Поколението Y - или поредната дискусия- Какво могат младите?
Модератор: Общи модератори
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
За пореден път се убеждавам, че наистина съм горд да имам такъв брат
Помня, че преди да я напише статията си говорихме точно за това.
Но малко криво сте я разбрали по една или друга причина (говоря за някои от вас). Идеята е как би трябвало да се мотивира младото поколение. Идеята е, че поколението Y не е свикнало на мотивация тип "ти си отвратително некадърен", която цели да те подтикне да докажеш обратното. Все пак това поколение е поколението на компютрите...поколението на компютърните и онлайн игри - колкото по-добре се справяш, толкова повече удобрение получаваш. Това е идеята. Че младото поколение, към което отчасти спадам и аз, се нуждае дори, когато се "осере", да му се каже, че всичко е наред, да си вземе поуката и че следващия път ще се справи, а не директно да го порежеш или да му биеш шута от фирмата.

Но малко криво сте я разбрали по една или друга причина (говоря за някои от вас). Идеята е как би трябвало да се мотивира младото поколение. Идеята е, че поколението Y не е свикнало на мотивация тип "ти си отвратително некадърен", която цели да те подтикне да докажеш обратното. Все пак това поколение е поколението на компютрите...поколението на компютърните и онлайн игри - колкото по-добре се справяш, толкова повече удобрение получаваш. Това е идеята. Че младото поколение, към което отчасти спадам и аз, се нуждае дори, когато се "осере", да му се каже, че всичко е наред, да си вземе поуката и че следващия път ще се справи, а не директно да го порежеш или да му биеш шута от фирмата.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Фил написа:ferdy написа: и са невъзможно неграмотни
Оня ден ми попадна едно jpg - сканирано CV на някаква девойка, написано с 4-ки и 6-ци вместо Ч и Ш

zdraveite . kazvam se ***************** ot ******** sam . na 18 godini . rodena sam na **.**.1990g. obojavm decata . imam plemenik na 2 godinki i po cql den sam s nego. msilq 4e sam podhodq6ta za tazi rabotavisoka sam 170 teja 43 kg . simpati4na sam ..i sam mnogo komunikativna i usmihnata li4nost
imam fantaziq .gsm-ma e 0897****** ako ste zainteresovani ot men molq obadete mi se
emi tova e vsi4ko ... a o6te ne6to ako ne mi se obadite gubite vie
, zvu4i mnogo samouvereno , no tova e za6toto az sam takava i ne se otkazvam kato iskam ne6to. imam samo4uvstvieto na edno privlekatelno mlado momi4e , no tova samo4uvstvie si e s ogromno pokritie
e do4uvane ....
Промених личните данни, те не са интересни. Като го прочетох в първия момент ми бе интересно, после изпаднах в лек шок и се позачудих, да се засмея ли, да заплача ли...
Най-ме впечатли това
a o6te ne6to ako ne mi se obadite gubite vie
отделно е това, че е писано с 4 и 6 и няма ред на кирилица.
Последна промяна Eva* на 20 Юни 2009, 16:13, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!
Цитат: Там е проблема, този противен индивидуализъм който ни засегна и нас.
Защото ей така всеки гледа сам за себе си.Говориш ми за личните избори на хората, но не ми говориш за последиците върху България като цяло, трябва да се гледа мащабно!
Защо да си мравка ако можеш да си Бог?
Много бързаш, приятелю - не вникваш в мисълта, вече намесваш и България.
Ти искаш всичи да действат така, както ти виждаш нещата - ех, че си един - определено имаш някъкви комунистически наклоности-запиши се в БСП и стани чавдарче!!!
Ако всеки постъпва по един и същи начин не мислиш ли, че ще стане супер скучно сиво и еднообразно, а?
През цялото съществуване на човечеството е имало, има и ще има най-различни хора с разни виждания и действия - това е нормално и така е устроен света.
Нито ти, нито аз ще го променим, така, че айде без много философски възгледи

