Да стане ли ГО доброволна?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да стане ли ГО доброволна?

Анкетата свършва на 29 Сеп 2009, 10:03

Да
42
30%
Не
97
70%

Общо гласове : 139
младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 31 Авг 2009, 0:07

в никъв случай....тва стане ли смятай че само 10% от колите ще са с ГО ако не и по-малко
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Авг 2009, 6:59

Определено ДА!

Както и СУМПС да се вади също само по желание :D :arrow:

Следваща стъпка-зареждаш на бензинската станица- и ако имаш желание-оставяш някоя стотинка... :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Авг 2009, 10:59

Да бе да махнат и прегледите и да дават книжки на психично болни и всякакви други неадекватни , както и на роми които немогат да си напишат името, камоли да го прочетат.
А и държавата да подарява по една безплатна кола на всеки :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 31 Авг 2009, 11:15

Не!!

Изключително тъпа тема! как може да си помисли някой да караме без ГО! авторът изобщо не е наясно за какво става на дума!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 31 Авг 2009, 11:42

Mitaka85 написа:Не!!

Изключително тъпа тема! как може да си помисли някой да караме без ГО! авторът изобщо не е наясно за какво става на дума!

Колега, няма тъпи теми, има тъпи коментатори. :winky:

Според мен по-добре да се даде гласност на някой проблем, за да се видят позициите и на двете страни, отколкото да се правим, че проблема не съществува ;)

И благодаря ти, че се включи в дискусията :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 31 Авг 2009, 11:43

А всъщност какъв е проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Авг 2009, 12:05

Абе незнам каква е файдата от ГО ама май всяка година застрахователите искат все повече пара за това,един вид само далавера имат застрахователните компании...

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 31 Авг 2009, 12:21

Не разбира се-още по-големи абсурди ще станат!

master of the force
Аватар

Re: Да стане ли ГО доброволна?

Мнение от alx » 31 Авг 2009, 17:46

flame написа:Задължителна както сега или всеки да си преценя дали да кара със или без застраховка.

как можа да измислиш такова нещо? ми като се блъснеш с кашона (по твоя вина) в някой с 200к кола- какво ще правиш? ще му дариш първородната си дъщеря ли? .. ми ако нямаш дъщеря? ми ако човека не иска да те убие на място? мисли...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 31 Авг 2009, 18:30

alx написа:
flame написа:Задължителна както сега или всеки да си преценя дали да кара със или без застраховка.

как можа да измислиш такова нещо? ми като се блъснеш с кашона (по твоя вина) в някой с 200к кола- какво ще правиш? ще му дариш първородната си дъщеря ли? .. ми ако нямаш дъщеря? ми ако човека не иска да те убие на място? мисли...

flame написа:Задължителна е, за да защити обикновения шофьор от тъпаци, които карат откачено, правят ПТП-та и накрая нямат пари да платят обезщетение на пострадалите :idea:

Както виждаш и аз съм на сходно мнение.
И освен това не съм го имислил аз.
Чети...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 31 Авг 2009, 21:38

alx написа:

А в сегашния вид на застраховката ще му платят цели хиляда лева, може и две, ако е тотална щета и човекът ще е доволен и хич няма да те убие на място.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2009, 22:11

о, абсолютно.

но важното е че механзъма е на мястото си. може да не работи и да трябва да се работи върху него, но във всички случай по-добре от колкото да го няма изобщо
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 31 Авг 2009, 22:30

Да, но не се работи, освен в полза на застрахователите. Не обичам да си давам парите на вятъра, а в случая е точно така.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 31 Авг 2009, 22:32

не си права ферди, когато караш кола за 200 000 бона гражданската е доста щедра :)

колкото по-стара и щърбава е колата, толкова по хилави пари ти дават от гражданската, но при новите коли нещата не са така
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 01 Сеп 2009, 0:03

vld написа:Да бе да махнат и прегледите и да дават книжки на психично болни и всякакви други неадекватни , както и на роми които немогат да си напишат името, камоли да го прочетат.

Ooooo, дават, дават... лично познавам такива от съседната улица, които едва четат, да пишат не говорим изобщо, книжка как са взели не споменавам, а не могат и да карат... е само цигани не са, ама и такива има...
А имаме си и нов Шумахер в махалата - тъй като не могъл да вземе листовките от n-ти път си платил момчето та и за кормуването - за какво да се мъчи... и сега просто чакаме... и чакаме... дано не дочакаме...
Относно ГО - бих искал да уточня: за материални щети изплащат - по-малко или повече плащат, но да попитам за нематериалните - там нещата са по-размити и се правят на разсеяни...
ЛевИнс ми платиха 272лв за одран покрив (след няколко пъти миене не се личи - има слаби чертички) и пукнато предно стъкло на Фиат Типо - то по-скоро бе надрано, така и не го смених - няма му нищо...
С ДЗИ се съдим за обезщетение за нематериални щети и не му се вижда края - просто нямат намерение да плащат...
и двата случая по ГО на отсрещното виновно лице.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата