Чувствувате ли се като ....
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Чувствувате ли се като ....
а да видим колко до година ще си купят мечтаните емки ,щото нали пада акциза от до година
и голяма част от тукашните ни колеги (за които имам съмнения че са на 15-16 годинки и външният свят е обработен през погледа на мама и тати) ще карат подобни автомобилчета 

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
smg написа:Та още веднъж.... България защо е на това дередже?
щот докато умните се наумуват,лудите се налудуват,а перефразирано по-точно,докато крадящите се накрадът........
Положението е такова,защото така им отърва на властимащите.Ако някой досега имаше волята да промени нещо,две години са напълно достатъчни да превъзпиташ обществените порядки и да вкараш хората в европейския начин.
Само че ако всичко това което колега по-горе описваш изчезне,тогава ще се зароди една средна класа общество,което ще си търси правата и ще сезира всеки провал на който и да е управляващ.
Принципа на управление у нас е стар колкото света--дай на народа хляб и зрелища и си върши свойто.
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Абсолютно си прав
Проблема е ,че искаме европейска държава...а самите ние - не сме готови за живеем в такава.

Проблема е ,че искаме европейска държава...а самите ние - не сме готови за живеем в такава.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
smg написа:Абсолютно си прав![]()
Говедото, и в Париж да го пуснеш, пак ще живее като в обор!
- datcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d
вие тук само политици и гении ще излезете 

Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Overburner - NX написа:Типичната българска работа - един прави тема,2ма я осират.
А това,че трабантаджиите ще плащат данък,колкото себестойността на колата никой не го интересува явно.Цигарите са по-важни.
Особено като тези хора се повтарят в подщи всяка тема.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Е. Димитров ,
разбирам какво те мъчи .
Това е недоверието ,че нещо хубаво ще се случи .Познато ми е .
Ти нали не вярваш , че в "белите " държави няма акциз ,няма бандероли и ,че въобще няма финансова дисциплина.
Общо взето такива теми винаги се свеждат до "за" и "против" Б.Борисов .
Факт е ,че старите маймуни се омазаха да ушите ....е нека и някой друг да се омаже.
А това ,че били същите ...хм същите ама май не са "баш" същите.
Последно .Нищо не били правели . Ремонта на на един апартамент колко време отнема ? А на една държава ?
разбирам какво те мъчи .
Това е недоверието ,че нещо хубаво ще се случи .Познато ми е .
Ти нали не вярваш , че в "белите " държави няма акциз ,няма бандероли и ,че въобще няма финансова дисциплина.
Общо взето такива теми винаги се свеждат до "за" и "против" Б.Борисов .
Факт е ,че старите маймуни се омазаха да ушите ....е нека и някой друг да се омаже.
А това ,че били същите ...хм същите ама май не са "баш" същите.
Последно .Нищо не били правели . Ремонта на на един апартамент колко време отнема ? А на една държава ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Майка им долна комунистическа ограбиха отново държавата. Но те не са толкова виновни колкото изключително простия народ, който им даде тази възможност. Аз от край време се чувствам в тази държава анархист. Винаги съм правел така, че да ми е изгодно на мен, просто тя ме направи такъв.....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
smg написа:В коя нормална държава здравните осигуровки на пушачи и непушачи са еднакви?
След като в България и това не е наред, трябва да се предприемат други мерки с изтичането на пари, за лечение на алкохолици и пушачи. Също така на тарикати, дето предпазния колан им пречи на имиджа...
След като човек е взел решението, че ще се трови, ще си плаща големите акцизи...и разбира се да продължи да мрънка![]()
Как може човек да се чуства заложник на държава с отворени граници?
Хващаш пътя и отиваш да мрънкаш другаде....
Само, че като предложиш подкуп на ченгето, ще те одрусат здраво. Ако пък си на талпа - влизаш в панделата
Като кажеш, че си пушач - няма да те вземат на работаПлюс това ще ти струва доста солена здравната осигуровка;)
Ще издрифтиш на светофара и ще влезнеш в пандиза. В последствние ще спреш и да караш, защото не можеш да си платиш застраховката на колицата...
Ще минеш за св*рка на околовръстното....голяма глоба и може би затвор.
Ще запалиш огън някъде - глоба...
Ще пиеш в градинките - глоба...и после още една, след като си е изпикал в храстите.
итн итн....няма смисъл да продължавам да изброявам....
След всичката тази простотия,която изброих, човек не може да се чуства заложник на държавата. Той е заложник на манталитета си;)
Та България в това и състояние. Защо е стигнала дотук?!![]()
Може би, защото мечтата на повечете хора, от неразвитите и развитите градове/села итн. е да бичат за 80лв. надница, на строежа в софията(примерно). Ще живеят под наем е няква дупка, ще ядат боклуци разни...обаче са на крачка от успеха![]()
Продължието на мечтата на същите е, да забиват "пичетата" в студенски с мега бегачката си за 5-6к. лв. /мерцедес/бмв/ауди/фолкваген/фиат/опел итн.....и после да се смеят на другите, че не са успели като тях да карат толкова престижни и яки коли. Нищо, че тази бегачка е минала през 6-ма преуспели другари като негоВажното е колата да бучи и да бляска ланеца:)
После ще дръпне един/два кредита от някоя банка да си арчи и да тунингова![]()
За да е докрай готин - трябва да пие, пуши, друса колко може повече.
Разбирасе примера важи и за немигрирали пичове;)
В какъв процент младото население се оглежда в този профил? А това е силното, умно, красиво, начетено, иновативно....поколение.
Та още веднъж.... България защо е на това дередже?
Приятелю,като ти чета посланието стигам до извода че всъщност защото правиш горепосочените неща ти е убаво да живееш в държава която позволява тези неща,какво от това че плащаш една минимална част от дължимите данъци,като почнеш цялата част ,тогава ше се сетиш...
освен това към тези дето като кажат "европа" мед им капе-България е в европа,не са ни излезли колела и да сме се преместили
ае със здраве
Защо ние, обикновените българи, трябва да се срамуваме, че политиците ни са задници? Всеки народ си заслужава управниците.
Хората са еднакви по цял свят - завист, престъпления, омраза има ги във всяка една държава - и ми е много странен факта, когато повечето българи си мислят, че сме една идея по-долни от другите народи и че другите са идеални, а ние имаме всички възможни пороци на света. Самочувствието ни е ниско и ни се струва, че всички други са по-добри от нас. А това не е така. Може да не сме по-добри, но не сме и по-лоши. Не е вярно, че корупцията и престъпността сме ги измислили ние, за да си посипваме веднага главата с пепел - ето, само у нас е така. Единственото, което ме дразни у средностатистическия българин, е чуждопоклонничеството - безрезервното приемане на всичко чуждо като по-добро.
Хората са еднакви по цял свят - завист, престъпления, омраза има ги във всяка една държава - и ми е много странен факта, когато повечето българи си мислят, че сме една идея по-долни от другите народи и че другите са идеални, а ние имаме всички възможни пороци на света. Самочувствието ни е ниско и ни се струва, че всички други са по-добри от нас. А това не е така. Може да не сме по-добри, но не сме и по-лоши. Не е вярно, че корупцията и престъпността сме ги измислили ние, за да си посипваме веднага главата с пепел - ето, само у нас е така. Единственото, което ме дразни у средностатистическия българин, е чуждопоклонничеството - безрезервното приемане на всичко чуждо като по-добро.
krystal написа:Защо ние, обикновените българи, трябва да се срамуваме, че политиците ни са задници? Всеки народ си заслужава управниците.

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Е.Димитров написа:Приятелю,като ти чета посланието стигам до извода че всъщност защото правиш горепосочените неща ти е убаво да живееш в държава която позволява тези неща,какво от това че плащаш една минимална част от дължимите данъци,като почнеш цялата част ,тогава ше се сетиш...
Не съм каззал никъде, че горният профил отговаря на някои точно, още повече, че ме олицетворява

Прибързваш със заключенията

Повече от половината младо населени отговаря, обаче

Не успях да разбера полу-примера, който даде за данъците. Какво има да се сещам?
Ако този ти пример е верен, това е още една причина да ти харесва да живееш тук. Още един довод против логиката ти

Хем заложник, хем малки данъци и свободия

Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
krystal написа: ми е много странен факта, когато повечето българи си мислят, че сме една идея по-долни от другите народи и че другите са идеални, а ние имаме всички възможни пороци на света. Самочувствието ни е ниско и ни се струва, че всички други са по-добри от нас. А това не е така.
Един обикновен международен тираджия питай,той какво мисли по въпроса.
Излез малко из Европата,виж как са хората в тази ´´криза´´,влез в 5-6 МОЛ-а да видиш как се пазари,обърни внимание на бензиностанциите как се зарежда,погледни лицата на хората как изглеждат и тогава нека пак да си говорим по-добре ли са или само така сме си мислели.Все пак кризата е за всички,а те дори имат повече за губене от нас.
Колега,на празен стомах и голо дупе /разбира се леко преносно/ никой не може и да има самочуствие.
Докато една съществена разлика ,а именно че това което за нас е лукс за хората в истинската Европа си е начин на живот,та докато това го има,няма значение те по-глупави ли,по-грозни ли,по-мързеливи ли са от нас.Важното е че ние като цяло сме мноооооого по-зле.
Докато човек няма база за сравнение би се изразил точно като теб--с патриотичен патос,но има ли възможност да види нещата откъм реалната им страна--остава само болката че всички са по-добре от нас.
За колегата че сме били в Европа и не сме се преместили на колела--да,географски сме,но икономически и обществено сме по-зле и от ислямска държава от Средния Изток.
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Не.
Ако човек е роб на себе си, трудно някой друг би го освободил.

Ако човек е роб на себе си, трудно някой друг би го освободил.

"... _ _ _ ..."
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Е ,аз зададох въпроса риторично,пуша по половин кутия цигари-няма да ме бутне акциза,даже ще спонсорирам незаконният внос където и когато мога,изкарвам добри пари за Българският стандарт,очевидно е че вие-примирените,казвайки че това е нормално си заслужавате тая съдба на последни в европа,още повече хора като мен ще се капсулират в техните си виждания за справедливост и помощ и ще спрем да помагаме на вас-невиждащите нищо нередно в това че горивата,храната,елементарните удобства,цените на ел. енергия и парно,винетни такси,и други "налози" няма проблем,че в щатите и европа тези услуги са по-достъпни,че да отидеш да се лекуваш от травма в швейцария(реален пример) ти излиза малко по-евтино отколкото в България,но и с по-голяма гаранция за успешно лечение,не си давайки сметка че с упорита цикличност на всеки 4 години се излиза с призив "няма пари-давайте" и вие като идиоти давате,щото било...патриотично и "важно"
Живуркайте си с тези идей,и много е важно,насаждайте ги на децата си...както вашите родители са ги насаждали във вашите
Има и хубави моменти,жените са ни евтини и лесни
Живуркайте си с тези идей,и много е важно,насаждайте ги на децата си...както вашите родители са ги насаждали във вашите

Има и хубави моменти,жените са ни евтини и лесни