... има ли някой .. там .. горе? или..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

в какво вярвате?

има господ - там ... горе и вижда всичко и се меси
71
37%
има господ - във всеки един от нас и се меси
42
22%
има господ - някъде... но не се меси
26
14%
няма такива глупости- не ми минават такива
51
27%

Общо гласове : 190
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 11 Юни 2009, 22:19

аз като гледам как добрите хора страдат а лошите си гледат кефа ... как да вярвам че има господ... а ми се иска :confused:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 11 Юни 2009, 22:21

Feanor написа:Нима? Smile
В такъв случай, според теб как се е появил Internet, примерно? Smile

Човек не е измислил нищо което да не съществува в природата или съставните му части ,просто анализира вече съществуващото и го модифицира според нуждите си.Измисли примерно нов цвят, който да го няма в спектъра и ни го опиши или покажи и те признавам :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 11 Юни 2009, 22:25

ivan1590 написа:Измисли примерно нов цвят, който да го няма в спектъра и ни го опиши или покажи и те признавам :mhihi:

Пратчет го е свършил това вместо мен: octarine. :mhihi:
И много, ама много не си прав. Погледни си клавиатурата и ми кажи на кое дърво расте пластмасата, от която са направени бутоните. Да, тя не е извадена от нищото, направена е от някакви суровини, но е изобретена. Измислена е концепцията за пластмасата, измислени са и технологичните процеси. Все от хора. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Юни 2009, 22:27

liloff написа:Има карма и харизма... в този им ред.
В този ред на мисли, смятам че човек ръководи живота си по начин, по който иска (съзнателно или несъзнателно). Кармата е или добра или лоша. Т.е. ако си "малък" човек с малки мисли и т.н. кармата не ти помага особено, но ако си добър човек и живееш с идеята да не вредиш на хората, а по-скоро да помагаш, където не влизаш в конфликт със себе си, то животът ти е по-позитивен, заедно със случващото се около теб.

Защо харизма?! Не знам... или я има, или я няма. Ако я няма, не привличаш нищо към себе си, живееш в безтегловност, ако я има ли поне ако си ухилен до уши винаги, нещата се случват. И добрите и лошите.

За Господ/Буда/Аллах... не мисля. Но за кармата, вътрешно съм силно уверен в това. Просто животът ми го е показал няколко пъти.

Фолоут-а повлиява, така е!

Шегата настрана, мисля по идентичен начин.

И още нещо, въобще не обичам хора, които парадират с Бог и обясняват наляво и надясно, как ако не следваш каноните ще идеш в Ада и как всичко е създадено от Бога. Всеки вярва в каквото пожелае, поради тази причина сме свободни същества, но не трябва да се меси във вярата на другите и я налага. :idea:
Последна промяна vicho на 11 Юни 2009, 23:28, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 11 Юни 2009, 22:27

alx написа:не ми крадете темата :mhihi:

а филма е... наивен и за наивници (простолюдието като цяло).

ако искаш да обсъждаш филма- отвори друга тема... моля

не искам да обсъждам филма а гледната точка изтъкната там относно религиите
какво наивно има в логичното и фактологично обяснение на произхода на повечето от тях?
За мен наивно е по-скоро да вярваш в нещо, само защото много други хора вярват а реално няма факти подкрепящи го.....т.е. вярваш заради самата вяра....
е хубаво е да се вярва (както споменах и в предния пост) но не и в измислици...нали така? :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 11 Юни 2009, 22:27

ivan1590 написа:
Feanor написа:Нима? Smile
В такъв случай, според теб как се е появил Internet, примерно? Smile

Човек не е измислил нищо което да не съществува в природата или съставните му части ,просто анализира вече съществуващото и го модифицира според нуждите си.Измисли примерно нов цвят, който да го няма в спектъра и ни го опиши или покажи и те признавам :mhihi:

Ако цвета го няма във видимия спектър от светлината, няма как да го видиш. Затова се нарича видим спектър. И той е само една миниатюрна част от светлината.

П.С. Тая тема, къде почна, къде отиде не е истина просто.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 11 Юни 2009, 22:37

Това се е безкраен спор. И двете тези за съществуването на Бог си имат много застъпници. Ще се получи нещо като 320i vs 318iS. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Юни 2009, 22:42

vicho написа:Фолоут-а повлиява, така е!
Хахах :) Fallout бях изиграл първите 2 серии преди много години, още като излязаха. Сега от няколко месеца имам събрани 3-4 часа общо на последния, но нямам времето да се занимавам.
Радвам се, че поне веднъж сме на едно мнение. Но това си ми е била винаги моята философия. Старая се да не причинявам на хората това, което не искам да причиняват на мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от EkZeKuToRa » 11 Юни 2009, 22:53

Според мен има! ;)
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а пък е трето и четвърто да го направиш..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 11 Юни 2009, 23:08

Тази тема няма отговор за мене..
Същото, като яйцето и кокошката...
Или края на вселената..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 11 Юни 2009, 23:16

За Господ не знам, но има някаква "сила", която "раздава" добро и лошо на нищо неподозиращите хорица!
Пример:Ако направя нещо лошо(смешно звучи), то винаги ми излиза през носа, връща се и обратното-като правиш добро, после неочаквано те спохожда щастие, дори и малко да е...!
"Съдбата"за която писаха някои колеги, че всеки се ражда с нея, според мен не е точно така, защото нали сте чували приказката "Не дърпай дявола за опашката",с две думи не значи "Не предизвиквай Съдбата", а просто не прави така!Ако караш мотор с 260 по БГ "лунен пейзаж" и се пречукаш, то значи, че си "дърпал дявола за опашката", а не, че съдбата ти била да се свитнеш, нали!??
Пийте, яжте и си носете новите дрешки, че "няма да живеем с орлите, я!?" :confused: :mhihi:
П.П Не мислете, дали има Господ, Съдби и т.н, ами гледайте да сте добре, да сте живи, че много здрави си отидоха напоследък! ;)
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 11 Юни 2009, 23:32

Така пичове ,
има ,няма .... а за турците има, та вече и за циганите - Аллах.
За Буда да не говоря.

Може Бог да няма но по -лошото е че нямаме вяра !
За това сме на това положение !

За какво са бучели на кол и режели глави ? - Защото няма Бог ли?
Българите са оцелели 500 години с вяра а само за 50-60 без ,и вече почти ни няма ! Помислете малко ! И атоми никой не е виждал . Това не значи че не съществуват ,нали?

Чел съм тук там от Библията . Много неща ,които са написани в момента се случват ! Едно от тях е ,че на всеки човек ще бъде сложен знак !
ЕГН и социална осигуровка имаме . А в най- скоро време ще имаме чип който ще замести личната карта и т.н. На който му е интересно знае за какво става дума ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 11 Юни 2009, 23:43

klintan66 написа:Помислете малко ! И атоми никой не е виждал . Това не значи че не съществуват ,нали?

Добре де, има прост и лесен начин. Казва се "научен подход". Състои се в три прости стъпки -
* създаваш хипотеза
* на базата на хипотезата, правиш опитна постановка от типа "според моята хипотеза, когато направиш това и това ще се случи онова".
* правиш опита, показваш че се случва това, което се очаква, при това всеки път
... и готово - хипотезата се приема за вярна. Поне докато не се появи някой умник, който да успее да я обори по същия метод. ;)

Дотогава... си свободен да вярваш в каквото ти харесва... но нямаш основание да искаш от другите да повярват в същите неща, според мен. :)
Иначе аз принципно съм почти съгласен, че част от проблемите на обществото са в липсата на вяра. Само че не вяра в нещо съмнително, като по презумпция недоказуемия всемогъщ бог, а в самите нас и в това какви можем да бъдем.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 12 Юни 2009, 0:03

:angel: :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Юни 2009, 0:04

Ако погледнеме филосовски на нещата... :mhihi: ....нещо, което ти се случва сега и те прави нещастен, погледнато от друг ъгъл, то може да е и добро за теб.
Според законите на кърмата, всичко добро и лошо, което ни се случва, избираме ние. Нали уж се раждаме за да преминаваме през препятствия, да помъдряваме и учим житейски уроци. Без лошите неща, няма как да цениме хубавите. Ако не си се борил, няма как да оцениш адекватно и да се радваш на постигнатото.
Всяко препятствие или неприятен епизод в живота, каляват душата и характера ти.
Всичко е много относително.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата