Михаел Шумахер се бори за живота си-излезе от кома!!!
Модератор: Общи модератори
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Re: Михаел Шумахер се бори за живота си
Напълно нормално е човек като него да има нужда от адреналина ,който толкова години му носеше автомобилния спорт.Мисля затова се и върна до миналата година,а не заради пари или слава-той ги има в голям излишък дори.
Случва се човек да се надцени или просто да стане нещо случайно.
Маса 2009г. беше улучен като от снайперист в главата от пружина,загуби съзнание ,заби се с голяма скорост но оцеля.
Надявам се и на Пилето да му е корава кратуната.И поне да няма странични увреждания от комата след това.
Защото има една приказка че отворят ли ти веднъж главата......не си същия.
Маса 2009г. беше улучен като от снайперист в главата от пружина,загуби съзнание ,заби се с голяма скорост но оцеля.
Надявам се и на Пилето да му е корава кратуната.И поне да няма странични увреждания от комата след това.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То отварянето на главата вероятно е за да се свали налягането тъй че пак ще си е същия. 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
rosendaal написа:Напълно нормално е човек като него да има нужда от адреналина ,който толкова години му носеше автомобилния спорт.Мисля затова се и върна до миналата година,а не заради пари или слава-той ги има в голям излишък дори.
То явно си търси адреналина навсякъде, щото и с мотор се беше пребивал зверски
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Дано се оправи легендата, би било жестока ирония на съдбата да го сполети най-лошото при каране на ски.
Стискам палци да се възстанови бързо
Стискам палци да се възстанови бързо

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
"След спирането за първият завой минах през неравност, заради която паднах. Изследванията в болницата не показаха нищо сериозно, добре съм и вечерта се прибрах в дома" - казва той.
Ачо, това са му думите след инцидента, мислиш ли, че се е пребил след като се е прибрал у дома след задължителните прегледи? Пиша го не за друго, ами понеже думите ти могат да заблудят някой, че Шумахер е някакъв безразсъден, който търси адреналина навсякъде извън пистата, а не е така. Самият той не един път е заявявал, че много рядко си е позволявал по пътната мрежа да кара бързо, а смятам знаеш, че редовно караше последните модели на Ферари. Той е изключително отговорен човек в това отношение, а инцидента с мотора стана на някаква писта в Испания.
Та имало е подобрение в състоянието му, което е позволило на лекарите да отворят черепа му с цел намаляване на налягането вътре. По-добре е, но не е вън от опастност.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Аз доколкото рабрах Деди се е пускал на неофициална/необработена писта
,което не знам точно какво значи,който е скиор да поясни,моля....
Освен това верно е,че при ските могат да се развият сериозни скорости,но мен ме учудва инцидент,дето ще ти се строши каската,а след това и кратуната.Значи вероятно е било нещо наистина доста сериозно,ама кое,как и защо....
Иначе стискам палци да се появи за пресконференция на подиума през сезон 2014

Освен това верно е,че при ските могат да се развият сериозни скорости,но мен ме учудва инцидент,дето ще ти се строши каската,а след това и кратуната.Значи вероятно е било нещо наистина доста сериозно,ама кое,как и защо....

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
немо написа:Аз доколкото рабрах Деди се е пускал на неофициална/необработена писта,което не знам точно какво значи,който е скиор да поясни,моля....
Освен това верно е,че при ските могат да се развият сериозни скорости,но мен ме учудва инцидент,дето ще ти се строши каската,а след това и кратуната.Значи вероятно е било нещо наистина доста сериозно,ама кое,как и защо....![]()
Е пускал се е някъде по планината, където официално не е писта. Може да е в гора и на доста други места. Скоростта може да не е била толкова висока, а по-скоро начина по който е паднал. Стискаме му палци всички.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Абе каската му не е от илиенци. За да се счупи си е бил сериозен удар и може би висока скорост. Иначе ето тук може да се види мястото на инцидента
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Били са група скиори и един от тях пада и тогава Шуми му се притича на помощ и след оказаната такава , двамата пресичат необезопасено пространство , за да се включат в съседната писта . Точно в това пространство Шуми пада и си удря главата в скала...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Точно така. Ударът и да не е с висока скорост, камъка си е камък и тежестта на тялото е достатъчна за да счупи някаква си каска, дори да не е от Илиенци. Самата каска не я правят здрава като камък защото тогава може да има обратен ефект. Тя издържа до определено налягане и после се пука за да поеме енергията от удара и останалото си отива върху човека. Не знам състава на скалата, която е ударил, но има такива, които не се чупят и от удар с желязо, та не е за чудене.
Отделно мозъка на човек е доста чувствителен и най-малкия удар върху иначе здравия череп, може да доведе до сътресенение. Най-малкото раздрусване на мозъка, може да бъде изключително опасно. Затова ако човек си удари главата в нещо(дори във врата)трябва да спре, да седне и да почине, в никакъв случай да не се напряга. Неслучайно номер едно в спортовете по тежки последствия за човека е професионалния бокс. Тези удари по главите водят до тежки последствия, понякога проявени дори след години.
Отделно мозъка на човек е доста чувствителен и най-малкия удар върху иначе здравия череп, може да доведе до сътресенение. Най-малкото раздрусване на мозъка, може да бъде изключително опасно. Затова ако човек си удари главата в нещо(дори във врата)трябва да спре, да седне и да почине, в никакъв случай да не се напряга. Неслучайно номер едно в спортовете по тежки последствия за човека е професионалния бокс. Тези удари по главите водят до тежки последствия, понякога проявени дори след години.
In God we trust, all others we track.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Съдбата има е*а си и чувството за ирония... След десетки катастрофи с формулите, да падне почти фатално на ски, човек явно наистина не може да избяга от съдбата си. Стискам палци да с оправи!
Never mistake motion for action...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер остава в кома. Това обяви днес професор Жан-Франсоа Пайен, завеждащ отделението по реанимация в болницата във френския град Гренобъл, където се намира германеца. Както е известно, Шумахер се бори за живота си в болницата в Гренобъл след тежки черепно-мозъчни травми, които получи след падане при каране на ски във френските Алпи. Утре той навършва 45 години.
"Ситуацията остава същата, както и вчера", каза лекарят и добави, че "травмите на мозъка на Шумахер са много сериозни и ако той оцелее, последствията ще му останат до края на живота".
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
daddy_ написа:..."травмите на мозъка на Шумахер са много сериозни и ако той оцелее, последствията ще му останат до края на живота".
Лошоооо... По принцип лекарите се въздържат от негативни прогнози, особено пред медиите, и щом професорът е казал това - значи е бил абсолютно сигурен. Това е може би най-лошият вариант - да гледаме този изключителен спортист като "зеленчук" още дълги години. Дано не се стига до там, всички други варианти са по-добри от това. Мамка му и късмет - как се обръщат нещата...

Excellent! Steven is my name!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Егати работата
Имаше нещо което си помислих когато почина Пол Уокър и се сбъдна
Когато се почне с един идва и втори и трети - буквално знаех че ще има и друг след него , но точно Шумахер!
Нелепа история!

Имаше нещо което си помислих когато почина Пол Уокър и се сбъдна

Когато се почне с един идва и втори и трети - буквално знаех че ще има и друг след него , но точно Шумахер!
Нелепа история!

- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Даже и да оживее това изобщо няма да е същия човек.
Което за живот като неговия е голяма подигравка от съдбата.
Което за живот като неговия е голяма подигравка от съдбата.