кога ще се научи българина на етика?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от eizenhart » 10 Юни 2009, 15:54

Извинявайте, че такова ми е първото мнение, но...

http://ipernik.com/novini/3919.html

Младежите от Перник плащат една от най-скъпите задължителни застраховки "Гражданска отговорност", показа проучване на "Новинар".

"Брокери обясниха, че перничани и врачани са сред най-рисковите шофьори в страната..."

Да се замислим защо е така, или пак е поредната инсинуация?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Юни 2009, 17:16

Aз пък имам съвсем друго впечатление, а именно хора които са с провинциална регистрация(изключваме перничани) карат много по културно и предпазливо от масовия селяндур с СА регисрация който от 2-3 години е столианин и знае как стоят нещата и е мнооо отворен разбираш ли начи :twisted:
То си личи кой е възпитан и културен, няма нужда да му гледаш номера за да ти стане ясно, колко е прост даден субект :idea: ;)
Любими са ми на новобогаташчетата женичките, е нема такива кифли :1: :puke:
Вядяла тя че мажо и прави така и тя кара у насрещното мамицата им....:1:
Ей незнам дали ще доживееме да караме нормално и да не се псуваме на всеки светофар :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 10 Юни 2009, 17:33

кога ще се научи българина на етика?

Никога!
Няма значение рег.N, има значение какво имаш в главата!
Ето един колега на сбирка онзи ден искаше да си изхвърли бутилката от бира в тревата :evil: ! Но не уцели и я счупи в бордюра на паркинга :twisted: !
За съжаление и при нас съфорумците(не малка част :uups: ) има такава тенденция! Хора без грам чуство за такт!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Юни 2009, 17:42

penio написа::welcome: to София

Колеги, моля ви стига толкова теми от рода на "колко е ужасен трафика в София", "Ей, тея селяни само ми се пречкат" и там подобни. Има още 6-7 такива малко по-назад.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 10 Юни 2009, 17:44

Хмм,ами колегата си е прав, и аз съм забелязъл че повечрто изцепки са от хора със регистрации не С,СА а каквито други се сетите,разбира се и "софиянци" правт глупости,но в повечто случай шофьора пак е от провинцията,нищо против ама си е така,също и като те засекът одраскат или квото направат се излиза със псуване и се скача на бой,се едно аз съм го засекъл :shock:
За последната 1 година имам 4 збивания,и всичките господа бяха от провинцията,3 от колите им бяха със Софииска регистрация но не и шофьорите
Извинявам се пак ако някои се е засегнал.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 10 Юни 2009, 18:13

Малко челен опит, защото току що се прибрах от работа и имах няколко ситуации. При първата засякох един колега с Ауди докато се престроявах в дясно, с регистрация "СМ". Видях го чак в огледалото за обратно виждане как ми е яхнал бронята, т.е. нямаше свиркане, светкане и пожелания към родата ми (нещо, от което на негово място не бих се въздржал). Извиних му се...
Малко по-късно една "СА" с ладичка ме удари отзад, защото ми се наложи да спра малко по рязко. И как мислите, дали не ме нахрани, въпреки , че беше виновна.
Не става въпрос за регистрация, а за манталитет!!!

P.S. Навсякъде е пълно с полиция (и ония с радарите), така че карайте внимателно и спазвайте правилника!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от CheFs » 10 Юни 2009, 18:23

bobi_maxo написа:кога ще се научи българина на етика?

Никога!
Няма значение рег.N, има значение какво имаш в главата!
Ето един колега на сбирка онзи ден искаше да си изхвърли бутилката от бира в тревата :evil: ! Но не уцели и я счупи в бордюра на паркинга :twisted: !
За съжаление и при нас съфорумците(не малка част :uups: ) има такава тенденция! Хора без грам чуство за такт!
Напълно съгласен :!:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 10 Юни 2009, 18:26

sappa написа:А защо не се замислихте за причините софиянци да негодуват господа провинциалисти?? Вие като дойдете в София идвате за да изкарате пари, кой да сключи сделка, кой на работа. А софиянеца като излезе от столицата отива на почивка, тоест да харчи при Вас парите си... Всеки се хвали, че по неговия край било спокойно, трафика бил идилия, ами да нали защото в София се избиваме по светофарите за това при Вас е облекчено положението. Друго глупаво оправдание за неадекватните действия на шофьори от провинцията е това, че видиш ли те не познават града. Ами подгответе се бре, има карти, интернет, навигации и прочее помагала за ориентиране. Че то при тия темпове на строене в столицата (да може да се осигурят жилища за прииждащите...) и аз вече не я познавам напълно, ама не блуждая по улиците като свободен електрон... Най-любими са ми PK регистрациите. В интервала 07-10ч. на южната дъга на околовръстното е своеобразен цирков спектакъл...чудя се да се смея ли, да плача ли....

От всичко казано ту няма нищо смислено.Къде наливаш парите в моя джоб.Да с радост мога да кажа че тук в Стара Загора трафика не е като в София и шофьорите са по възпитани защото никой за никъде не се е разбързал.И ако София преди години е била един милион сега е два а колите няма да ги смятаме и това че аз или още 20 души от провинцията сме дошли до София да си свършим някаква работа не означава че ние сме виновни за ужасния трафик.Не мога да разбера с какъв акъл и как въобще си правите устата да търсите сметка кой идва да живее в София и кой не кои сте вие че да търсите сметка от хората които искат да живеят в София сигурно аз не съм единствения който категорично не иска да живее в София.

До като има хора които мислят по този начин ще има и хора които да се държат като малоумници на пътя.Просто начина на мислене на някой хора никога няма да се промени.И като живеете в София не означава че ви е собственост и че сте нещо повече от другите.
Последна промяна LiTtLeRoCk на 10 Юни 2009, 18:36, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 10 Юни 2009, 18:34

никога българинът няма да се научи на етика... жалко но факт

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 10 Юни 2009, 18:37

P1tbuL написа:никога българинът няма да се научи на етика... жалко но факт
Колега мисълта ми е че не е важно от кой град си а какво носиш в главата си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Юни 2009, 18:44

Не знам, обаче миналия 8-ми декември го прекарах в Сандански и се благодарих че колата ми седя пред хотела, а ние се движехме с таксита :mhihi:
И четиримата бакши, които ни караха бяха някакви прекрасни представители на българо-македонския край и владееха всяка възможна псувня от Охрид до Турну Мъгуреле, плюс един набор от 20-на домашно измислени - използващи се само в ситуации с участник - кола от района :mhihi:
Не знам за вас, колеги от провинцията - спокойно е. Ясно е, че в София е пълно с боклуци и такива, които искат да са софиянци, но...ако вашия град се напълни със още 500 000 приходящи, поне 250 000 от които бачкатори - не хора с постоянна работа? Не знам как щяхте да реагирате - но знам, че реакция щеше да има. Така че е все тая кой от къде е. Въпросът е, че София стана препълнена и то далеч не само с хора, търсещи кариера тук.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 10 Юни 2009, 18:55

Сандански е изключение, само там съм се чувствал все едно току що съм взел книжка... Хранааааааа :yammy: :mhihi:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 10 Юни 2009, 19:21

Eтика скоро няма да има в шофьорите. Просто манталитета ни е такъв а и все по зле са новите шофьори. Колкото до София, ми то тоя град няма как да няма етика след като се напълни с кой ли не, над 2 милиона души, няма как да понесе този трафик. И така дори добрите и спазващи правилата хора се нервират и правят глупост. Няма как. Дано поне метрото някога като го пуснат и още по-някога другите дъги да дръпнат трафика, че не се трае вече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 10 Юни 2009, 20:18

между другото тази вечер в емисията по Нова казаха че вдигат застраховките за коли с пернишка регистрация именно поради тази причина че правят каквото искат на пътя... :shock: не ви говоря майтап ! съвсем сериозно :shock: :shock:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 10 Юни 2009, 20:33

LiTtLeRoCk написа:
sappa написа:А защо не се замислихте за причините софиянци да негодуват господа провинциалисти?? Вие като дойдете в София идвате за да изкарате пари, кой да сключи сделка, кой на работа. А софиянеца като излезе от столицата отива на почивка, тоест да харчи при Вас парите си... Всеки се хвали, че по неговия край било спокойно, трафика бил идилия, ами да нали защото в София се избиваме по светофарите за това при Вас е облекчено положението. Друго глупаво оправдание за неадекватните действия на шофьори от провинцията е това, че видиш ли те не познават града. Ами подгответе се бре, има карти, интернет, навигации и прочее помагала за ориентиране. Че то при тия темпове на строене в столицата (да може да се осигурят жилища за прииждащите...) и аз вече не я познавам напълно, ама не блуждая по улиците като свободен електрон... Най-любими са ми PK регистрациите. В интервала 07-10ч. на южната дъга на околовръстното е своеобразен цирков спектакъл...чудя се да се смея ли, да плача ли....

От всичко казано ту няма нищо смислено.Къде наливаш парите в моя джоб.Да с радост мога да кажа че тук в Стара Загора трафика не е като в София и шофьорите са по възпитани защото никой за никъде не се е разбързал.И ако София преди години е била един милион сега е два а колите няма да ги смятаме и това че аз или още 20 души от провинцията сме дошли до София да си свършим някаква работа не означава че ние сме виновни за ужасния трафик.Не мога да разбера с какъв акъл и как въобще си правите устата да търсите сметка кой идва да живее в София и кой не кои сте вие че да търсите сметка от хората които искат да живеят в София сигурно аз не съм единствения който категорично не иска да живее в София.

До като има хора които мислят по този начин ще има и хора които да се държат като малоумници на пътя.Просто начина на мислене на някой хора никога няма да се промени.И като живеете в София не означава че ви е собственост и че сте нещо повече от другите.

За теб е безмислено, на мен това ми е ежедневието...
Обяснявам според мен защо е такова положението в София, не казвам, че хората от провинцията са второ качество и не се имам за нещо повече. Преди 10-15 год. се живееше далеч по спокойно и комфортно, за това вече всички са изнервени и враждебни... тъжно, но е така
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата