е по-слабо от темперирано, но няма да се пръсне. По-добре е за изолация и много трудно някой да може да го разбие и да влезе от там, но и на алх ножката няма да може да го разбие отвътре при инцидент. Задните трябва да са темперирани.

Колата изглежда добре, честито. Читава кола ли вкарахте, смисъл не удряна или тоталка? Не знам, защо не е по-масова практика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Фев 2026, 20:29

Всъщност колата се води с акустични стъкла най-вероятно.
Моята е със същите.Трейлхоук версията така излиза.
Даже днес ми смениха и предното дето се пукна.
Иначе колицата екстра изглежда.
Не знам защо хората бягат от въздуха. :dunno: Дано и да не разбирам.
Като му гледам километрите се надявам цената да е далеч по-добра от моята.
Аз държах да е Трейл и около 100К с минимална щета та...не беше като лимитед на 200К. :lol:
Всички масла и антифриз плюс картер са 1000лв.
Труда според как го намериш.
За раздатката каквото на цвят извадиш масло такова слагаш.
При мен по мотора сменихме ролка и ремък.Друго за сега не сме пипали като изключим маслото и антифриза.
Като се покара ще си покаже какво ще иска.
Тази седмица ще се оборудваме с номера и после ще направим един Мургаш да тестваме какво може. :driving:

https://fcagroup.my.site.com/RAM/s/equipment-listing

Сложи си ВИН-а тука и виж къде какво. :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 08 Фев 2026, 22:50

Spunky написа:Да, води се ламинирано стъкло. Самото стъкло е по-слабо от темперирано, но няма да се пръсне. По-добре е за изолация и много трудно някой да може да го разбие и да влезе от там, но и на алх ножката няма да може да го разбие отвътре при инцидент. Задните трябва да са темперирани.

Колата изглежда добре, честито. Читава кола ли вкарахте, смисъл не удряна или тоталка? Не знам, защо не е по-масова практика.

Прави сте, да, ACOUSTIC LAMINATED FRONT DOOR GLASS излиза като екстра от линка на колегата.

Иначе беше читава, да. В карфакса се вижда, обслужвана само в представителството, на 07.2025 е сменено масло на 198 000км, платих я на 10.2025 на 205 000км, продаваше се от представителството, човек на място отиде да я види, после и да я натовари.

Дойде без нищо липсващо, щората си седи в багажника, също и оригиналното фенерче, чух че масово ги крадат.
Аура ауто ползвах, има ги в бг мобилето, те организират купуването, товаренето, обмитяването, технотеста, смяната на мигачите, издаването на транзитките, гражданска, всичко ми направиха. 2000лв е комисионната на фирмата.

Октомври преведох пари за джипа, януари кораба стигна в ротердам и преведох пари за мито и ддс и вчера отидох в софия и дадох последните пари за автовоза от холандия до българия, мигачите, технотеста, гражданската и транзитния номер. Запалих я и си тръгнах.
След 2 седмици като мине технотеста ще ми пратят документите по еконт и ще я регистрирам в плевенския кат с постоянни номера.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 08 Фев 2026, 22:55

Междувременно си намерих картер за кутията - https://www.midavto.com/bg/845re-oil-pa ... er-85710ef
Масло оригинално zf lifeguard ли да си купя, каквото сипвам и на бмвтата?
И вярно ли на zf8 кутиите не се сменят mechatronic sleeve, както на zf6 при обслужване?

Трябва да погледна и с акумулаторите какво е положението, един или два ли са, кой е за смяна, понеже автоматичното гаснене по светофарите не бачка... Не че ми трябва, но мисля че е показателно за слаб акумулатор.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 08 Фев 2026, 23:13

slatanic написа:Не знам защо хората бягат от въздуха. :dunno: Дано и да не разбирам.

Ами екстра с плюсове и минуси. Плюса е ясен - повишена проходимост, особено в сняг ако останеш по корем е готин трика да свалиш окачването, за да омачкаш снега, после вдигаш на макс и излизаш. :D
За комфорт не мога да кажа, не съм карал гранд чероки на въздух, но моето конкретно на отиване да го взема се возих в туарег на въздух. Черокито ми на пружини ми хареса повече как вози. Туарега се люлееше, черокито не толкова.

Като цяло търсих да е с възможно най-малко потенциални проблеми и разходи, затова избрах 3.6 на пружини, Иначе когато избирах, от фирмата ми предлагаха и 5.7, и на въздух, цените бяха същите. Единствено пробега оказва голямо влияние на цената.

А ти защо избра пентастар, а не хеми?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Фев 2026, 23:25

dhtj написа:
slatanic написа:Не знам защо хората бягат от въздуха. :dunno: Дано и да не разбирам.

Ами екстра с плюсове и минуси. Плюса е ясен - повишена проходимост, особено в сняг ако останеш по корем е готин трика да свалиш окачването, за да омачкаш снега, после вдигаш на макс и излизаш. :D
За комфорт не мога да кажа, не съм карал гранд чероки на въздух, но моето конкретно на отиване да го взема се возих в туарег на въздух. Черокито ми на пружини ми хареса повече как вози. Туарега се люлееше, черокито не толкова.

Като цяло търсих да е с възможно най-малко потенциални проблеми и разходи, затова избрах 3.6 на пружини, Иначе когато избирах, от фирмата ми предлагаха и 5.7, и на въздух, цените бяха същите. Единствено пробега оказва голямо влияние на цената.

А ти защо избра пентастар, а не хеми?

Заради цената разбира се. :mhihi:
И заради отказа ми да го карам на газ.
Жената има предрасъдаци към нея.
Аз пък предпочитам да имам резервна гума.
И понеже карам по 1 резервоар стандартно на месец по принцип идва излишна за 3.6 двигателя.
За 5.7 понеже не съм имал,но съм имал 5.9 от старите ми е ясно,че няма как един дебел кон да не яде. :ok:
Та заради това.
А и конкретно исках да е трейлхоук заради блокажа.
Ако имаше стандартно окачване и блокаж бих взел него.
Ама няма.Но си е сгода докато работи.
Кеф ти ниско магистрално,кеф ти високо горе на бавни за краулене по баирите.
А и можеш да си го свалиш да натовариш някой възрастен с проблеми в качването.
Имам такива и съм ги качвал в различни коли.
Отделно трейлхоука идва бая наблъскан с екстри и е с най-удобните седалки в комбинация алкантара/кожа с подгрев и обдухване.
Та е заради такива работи.
А такъв 5.7 за тия пари,че и без удар...нямаше или аз поне не намерих.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 08 Фев 2026, 23:25

dhtj написа:

Едно време на една уикенд фотографска среща с алуди форума се изложих с на баща ми субаруто на въздух, като спряхме пред едно заведение някъде в Балкана и се забих на едно паркомясто с едни 30см сняг, с идеята, че ще го намачкам и ще изляза, като пич. Колата не мръдна, а гумите се дигнаха във въздуха :mhihi: Добре, че имахме много куатрота и ме изтеглиха без проблем, като закъсал кит на плаж.

Предишна

Назад към Извън Темата