Дрехи - тема за облеклото

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Дрехи - тема за облеклото

Мнение от Spunky » 25 Апр 2025, 23:10

alx написа:
Кое е глупост дето написах? Щото го заяви и след това се отплесна…

Фашън марките не са производители, а имат армия от байъри, които обикалят света и избират вече готови дизайни. Производителя праща готовите неща на дистрибутори, които продават после, както на официалните магазини, така и на големи вериги магазини.

Ако говорим за истинския хай-енд(за който ти не говориш), примерно Hermes, Burberry, B. Cucinelli и т.н., то там е добре да пазаруваш директно от техните магазини, понеже те нямат намаления никога и част от цените им са целия експириънс около купуването, като аз препоръчвам да се ходи на пазар директно във фабриките им, където се запознаваш с тия дето ти шият дрехите, докато те гъделичкат със скъпи вина и мезета.

enigma написа:
Spunky написа: Kuhl, Eddie Bauer, LL Bean,

Успокои ме - тези и аз много ги харесвам, но според жена ми са много пенсионерски стил , особено последните две :mhihi:

Е стил... това са работни инструменти :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 25 Апр 2025, 23:17

b_u_b_o написа:
c04 написа:Може ли препоръка за босите маратонки, китайчетата :bchug:

Ей тия ползвам, взех си оранжевите и от 3 месеца само тях нося, сега си поръчах и бели със синя подметка. В началото е хубаво да не ги носиш всеки ден и за по кратко ходене, че особено ако си носил дебели подметки може да те понаболват малко стъпалата, ама бързо свикват и няма да искаш да обуеш друго. :bchug:

Отговарят ли си на номерата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 26 Апр 2025, 0:12

Spunky написа:Е стил... това са работни инструменти :D

В Bay Area нали знаеш стандартното работно облекло е Patagucci, North Face и т.н., все едно трябва да се качат някакви върхове за да стигнат да работа... :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Апр 2025, 0:17

Spunky написа:
alx написа:
Кое е глупост дето написах? Щото го заяви и след това се отплесна…

Фашън марките не са производители, а имат армия от байъри, които обикалят света и избират вече готови дизайни. Производителя праща готовите неща на дистрибутори, които продават после, както на официалните магазини, така и на големи вериги магазини.

Ако говорим за истинския хай-енд(за който ти не говориш), примерно Hermes, Burberry, B. Cucinelli и т.н., то там е добре да пазаруваш директно от техните магазини, понеже те нямат намаления никога и част от цените им са целия експириънс около купуването, като аз препоръчвам да се ходи на пазар директно във фабриките им, където се запознаваш с тия дето ти шият дрехите, докато те гъделичкат със скъпи вина и мезета.:D

Говориме за различни неща. Чакай да ти го опростя - ако не си купиш от оторизиран от производителя магазин шанса да е менте (тоест не оторизиран продукт) е много голям. Дали ментето от там нататък е идентично с оригинала е друг въпрос които има много отговори.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 26 Апр 2025, 2:38

alx написа:Говориме за различни неща. Чакай да ти го опростя - ако не си купиш от оторизиран от производителя магазин шанса да е менте (тоест не оторизиран продукт) е много голям. Дали ментето от там нататък е идентично с оригинала е друг въпрос които има много отговори.

Ми глупости пишеш или наистина си мислиш, че Мейсис или Нордстром или някоя от европейските вериги, които имат цели секции на босс, са ментета - тогава мислиш глупости.

enigma написа:В Bay Area нали знаеш стандартното работно облекло е Patagucci, North Face и т.н., все едно трябва да се качат някакви върхове за да стигнат да работа... :ok:

Ужас да. То и аз работя 90% на лаптопа вкъщи на вечно лято, но инструменти иначе :mhihi: Важно е да изглеждаш че ходиш на преходи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 26 Апр 2025, 4:31

То и аз им се смея ама точно се сетих, наскоро ходихме на един тегав маршрут в Stanislaus NF, известен с капризно време, и се оказа, че най-адекватните ми дрехи за условията са "офисните" ми одежди :ok: панталони Kuhl, горнища и яке Patagonia
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Апр 2025, 5:59

Spunky написа:
alx написа:Говориме за различни неща. Чакай да ти го опростя - ако не си купиш от оторизиран от производителя магазин шанса да е менте (тоест не оторизиран продукт) е много голям. Дали ментето от там нататък е идентично с оригинала е друг въпрос които има много отговори.

Ми глупости пишеш или наистина си мислиш, че Мейсис или Нордстром или някоя от европейските вериги, които имат цели секции на босс, са ментета - тогава мислиш глупости..

