Виновен ли съм?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Виновен ли съм?!

ДА
12
33%
НЕ
24
67%

Общо гласове : 36
младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 01 Дек 2006, 23:01

Иво написа:Не видя ли в началото на темата е писал err0r ;)

И аз не видях че е err0r да са е*а. От това което съм чел от него изглежда свестно момче и се надявам ,че всичко ще се оправи между двамата ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 01 Дек 2006, 23:09

за 300 кинта е смешно да се тровите :idea:

И двамата сте виновни в ситуацията.

А ако наистина бяхте "най-добри приятели", този въпрос за тези 300 лева щеше да се реши безмълвно, без приказки и уговорки. Просто приятелите знаят как :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 01 Дек 2006, 23:14

Виновни няма. Виновни има.
Ама и двамата нямате по един верен приятел.
Селото се оказа точно във града

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Дек 2006, 23:19

alx написа:виновен си- защото си надценяваш приятелите. това не е лоша черта, но нали попита дали си виновен...

за да имаш добри приятели никога не им позволявай да изпадат във ситуация където са ти задължени по някакъв междучовешки или финансов начин, а не могат или не искат да ти се "отплатят".

Стигаме до старата теория че няма приятели,а само добри познати...
Моя скромен опита показва,че можеш да дадеш и направиш страшно много за някого,дори и със саможертва, обаче веднъж сгафиш ли,дори той само да си внуши :confused: ... нещата после никога не са същите...
А специално към тебе колега vicho,не мога да кажа кой прави кой крив,но с такъв тип конфликти определено може да се сблъскаш в чужбина(където си решил да ходиш)...отношенията дори между много близки може да се променят силно там...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Дек 2006, 23:34

Bogat написа:
alx написа:виновен си- защото си надценяваш приятелите. това не е лоша черта, но нали попита дали си виновен...

за да имаш добри приятели никога не им позволявай да изпадат във ситуация където са ти задължени по някакъв междучовешки или финансов начин, а не могат или не искат да ти се "отплатят".

Стигаме до старата теория че няма приятели,а само добри познати...
Моя скромен опита показва,че можеш да дадеш и направиш страшно много за някого,дори и със саможертва, обаче веднъж сгафиш ли,дори той само да си внуши :confused: ... нещата после никога не са същите......

да, късата ми мисъл е че не трябва да позволяваш (и да- зависи си само от тебе) да се стига до такива ситуации защото дори и да се оправите след това никога не е същото.... затова... отглеждай си прятелствата във верния контекст :)

най-простичко казано - пример - ако приятеля ти не може да плати колата ако я удари/откраднат/тотална щета - не му я даваш. сметката е малко цинична но като не оставяш приятелите си да се/те набутат във ситуация която не могат да решат- всичко е наред :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от PLay » 01 Дек 2006, 23:53

Явно никой от вас двамата не може да поеме отговорност.. Аз само се чудя, защо постваш това във форума.. Знаеш че той ще го прочете. Вярно е, че той е блъснал колата, отказва да си понесе последствията и т.н. но защо по този начин. Разберете се, говорете м/у вас си. Ако искаш вземи го обяви по телевизията. Може и да си оправите отношенията. Извинявай ама тва на нищо не прилича... Ама и вие какви приятели сте :shock: Ако имам такива приятели, по-добре да нямам врагове. Ако искате ми изтрийте поста.. само си казвам мнението.
Изображение
ShTom VedNuJ se ProBuDi JenskaTa Mi ZloBa, Sum GoToVa Da PraTq VsqKo TuPo KoPeLe v GroBa!..

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 01 Дек 2006, 23:56

" кой ми Сра в гащите",мен,ако питаш.6-А,Големото ;) ма те си знят,Да се опраят :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 01 Дек 2006, 23:58

Аз им казах, че се излагат. Освен това разбрах, че грешката не е отказал да си плати неговата половина, а просто има нужда от време, каквато е била началната уговорка. Не го защитавам въпреки, че той ми е разказвал случката и знам само неговата гледна точка. Но от това, което знам катастрофата е заради някакъв рейсър, който се е носил по платната отпред. Не че грешката няма вина, че е преследвал някакъв друг... Но така става в кофти време и лоши гуми, които сте използвали многократно за бърнаут :shock: Аз лично съветвам вичо и да си направи едно каско занапред, защото с тези леки Е30-ки и лоши гуми при тези 150 коня опасността е нещо, което най-малко трябва да се подценява :idea: ;) Освен това си млад още и тепърва не ти е преминал пиковия кеф от колата, а глупостите идват така отведнъж и избягват малцина ;)
Изображение
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 02 Дек 2006, 0:01

ама , Ти виж ,ко пише в просташкия :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 02 Дек 2006, 0:07

sonny написа:Вичо, предупреждавах те да нестане така, неможе 300лв да скарат двама приятели, може предателството да ги скара. Аз ви казах, идвамата имате вина за случката, но за този момент, незнам точно кой е прав и кой е крив. Само знам, че е долно 300лв да ви скарат. В темата която пусна като се ударихте, ти каза, НЕ ТИ СЕ СЪРДЯы ЩЕ Я ОПРАВИМ И ПАК ЩЕ Я КАРАМЕ. Ето това беше мъжка приказка, незнам какво сте се разбирали след това, но непозволявайте хартията и мастилото да ви скарат.

alx написа:за да имаш добри приятели никога не им позволявай да изпадат във ситуация където са ти задължени по някакъв междучовешки или финансов начин, а не могат или не искат да ти се "отплатят".

Това са двете мнения, които според мен са най-правилни. Към тях ще добавя следното:
И двамата ви познавам и сте читави момчета. Не трошете приятелство заради 300 лева и гордост, която сте облекли в думата "принципи".
Срещнете се и се разберете. Не ползвайте форума като арена да си хвърляте прах в очите или да очаквате потребителите да ви бъдат съдник. Не е правилно, не е редно.

Заключвам тази тема и изрично моля колегите да не я отключват!
Ако Вичо или Грешката имат нещо против заключването - имате ми телефона, обадете ми се.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 02 Дек 2006, 3:05

Асене, съжалявам, но ще напиша едно мнение.
изчетох всичко.... няколко неща искам да кажа:

1. Това, което пишете са ЛИЧНИ неща ! МНОГО ЛИЧНИ ! и те се решават на 4 очи! ЕДИНСТВЕНО И САМО ! нищо не постигате като се излагате един друг пред цялото ни общество.

2. Знаете, че общувам и с двама ви още от както бяхте на по 15-16 години. говорили сме не един път на какви ли не теми. колко пъти съм казвал едно и също нещо?! подобно нещо може да се случи само за пари или за жени. НИКОГА не трябва да позволявате едно приятелство да се разваля заради подобна глупост !

3. тъй като и двамата наистина много ви обичам, защото станахте хора пред очите ми, ако ми обещаете, че ще си останете същите приятели, каквито си бяхте и ви видя как искрено се прегръщате пред очите ми и забравяте за случката, веднага вадя 300лв. и ги давам безвъзмезно на вичо да си оправи колата. НО само при условие, че и двамата забравите за този безмислен скандал !
Изображение

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 02 Дек 2006, 12:47

Отключвам темата, по молба на Вичо...
Изображение
Driver's Racing Team

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Дек 2006, 12:57

към Енджи:

Братле, как да се оправиме на лични, като не става, не, че във форума ще се оправят нещатата просто ми е интересно, дали наистина аз съм КРИВИЯ в случая, явно е така, защото не съм преценил, на кой си давам колата. Неможем да се оправим, писахме си вчера 2-3 часа, но Жоро само и единствено се оправдава и вика, че няма пари.
Чувства се предаден защото сме се били уговорили да ги даде когато има, това, ако значи да ми дава 1 година по 20-30 лв. на месец, значи аз съм ЛОШИЯ в случая и трябва да се покая. За удара пари няма, а пари има да иде на 8ми декември да се весели?! Да ходи на боулинг постоянно и т.н.

Както написаха някой хора - тея неща наистина трябва да се оправят безмълвно и не да се разбираме и да го питам му кажа "Жоро удара е еди си колко пари", защото го чакам вече цял месец той да подхване каквато и да е инициатива, а на него не му дреме особенно, освен, че вика, че му е гузно, ама неговото гузно не оправя моята кола, нали се сещате, и като му го казах това и той нищо и аз "Дай да мислиме нещо" и той "Твоя си е колата ти ми кажи колко пари да ти дам" Какво трябва да отговоря на това изречение да го еба?!?!?!?!?! Мен неудобно ми стана и викам "дай 200 лв." "ама сега нямам, ще ти дам като имам". Ама АЗ нали трябва да имам - да платя. А той може и след година да ги даде.

ЖОРО : Ако аз ударех твоята кола, щях да ти платя всичко до последната стотинка. Мога да ти се закълна. Ама явно сме различни хора.

П.С. Снощи дойде и ми даде 150 лв. (чудя се как му се откъснаха от коравосърдечното сърце), които взел назаем от негов МНОГО БЛИЗЪК приятел. Даже не пожела да поговорим. Нищо не каза. За съжаление се оказах прав за самочувствието му. Поне да се крепеше на нещо.

ЖОРО : НАЙ-ЛЕСНО е да се правиш на обиден. Аз всичко бих преглътнал ама ти със сигурност - НЕ. Предал съм те бил - хубаво. Сега ако си и помислиш, че АЗ губя ПОВЕЧЕ от нашето "приятелство" ще се излъжеш.

Един друг приятел ми каза: За човека се разбира какъв е, като опрат нещата до пари. Е аз разбрах Жоро какъв е. Долна работа. :puke: :gay:

Сега пак ще се покрие и няма да каже нищо.

И последно : Жоре, никога няма да поемеш отговорност за случката, или за каквато и да е друга, по същия начин както не ти пука и когато вземаш завоя на Автокъщата на 2 гуми със служебния Форд. По същия начин както чупиш на баща ти колата и както счупи моята. Искам да видя като имаш собствена как ще се държиш с нея.

ЗАЩОТО С ЧУЖДИТЕ Е ЛЕСНО НАЛИ!!! Другите да плащат.

и още нещо, за което се сещам, както продължаваш да караш със 100 в града и да вземаш завойте по същия начин, недай си БОЖЕ, пак да се удариш и да се случи на Мира нещо, тогава дали ще си го простиш и дали най-накрая няма да се усъзнаеш, че си БЕЗОТГОВОРЕН.

Защото като гледам развитието на нещата, ако бях изхвърчал през предния прозорец пак нямаше много да ти пука или ако вместо колата трябваше да ми плащаш операция - ЩЕШЕ ДА Я ПЛАТИШ КОГАТО ИМАШ, ТАКА ЛИ ВЕ?!?!?!? САМО ТОВА ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ?!?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 02 Дек 2006, 13:21

още нещо :

нужно ли беше да те притискам, да се караме, да се излагаме и т.н. за да ми дадеш някакви КИРЛИВИ 150 лв.?!?!?!

На тея 2 въпроса искам да ми отговориш на всяка цена. Въпреки, че знам какво ще кажеш, а то е "МИ НЕ ЗНАМ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 02 Дек 2006, 13:26

Engi написа:....3. тъй като и двамата наистина много ви обичам, защото станахте хора пред очите ми, ако ми обещаете, че ще си останете същите приятели, каквито си бяхте и ви видя как искрено се прегръщате пред очите ми и забравяте за случката, веднага вадя 300лв. и ги давам безвъзмезно на вичо да си оправи колата. НО само при условие, че и двамата забравите за този безмислен скандал !

Колата вече е oправена (извадил съм пари - платил съм си удара) - аз ако чакам на парите на Жоро да си оправя талигата, нали ще трябва да ми ги дава поне 1-на година. Защото в противен случай като си искам парите го предавам.

За разлика от НЯКОЙ долни хора, аз не обичам да съм длъжен, особенно с пари.

п.с. Благодаря, че си готов да помогнеш. И други са готови на същото, въпроса е, че КОЙТО ТРЯБВА не е готов. :roll: :roll: :roll:
Последна промяна vicho на 02 Дек 2006, 13:38, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата