Тест Fiat 500 Abarth

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 12 Яну 2009, 18:28

За градски автомобил става.. Макар да не съм фен на тея форми.
А 320ки ще ги прескача.. без значение от генерацията.
На пунто ГТ 1.4 сешоар се качваш наскоро след основен ремонт и прескача несамо 320ки :-) Просто идеята на колата е друга..
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 12 Яну 2009, 18:29

Този фиат ако ми го подарат ще си гледам кокошки в него :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 12 Яну 2009, 18:34

То като става дума и за дизайн новите Бмв-та като навлязоха имаше купища теми,в които 2/3 от форума получавали обриви само докато ги гледали...А сега въздишате по тях,малко остава да се подмокрят някои.И вие не знаете какво искате :mhihi: Мен лично формата не ме бърка особено,защото има доста начини от грозно пате да си направиш красив лебед.Пък и всеки си има вкус.
Сега проблема е тука,че тоя Топчо от снимките ще остави много Бмв-та в историята като светне зелената светлина и това ви дразни ;)
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Яну 2009, 18:39

Брех, толкова много баварски фенове гледат обективно на нещата, чак не е за вярване. Респект колеги! :bowdown:
Колкото до тази калинка, честно казано, на мен също не ми допада особено. Но си е сериозно автомобилче, недейте да се заблуждавате и да го подценявате. ;)

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Яну 2009, 18:45

KON4ETO написа:Този фиат ако ми го подарат ще си гледам кокошки в него :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А, точно! И по някое време, ако тия не снасят, метни се вътре, подкарай го и след две преки ше събереш още... според колегата liloff де :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от hsr » 12 Яну 2009, 18:59

justboy написа:За градски автомобил става.. Макар да не съм фен на тея форми.
А 320ки ще ги прескача.. без значение от генерацията.
На пунто ГТ 1.4 сешоар се качваш наскоро след основен ремонт и прескача несамо 320ки :-) Просто идеята на колата е друга..

PIONEER написа:То като става дума и за дизайн новите Бмв-та като навлязоха имаше купища теми,в които 2/3 от форума получавали обриви само докато ги гледали...А сега въздишате по тях,малко остава да се подмокрят някои.И вие не знаете какво искате :mhihi: Мен лично формата не ме бърка особено,защото има доста начини от грозно пате да си направиш красив лебед.Пък и всеки си има вкус.
Сега проблема е тука,че тоя Топчо от снимките ще остави много Бмв-та в историята като светне зелената светлина и това ви дразни ;)

Още две обективни мнения :shock: Браво :clap: :clap: :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 12 Яну 2009, 19:09

дайте го на този човек (Басо) и,който му стиска да седне да другата седалка..........после,ако има думи ще обеснява :mhihi:
-вижте само какви коли остави зад себе си на рали България-а и не случайно е Европейски шампион с Фиат S1600
пишете си квото искате,но имайте респект към тая кола,защото е в състояние да накаже ъмнайсе хиляди БМВта на балкана и в града........единствено на магистралата БМВто има шанс,но то ще е на V-max
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 12 Яну 2009, 19:12

PIONEER написа:......................................

:yes: Колкото и да не искаме да си признаем ще отвей бая BMW(не всички) :mhihi: от сфетофар до сфетофар.Гледайте по обективно на нещата кг/KW.
А това дали прилича на "калинка" или "кокошарник" явно модата на старите коли се завръща.:D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 12 Яну 2009, 19:37

....Боядисани в червено апарати и по-щедро оразмерени спирачни дискове спират 1100-килограмовия „куршум” за около 40 метра......

Така,първо да уточним килограмите,щото нещо не ви се е чело много внимателно... ;)

После да уточним за какво спорим :roll: .Дали това НЕЩО е по-добро от БМВ или?! Ми не е и всички го знаем ми се струва.Дали има качества...ми щом е правено от Abarth мисля,че който поне малко е запознат с моторните спортове няма да се усъмни в тях.!!Концепцията..ми щом така са решили от Фиат,не виждам за какво трябва да я отричаме...тяхна си работа...за всеки влак си има пътници.Аз лично не бих се качил в този влак ;) !!

И те така,изказах се :mhihi: :mhihi:,може да продължите спора :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Яну 2009, 20:29

Аз затова по-рано споменах ,че в ръцете на печен шофьор/пилот ,колата ще е много остра :roll: Което автоматически не изключва и възможноста също един печен пилот/шофьор на волана на E90 320Si да прави чудеса ;)
Абарт са специалисти и това не може да се отрече,написали са богата история в автомобилните спортове,но примерно ако автомобила беше на базата на Пунто щеше да е малко по-сериозно :arrow: много момиченца искат този Фиат, защото бил "сладурче" и очичките му били като истински :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Да, не се смейте защото и това го чух и ми идеше да се гръмна хахахаха
Аз си мисля ,че този автомобил никога няма да влезе като състезателен в IRC ,той вероятно е в производство с друга цел :roll:

Георги Пенчев
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Яну 2009, 20:51

plradev написа:
....Боядисани в червено апарати и по-щедро оразмерени спирачни дискове спират 1100-килограмовия „куршум” за около 40 метра......

Така,първо да уточним килограмите,щото нещо не ви се е чело много внимателно... ;)

абе я верно да ги уточним. Ето какво намерих:
Екипиран с 1,4-литров турбодвигател, наточеният дребосък предизвиква асоциации с машина на времето и силно напомня за модела 1000 TC, от който в периода 1961-1971 г. бяха произведени хиляда бройки. Тогава неговата мощност бе 60 коня, но по-късно се покачи на 112. Имайки предвид незначителното тегло на автомобила (600 килограма), тези показатели бяха достатъчни да го превърнат в малка ракета на колела.
1,4-литровият четирицилиндров турбодвигател на 500 Abarth генерира 135 конски сили и 180 Нм максимален въртящ момент.

После онези 1100 кг ... които не ми стана много ясно на къв двигател са...
и накрая...
Ако и на вас посочените характеристики ви се струват незадоволителни, можете да разгледате каталога на версията, оборудвана със 160 коня, или този на Abarth SS Assetto Corsa. Последният ще бъде произведен само в 49 екземпляра с тегло 930 килограма и зверска мощ от 200 конски сили.

Така че... поне моя извод е следния
600 кг - 135 коня
???? кг - 160 коня
930 кг - 200 коня

Ония 1100кг ... нещо май жулналистчето се е объркало, а може и да са за 230 коня??? :shock: :mhihi:
А иначе... сори колеги, ма който и мъж да вида в това Торпедо, все ще имам леки съмнения дали ...не плува към други брегове :gay:
Дано да се изкажат и други колежки тук, но се съмнявам Фиатченцето да има успех и сред тях, знаейки че тука женската част явно е почитател на ..."корабите" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 12 Яну 2009, 21:04

Archangel написа:Мацка с Фиат...

Ааааа, тук може да се спори ;) Познавам няколко добри екземпляра :mhihi:

Апък от личния ми опит с колата на жената съм се убедил, че 68 коня атмосферка са доволно много на 780 кила автомобил. За 135 или 160 с турбо на също толкова тежка кола...не ми се мисли :shock:
Последна промяна someone на 12 Яну 2009, 21:09, променена общо 1 път

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Яну 2009, 21:04

http://www.fiat.co.uk/500abarth/pdf/abarth500.pdf :)

Комшийке , 600 кг са били някога мъничетата ,легендарните Фиат 500 ,чийто наследник сега коментираме.Времената на автомобили масово производство и голям избор по производители отдавна отминаха :confused: колата си е тежка над един тон а онзи едишън с 160-те коня е тежък 930 кг ,което ще го постави в графата "ООА" :idea:

Георги Пенчев
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 12 Яну 2009, 21:11

Бе... След като в неделния "Труд" май беше видях Любо Ганев натъпкан в Смарт-че вече нищо не може да ме очуди :mhihi:

Тези колички тип "калинки" определено си имат своята фен маса и е хубаво да ги има, ама някак си.... Дето вика колежката по-нагоре, ние си падаме по "корабите" :mhihi: Мен всички ме питат не ми ли е голяма тая 5-ца... Ми не ми е голяма, аз си я размятам насам-натам без проблем... Просто жените си мислят че колкото по-малка колата, толко по-лесно се кара/паркира и т.н., което не винаги е вярно...

Така че не бих могла да кажа нищо лошо за тази количка..... Освен, че не може по никакъв повод да е моята кола... :winky: Ако ще и да е най-бързата и най-леката и най, най... ;)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 12 Яну 2009, 21:13

Количката е супер, като изпълнение. Дизайнерите много добре са пресъздали дизайна на старото фиятче 500. Това е била целта и според мен е изпълнена на 100% и в комплект с този двигател си е направо една чудесна малка количка. Все пак всички знаем на какво са способни Абарт.

Сега дали някой не би си я купил не прави колата лоша. Всъщност в Европата си карат и Смартове и малки фиятки без да се притесняват, че някой ще ги помисли за обратни. Явно не са толкова големи комплексари като нас великите Българи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата