От AUTO BILD нещо са се объркали,много ни хвалят......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 23 Яну 2009, 21:49

Ами прав си немога да докажа кой на кой,кой какво плаща и т.н.
Също знам че автомобилният свят не се върти около БМВ - но пък ми се иска :lol:
Просто когато не си вършиш работата както трябва,и когато от нея зависят толкова много неща по-добре не я върши.
Те правят тестове нали,уж коректни технически грамотни.
Мда ама май май резултатите от тестовете им не са на основание - техническа грамотност.
Можели ти да напишеш,че М3 е по бърза единствено от Смарт бе колега.Можели да наречеш Р8 "Най-расовия автомобил" при положение,че съперници са му Гаярдо,М3,а за 911 хич няма да споменавам!
Като правят реклама,да си му рекламират джантите лампичките там квото друго има накичено по него и така.А не да обиждат други марки и да им Еб**т М*****а на пазара.
Не може ти да сравняваш Сироко Гти ВР МР нам кво си там със базово 125и.И да оплюваш 1-цата че и биле меки седалките.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rijo » 23 Яну 2009, 23:11

А с какво да го сравнява? М3?

В крайна сметка журналистите се качват в колата, карат хх километра, качват се в другата - пишат си впечатленията.

Супер ме кефят тестовете им от по 100 и 200 к километра, след което разглобяват всичко; оценяват какви ремонти са правени и колко е било обслужването в сервиза.
Вярно, хвалят ВАГ доста, вярно, че на моменти имат супер тъпи тестове (Поло ГТ срещу ГЛК ... май). В един от последните броеве нарекоха Пасат 6 "вечният пациент". Що се отнася до качество и надеждност Шкода изпреварва и Ауди и Фолксваген ...

Не може да се отрече, че Ауди дръпнаха доста.

Разбирам, харесвате БМВ. И на мен ми харесва - в крайна сметка за това съм се регистрирал тук. Не може обаче да се плюе на всички останали марки.

Има хора, за които обемът на багажника е по - важен от това дали колата влиза с вратите в завоите. Търсят най - доброто отношеное цена/качество.

Ай, със здраве ...
Fear написа:А под "голфаджия", да се разбира човек, който е олигофрен зад волана, а не че кара Голф. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 23 Яну 2009, 23:20

Еми колега не не се сравнява със М3 а Сироко ГТИ си има еквивалент и той не е 125 и а си е 135и?Вярно ценовият клас е различен ама все пак нали трябва да са еднакви автомобили.
А и не мисля във тест наречен "Удоволствие от шофирането" големината на багажника трябва да е някакв фактор.
А това със вечните пациенти са си номера.Просто когато тръгне да излиза нов модел от фамилията Ваг той трябва да е най-отгоре дори и във първите няколко теста да трябва да засенчи други именити автомобили,но след месец 2 всичко си идва на мястото.
А ауди може да са дръпнали много ама този техен напредък идва повече от медиите от колкото някакъв реален потенцял.
Каквото и да ми говорите,може Джеръми да нарича Астън "тромаво магаре" може Fight Gear да правят бързи обиколки със микробуси,но Ауто билд си остава най ама най-некоректната медия на пазара в момента.
;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rijo » 24 Яну 2009, 0:10

Хм, чувал ли си нещо хубаво за френска кола в Топ Гиър? :)
Факт е, че презпристрастно автомобилно списание май няма.

Както и да е - нека да завиждаме благородно на журналистите, че имат шанса да тестват подобни автомобили, да имаме надеждата, че спед време ще може да ги имаме.

:have one: :bchug:
Fear написа:А под "голфаджия", да се разбира човек, който е олигофрен зад волана, а не че кара Голф. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 24 Яну 2009, 0:46

Rijo написа:Както и да е - нека да завиждаме благородно на журналистите, че имат шанса да тестват подобни автомобили, да имаме надеждата, че спед време ще може да ги имаме.

:have one: :bchug:

Така е! :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 24 Яну 2009, 1:32

Binev_OuT написа:...Не може ти да сравняваш Сироко Гти ВР МР нам кво си там със базово 125и.И да оплюваш 1-цата че и биле меки седалките.

Пак казвам, че не съм чел статията на AutoBild, но съм чел други сравнителни тестове на Sirocco 2.0 TSI v BMW 125i и VW-то печели. И го сравняват точно с каквото трябва, даже BMW-то е с цели 18к.с по мощно. Сравнение с 135i би било абсолютно некоректно.

Въпреки, че лично не бих избрал VW (не за друго а заради предното предаване и прекалено изгъзения дизайн) поне мога да приема че Sirocco може би все пак е по-добро за парите си. И нека да не твърдим, че парите нямат значение, щото тогава отиваме на Bugatti, Ferrari, Porsche и още доста други. BMW отсъства, там където парите са неограничени.

В заключение само да добавя, че подминаването и непризнаването на отличният dual-charged TSI агрегат на VAG си е чиста проба автофенско самоубийство :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 24 Яну 2009, 2:09

Колега,не говоря за неограничен лимит от пари.
Просто неможе да сравняваш автомобили които са със съвсем различен замисъл.Значи те както гледат почти само ценовият клас да сравнят Кайман със А8 примерно - парите са горе-долу едни и същи нали?
Става въпрос,че това сироко си е най-яката модификация за модела в момента.Става на въпрос,че замисълът му си е апсолютно спортен характер - добри времена на писта,добра кормилна система,добро окачване и т.н.
Докато в случая 125и си е по-туристическата модификация на модела - макар и купе.Пак казвам,не са само парите.Изобщо не говоря за Вейрон,Енцо и т.н. - ама даже не съм си го и помислил!
Колкото до двигателите - всяка марка си има добри двигатели.Ваг не са открили топлата вода със ТСИ и ТФСИ.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 24 Яну 2009, 2:16

Наистина последните броеве само хубави работи за наща марка :)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Яну 2009, 3:00

2 страници оф топик :wtf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 24 Яну 2009, 11:34

Аз също купувам списанието и го попрочитам като не съм от вярващите на всичко дето пишат тия. Чета го по скоро за да видя по детаилен преглед на новите модели от нашата марка а и от останалите немски марки които ме интересуват. Това му е интересното горе долу на това списание. Ако искате престижно списание с огромен имидж дето винаги да казва нещата както са това няма да е ауто билд разбира се. Относно това че баварците често са по челните места в списанието ами смятам че това е нормално като се има впредвид че това не е единственото списание което възхвалява БМВ от време на време. Всека БМВ винаги си е било в топ 3 водещите марки в света.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 25 Яну 2009, 23:18

Dimo написа:хич не са се объркали, виж в същия брой сравнението на Х3 и Q5. Аудито печели и като разглеждаш как в оценено забелязваш че например в графа имидж Q5 е с по висока оценка то X3. Извинето ама супер успешното Х3 ли има по голям имидж или тепърва излизащото недоказало се на пазара Q5, пък дори и да е по добро в други дисциплини. Е просто нема такъв неграмотник да го напише тва. Имаше и още глупости които четох ама ме мързи да пиша.

"Впечатляващите качества на BMW X3, получават признание в редица автомобилни класации. Две поредни години моделът е отличен, като "Off-road автомобил на годината" и "Автомобил със задвижване на всички колела на годината" съответно от списанията "Off Road" и "Auto Bild Alles Allrad"."

Цитирано от тук: http://topcars.bg/news.php?id=1283

Предишна

Назад към Извън Темата