Как се съхраняват зимни гуми ?
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Re: Как се съхраняват зимни гуми ?
titto написа::OT: Абе, утре може да Ви блъсне кола бе!(Да не чува Господ)![]()
Чак пък стойки, гумите как да са обърнати, вижте кога ще има и магнитни бури, нещо да ги завиете...!Кво ги мислите толкова, сигурно 80% карате с гуми втора злоупотреба, ама нали....!?
И аз това се чудя колега!
Тук над 90% от автомобилите са втора употреба, какво толкова им се радваме и ги пудрим!?

Давай да ги караме докато спрат да се движат и да не ги мислим... че нещо чукало и тропало или пък били с надраскана боя.
Колега, недей да бъдеш толкова повърхостен.
Имам ли желание може и хороскоп да си правя на гумите.
Щом някой е решил да пусне подобна тема и достатъчно много хора са я уважили с менията си значи има смисъл от нея.
А за какво да не се държат в чували :? Че моите са всяка в чувалче една върху друга(с джанти).
Много гумаджии са ми казвали че се държат както е картинката на колегата. Ако са с джанти една въху друга ако са без една до друга като във втория случай на два три месеца могат малко да се превъртят.
Много гумаджии са ми казвали че се държат както е картинката на колегата. Ако са с джанти една въху друга ако са без една до друга като във втория случай на два три месеца могат малко да се превъртят.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Нещо не ме цитираш правилно, ти къде отплеснА!?Alien написа:titto написа::OT: Абе, утре може да Ви блъсне кола бе!(Да не чува Господ)![]()
Чак пък стойки, гумите как да са обърнати, вижте кога ще има и магнитни бури, нещо да ги завиете...!Кво ги мислите толкова, сигурно 80% карате с гуми втора злоупотреба, ама нали....!?
И аз това се чудя колега!
Тук над 90% от автомобилите са втора употреба, какво толкова им се радваме и ги пудрим!?
Давай да ги караме докато спрат да се движат и да не ги мислим... че нещо чукало и тропало или пък били с надраскана боя.
Колега, недей да бъдеш толкова повърхостен.
Имам ли желание може и хороскоп да си правя на гумите.
Щом някой е решил да пусне подобна тема и достатъчно много хора са я уважили с менията си значи има смисъл от нея.

Говоря да не се вманиачаваме ЗА ГУМИТЕ, защото така или иначе стоят на колата в повечето време при всякакви атмосферни условия, нали!?Никой не ти говори за техн.състояние и да ги караме докато се строшат, ма ти си лалай!
Моята кола само може да ти бъде за пример за добре подържан автомобил!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Колега,
кой как ще си подържа колата и гумите е въпрос на личен избор. Това се опитвам да ти обясня.
Не те познавам, както и ти мен... за това моля те спести ми изводите, кое на кого за какво може да е пример.
За мен въпроса за съхранение на зимните гуми е изчерпан, ако имаш желание да трупаш мнения или да ъпваш темата... заповядай.
Поздрави
кой как ще си подържа колата и гумите е въпрос на личен избор. Това се опитвам да ти обясня.
Не те познавам, както и ти мен... за това моля те спести ми изводите, кое на кого за какво може да е пример.

За мен въпроса за съхранение на зимните гуми е изчерпан, ако имаш желание да трупаш мнения или да ъпваш темата... заповядай.
Поздрави
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Тъй като имам подобен проблем с моята кола, реших да драсна и аз няколко реда.
Моите М-кови (Style 67) джанти са 17' и на тях има чисто нови Michelin Alpin Pilot 225/50 - 4 броя.
Понеже взех колата преди 2 месеца без летни гуми и без други джанти имам същия проблем като горепосочения (демек в първото мнение), но с тази разлика, че моите гуми са 17', а за 17' стоманени джанти - няма.
Доколкото прочетох всички мнения за стойките - става дума за стойки за гуми с джанти, а не за стойки без джанти.
А единственото решение, за гуми без джанти е да се държат ИЗМИТИ и изправени една до друга (НЕ ЛЕГНАЛИ) в тъмно и проветриво (НЕ ВЛАЖНО) помещение.
Правилно ли разбрах ?
Моите М-кови (Style 67) джанти са 17' и на тях има чисто нови Michelin Alpin Pilot 225/50 - 4 броя.
Понеже взех колата преди 2 месеца без летни гуми и без други джанти имам същия проблем като горепосочения (демек в първото мнение), но с тази разлика, че моите гуми са 17', а за 17' стоманени джанти - няма.
Доколкото прочетох всички мнения за стойките - става дума за стойки за гуми с джанти, а не за стойки без джанти.
А единственото решение, за гуми без джанти е да се държат ИЗМИТИ и изправени една до друга (НЕ ЛЕГНАЛИ) в тъмно и проветриво (НЕ ВЛАЖНО) помещение.
Правилно ли разбрах ?
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Аз зимните ги съхранявам като летните
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Runnaway написа:гуми са 17', а за 17' стоманени джанти - няма.
тука си в гршка Жоре

ей ти ги
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=36&fg=10
като вземеш едни такива и за един сезон ос качването и свалянето си ги избил, аз на Е36цата съм така взех си директно стоманени за зимните вече смених летни/зимни/летни/зимни и са предстои пак летни, е за тия 4 смени сметай колко пари щях да дам на гумаджията

аааа и тия твоите не са ли Стайл 68 ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=36&fg=15
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Номенклатурен номер : 36116750254
Описание : SCHEIBENRAD
Ед.цена (с ДДС) : 213.00 BGN
Има наличност
Владо, представяш ли си как ще дам 900 лева за стоманени джанти, вместо да дам 1000 за чисто нови лети
Надявам се, че в началото на зимата ще имам пари да оставя летните гуми (които още не съм си купил) на М-ковите джанти, а зимните да ги "обуя" на нещо различно.
Уф, да бе, 68 са.. a 67 е мечтаната джанта за следващото лято:

Описание : SCHEIBENRAD
Ед.цена (с ДДС) : 213.00 BGN
Има наличност
Владо, представяш ли си как ще дам 900 лева за стоманени джанти, вместо да дам 1000 за чисто нови лети

Надявам се, че в началото на зимата ще имам пари да оставя летните гуми (които още не съм си купил) на М-ковите джанти, а зимните да ги "обуя" на нещо различно.
Уф, да бе, 68 са.. a 67 е мечтаната джанта за следващото лято:

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Runnaway написа:Владо, представяш ли си как ще дам 900 лева за стоманени джанти, вместо да дам 1000 за чисто нови лети![]()
е ти па чисто нови от Дару ги вземи

Потърси нещо насам натам, аз моите (е верно 15ки, доста разлика, ама и монтажа на 17 е друга цифра) ги взех за 100лв и за още 200лв с един гуми почти чисто нови Пирели Сноуконтрол, за 300лв почти нови гуми с джанти плюс монтажа, вече 30 000км си ги търкалям, търсене му е майката

ае стига толкова, че спам стана голем

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Runnaway написа:Моите М-кови (Style 67) джанти са 17' и на тях има чисто нови Michelin Alpin Pilot 225/50 - 4 броя.
По-добре продай тия 4 броя мишлен алпин , защото първо не са с точния размер за Е46 (225/45 или 245/40) ,
и с парите си купи едни чисто нови 15ки 195/65 или 205/60 + стоманени джанти 15 ки:)
Железните 17ки са предназначени за 330ки, защото заради спирачките по-малки не влизат. Ти с 20ката може да си караш с 15 като пич

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3