Защото ей така всеки гледа сам за себе си.Говориш ми за личните избори на хората, но не ми говориш за последиците върху България като цяло, трябва да се гледа мащабно!
Защо да си мравка ако можеш да си Бог?
Много бързаш, приятелю - не вникваш в мисълта, вече намесваш и България.
Ти искаш всичи да действат така, както ти виждаш нещата - ех, че си един - определено имаш някъкви комунистически наклоности-запиши се в БСП и стани чавдарче!!!
Ако всеки постъпва по един и същи начин не мислиш ли, че ще стане супер скучно сиво и еднообразно, а?
През цялото съществуване на човечеството е имало, има и ще има най-различни хора с разни виждания и действия - това е нормално и така е устроен света.
Нито ти, нито аз ще го променим, така, че айде без много философски възгледи

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Eva* написа:Фил написа:ferdy написа: и са невъзможно неграмотни
Оня ден ми попадна едно jpg - сканирано CV на някаква девойка, написано с 4-ки и 6-ци вместо Ч и Ш
по повод това, пуснала съм обява за длъжност във фирмата ни. Това "CV" е актуално, от вчера. Към писмото има прикачени 12 снимки в цял ръст, профил и анфас, че дори и в гръб.
zdraveite . kazvam se ***************** ot ******** sam . na 18 godini . rodena sam na **.**.1990g. obojavm decata . imam plemenik na 2 godinki i po cql den sam s nego. msilq 4e sam podhodq6ta za tazi rabotavisoka sam 170 teja 43 kg . simpati4na sam ..i sam mnogo komunikativna i usmihnata li4nost
imam fantaziq .gsm-ma e 0897****** ako ste zainteresovani ot men molq obadete mi se
, zvu4i mnogo samouvereno , no tova e za6toto az sam takava i ne se otkazvam kato iskam ne6to. imam samo4uvstvieto na edno privlekatelno mlado momi4e , no tova samo4uvstvie si e s ogromno pokritie
e do4uvane ....
Промених личните данни, те не са интересни. Като го прочетох в първия момент ми бе интересно, после изпаднах в лек шок и се позачудих, да се засмея ли, да заплача ли...
Най-ме впечатли товаa o6te ne6to ako ne mi se obadite gubite vie
Нека все пак не забравяме, че всяко поколение има своите дефекти. Все пак нали като отидеш в Билата все някой трябва да те обслужи

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
e do4uvane ....
Ти дай тел-а на л.с. пък другото ще го измислим

От тогава русото не е на мода.
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Не знам...Никога не съм обичал обобщенията и поставянето под един знаменател, но има някои тенденции наистина. За мен на първо място е девалвацията на образованието и средното и висшето.Какъв стимул имаш да завършиш образование, като то изобщо не е определящо за бъдещата ти реализация.Ако мама и тате имат пари, учиш защото са те изпратили и после най често търсиш реализация в съвсем друга сфера.
На второ място са ниските заплати-за чий ще работиш за 300 лв на някой, когато вашите ти дават повече на месец.На младите сега им се живее, не утре и предпочита да работи като сервитьор за 1000лв и да се счупва от бачкане , отколкото да започне работа за 400 и да гради кариера в сериозна фирма.Отделно шуробаджанащината при назначаването на работа отдавна е обезсмислила всякакво градивно мислене в перспектива.Да много са неграмотни, но това е защото не са мотивирани да учат, много стават престъпници или бягат в чужбина, защото им се живее , а по легален начин тук могат да да заработват пари, колкото за едното ядене.Гледам ги по дискотеките как бръмчат на по биричка, как карат някакви таралясници по 5 човека вътре, как си броят стотинките и ми е жал за тях.Естествено има и единици, които имат богати родители, но това не променя цялостната картинка.Хайде някой да ми каже каква е перспектива пред един младеж в живота на 18 , ако майка му работи за 400 лв , баща му за 650 и има брат или сестра.Каквото и да си говорим на младите сега е много по-трудно отколкото ни е било на нас
На второ място са ниските заплати-за чий ще работиш за 300 лв на някой, когато вашите ти дават повече на месец.На младите сега им се живее, не утре и предпочита да работи като сервитьор за 1000лв и да се счупва от бачкане , отколкото да започне работа за 400 и да гради кариера в сериозна фирма.Отделно шуробаджанащината при назначаването на работа отдавна е обезсмислила всякакво градивно мислене в перспектива.Да много са неграмотни, но това е защото не са мотивирани да учат, много стават престъпници или бягат в чужбина, защото им се живее , а по легален начин тук могат да да заработват пари, колкото за едното ядене.Гледам ги по дискотеките как бръмчат на по биричка, как карат някакви таралясници по 5 човека вътре, как си броят стотинките и ми е жал за тях.Естествено има и единици, които имат богати родители, но това не променя цялостната картинка.Хайде някой да ми каже каква е перспектива пред един младеж в живота на 18 , ако майка му работи за 400 лв , баща му за 650 и има брат или сестра.Каквото и да си говорим на младите сега е много по-трудно отколкото ни е било на нас
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
ivan1590 написа:Хайде някой да ми каже каква е перспектива пред един младеж в живота на 18 , ако майка му работи за 400 лв , баща му за 650 и има брат или сестра.Каквото и да си говорим на младите сега е много по-трудно отколкото ни е било на нас
Преди няма и 13 години - 1996 г. 150 лева месечна заплата беше много.
Положението сега 2009 г. сравнено с 1996 г. е десет пъти по-добро!
Колите са десет пъти повече. Вече няма събота и неделя във Варна и няма следобед.
Задръстванията са огромни, дори в събота 16 ч. Отидeш до Кауфланд или Метро събота вечерта към 18-19 ч. и претъпкано.
Вън на паркинга и вътре. Първо търсиш 20 мин. място после 20 мин количка и се почва блъсканицата.
Нищо общо няма това със положението 1996 -1997 г.
Не помня да съм чакал опашка от 20 коли на светофар в крайния квартал В-во в събота следобед.
Седя вчера петък около 13 ч. в едно луксозно заведение в центъра и идват две момиченца около 15 г. - поръчват си и двете Туборг.

След 20 мин. идват техните приятелки и те също. И това са момичета на по 15-16 г. максимум.
ivan1590 написа:Хайде някой да ми каже каква е перспектива пред един младеж в живота на 18 , ако майка му работи за 400 лв , баща му за 650 и има брат или сестра.Каквото и да си говорим на младите сега е много по-трудно отколкото ни е било на нас
веднага ти отговарям:
сяда си на четирибуквието въпросният младеж или девойка, изкарва високи оценки - приемат го да учи в елитно заведение (в бг или в чужбина) след което някой такъв като мене го наема на работа за 1800 лева на месец...
от това по-ясно- здраве му кажи. ако ти се струва наивно и неприложимо - не ми трябваш така или иначе - но както някой каза по-горе... нали все някой трябва да ми подава бъргърите на макдоналдс драйвтру...
между другото дълго мислех как да събера сбито характеристиката на това поколение и ми хрумна че всеки успял по един или друг начин човек гравитира около нещо конкретно от което черпи баланс и инициативност... един вид център на тежеста.... които при младото поколение поне на мене ми е трудно да го дефинирам къде е... та.. някак си .. безтегловно ми идва, но както казах - като цяло се разбирам и умея да ги мотовирам да постигат резултати.
и не- на младите сега им е много... много по-лесно от колкото едно време- поради две причини: едната е че всичката информация е достъпна. например едно време това да се докопаш до каталога с американските университети в посолството- забрави... ти имаш ли представа какво представляваше света без интернет и емейл и чат? нещата бяха.. трудно достъпни- да го кажеме така...
другото е... сега нивото е толкова ниско че конкуренцията е доста слаба- малко да си по-оправен и този факт комбиниран с наличието на информация за всичко ти улеснява играта значително. в царството на слепите и едноокия е цар...
Последна промяна alx на 20 Юни 2009, 21:08, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
чудесно, но може би е необходима мотивация и пари да учиш в чужбина и за бг са необходими пари
младите хора не виждат мотивация да учат више защото може да се купи ...както всичко в бг
младите хора не виждат мотивация да учат више защото може да се купи ...както всичко в бг
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи.
Petia_bmw написа:чудесно, но може би е необходима мотивация и пари да учиш в чужбина и за бг са необходими пари
демонстрираш липса на информация - което както написах по-горе в наши дни е недопустимо. аз сега ще ти напиша аз как виждам нещата със собствените си очи...
в българия за да учиш не ти трябват пари. или поне не пари които не можеш да изкараш. разбира се ако искаш да учиш в някое от новите "елитни" заведения които са по-скъпи от колкото полезни- разбира се. но те не са предназначени за ученолюбивите така или иначе.
а за чужбината - не познавам един човек които да е бил приет в хубав университет и да не е отишъл защото не е могъл да си намери пари (работа/заеми/стипендии). такова положение няма.
така че - _всичко_ е въпрос на мотивация. ако имаш мотивация - си намираш начин. ако нямаш мотивация - си намираш оправдания.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
да намират се пари винаги знам,
аз познавам хора, който се отказа, защото не успяха да се издръжат сами в Германия стипендията не стигаше и нямат мама и тате да им пращат пари.
всеки прави избора си, който има висока цена понякога висока.
за мое щастие аз завърших вишето си. но за съжаление тук
но работя упорито и вървя напред
аз познавам хора, който се отказа, защото не успяха да се издръжат сами в Германия стипендията не стигаше и нямат мама и тате да им пращат пари.
всеки прави избора си, който има висока цена понякога висока.
за мое щастие аз завърших вишето си. но за съжаление тук
но работя упорито и вървя напред

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Ами аз съм от младото поколениое на 22 съм,нямали сме ценности,имаме но просто ги приемаме по друг начин
За ратотата и соц времената ами няма връзка тогава колкото и да сере шефа върху теб ти седиш и бачкаш сега не е така,макар че шеговете се опитват още да серът върху теб и ти да се усмихваш
За ученето,и мене ме приеха на 5 места ама трбва да се издържам сам и така и не записъх.
Тук в БГ всичко е различно,аз съм си Софиянче и мама и тате нямат овце крави дето да продадът за да ми платът семестара
Отклоних се от темата аам здраве да е
За ратотата и соц времената ами няма връзка тогава колкото и да сере шефа върху теб ти седиш и бачкаш сега не е така,макар че шеговете се опитват още да серът върху теб и ти да се усмихваш
За ученето,и мене ме приеха на 5 места ама трбва да се издържам сам и така и не записъх.
Тук в БГ всичко е различно,аз съм си Софиянче и мама и тате нямат овце крави дето да продадът за да ми платът семестара
Отклоних се от темата аам здраве да е
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
От цялото висше намирам едвам 5% приложение в реалния живот.
За мен доста повече полезна информация се преподава в средното образование.
Във вуза полезното не беше самото обучение ами контактите с хора и другото да го наречем приспособяемостта към промените в учебния процес.
Институциите във вуза приличат на тези в реалния живот - и на двете места се чака и на двете места се превземат служещите, държат се понякога кисело и намръщено, а и системите като цяло са доста тромави, но, както и да е - това са подробности.
В този живот според мен висшето не е определящ фактор - по важно е да си оправен упорит и `да ти работи пипето когато трябва`.
Самата практика!!!-ето това е може би едно от най-важните неща в развитието.
Друго нещо - грешките... Те са неизбежни- почти всеки греши !
Важното тук е след поражение да не се предаваш, а да се изправяш и да продължаваш напред - да пробваш да опитваш.
За мен доста повече полезна информация се преподава в средното образование.
Във вуза полезното не беше самото обучение ами контактите с хора и другото да го наречем приспособяемостта към промените в учебния процес.
Институциите във вуза приличат на тези в реалния живот - и на двете места се чака и на двете места се превземат служещите, държат се понякога кисело и намръщено, а и системите като цяло са доста тромави, но, както и да е - това са подробности.
В този живот според мен висшето не е определящ фактор - по важно е да си оправен упорит и `да ти работи пипето когато трябва`.
Друго нещо - грешките... Те са неизбежни- почти всеки греши !
Важното тук е след поражение да не се предаваш, а да се изправяш и да продължаваш напред - да пробваш да опитваш.
likesake написа:От цялото висше намирам едвам 5% приложение в реалния живот.
....
грешка. това което си написал е приложимо само за млади хора с гръб (обикновено мама и тате) които имат пари да започнат свой бизнес и да изплуват ако са умни но без образователен "ценз" или за инициативните с много късмет (почти 0%).
за 99.9% от младежите висшето е абсолютно задължително. защо? защото оценките ти от него са твоята визитка. от нея ще зависи дали ще се чудиш защо си учил или ще се чудиш коя оферта да избереш- тази на микрософт бг или ай-би-ем бг.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
зависи какво учиш защото ако си химик, в бг няма работа за химици има, но малко и не добре платена
и от моя опит показва, че връзките са важни и повечето хора, който познавам в международни компании са с връзки.
и от моя опит показва, че връзките са важни и повечето хора, който познавам в международни компании са с връзки.