Имаш куче-плащаш данък

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 26 Ное 2005, 13:36

За мен нищо ново с тоя данък. Гледал съм куче 12 години - от 1989 до 2002 г и си е имало паспорт със снимка, и съм си плащал данък всяка една година в общината - 10 лв. беше данъка. Всяка година съм плащал и на ветеринарната служба , срещу което ми даваха специално медальонче за каишката. Отделно ваксини и т.н. т.е кучето ми никога не е било заплаха за хората по какъвто и да е начин ( ;) разбира се ако не му кажа де...) Проблема е в хората, а не в кучетата !! Едно куче никога няма да разбере къде е правилно да ходи и къде - НЕ. Всичко е въпрос на обучение. Много хора взимат кучета , разбира се с голямо желание, без да мислят колко е трудно да го възпиташ. На мен ми трябвяше 1,5 година занимания, но после почти не съм имал проблеми с възпитанието.
stay tuned
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 26 Ное 2005, 13:37

Не е морално да се отнасяме жестоко с животни ,които по неволя ,или по-точно по човешка воля са поставени в екстремни условия!Това са животни не можеш да ги съдеиш за това че в дадена ситуация са постъпили по един къв си начин просто защото при тях водещи са инстинктите и НИЕ сме виновни затова че тези инстинкти понякога действат срещу нас самите...пак повтарям това са животни бе хора!Нив сме хора ,най-интелигентните същества нали?Не може да имаме такова първично отношение при положение че сме толкова умни!
В САЩ нямат проблем с бездомните кучета или ако имат то е в някви супер малки неизвестни за мен щати!Обаче там преди да ти позволят да си закупиш псето те задължават да подпишеш договор че ще бъдеш държан под отговорност ако изоставиш кучето си и глобите са страшни...освен това всички мъжки кучета, които се продават са кастрирани! Ако искаш куче за разплод нещата стават толкова сложни и те чакат толкова документи че ще се откажеш просто :!: И тук трябва да е така :idea:
But does a human form display to those who dwell in realms of day

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 26 Ное 2005, 14:47

Именно. Много съм съгласен. Точно това исках и аз да каже. Трябва да се спре възможността за разплождане на уличните кучета и така по естествен начин да се намали техният брой. За хората, които газят, стрелят по тях за кеф или си пускат песовете убийци да тренират с тях мога да кажа само, че са едни съдисти и болни хора. А Ф14 каза, че си хранил 4 котки и обичал птици. Препоръчвам на котките да не земат да ти се качат на колата и да я направят в лапи или някоя птичка да ти дрисне на покрива. Тогава си представям грозна гледка. Човека преди мен много правилно каза. Това са животни, с инстинкти. "Умният" човек трябва да вземе решение.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 26 Ное 2005, 16:38

е, наистина се отклонихме доста от темата :D

Аз, заради нападение от глутница кучета (12 броя) си купих първата кола. Не смеех като се стъмни да си тръгна от офиса, от страх от кучета, който изпитвам и в момента. Последва второ нападение пред офиса, и повторно ухапване - на сигнала ми никой от общината не реагира.

Принципно, нямам нищо против да има данък за куче, и аз имам куче - (живее при майка ми, по нейно настояване), но искам да знам Наредбата за прилагане на Закона за данък куче! В нея трябва да стои текст .... "сумите, събирани по чл. некой си от Закона... ще се използват ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ПРИЮТИ ЗА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА и за тяхната поддръжка, ваксиниране, намиране на бъдещи стопани на такива, ветеренарно-медицински контрол и.... " прочие, а не както сме свикнали вече у нас - първо се гласува Закона, после се събират парите, след което сумите потъват някъде в нечий джоб и в полза на някой и толкова!

И не... парите да отиват за лимузини, офиси, обзавеждане, компютри, сгради с незнам си какъв лукс, а да си отиват за предназначение ваксинация, събиране на уличните кучета, обезпаразитяване и прочие - ако им трябват лимузини и лукс, да си ги набавят от спонсори!

Ако е така, давам данъка, щото кучето си е мое, ако ли не, да го ду*ат :twisted:

П.С. ... този закон няма да спре ла*ната по улиците, това е проблем на стопаните, не на кучетата.

Ако видите стопанин да се прави на разсеян, след като домашния лъбимец си е свършил работата на тротоара, а го мързи да се наведе и да почисти - него овикайте, не естествените нужди на животното. То е домашно, ако си живее диво в природата няма да върши нищо на тротоара и асфалта. Обърнете внимание на това.
Да караш Peugeot е страст!

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 27 Ное 2005, 0:30

F-14 написа:мен ми гонят колата щото бръмчи.
лаят вдигат шум.
пикаят ми на гумите.
не само ги блъскам ами и голем кеф ми дава.за жалост не ги улучвам често.даже са пробвах да ги тровя ама ги надрусах и спаха 40 часа и после пак.
Не ща да тъпча в ...знаете кво.
за сметка на това си храня 4 котки на съседната къща.кефят ме и птиците.
ама псета не

Да ти имам ПРОБЛЕМИТЕ...
Жалко за дребните душици като теб :evil:
Колко егоизъм има на тоя свят просто не е истина.
Чета ви на някои тук мненията и все около АЗ се въртите.Така е по-удобно нали ? Нали сте по-силната страна,проблеми няма :mhihi: Гади ми се от елементарни егоисти и себични душици.... Ако някой се е почувствал засегнат то сигурно не е случайно! :puke:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 27 Ное 2005, 1:18

Знаете ли....
До този момент четях мненията по тази тема, но някои доста силни изказвания ме накараха и аз да напиша няколко думи.
Да, има проблем с кучетата в София и НЕ, никой нищо не прави. Всичко е за парите от европейските фондове! Защо трябва да се лишават от този доход? На всичкото от горе сега искат още пари! Защо? Наистина, за какво да ги дам тези пари? Имаше доста мнения за кучешките фашкии. Еми да направят алеи за разходка на любимците ни.
Наистина не са приятни, но не са ми приятни и боклуците по улици и градинки! Като има данък за боклук, например, да не би той да гарантира положително развитие на този проблем? Не мисля.
Както винаги в България, нещата започват да се правят: "От главата, за краката"
P.S.
Искренно съжалявам тези, които предлагат да се реши проблемът като избием кучетата. Помислете бе хора. Има много други начини. Кастрация - тя (в повечето случаи) притъпява агресията на кучетата. Тези, които нападат хора наистина трябва да бъдат прибрани и умъртвени, но забележети - не от ЛУМПЕЛНИ (извинявайте за израза) с колове и лопати и пр., а с инжекция - от специалисти. Не забравяйте, че тези животни са агресивни, в следствие на агресивно отношение към тях. Кучето по природа не е агресивно настроено. Как ще реагира куче, което системно е "възпитавано" с изтрели в задника - ще се узлоби към всичко живо и ще напада. ПОМИСЛЕТЕ ! ! ! Наистина ми е писнало от необмислени действия и изказвания. Сигурно някои хора ще ми се обидят от думите, но ТВЪРДО заставам зад думите си ! ! !
По повод и на изказвания като това за тенията...
Ами хепатита?!?! Той не е ли опасен? Той от какво е? От боклуци! Има още безброй болести!
Има и достатъчно други проблеми, някой много по-наложителни от този. Вместо да влизаме в спорове, би трябвало с общи усилия да ги решим. НИЕ, ОБЩЕСТВОТО, НЕ ДЪРЖАВАТА, НАГОТОВО. Ще се радвам да има повече обмислени и градивни спорове!

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 27 Ное 2005, 1:29

Хора, само аз ли ходя на работа и се връщам изморен и имам нужда от подобаваща почивка и спокойствие! Аз като си купувам нещо което ме кефи с какво точно притеснявам някой съсед? А защо тогава ежевечерно да търпя някакъв зловещ вой, приличащ на адово надсвирване или ако съседката нимфоманка се прибира към 4:00 сутринта, всеки път да разбирам по изтеричния лай на дога на етажа? Ако зависи от мен, не данък, а забрана трябва! Който иска да си гледа куче да си го води на село! Така мисля аз! Ами по тази логика някой кравеферма ще си развъди у тях! Да не броим това, че тези с кучетата, които най много цапат се правят на ударени и на дават за тях за вода, чистачка и т.н. :evil:

Сори ако съм засегнал някой, но проблема е серионеи и това е моето мнение по него!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 27 Ное 2005, 4:47

А твойто мнение беше най-смешното и безмислено в тази тема.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 27 Ное 2005, 5:26

Как е възможно въобще някои хора да са толкова садистични не знам :evil: :evil: :evil: Все пак човек намира в живота само това, което сам влага в него ;)
But does a human form display to those who dwell in realms of day

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 27 Ное 2005, 8:20

The_Wizard. написа:... Как ще реагира куче, което системно е "възпитавано" с изтрели в задника - ще се узлоби към всичко живо и ще напада. ...

Понеже аз съм "изродът, който стреля по милите кученца" ще ти обясня. Миналото лято 3 кучета тероризираха блока в който живея и съседните два (построени са на буква П с градинка между тях). Всяка нощ, щом някой мине през района(без значение дали е с кола или пеш, дали е човек или друго куче, или котка или крава-имаме такива в съседство) тез "кученца" започваха безумно да лаят по преминаващия. Съответно през лятото всички спим на отворени прозорци, а акустиката между блоковете е доста добра. И нали се сещаш, че половината спящи се събуждат. Та, след едноседмична акция от моя страна тез мили животинки се научиха, че не е полезно за тях да лаят между блоковете(когато лаеха от другата страна никой не ги закачаше) и аз, "ИЗВЕРГЪТ", осигурих спокойствието на около 1500 човека. И всичко това защото съм внимавал в час по биология и знам за опитите на Павлов. А, да не пропусна, моите изстрели не озлобиха кучетата, както се опитвате да ми внушите, тъй като кучето по природа не притежава интелект и не свързва болката от изстрела с човека, който го произвежда, а със звука произведен от пушката. Както и когато лае по кола. Ако слезеш от колата песът няма да почне да лае по теб, защото той не те свръзва със спомена за колата(освен ако наистина не е така). И последно, после няма да пиша каквото и да се излее срещу мен в тази тема. Аз, както и вие сте Хомо Сапиенс-висшата форма на живот на тази планета. И да поставяте над нас някакъв не особено интелигентен бозайник, да го защитавате когато той застрашава живота и здравето на себеподобните ви и това само за да изглеждате милостиви и добри хора е слабо казано простотия. Ако искате някъде да излеете обичта си към ближния намерте обект на вашата обич от расата на хората. Ако всичката тази енергия дето се хвърли тук за да се защитават кучетата беше насочена примерно към факта, че наближава Коледа и ще е хубаво да направим нещо за наште приятелчета от Гуцал то щяхме да извършим чудеса и децата да го запомнят за цял живот. Но не би. Кучетата-помияри са по важни. :evil: :evil: :evil: (Адаша да не се търси в последните ми редове, знам какво прави за децата :bowdown: както и някой други, няма да изреждам, защото ако изпусна име ще има сърдити)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 27 Ное 2005, 11:39

Не обичам да ми вадят думите от контекста. НЕ ЗАЩИТАВАМ АГРЕСИВНИТЕ КУЧЕТА (помяри, както ги нарече), даже съм казал как, според мен, трябва да се действа с тях.
И моля те недей да излизаш с това, че си осигурил спокойствието на 1500 човека. Не е сериозно. Не е сериозно и това, което казваш - кучето ще се узлоби към звука - НЕ узлобява се попринцип, в частност и към хората. И наистина ли вярваш, че ако лаят по колата ти и ти излезеш, кучето ще спре?!?! Моля ти се недей да пробваш.
А по повод изказването на Ачо, също искам да кажа две думи. Само лаят на съседското куче ли ти пречи да спиш?!? Недей да излизаш с тези. Не, не само ти ходиш на работа и не само ти си изморен. Не се ли събуждаш, когато съседът се прибира пиян на четири крака и се стреми да не вдига шум?!? Не се ли събуждаш и от шумни купони или от силната музика на близък ресторант или още повече - дискотека? Или от пияни 13 - 14 годишни смешници? Или пък от среднощтни състезания? Аз се събуждам, но не съм толкова крайно настроен. Приемам го. Приемам, както кучетата, така и състезанията, купоните и врявата на горепосочените хлапета (в повечето случай)
Като си толкова краен за кучетата защо не си така решителен и по тези въпроси?!?
Пак ще помоля за по-трезви и обмислени реплики!!!!!!!

P.S.
Какво е това отношение към "помярите"? С какво са по-различни?! Защо ги има? Заради "добросъвестни" стопани, които пускат своите "чистокръвни" любимци да се облекчават върху горепосочените такива (имаше вече едно такова мнение).
Аз имам такова куче - "помяр". Нека някой ми каже, че е по-лошо от породистите! Това куче е готово на всичко за мен и семейството ми! Наистина на всичко. Така и аз съм готов на всичко за него.
По телевизивта даваха за човек, който излизал с пръчка, накована с пирони и убивал кучетата. Наистина не трябва да го срещам този!!! Наистина. Нека и тук няма такива, които подкрепят тези действия. Ако някой удари, недай боже убие, кучето ми без причина, обещавам да има сериозен проблем след това. Имало е един случай, надявам се да няма втори!

P.S.S.
Изритали са ми кучето, защото отишло да подуши две поросисти и изключително агресивани кучета на каишка. Моето куче дори не е изръмжало. Майка ми е била там, което го е накарал да си мисли, че няма да има проблем. ГРЕШКА! ! !

Моля не бъдете тесногледи и крайни! МИСЛЕТЕ ЗА ВСИЧКИ АСПЕКТИ ! ! ! Както вече казах, подкрепиха го (донякъде) и други, има достатъчно проблеми, които са много по-належащи. Вложете същото внимание да се справим с тях. Има и други поводи - празници идват!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 27 Ное 2005, 15:05

може да се върнем малко по-назад в историята на нашето ново законодателство.

1. Официално бе прието със закон домашните кучета да се водят на каишка, по-големите и евентуално по-зли, да се водят и с наморник. Лични мои наблюдения обаче показват друго (като собственичка на малък домашен любимец) немските овчарки ги пускат да си тичат, малките, като булонки, пинчери, дакели наистина ги водят на каишки. Наморници съм виджала само на малки кучета, склонни да изядат всичко що намирисва на шоколад или салам. При Дог, овчарка, питбул и всякакви по-големи и агресивни кучета, наморник съм виждала един или два пъти за няколко години. И всеки път, когато такъв голям екземпляр се приближи до мен да ме подуши, стопанинът му гордо отбеляза "не се страхувайте, то не хапе" :D Как го гарантира не знам, но си е опасно.

2. Преди няколко седмици пред блока ми се появи още едно бездомно кученце - булонка, която до сега никой така и не потърси. Допускам, че след като оцеля тези три седмици ще се адаптира към околната среда (различна от диванчето в къщи) и след няколко месеца ще си имаме още няколко полу булонки, полу-улични щъкащи пред блока. В този случай виня стопаните, защото допускам, че може да е изхвърлено, а не просто да се е загубило.

Дори в момента мога да покажа котило от още три малки бъдещи, лаещи по улицата кученца. В Слатина до пазара. Като малки са наистина сладки, но ако се приберат и за тях се погрижат могат да станат добри пазачи в нечий двор и да имат далеч по-добро бъдеще от това да се ровят по кофите и да спят под прозорците.

3. На територията на Цяла София има само двама инспектори за проверка на кучета, било улични, било домашни без задължителните каишки и наморници, както и съблюдаващи къде се води кучето. Е, тези 2-ма не мисля да се справят с две градинки, камо ли с огромен милионен град на площ повече от 20 км.

4. Опитаха да съберат кучетата, виждала съм акции, справят се, но съм виждала и ответната страна - хората. Аз лично се потрисам, че ги убиват още същата седмица. Без оглед големи или малки са. Много по-хуманно е, ако кученцето търпи превъзпитаване да се помогне да си намери стопанин. Може и да не е от София, по селата хората си търсят охрана за дворовете. Нашите обаче правят точно обратното - убиват ги, без оглед. Много пъти, когато минава инспекцията и започват да ги прибират излизат защитници и почват да протестират, това също забавя процеса. Но така ще е, като няма прозрачност в идеята за изчистването на улиците от кучета.

Страхувам се, че след въвеждането на закона за данъка масово хората ще пуснат любимците си навън, под предлог, че нямат пари да плащат.
Да караш Peugeot е страст!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 28 Ное 2005, 11:34

TheBoss написа:Адаш, не ги газя, защото си пазя колата. Но за сметка на това имам въздушна пушка (до 100 м. уцелва без да убива, за по-близко не гарантирам, че ще уцелее) и въздушен пистолет (до 20 м. кара кучето да вие като гладен вълк срещу пълна луна). От сега да уточня, че съм имал шотландска овчарка и обичам кучета. Но да ми се мотат около блока някакви помияри, да серат в градинката, където играят децата на блока, да лаят по жените и те да не смеят да отидат да изхвърлят боклука, защото изгладнелите "най-верни приятели на човека" им го издърпват от ръцете. Е, NO PASSARAN! Ако някой много, ама много се е загрижил за безстопанствените кучета ами да вземе и да ги "остопани", да ги изкъпе, обезпаразити, да ги заведена ветеринар да ги имунизира, ако трябва да ги стерилизира и най-накрая да си го прибере в къщи, там да го храни, а не да превръща входа ми в обществена кучешка закусвалня. А, и да бъде така добър да си води кучето на каишка. А докато кучелюбците не постъпят по този начин, аз имам пълното право да ОТСТЕЛВАМ безстопанствените кучета с въздушните си пособия и ще отстоявам това си право с всички средства.

Напълно съм съгласен. Няма къде да изведа сина си на разходка без да шляпна в някое кучешко г*вно. За заразите които плъзват от това въобще няма да отварям дума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Wizard. » 28 Ное 2005, 12:51

Lucky написа:Напълно съм съгласен. Няма къде да изведа сина си на разходка без да шляпна в някое кучешко г*вно. За заразите които плъзват от това въобще няма да отварям дума.

Стига с тези извинения за кучешките изпражнения! Това ли е най-големият проблем? Само те ли носят зараза? А боклуците навсякъде?! Те са в пъти по-опасни! Стига глупости!
А по повод на намордниците. Мойто куче няма намордник - факт. Опитах, но кучето беше изключително неспокойно и го махнах. На каишка е, докато не стигна до поляната, където го разхождам. Това е сериозен проблем - много малко места има за разходка, а специализирани за разходка на кучета почти няма!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 28 Ное 2005, 12:57

NO COMMENT

Шефът на музея на МВР загина в катастрофа

ДЕСИ ДЕНЧЕВА

55-годишният Димитър Петков, директор на музея на МВР, загина вчера в жестока катастрофа на бул. "Цариградско шосе" в София. 40-годишна жена, която управлявала колата - "Мерцедес 190", бе откарана в критично състояние в "Пирогов".
Инцидентът стана малко след 10 ч. на спирката на Окръжна болница в посока към центъра.
Според очевидци причина за произшествието е бездомно куче. То тръгнало да пресича булеварда и жената рязко натиснала спирачките, за да избегне сблъсъка с него. Въпреки това го ударила. След това загубила управлението и автомобилът първо се блъснал в задната част на пловдивски форд. После се качил на мантинелата, където се влачил няколко метра, изкривил металната ограда, разделяща двете платна, и накрая се ударил в стълб на уличното осветление, при което паднали две от лампите.

Препечатано от в. Сега
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата