истината за данък Лукс, спете спокойно
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ___B___M___W___
- кандидат ентусиаст
-
Re: истината за данък Лукс, спете спокойно
Според мен тези дето са го измислили,добре са обмислили вариантите с издаването на такъв вид данък и не е случайно уж антикризисна мярка но май ще си е за постоянно.А има хора по цял ден само това мислят как да одерат народа от каде да отрежат от кой да вземат мислят мислят и пак до нас упират!
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

най смешното е че масово договори за покупко - продажба на всякакви коли се пишат за стотинки

още по-смешното е как ще се смята овехтяването на скъпите коли? Купуваш за 100К, догодина 60К?
Другия ми пример е пазара за недвижими имоти... до вчера пазарната цена на къщата ти е била 400к лв, но днес е 299к

Още един закон който е АБСОЛЮТНО безмислен

Тъпото е че всички знаем колко нисък е % на богатите българи спрямо останалите (средна класа и тн), а тея тъпаци са решили да пълнят хазната от шепа богаташи

Тоз пе*деруга Дянков не става и за касиер на Макдоналдс

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
dimithur написа:Aми няма какво да казват, а просто да хванат да спрат да си регистрират джиповете като баничкарки и да си платят ДДСтоВсички скъпи коли дето ги гледаме по пътищата, са регистрирани на името на фирми, пак познайте с каква цел - да се точи ДДС
И айде защо, ако имам фирма да не си регистрирам колата на името на фирмата хм? Ще си взема ддс-то ей голям престъпник съм!
Или ти още си мислиш, че всеки в България, който има бизнес е престъпник.

А , ако се пишат като фирмени разходи зарежданията по бензиностанции. Сигурно ще си мега престъпника.

Toneloker написа:dimithur написа:Aми няма какво да казват, а просто да хванат да спрат да си регистрират джиповете като баничкарки и да си платят ДДСтоВсички скъпи коли дето ги гледаме по пътищата, са регистрирани на името на фирми, пак познайте с каква цел - да се точи ДДС
И айде защо, ако имам фирма да не си регистрирам колата на името на фирмата хм? Ще си взема ддс-то ей голям престъпник съм!
Или ти още си мислиш, че всеки в България, който има бизнес е престъпник.![]()
А , ако се пишат като фирмени разходи зарежданията по бензиностанции. Сигурно ще си мега престъпника.
Ами да и ти имаш право, просто ми се струва някак си нечестно малко. Да взема и аз да си регистрирам фирма, нали капитала вече е 2лв ? И за кафетата ще си взимам фактури, па нека балъците си плащат ДДС
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Всъщност...
" ДДС е създаден с цел насърчаване на международната търговия и като замисъл технически е неутрален за фирмите, но само ако последните се възползват от правото си на данъчно възстановяване."...
Горното е цитат....Просто държавата го е възприела като огромен източник на доходи за държавната администрация...
" ДДС е създаден с цел насърчаване на международната търговия и като замисъл технически е неутрален за фирмите, но само ако последните се възползват от правото си на данъчно възстановяване."...
Горното е цитат....Просто държавата го е възприела като огромен източник на доходи за държавната администрация...
- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
dimithur написа:Toneloker написа:dimithur написа:Aми няма какво да казват, а просто да хванат да спрат да си регистрират джиповете като баничкарки и да си платят ДДСтоВсички скъпи коли дето ги гледаме по пътищата, са регистрирани на името на фирми, пак познайте с каква цел - да се точи ДДС
Ами да и ти имаш право, просто ми се струва някак си нечестно малко. Да взема и аз да си регистрирам фирма, нали капитала вече е 2лв ? И за кафетата ще си взимам фактури, па нека балъците си плащат ДДС
Не става тая дето я мислиш. Първо имаш едни разходи 150-200 лв всеки месец за счетоводител- задължителни. Второ не може фирмата ти да има само разходи- данъчните ще те проверяват постоянно и в крайна сметка ще те окошарят. Трето, като ти данъчните не гледат никак с добро око на фирми с офис намиращ се в апартамента, където живееш, така, че брой едни 20 000 евро за малко офисче.
То ако беше толкова лесно ехе...
- Toneloker
- ентусиаст
-
dimithur написа:Toneloker написа:dimithur написа:Aми няма какво да казват, а просто да хванат да спрат да си регистрират джиповете като баничкарки и да си платят ДДСтоВсички скъпи коли дето ги гледаме по пътищата, са регистрирани на името на фирми, пак познайте с каква цел - да се точи ДДС
Регистрирай си? А за кафетата данъчните няма да ти го признаят като разход на фирмата.

Toneloker написа:
Регистрирай си? А за кафетата данъчните няма да ти го признаят като разход на фирмата.
А S класите как пък ги признават ? Кво праиш точно с тех - копаш , ореш , сееш ?

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dimithur написа:Toneloker написа:
А S класите как пък ги признават ? Кво праиш точно с тех - копаш , ореш , сееш ?
S-класите не ги признават което е тъпо,дане би само на полето труда да е ценен,има бизнесмени,банкери и тн измет но се са си с фирмени коли,нема с трактори и рейсове да хорят до офиса и на срещи...
- Toneloker
- ентусиаст
-
dimithur написа:Toneloker написа:
Мога да ги ползвам като служебни коли?

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Аз пък предлагам на нас държавата всеки месец да ни плаща данък мизерия, като аналог на данък лукс. Искам да ми превеждат по 1000 лева месечно защото карам по пътища с дупки, защото няма контейнер за боклука(камо ли за разделно събиране), защото тротоарите са мръсни и за всичката останала мизерия в която сме принудени да живеем.
Също така така защото с глупавия си данък ни убиват ентусиазма за развитие. И наистина в тази държава данъчно се стимулират нещастниците и мизерниците. Ако си купиш един мизерен Опелец на 26 години данъка е 18 кината, за нова кола, която не замърсява приодата данъка е 500 кинта. Ако си направиш фирма и създадеш работни места ти скъсват гъза, а ако си кротуваш мизерно в някоя общинска администрациийка и даваш три наследствени магазина в центъра под наем никой за нищо не те гони. Не че съм стигнал етапа на развитие за да плащам данък лукс, но съм фен на богатите и не ги мразя. Даже нека ги освободят от данък тотално, защото много от тях са се скъсали от работа за тоя лукс. Много дори не са богати, просто заради някоя мечта(като М3 например) са затънали в дългове до ушите. Но това си е техен проблем, всеки си избира как да живее. А за тези които са забогатели чрез престъпления си има полиция и разните там прокуратури и следствия. Дее..а и комунистическото мислене, че като някой е богат трябва да го мразим и да го скъсаме от данъци.
Също така така защото с глупавия си данък ни убиват ентусиазма за развитие. И наистина в тази държава данъчно се стимулират нещастниците и мизерниците. Ако си купиш един мизерен Опелец на 26 години данъка е 18 кината, за нова кола, която не замърсява приодата данъка е 500 кинта. Ако си направиш фирма и създадеш работни места ти скъсват гъза, а ако си кротуваш мизерно в някоя общинска администрациийка и даваш три наследствени магазина в центъра под наем никой за нищо не те гони. Не че съм стигнал етапа на развитие за да плащам данък лукс, но съм фен на богатите и не ги мразя. Даже нека ги освободят от данък тотално, защото много от тях са се скъсали от работа за тоя лукс. Много дори не са богати, просто заради някоя мечта(като М3 например) са затънали в дългове до ушите. Но това си е техен проблем, всеки си избира как да живее. А за тези които са забогатели чрез престъпления си има полиция и разните там прокуратури и следствия. Дее..а и комунистическото мислене, че като някой е богат трябва да го мразим и да го скъсаме от данъци.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Това с тоя данък си е чист комунизъм-Който е богат да му се взима всичко квото може.Та нали като имаш кола за над 70к плащаш егати и данъка за мизерните дупки та двойно да го плащаш.По този начин всеки пак ще си регистрира колата в чужбина и пак няма да има приходи 

ukelichko написа:в тази държава данъчно се стимулират нещастниците и мизерниците. Ако си купиш един мизерен Опелец на 26 години данъка е 18 кината, за нова кола, която не замърсява приодата данъка е 500 кинта. Ако си направиш фирма и създадеш работни места ти скъсват гъза, а ако си кротуваш мизерно в някоя общинска администрациийка и даваш три наследствени магазина в центъра под наем никой за нищо не те гони.
...
много от тях са се скъсали от работа за тоя лукс
...
Дее..а и комунистическото мислене, че като някой е богат трябва да го мразим и да го скъсаме от данъци.

Много точно казано!
Сега очаквам гореописаните "герои" от 100 кладенеца вода да донесат само и само да докажат, че честен богат няма.
И да оправдаят собствената си мизерия с всички и всичко, но не и със самите тях си.
Типичният БГ неудачник скатава яко (по възможност на държавна работа, където заплатите са малки, но сигурни), защото знае, че не става за повече от това, което "работи" в момента и че никой няма да го вземе за повече пари. И преживяйки по този начин, БГ неудачникът излива злобата си към всеки, който е постигнал нещо повече в живота. Единят бил банкер-мафиот, другият бил футболист-простак, третата била модел-държанка и т.н. и т.н. Абе така си е - винаги е по-лесно да скатаваш в ниското и да одумваш тези, които са на по-високото.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
flame написа:
Типичният БГ неудачник скатава яко (по възможност на държавна работа, където заплатите са малки, но сигурни), защото знае, че не става за повече от това, което "работи" в момента и че никой няма да го вземе за повече пари. И преживяйки по този начин, БГ неудачникът излива злобата си към всеки, който е постигнал нещо повече в живота. Единят бил банкер-мафиот, другият бил футболист-простак, третата била модел-държанка и т.н. и т.н. Абе така си е - винаги е по-лесно да скатаваш в ниското и да одумваш тези, които са на по-високото.

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Хехе, добре, не че няма честно забогатели в България, ама колко са, имат ли 10% на фона на тея, дето са забогатели по партийна линия (сещайте се коя точно партия) ? Не ме разбирайте погрешно и аз нямам нищо против честно забогателите хора, даже им се възхищавам, а и се стремя да взимам ноу хау от тях
Проблема е в останалите 90% картофаджии, дето превърнаха България в кочина, дето направиха морето на г*з, с глупавите си идеи за бързи печалби като го бетонират едва ли не. Дето заради тях Кремиковци и всичко големи предприятия бяха умишлено фалирани, дето заради тях НЕК дължи 1 млрд лева, а уж сме енергиен център на Балканите, все още. Е няма такава аритметика ебаси
И аз сега трябва да съм трогнат, че им видгнали данъка ?
А що не хванат да ги облекат в раирани ризки и да ги пратят да строят в Белене, знаете ли как ще излезне без пари тая централа там ? Поне малко от малко да им се върне за батака дето го натвориха 

68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5