Къде бихте живяли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

?

с 5000 лв заплата в София
68
52%
с 2000 лв заплата във Видин/Русе
8
6%
с 3000 лв заплата в Пловдив/Варна
56
42%

Общо гласове : 132
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Къде бихте живяли?

Мнение от TNT » 20 Окт 2019, 9:52

alekangg написа:Само не разбрах, защо за сметки в София се написа по-голяма сума спрямо Пловдив???
От моя опит във Варна плащах почти х2 за сметки спрямо София. Само в София има толкова много блокове на ТЕЦ и това се усеща в сметките сериозно надолу.

За Варна не знам, ама в София средногодишните температури са много надолу спрямо Пловдив и това се отрязава в разходите за отопление. Ако зимата в Пловдив е 10 градуса, в София е примерно 5. Еднакви температури или по-студено в Пловдив е изключение. По-често се случва в Пловдив да е 10, а в София 0, отколкото нулеви разлики. В Пловдив сняг вали 1-3 пъти на зима. Каквито сметки е имало в София, в Пловдив не съм се и доближавал. Приятел в София имаше преди години 700лв парно в един студен месец. В Пловдив за цялата зима ми бяха по-малки сметките за ток.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 9:54

И във Варна е по-топло през зимата спрямо София, ама сметките са по-високи и то осезаемо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Окт 2019, 10:16

Да приемем, че си от Якоруда. Даже ще си 100лв на плюс в сметките :lol:

Основното по-дебело перо в бюджета в София е жилището - наем или ипотека. При удобно метро, транспортните разходи дори може да ти паднат. Големият плюс е, че повечето разходи си остават същите - храна, дрехи, лекарства, телефони/тв/интернет, почивки, бяла/черна техника, мебели. За онлайн търговията пак не те питат дали си от София или от Смолян.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 20 Окт 2019, 10:20

Chapai написа:Трябва ми една стая и пейка в парка но с правилният човек ( с нея съм вече 35 години ). Местото е без значение.

И като се събуди децата те дърпат за крачола изпод пейката в парка...

KUM4o написа:Аз винаги бих избрал прованса. С жената си докарваме около 3к до 4к зависи от месеца. Живеем в Мездра...

Колко семейства в Мездра са с такъв доход?
0.00001%
И какво правим ако единствената фабрика с такива заплати реши да се изнесе от Мездра? Като и двамата работят в нея?
Най-вероятнон се хваща пътя за София и край със селската идилия...

KUM4o написа:Ако искам да ида до София за 55 минути съм на НДК.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Това от околовръстното ли като тръгваш?
Последна промяна drago_pavlov на 20 Окт 2019, 10:27, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 10:21

Абсолютно вярно!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Окт 2019, 11:01

drago_pavlov написа:
Chapai написа:Трябва ми една стая и пейка в парка но с правилният човек ( с нея съм вече 35 години ). Местото е без значение.

И като се събуди децата те дърпат за крачола изпод пейката в парка...
:ahah: :ahah:
По темата - Пловдив, Варна и Търново. Особено последното, както го споменахте вече няколко човека, а и с тези цени на имотите там..
Има само още един проблем, хората не знам как са.. Едно е да минеш транзит или за няколко часа, друго е да заживееш някъде..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Окт 2019, 11:27

В София примерно има доста повече престъпност, спрямо Пловдив.

По малките градове мен лично доста ме напряга колко много мургави хора от малцинствата има, които си създават постоянни проблеми. Аз съм свикнал да живея в квартали без цигани и да ги виждам само в рейсове и болници.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 20 Окт 2019, 11:38

Както казвате взимат се по 5-6К пишете точно какво работи човека.
Софиянци не с много, демек другите плащат наем или кредит, което са едни 700-800 лв на месец, взима 1500 да речем, жена му 1200=2700-700=2000, демек взимат по 1000 лева, имам поглед в 3-4 бранша и знам какви са заплатите, има и по 5К, но айде не 90% но 80% са така, като тези заплати ги смятаме за 8 часов работен ден, познавам хора взимат по 2000-2300 ама няма събота няма неделя, бачка се до 100 часа, в такива случай нещата са други.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Окт 2019, 11:43

Ти също си прав. Затова и казах, че много хора са си в малките градове, заради имотите. Защото по-добре с 800лв в малкия град и с имот, отколкото с 1000лв в София с наем. Какво правим обаче, ако си от Пазарджик и нямаш имот ?

N.Mihaylovski написа:ама няма събота няма неделя, бачка се до 100 часа, в такива случай нещата са други.

Това не е само в София.

В София само във форума няма заплати под 2000лв :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 11:47

Аз не знам кои са тези с имотите в малкия град. Масово се седи с родителите, да не би да си купуват за по 10-20к имоти в по-малките градове?
Ако визираш това да се седи с родителите и да се събират 3 поколения е друг въпрос.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Окт 2019, 11:51

Точно де. Или къща на няколко етажа и на всяко дете по един етаж. Приятелката ми е от малко градче и там 90% от приятелките и приятелите й са така. На този тука има етаж, тука ще надстроим етаж, някоя баба си отиде - остане къща на два етажа и така. А за останалите - София стана 2 милиона :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Окт 2019, 12:00

В Нова Зеландия, ако бъда честен.

Ако е за БГ, за мен най добрия вариант е Бистрица/Железница или някое село около София в което въздуха поне е една идея по чист, но до работа ще имаш едни +20/30 мин. и 20км отгоре, ако не ти пречат.

За заплата е безсмислено да се говори. Повече = по добре.
Последна промяна DigitalExile на 20 Окт 2019, 12:03, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 12:01

Къщи има по села и съвсем малки градчета. В една Силистра, където е голяма мъка, повечето постройки са блокове, както и на много други места.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Окт 2019, 12:10

DigitalExile написа:
Ако е за БГ, за мен най добрия вариант е Бистрица/Железница
Много са хубави двете селца, но ако си от западната страна на шосето, слънце виждаш евентуално най-много до 12 на обед..
Моите първенци са Ярлово и Кладница - южен и западен склон на Витоша, но особено първото откъм логистика е леле мале :lol: :help:
Няма пълно щастие :)))
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 20 Окт 2019, 13:21

Bogat-Beden написа:По темата - Пловдив, Варна и Търново. Особено последното, както го споменахте вече няколко човека, а и с тези цени на имотите там..
Има само още един проблем, хората не знам как са.. Едно е да минеш транзит или за няколко часа, друго е да заживееш някъде..

Мм, тук мисля е до усещане. Като цяло има много криви и гадни хора, има и много печени и готини хора. Обикновено магазинерките са много криви жени - не знам от работата ли е, от живота ли.. Иначе хубавото е, че градчето е спокойно - не се краде, можеш спокойно да си оставиш колата общо взето почти навсякъде в града. Мургавите елементи си живеят в няколко блока на няколко места в града и като цяло не се обаждат. Движението е що годе спокойно, дори в натоварен час можеш да стигнеш от единия до другия край на града за 20 и няколко минути, освен нали ако няма някой ремонт, че то от 2 улици като затвориш една :D. Но пък има и минуси - трудно можеш да си намериш читави майстори за колата и като цяло достъп до някои услуги е ограничен, типично за малък град. Но все пак си е сравнително голям областен град и поне от тая гледна точка има всичко в града, което от административна гледна точка може да ти потрябва.

Аз лично съм от тази група хора, които са в малкия град и нямат собствено жилище - живея с нашите и общо взето едвам ги понасям, но и това не ме кара да тръгна към София. Ако не бях запален автомобилист, до сега общо взето щях да съм натрупал прилчина сума спестявания и щях да си купя жилище с не много голям кредит /30-40к/. Ама какво да се прави, както каза alx - удари ли те автомобилизма - няма измъкване.. :D А може би все още виждам огромен потенциал в града и възможност за развитие на бизнес идеи и искам да се пробвам и да си подредя нещата без да се налага да ходя по Софето или друг голям град.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата