Почина Михаил Горбачов
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Почина Михаил Горбачов
Моджо написа:Че КАМАЗ си работи бре, само дето не е съветски вече. В момента не знам заради войната, но иначе си работи. А и от навремето като са произвели милиони едни и същи и по ДАП-овете е имало много части, половината, от които откраднати и по мазетата ...намират се.
Разходете се по по-забутани места из родопите например - има си москвичи, жигули, ползват си ги. За тех части откъде ? Явно има. Даже видях ИЖ комби /хечбек де/ на юндола по миналата седмица.
Това не може да е вярно.

Аз ИЖ мотор едвам виждам някога, някъде...
На Русофилите им забранили да си правят събира тая година на Шипка. Пак ще ги връщат на Паниците край Калофер. Преди години чух, че бяха тука на язовир Копринка. Сега ако израждане бяха на власт...може би на жълтите павета щеше да им е събора

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Те на
http://ukrkamaz.com/ru/17-prodazha-tekhniki
А иначе стари руски коли има много в движение, загледай се по селата като ходиш ще видиш.
А по Родопите е пълно, я Зак да каже, че и той ги обикаля.
http://ukrkamaz.com/ru/17-prodazha-tekhniki
А иначе стари руски коли има много в движение, загледай се по селата като ходиш ще видиш.
А по Родопите е пълно, я Зак да каже, че и той ги обикаля.
Хм,хм...
ukelichko написа:... Явно аз и наборите ми Пауръката и Джордана сме живели в различни соцове .....
Защо ме намеси мен

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
BMW_POWER написа:ukelichko написа:... Явно аз и наборите ми Пауръката и Джордана сме живели в различни соцове .....
Защо ме намеси мен
Защото само мрънкате по соца и все някой ви пречи. Колко пък да ви е било хубаво през соца, та Горбачов ви го е развалил и колко сега пък да ви е лошо под американски гнет. Единия живее в Канада, която е цивилизована страна, другият има собствена фирма във Варна и много по-млада от него жена и все сте недоволни и все мрънкате. Грозданката не го броя, там нещата са безвъзвратно загубени. Ако не беше Горбачов и беше останал соца какви щяхте да бъдете, ебаси. Принцове ли? Не че заслугата за падането на соца и СССР е само на Горбачов. Само чертаете мрачни прогнози и някакви депресии и все ви пречи империализЪма и американците. На кое точно ви пречиат? На това да поканите някоя засукана колежка на кафе, да и разказвате тъпи вицове и тя да флиртува с вас, докато кръстосва крака с късата си пола ли. Или да се съберете с приятели и да се напиете на силна музика и да изпростеете. Или може би империализма ви пречи да си облечете новите дрехи, да се качите в новите си коли и да се разходите до мястото, където винаги сте искали да отидете но все не ви остава време. Идете в някой магазин за техника, купете си нов телефон, нов телевизор или каквото там искате, радвайте му се, отпразнувайте го с прители, напийте се, слушайте чалга, пушете трева ако ви кефи, изтрезнейте, съберете се на на следващи ден на кафе и пак се напийте. Или си направете едно кросче из парка, зяпайте младите майки, седнете в близкото кафе, заговорете сервитьорката, оставете и огромен бакшиш, въпреки че не го заслужава и се наслаждавайте на задника и. Или заведете любимата си да видите залеза и след това и кажете колко много я обичате. Животът е прекрасен и най-вече един въпреки цените на природния газ, въпреки бежанците , въпреки джендърите и останалите полове и въпреки падането на соца.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
ГоУем си!Jordana написа:Горбачов просто излъга руснаците за перестройката и остави източния блок в хаоса който сам сътвори . Както искате го разбирайте но на тоя до ден днешен му берем гайлето както се вика .
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
Понеже съм на такава тематика от известно време , че не съм познавал соца от първа ръка и ми беше интересно ...... та ... препоръчвам една книга " Златото на партията " , една част от аудиторията ще останат зяпнали 

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Джордана....пак го каза в прав текст и супер точно! Дето се вика съгласен съм с вас, жив и здрав да е!
Има и такива, де не го разбират

Има и такива, де не го разбират

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Джорданка, я кажи кога сме били по зависими. Според теб.
1. По соца от Ссср, от партийния, от доносника респ. от ДС, от кварталния, от майстора, от магазинера и т. Н и т. Н.
Или
2. От САЩ дето само това ви е в главите. От еу съм по съгласен, ма САЩ... Неква фиксация има тука. Както и да е.
Та 1 или 2.
Ма честно.
И не за мен щото съм бая по осведомен от теб по тия въпроси, еле па за соца. Ми така, за останалите.
Можеш и да им разкажеш... Кво е 1,2,3 качество.
Кво е да трябват връзки да си купиш домати, от хубавите. За нещо по така, кат например хладилник, недай Боже телевизор, да не говорим.
Одил ли си да се молиш на некой склададжия да ти даде нещо. С шише в ръка и поне петарка.?
А партията да ти каже какво, как и колко можеш да имаш?
Не ги или не искате да ги помните тия работи., а това е една ню-ню част от картинката.
Ако сега се чувстваш зависим проблем ли е да идеш в Куба да речем и да не си?
А по соца дали е било проблем да идеш някъде?
Ние, като номенклатурчуци, с дядо активен борец зорлем се дореждахме до Югославия за 1 ден и то поради че майка е от Петрич, та можеше там по един специален ред. До Русия, ма без децата или без жената. и зорлем до ГДР пак с клизма и във вид на командировка. На само за един.
Не ми гаварете, моля, щото нищо не знаете.
а плюсове имаше, потретям се, на минусите бяха повече.
ПП И да ви кажа, че 99 % от сичките плюсове на соца ги има и в момента във всяка нормално развита държава. Запада дет му викаме. Или "бели държави".
ПП я бе, по - младите, ТНТ, знаеш ли какво е партийна характеристика? Не, нали? И по-добре. Даже гугъло не знае.
Не е виновен САЩ за нашето текущо положение, можете да ми се доверите.
Тикви, мутри, чалгари, бивши дс-та., калинки, текезесари и среднисти. Те тия са.те. И в не малка част мързела на целия народ, така научен просто минимум още 50 години ни трябват да се отървем от всичко това и то ако почнем сега
1. По соца от Ссср, от партийния, от доносника респ. от ДС, от кварталния, от майстора, от магазинера и т. Н и т. Н.
Или
2. От САЩ дето само това ви е в главите. От еу съм по съгласен, ма САЩ... Неква фиксация има тука. Както и да е.
Та 1 или 2.
Ма честно.
И не за мен щото съм бая по осведомен от теб по тия въпроси, еле па за соца. Ми така, за останалите.
Можеш и да им разкажеш... Кво е 1,2,3 качество.
Кво е да трябват връзки да си купиш домати, от хубавите. За нещо по така, кат например хладилник, недай Боже телевизор, да не говорим.
Одил ли си да се молиш на некой склададжия да ти даде нещо. С шише в ръка и поне петарка.?
А партията да ти каже какво, как и колко можеш да имаш?
Не ги или не искате да ги помните тия работи., а това е една ню-ню част от картинката.
Ако сега се чувстваш зависим проблем ли е да идеш в Куба да речем и да не си?
А по соца дали е било проблем да идеш някъде?
Ние, като номенклатурчуци, с дядо активен борец зорлем се дореждахме до Югославия за 1 ден и то поради че майка е от Петрич, та можеше там по един специален ред. До Русия, ма без децата или без жената. и зорлем до ГДР пак с клизма и във вид на командировка. На само за един.
Не ми гаварете, моля, щото нищо не знаете.
а плюсове имаше, потретям се, на минусите бяха повече.
ПП И да ви кажа, че 99 % от сичките плюсове на соца ги има и в момента във всяка нормално развита държава. Запада дет му викаме. Или "бели държави".
ПП я бе, по - младите, ТНТ, знаеш ли какво е партийна характеристика? Не, нали? И по-добре. Даже гугъло не знае.
Не е виновен САЩ за нашето текущо положение, можете да ми се доверите.
Тикви, мутри, чалгари, бивши дс-та., калинки, текезесари и среднисти. Те тия са.те. И в не малка част мързела на целия народ, така научен просто минимум още 50 години ни трябват да се отървем от всичко това и то ако почнем сега
Последна промяна Моджо на 01 Сеп 2022, 6:12, променена общо 1 път
Хм,хм...
ukelichko написа:BMW_POWER написа:ukelichko написа:... Явно аз и наборите ми Пауръката и Джордана сме живели в различни соцове .....
Защо ме намеси мен
Защото само мрънкате по соца и все някой ви пречи. Колко пък да ви е било хубаво през соца, та Горбачов ви го е развалил и колко сега пък да ви е лошо под американски гнет. Единия живее в Канада, която е цивилизована страна, другият има собствена фирма във Варна и много по-млада от него жена и все сте недоволни и все мрънкате. Грозданката не го броя, там нещата са безвъзвратно загубени. Ако не беше Горбачов и беше останал соца какви щяхте да бъдете, ебаси. Принцове ли? Не че заслугата за падането на соца и СССР е само на Горбачов. Само чертаете мрачни прогнози и някакви депресии и все ви пречи империализЪма и американците. На кое точно ви пречиат? На това да поканите някоя засукана колежка на кафе, да и разказвате тъпи вицове и тя да флиртува с вас, докато кръстосва крака с късата си пола ли. Или да се съберете с приятели и да се напиете на силна музика и да изпростеете. Или може би империализма ви пречи да си облечете новите дрехи, да се качите в новите си коли и да се разходите до мястото, където винаги сте искали да отидете но все не ви остава време. Идете в някой магазин за техника, купете си нов телефон, нов телевизор или каквото там искате, радвайте му се, отпразнувайте го с прители, напийте се, слушайте чалга, пушете трева ако ви кефи, изтрезнейте, съберете се на на следващи ден на кафе и пак се напийте. Или си направете едно кросче из парка, зяпайте младите майки, седнете в близкото кафе, заговорете сервитьорката, оставете и огромен бакшиш, въпреки че не го заслужава и се наслаждавайте на задника и. Или заведете любимата си да видите залеза и след това и кажете колко много я обичате. Животът е прекрасен и най-вече един въпреки цените на природния газ, въпреки бежанците , въпреки джендърите и останалите полове и въпреки падането на соца.
Първо ме намеси съвсем незаслужено, после ме пращаш да пуша трева, нямам какво да кажа

Що се отнася до това, че "Канада е цивилизована страна", много си прав. Само дето цивилизацията е от много различно естество. И повЕрвай ми, няма да ти хареса

Аз продължавам да твърдя, че оценка се дава от собствения ти народ, не от другите. Ето още в оригинал:
Чем больше его хвалят иностранные лидеры, чем больше ему дают орденов и Нобелевских премий, тем больше становится очевидна глубина его предательства. Не будет ему упокоения.
Если кто окажется на церемонии "прощания", порвите за меня боян и плюньте ему в рожу. "Миротворец", бл@. Да его только за комплекс "Ока" два раза повесить можно было.
https://zvezdaweekly.ru/news/202010281044-pIZqC.html
Надо национальный праздник объявить.
И т.н. и т.н. все в този дух.
Ще допълня:
Игорь Попок
Сдох пидор
...
Сергей Старцев
Игорь, еще и на ваганьковском похоронят. А как по мне, так как хомяка, сдох, слил в унитаз или в мусоропровод выкинул и тут же забыл

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И понеже Моджо каза някои бая неоспорими неща, снощи ми попадна клип на Жечев, гледам го почнал да прави неща около мутрите(оля с хейта и търси аудитория, а подобно на Цанов е усетил колко се вълнува народа от това
) и разни хора от грабителите на България или по-точно от тези, които бяха назначени да грабят, от кого, как и т.н. е обяснено съвсем сбито ако някой жив е останал да не знае. Пускам го по повод това, че САЩ не ни е виновен за прехода и за тези грабители. Казаното кореспондира с това от клипа, но...ролята на САЩ нали не мислите, че е възможно да бъде явна в негативен план когато се изпълнява? Естествено не, когато направят нещо положително, тогава се пъчат, другото е задкулисно. Звучи познато, нали? И по соца беше и било(казвам и двете защото много малко отхапах като спомени от него)така, нормално за една империя.
https://youtu.be/05rHgxLLDh0
П.п: Горбачов в Русия където уж всички го мразели ще бъде погребан не точно като такъв човек. А и едва ли после ще му рушат гроба или нещо подобно както нашите тъпунгери тука взривяваха мавзолея(и в това не ги биваше)и куп глупости.

https://youtu.be/05rHgxLLDh0
П.п: Горбачов в Русия където уж всички го мразели ще бъде погребан не точно като такъв човек. А и едва ли после ще му рушат гроба или нещо подобно както нашите тъпунгери тука взривяваха мавзолея(и в това не ги биваше)и куп глупости.
In God we trust, all others we track.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Перестройката на Горбачов в някои страни от бившия соц проработи и доведе до понантъшните процеси на откъсване от орбитата на Русия. Сега тези страни са много по-напред от нас и можем само да им завиждаме. Само при нас и при ония комплексирани мърлячи с мания за величие и широка душа не проработи, но там кое ли нормално нещо е проработило. Никога не можах да разбера мисленето на руснаците, вече и не искам. Щом повече ги кефи да са велики, отколкото да живеят добре, нека са си такива, само да не въвличат останалото човечество в това.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Лека му пръст на човека.
Не мисля, че беше чак толквоа значима личност в световната история. СССР се срина икономически и Горби по никакъв начин не би могъл да повлияе този процес. Който и да беше на негово място, резултатът щеше да бъде същият. Ако Горбачов има някаква заслуга, тя е, че разпадането на СССР се получи сравнително мирно, без гражданска война и външни конфликти.
Явно разпаденето на РФ няма да е толкова мирно, за съжаление.
Не мисля, че беше чак толквоа значима личност в световната история. СССР се срина икономически и Горби по никакъв начин не би могъл да повлияе този процес. Който и да беше на негово място, резултатът щеше да бъде същият. Ако Горбачов има някаква заслуга, тя е, че разпадането на СССР се получи сравнително мирно, без гражданска война и външни конфликти.
Явно разпаденето на РФ няма да е толкова мирно, за съжаление.
Excellent! Steven is my name!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Borymeckata написа: Ако Горбачов има някаква заслуга, тя е, че разпадането на СССР се получи сравнително мирно, без гражданска война и външни конфликти.
Той затова получи и Нобелова награда

Ако тогава начело на Русия беше подобен комплексар като тоя в момента, кой знае какви щеше да ги натвори...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Перестройката на Горбачов беше просто един сигнал за целия източен блок - удряйте кепенците на соца вървим към капитализъм . В прав текст им каза на бившите от източния блок - оправяйте се както можете всяка коза за свой крак . Дрисването на Горбачовистите в СССР доведе и до тоталния хаос дето му викаме тука преход . Съответно запада си гледа интереса и просто ги фалира бившите соц държави за да не допусне реставрация на комунизма и да се изчегърта стабилно стария режим . Ако смятате че тия процеси са случайни щото Горбачов бил миротворец то не познавате изобщо събитията и не живеете в България . Ако беше такава проста работата нямаше да се нароят олигарсите на прехода , мутренските групировки , беззаконието , обедняването и цялата каша дето я сърбаме 30 години след перестройката . Заради такива като Горбачов некадърни западни подлоги се отиде към една крайност на капитализма с която ще се борим още дълги години .
Той е получил милиони долари за да извърши това което направи , изобщо не смятам че е вземал сам решения . Полезния глупак в такава ситуация на който му подхвърлиха трохи за де се чувства значим .Той затова получи и Нобелова награда
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Много ми е интересно ако нямаше Горбачов (не че заслугата е само негова), нямаше перестройка, не се беше разпаднал СИВ и Варшавският договор, а беше продължил да управлява някой тъпунгер като Брежнев, в личен аспект как мислите, че щяхте да живеете в момента. Не каква икономика сме щели да бъдем и на кое място в света по производство на електрокари и млеконадой сме щели да бъдем. Вие лично как се виждахте, ако всички политически и икономически процеси след 85-та не бяха се случили? На мен отдавна да ми е излязла вноската за Лада Седмица, да съм живял честно и в хармония под вещото ръководство на Партията, Партията щеше да ми е възпитала децата и те да живеят честно в едно спарведливо общество под мъдрото ръководство на сина на Плешоглавеца. На Девети септември щяха да пуснат по магазините овче сирене и луканков салам, а по Нова година банани и портокали. Нямаше постоянно да прескачам трупове на умрели от глад, студ, наркотици и бедност и нямаше постоянно всякакви джендъри да се опитват да привличат податливите ми съфорумци към хомосексуализъм
......Ебахти идилията, отивам да повърна.