… нали? :) докато не погледнеш че примерно Хюго бос секцията във нордстрьом е написана като Хюго оторизиран магазин на сайта на Хюго бос. Да, Не пише в сайта им “нордстрьом”, но адреса на Хюго бос магазина е адреса на нордстрьом (в мола примерно).

Производителя има интерес да е написал черно на бяло оторизираните магазини за да може да продава “оригиналите” със подходящата надценка и да си пази бранд-а от ментетата за да няма рейс ту дъ ботъм… по същата причина поради която всичките оторизирани магазини за кубински пури са единствените в които със сигурност се продават кубински пури. Може да има и другаде, но просто не е гарантирано.

Схемата за пазене на един бранд е винаги еднаква и няма значение дали е за дрехи, часовници, дамски чанти или каквото по- така се сетиш.

… остави…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 26 Апр 2025, 6:49

Аз в 90% от времето ходя с костюми, но не както сега е модерно с разкопчана риза, а стегнат с вратовръзка. От 20 и повече години все залагах на Теодор, тъй като съотношението качество/ цена ме устройваше (все пак това са ми "работни дрехи"). Марката я помня почти от прохождането й. В последните години обаче доста си повярваха и вдигнаха цените, а и линията на облеклото им се преориентира към ежедневния стил. То и без това костюми вече много рядко се носят. Имам приятели, които костюм са обличали по един път на сватбите си отдавна. За това и почнах да търся алтернативи. Някой спомена по горе Андрюс, които като цяло имат не лоши модели, но винаги материите им са били слабо звено.
Друг проблем е, че масово панталоните на костюмите почнаха да се шият по "пезевенк" (педалска) кройка т.е. с ония тесни крачоли долу и мен това хич не ме кефи.
Иначе от 3 години започнах да си шия ризите по поръчка във фабриката на Карина в Карнобат. Минавам 2 пъти в година от там вземат ми размери и шия по 3-4 ризи наведнъж. Проблемът ми е, че имам по-дебел врат и ако трябва да купя готова риза трябва да взема по голям номер и тогава ризата ми стои зле. Във фабриката всичко се шие по мярка и по желание на клиента. Кеф ти плат, двоен маншет за копчета за ръкавели, кеф ти всякакъв монограм на маншета и това всичко за около 75-80 лева. Е такава риза в Пийк и Клопенберг няма как да намеря. А ризите на прехвалените Хуго Бос са пълен шит от към материя и на всичко отогоре им искат по 200 лева :kuku: :kuku: .

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 26 Апр 2025, 16:50

alx написа:Производителя има интерес да е написал черно на бяло оторизираните магазини за да може да продава “оригиналите” със подходящата надценка и да си пази бранд-а от ментетата за да няма рейс ту дъ ботъм… по същата причина поради която всичките оторизирани магазини за кубински пури са единствените в които със сигурност се продават кубински пури. Може да има и другаде, но просто не е гарантирано.

Големите брандирани щандове в нордстром ги има, но къде са по нормалните пак босс секции в мейсис, примерно? Или продължаваш да мисли, че са ментета? И къде тръгваш да буташ комунистически, държавен, корумпиран бизнес, като кубинските пури, наравно с милярдни маркетингови компании, които нямат нищо общо, нито като операции, нито като бизнес модел.

И не, бизнесите нямат интерес да слагат оторизираните магазини и дистрибутори на сайтовете, а само техни директни операции или франчайзи, за да контролират бранда, маркетирането и ПР. Аз имам над 50 дистибутори, риселъри и интегратори по света и нито един не е на сайтовете, колкото и да се молят да ги има. Запитванията трябва да минат през моите организации първо и нямам интерес, да ги пращам директно на локални представители.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Апр 2025, 17:13

Spunky написа:
alx написа:Производителя има интерес да е написал черно на бяло оторизираните магазини за да може да продава “оригиналите” със подходящата надценка и да си пази бранд-а от ментетата за да няма рейс ту дъ ботъм… по същата причина поради която всичките оторизирани магазини за кубински пури са единствените в които със сигурност се продават кубински пури. Може да има и другаде, но просто не е гарантирано.

Големите брандирани щандове в нордстром ги има, но къде са по нормалните пак босс секции в мейсис, примерно? Или продължаваш да мисли, че са ментета? И къде тръгваш да буташ комунистически, държавен, корумпиран бизнес, като кубинските пури, наравно с милярдни маркетингови компании, които нямат нищо общо, нито като операции, нито като бизнес модел.

И не, бизнесите нямат интерес да слагат оторизираните магазини и дистрибутори на сайтовете, а само техни директни операции или франчайзи, за да контролират бранда, маркетирането и ПР. Аз имам над 50 дистибутори, риселъри и интегратори по света и нито един не е на сайтовете, колкото и да се молят да ги има. Запитванията трябва да минат през моите организации първо и нямам интерес, да ги пращам директно на локални представители.

Сега погледнах- и двата щанда на Хюго Бос - в местния мол (единия мисля, че е в Мейсис или Нордстрьом- не съм сигурен кой от двата щото отдавна не съм ходил) са регистрирани като Бос магазини на сайта на Хюго Бос. Един адрес- различни suites… щото нали е мол…

Но пак не разбираш какво се опитвам да ти напиша- затова за последен път- единствения начин да си сигурен, че стоката е оригинална е да я купиш от оторизиран пойнт ъф сейъл- физически магазин регистриран във фирмата или уеб сайта на фирмата. Всеки друг вариант има шанс да получиш менте.

Както ти казах- остави… за много неща си спот он, но в случая не си прав, и явно не ги разбираш (или просто се дърпаш) как се случват нещата при “екскусивните” марки
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 27 Апр 2025, 9:50

Чисто конструктивно - добрите дрехи (и всички стоки) са сертифицирани по някакви стандарти. Марката няма значение.
Цената на сертифициран продукт може и да бъде ниска.

Съответно LIDL доста време рекламираха дрехите си, че са тествани от не знам си какъв институт.
Предполагам този институт тества не само за LIDL.

Например - имам два горнища с цип. Черни. Едното е от BMW купувано за 300 лв., другото е от LIDL купувано за 30 лв.
Това за 300 в момента има леко сиво-керемиден оттенък, а онова за 30 лв. си стои черно.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 28 Апр 2025, 20:42

alx написа:Но пак не разбираш какво се опитвам да ти напиша- затова за последен път- единствения начин да си сигурен, че стоката е оригинална е да я купиш от оторизиран пойнт ъф сейъл- физически магазин регистриран във фирмата или уеб сайта на фирмата. Всеки друг вариант има шанс да получиш менте.

Както ти казах- остави… за много неща си спот он, но в случая не си прав, и явно не ги разбираш (или просто се дърпаш) как се случват нещата при “екскусивните” марки

Марките на босс са ширпотреба с десетки, ако не и стотици производители по цял свят и не са по никакъв начин ексклузивна, "ексклузивна" или "екскусивна" марка. Продават се в почти всички вериги ГУМ-ове, разбирай хиляди магазини по света. Ако примера ти беше с някоя наистина хай-енд компания, щях да съм съгласен с теб и както казах май по-рано, част от гъдела е експириънса във фирмените магазин на тези марки, освен че си гарантираш, че не е менте.

И два анекдота - знам за случай в голям, флагшип магазин на найки, в който работници бяха сменили истински маратонки с ментаци и друг с франчайз на адидас, в който собственика на магазина продаваше ментета измежду истинските :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 28 Апр 2025, 20:49

Spunky написа:
И два анекдота - знам за случай в голям, флагшип магазин на найки, в който работници бяха сменили истински маратонки с ментаци и друг с франчайз на адидас, в който собственика на магазина продаваше ментета измежду истинските :mhihi:

Е това е напълно нормално ... те цели картини и камъни от луната сменят с ментета, та някакви найкове няма да fence-нат :ok:
https://www.cnn.com/style/german-munich ... index.html
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Апр 2025, 22:03

Ето тука са само оригинални ..
https://www.youtube.com/watch?v=ctDK6y2 ... el=YernarT
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 29 Апр 2025, 7:40

Виждам, че се разгорещи спор. Безмислен според мен. Реално аз пуснах темата, защото мисля че тениска на CROPP за 20лв., трябва да е по некачествена от тази на BOSS или HUGO за 100лв, а реално аз разлика в материята не виждам и качеството. Като и двете примерно за закупени от магазин на CROPP дъ мол и Peek-a пак в дъ мол...Демек е леко безмислено да даваш 80лв отгоре за един бранд. От друга страна самият бранд BOSS - ами щом си boss и държиш цени и уж някаква гордост, не може ли да вложиш в малко по качествени материи и т.н., независимо кой ти продава тениските?
Държа да отбележа, че главно визирам тениски. За boss визирам orange и green. Пределно ясно ми е, че има тениски на boss black за 500лв. Но говорим за ежедневките и за по по джоба на българина. Имам една черна тениска с лика на жокера на house за 35лв. Еми сорри ама тая тениска не е мръднала нито на цвят нито на форма, а я пера нея както си искам, докато при другите спазвам етикета. Имам и една червена на hugo за 120лв., прана по указания винаги, купувана от пийка, и сега е избеляла, с раздърпана яка и деформирана, за има няма 3 месеца. Та това е ядрото на проблема....... :dunno:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата