Михаел Шумахер се бори за живота си-излезе от кома!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Re: Михаел Шумахер се бори за живота си

Мнение от rosendaal » 31 Дек 2013, 12:25

Напълно нормално е човек като него да има нужда от адреналина ,който толкова години му носеше автомобилния спорт.Мисля затова се и върна до миналата година,а не заради пари или слава-той ги има в голям излишък дори.
Случва се човек да се надцени или просто да стане нещо случайно.
Маса 2009г. беше улучен като от снайперист в главата от пружина,загуби съзнание ,заби се с голяма скорост но оцеля.
Надявам се и на Пилето да му е корава кратуната.И поне да няма странични увреждания от комата след това.
Защото има една приказка че отворят ли ти веднъж главата......не си същия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Дек 2013, 12:28

То отварянето на главата вероятно е за да се свали налягането тъй че пак ще си е същия. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Дек 2013, 12:41

rosendaal написа:Напълно нормално е човек като него да има нужда от адреналина ,който толкова години му носеше автомобилния спорт.Мисля затова се и върна до миналата година,а не заради пари или слава-той ги има в голям излишък дори.
Случва се човек да се надцени или просто да стане нещо случайно.
Маса 2009г. беше улучен като от снайперист в главата от пружина,загуби съзнание ,заби се с голяма скорост но оцеля.
Надявам се и на Пилето да му е корава кратуната.И поне да няма странични увреждания от комата след това.
Защото има една приказка че отворят ли ти веднъж главата......не си същия.

То явно си търси адреналина навсякъде, щото и с мотор се беше пребивал зверски

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 31 Дек 2013, 13:11

Дано се оправи легендата, би било жестока ирония на съдбата да го сполети най-лошото при каране на ски.
Стискам палци да се възстанови бързо :bowdown:
:yes:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Дек 2013, 14:26

"След спирането за първият завой минах през неравност, заради която паднах. Изследванията в болницата не показаха нищо сериозно, добре съм и вечерта се прибрах в дома" - казва той.

Ачо, това са му думите след инцидента, мислиш ли, че се е пребил след като се е прибрал у дома след задължителните прегледи? Пиша го не за друго, ами понеже думите ти могат да заблудят някой, че Шумахер е някакъв безразсъден, който търси адреналина навсякъде извън пистата, а не е така. Самият той не един път е заявявал, че много рядко си е позволявал по пътната мрежа да кара бързо, а смятам знаеш, че редовно караше последните модели на Ферари. Той е изключително отговорен човек в това отношение, а инцидента с мотора стана на някаква писта в Испания.

Та имало е подобрение в състоянието му, което е позволило на лекарите да отворят черепа му с цел намаляване на налягането вътре. По-добре е, но не е вън от опастност.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 31 Дек 2013, 15:56

Аз доколкото рабрах Деди се е пускал на неофициална/необработена писта :?: ,което не знам точно какво значи,който е скиор да поясни,моля....
Освен това верно е,че при ските могат да се развият сериозни скорости,но мен ме учудва инцидент,дето ще ти се строши каската,а след това и кратуната.Значи вероятно е било нещо наистина доста сериозно,ама кое,как и защо.... :dunno:
Иначе стискам палци да се появи за пресконференция на подиума през сезон 2014 :yes:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Дек 2013, 17:34

немо написа:Аз доколкото рабрах Деди се е пускал на неофициална/необработена писта :?: ,което не знам точно какво значи,който е скиор да поясни,моля....
Освен това верно е,че при ските могат да се развият сериозни скорости,но мен ме учудва инцидент,дето ще ти се строши каската,а след това и кратуната.Значи вероятно е било нещо наистина доста сериозно,ама кое,как и защо.... :dunno:
Иначе стискам палци да се появи за пресконференция на подиума през сезон 2014 :yes:

Е пускал се е някъде по планината, където официално не е писта. Може да е в гора и на доста други места. Скоростта може да не е била толкова висока, а по-скоро начина по който е паднал. Стискаме му палци всички. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 31 Дек 2013, 17:41

Абе каската му не е от илиенци. За да се счупи си е бил сериозен удар и може би висока скорост. Иначе ето тук може да се види мястото на инцидента

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 31 Дек 2013, 18:39

Били са група скиори и един от тях пада и тогава Шуми му се притича на помощ и след оказаната такава , двамата пресичат необезопасено пространство , за да се включат в съседната писта . Точно в това пространство Шуми пада и си удря главата в скала...
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Дек 2013, 18:53

Точно така. Ударът и да не е с висока скорост, камъка си е камък и тежестта на тялото е достатъчна за да счупи някаква си каска, дори да не е от Илиенци. Самата каска не я правят здрава като камък защото тогава може да има обратен ефект. Тя издържа до определено налягане и после се пука за да поеме енергията от удара и останалото си отива върху човека. Не знам състава на скалата, която е ударил, но има такива, които не се чупят и от удар с желязо, та не е за чудене.
Отделно мозъка на човек е доста чувствителен и най-малкия удар върху иначе здравия череп, може да доведе до сътресенение. Най-малкото раздрусване на мозъка, може да бъде изключително опасно. Затова ако човек си удари главата в нещо(дори във врата)трябва да спре, да седне и да почине, в никакъв случай да не се напряга. Неслучайно номер едно в спортовете по тежки последствия за човека е професионалния бокс. Тези удари по главите водят до тежки последствия, понякога проявени дори след години.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Яну 2014, 19:34

Съдбата има е*а си и чувството за ирония... След десетки катастрофи с формулите, да падне почти фатално на ски, човек явно наистина не може да избяга от съдбата си. Стискам палци да с оправи!
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 02 Яну 2014, 13:16

:confused:

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер остава в кома. Това обяви днес професор Жан-Франсоа Пайен, завеждащ отделението по реанимация в болницата във френския град Гренобъл, където се намира германеца. Както е известно, Шумахер се бори за живота си в болницата в Гренобъл след тежки черепно-мозъчни травми, които получи след падане при каране на ски във френските Алпи. Утре той навършва 45 години.

"Ситуацията остава същата, както и вчера", каза лекарят и добави, че "травмите на мозъка на Шумахер са много сериозни и ако той оцелее, последствията ще му останат до края на живота".

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Яну 2014, 13:57

daddy_ написа:..."травмите на мозъка на Шумахер са много сериозни и ако той оцелее, последствията ще му останат до края на живота".

Лошоооо... По принцип лекарите се въздържат от негативни прогнози, особено пред медиите, и щом професорът е казал това - значи е бил абсолютно сигурен. Това е може би най-лошият вариант - да гледаме този изключителен спортист като "зеленчук" още дълги години. Дано не се стига до там, всички други варианти са по-добри от това. Мамка му и късмет - как се обръщат нещата... :banghead: :banghead:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 02 Яну 2014, 15:51

Егати работата :shock: :( :( :kuku: :kuku:
Имаше нещо което си помислих когато почина Пол Уокър и се сбъдна :conf: :paranoid:
Когато се почне с един идва и втори и трети - буквално знаех че ще има и друг след него , но точно Шумахер!
Нелепа история! :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 02 Яну 2014, 16:10

Даже и да оживее това изобщо няма да е същия човек.
Което за живот като неговия е голяма подигравка от съдбата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата