Забраниха чалгата на ДесиСлава (в. Стандарт, 14.08.2009)
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Feanor написа:...
Противоричиш сам със себе си

Имам един приятел, ти ми напомняш на него.. та веднъж отиваме с компания в дискотека и той "Аз няма да вляза вътре!! Не!! Не!! Не!!!!"

После като го питах насаме защо, тука следва култовият израз, който се запечати на вовеки веков в моето съзнание "Там има хора" ... ченето ми падна - буквално

Бтв, каква е философията на ония метъли и метълки, където ходят с черни дрехи, някои с червени сламести коси и мъкнат огромни зелени торби на гърба си? Просто ми е интресно, наистина не ги разбирам

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
acer написа:Feanor написа:...
Противоричиш сам със себе си![]()
Имам един приятел, ти ми напомняш на него.. та веднъж отиваме с компания в дискотека и той "Аз няма да вляза вътре!! Не!! Не!! Не!!!!"![]()
После като го питах насаме защо, тука следва култовият израз, който се запечати на вовеки веков в моето съзнание "Там има хора" ... ченето ми падна - буквално
Бтв, каква е философията на ония метъли и метълки, където ходят с черни дрехи, някои с червени сламести коси и мъкнат огромни зелени торби на гърба си? Просто ми е интресно, наистина не ги разбирам
Не ти и трябва!Предпочитам да общувам с най-големия селяк отколкото с върл метъл

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
абе чалгата е номер 1 ле 

кво изписахте една камара тъпотии, като всички я слушаме ,нема нужда да се срамувате да си го признаете 

а пък за Десислава специално то се знае ,тя е наи-добрата в бизнеса 

- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Аз сега се загледах в темата тя доста интересна , няколко разсъждения от мен :
1- Чалгата е нормалната музика за нас както и всички наши съседи (Румънци , Гърци , Македонци - Турци) всички песни за еднакъв типаж , абсолютно тъпо е да я отричаме никои друг народ не се отрича от музикта си
2- Текстовете в чалгата не се различават от текстовете на песните от R&B , Metal , House и т.н. , така че и заради текстовете да е отричаме отново е тъпо
3- Визията на чалгарките и чалгарите , само може да ни радва ( за предпочитане е пред Рамщайн или Ахат едвали има някой който е на друго мнение) все пак визията продава
Това естествено си е мое мнение .Но факт е навсякаде в страната най-оборотните заведения са чалгарниците , най-високите хонорари са тяхните (от БГ певците ) и най-честите ангажименти. Както и много колеги които пускага само хаус и денс , сега пускат и чалга смятам разбирате защо , така че не смятам че трябва да се отрича или забранява и тем подобни, никои нее забранил метъла или хауса .......
1- Чалгата е нормалната музика за нас както и всички наши съседи (Румънци , Гърци , Македонци - Турци) всички песни за еднакъв типаж , абсолютно тъпо е да я отричаме никои друг народ не се отрича от музикта си
2- Текстовете в чалгата не се различават от текстовете на песните от R&B , Metal , House и т.н. , така че и заради текстовете да е отричаме отново е тъпо
3- Визията на чалгарките и чалгарите , само може да ни радва ( за предпочитане е пред Рамщайн или Ахат едвали има някой който е на друго мнение) все пак визията продава
Това естествено си е мое мнение .Но факт е навсякаде в страната най-оборотните заведения са чалгарниците , най-високите хонорари са тяхните (от БГ певците ) и най-честите ангажименти. Както и много колеги които пускага само хаус и денс , сега пускат и чалга смятам разбирате защо , така че не смятам че трябва да се отрича или забранява и тем подобни, никои нее забранил метъла или хауса .......

- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
dokie написа:saleen написа:Чалгата е за гледане, не за слушане, тъй че боли ме фара дали ще пее поп или фолк, важното е да има с какво да се оплакне окото
Ей затова обичам леко хаус или подобно на колоните и малко някоя нова силиконка на плазмата - дори и да не е чалга певица... правят го тоз номер в някои заведения - с разминаването на клип и музика, ама не и в кръчмите. Чалга не слушам, ама и желязов кръчма не ми се вписва... лошото е че музиката е според посетителите, а сещате се в БГ за какво иде реч... "аз не слушам чалга" - и после вечерта кючеци на масата и всички текстове наизуст

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Абе чалгията си е чалгия. Няма какво да си говорим.
По-добре ли е да отида на Хаус където един читав няма? Метъла не го коментираме. И остава ретрото, което пак е много добър вариант. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
acer написа:Противоричиш сам със себе си
Къде по-точно?

acer написа:Бтв, каква е философията на ония метъли и метълки, където ходят с черни дрехи, някои с червени сламести коси и мъкнат огромни зелени торби на гърба си? Просто ми е интресно, наистина не ги разбирам
Много е просто - малки са децата и възприемат стила, който се е наложил. Когато порастнат ще запазят от това нещата, които им допадат и ще изхвърлят останалото.
djpamboss написа:2- Текстовете в чалгата не се различават от текстовете на песните от R&B , Metal , House и т.н. , така че и заради текстовете да е отричаме отново е тъпо
Изказваш се неподготвен. Къде в чалгата има текст като на Мейдънския "Hallowed be thy name" например?
djpamboss написа:3- Визията на чалгарките и чалгарите , само може да ни радва ( за предпочитане е пред Рамщайн или Ахат едвали има някой който е на друго мнение) все пак визията продава
Визията на чалгата продава, но е също толкова евтина, колкото и музиката. Тя продава, защото е предназначена за масите, а масите никога не са се отличавали с особена придирчивост или вкус. Освен това, държа да отбележа, че аз музиката искам да я слушам, не да я гледам. За гледане си има филми.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
alpina-ma6inata написа:Абе чалгията си е чалгия. Няма какво да си говорим.По-добре ли е да отида на Хаус където един читав няма? Метъла не го коментираме. И остава ретрото, което пак е много добър вариант.
така си е

- bmw_fen89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 523i
- Мечтае да кара: E60 M5
Колкото и да се оплюва, винаги чалгата ще е най слушата музика в България, а пък и кой мъж не си пада по визията, на поп фолк фенките.
п.п. Аз съм от онези 98% от младото поколение, които слушат чалга

п.п. Аз съм от онези 98% от младото поколение, които слушат чалга

Жените и колите, ако не въртят задница не са за хвалене - BMW ти си всичко за мен !!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Feanor написа:acer написа:Противоричиш сам със себе си
Къде по-точно?acer написа:Бтв, каква е философията на ония метъли и метълки, където ходят с черни дрехи, някои с червени сламести коси и мъкнат огромни зелени торби на гърба си? Просто ми е интресно, наистина не ги разбирам
Много е просто - малки са децата и възприемат стила, който се е наложил. Когато порастнат ще запазят от това нещата, които им допадат и ще изхвърлят останалото.djpamboss написа:2- Текстовете в чалгата не се различават от текстовете на песните от R&B , Metal , House и т.н. , така че и заради текстовете да е отричаме отново е тъпо
Изказваш се неподготвен. Къде в чалгата има текст като на Мейдънския "Hallowed be thy name" например?
djpamboss написа:3- Визията на чалгарките и чалгарите , само може да ни радва ( за предпочитане е пред Рамщайн или Ахат едвали има някой който е на друго мнение) все пак визията продава
Визията на чалгата продава, но е също толкова евтина, колкото и музиката. Тя продава, защото е предназначена за масите, а масите никога не са се отличавали с особена придирчивост или вкус. Освен това, държа да отбележа, че аз музиката искам да я слушам, не да я гледам. За гледане си има филми.![]()
Малко уточнение относно децата - чалгата или поп-фолка произлиза от гръцката и сръбската музика , която се е слушала от поне 30 години . Така , че айде недей със децата .
Чалгата не се слуша а се гледа - мноооого мъртов изказване - по дискотеките и кръчмите сигурно има огормни билбордове и всички гледат клипов , а не слушат музиката

Текстове мога да ти извадя колкото изкаш , ама ме мързи и не виждам за нужно - няма да ги "видиш" от капаците

Някой маси , определно се отличават със вкус - за пример - посети столичните кръчмотеки - Син сити , Дайманд,Версай,Плаза и

(има предвит , начина по който са направени)
Отново за текстовете - превеждат се предимно култовите текстове на чужди песни и заради това си мислите , че 90% не са ПЪЛНА БОЗА ...
Абе един колега си го каза - тези които не слушат чалга (наистина не само на приказки както повечето случай) са или някакви странни птици (в лошия смисъл) или дроги .... или се мислят за камерунци (нигасссс)

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
И защо спорите..?Да си слуша кои каквото иска.На мен не ми дреме за чалгата ,стига някой да не мия навира под носа.Ако можеше да се слуша едно и също нямаше да има толкова стилове.
То времето показва коя музика издържа неговата проверка, ако след 20 години се слушат днешните чалга хитове значи са били музика.
То времето показва коя музика издържа неговата проверка, ако след 20 години се слушат днешните чалга хитове значи са били музика.
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Наистина е смешно да се отрича нещо,което не стига че съществува от години,но и е сред най-печелившите бизнеси в страната.От прост продавач на касетки на битака в Димитровград,Митьо Пайнера притежава мегаимперия и най-силния лейбъл в България.
Днес се слуша чалга---той ще продава и произвежда чалга и чалга клипове.Утре нещо друго--и не го ще прави щом има пари там.Името,технологичните процеси,частната телевизия и маркетинга той си ги има,според пазара може да пуска кавито си иска музикални продукти.
Днес се слуша чалга---той ще продава и произвежда чалга и чалга клипове.Утре нещо друго--и не го ще прави щом има пари там.Името,технологичните процеси,частната телевизия и маркетинга той си ги има,според пазара може да пуска кавито си иска музикални продукти.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
acho.rs написа:Малко уточнение относно децата - чалгата или поп-фолка произлиза от гръцката и сръбската музика , която се е слушала от поне 30 години . Така , че айде недей със децата .
Я пак помисли какво искаше да кажеш. Ама тоя път прочети за кои деца съм писал и какво.

acho.rs написа:Текстове мога да ти извадя колкото изкаш , ама ме мързи и не виждам за нужно - няма да ги "видиш" от капаците
Ловко по тъча, а? Ще ти кажа защо няма да ми извадиш текстове - защото както Алекс каза, тематиката на чалгата е друга. Никой няма да напише в чалга текст това, това или това, просто защото аудиторията няма да разбере песента. Точно по същата причина в чалгата скоро няма да се появи кой знае колко сложна музика. Тя се прави лесно смилаема, защото пазарът това търси.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
73 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5