Трафика в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 19 Дек 2008, 4:37

Стига бе, колко народ живее в тоя квартал Хиподрума :shock:
Тук съм израсъл, в смисъл... И съм все още тук де. 24 годинки вече. Малък квартал е наистина :mhihi:
Иначе съм благодарен, че голяма част от работата си мога да я върша по телефона или чрез компютъра. Или пък все има някой, който мога да пратя да свърши нещо... Срещите гледам да ги правя м/у 11 и 1... Направо не е човешко какво е станало по улиците. Имам чувството, че площта, която заемат колите в София, е повече, отколкото площта, която заемат пътищата...
Дотук интересни мнения изчетох, но май никой не написа евентуална причина защо сме на това дередже... Само не започвайте с "провинциалистите", защото не са те, колко и да им се иска на някои.
Сещам се за един цитат от една любима игра Thief: “The City increased quickly. The lack of planning evidences itself in the closeness of the structures...the strange twist of a street... - Keeper Archives” Аз съм на мнение, че тук е по същия начин. Да не говорим, че градският транспорт трябва да отнеме голямо количество от човешкия поток по улиците... и да го пренесе под земята. Да, метро се строи... когато по-мижави столици от нашата вече имат изградена и перфектно функционираща мрежа.
Егоизмът и тесногръдието на управниците (или по-скоро хората, които са имали или имат възможността да предотвратят този ужас) преди десетилетия и сега вече започва да дава по-сериозни отражения. Най-лошото е, че спасение май няма... Поне в краткосрочен период. Или поне аз не виждам.
MORE BEER!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 19 Дек 2008, 6:07

Ми Слави щи кажа откъде идва проблема, имам го нагледен унас, жената казва, купи ми кола да си ходя нагоре-надолу, без ад те карам тебе да ме возиш, сестра ми същата работа, иска кола за да се вози и тя. Нестава, опитвам се да им го обясня ама невдеват. Проблема с провинциалистите си е ясен, те не са толкова виновни хората, че по-богатите не прехвърлят производставата из страната и така да има и пари и живот в по-малките градове. Решение има, но е свързано с много пари и нерви и време. Лятото като затворят половин София за да кърпят дупки и да ремонтират хората реват, че е затворено, ама като не го направят реват, че не ги правят. Просто има улици където няма проблем да се намалят трототарите с по 20см и да стане нормално движение с платно във всяка посока и от едната страна да има паркирани коли. Давам пак пример до нас ул. Милин Камък, като има паркирана кола две коли се разминават на една боя разстояние, а тротоарите са по 2.20 широки а по тях не минават много хора, ама е направено навремето заради тато, да си ходи до резиденция Лозенец. Та ето такива улици като се реконстроират леко и ето ти 10% поток намален, щото няма да има задръстване за да се разминат баничарка и джипка. Другото което е бул. Пенчо Славейков, същата работа заради Пирогов и Медицинска академия, тротоарите са по-широки от платната, а хора няма толкова много, могат да се стеснят малко и така ще станат по две платна на посока. Цар Борис3 ако се махнат измислените тротоари между локалните ще станат още по две платна, тротоари си има в края достатъчни, така ще изчезне още трафик. Евлоги Георгиев, ако бяха затворили перловската река и да направят паркинг върху нея и да сложат по още едно платно в посока щеше да е супер, ама несмеят заради ключа на София, а именно Орлов Мост, щото там немогат го махнат, хората ще скочат. Според мен, трамвая трябва да изчезне час по-скоро, тролеите също. Трябват рейсове, къса база и повечко, така ще се отвори още поне за е30% повече поток. Разбира се този метод ще спаси положението за не повече от 6-7 години и пак ещ стане същото. Метрото и да го пуснат, пак няма да стане, ще намалее потока с макс 10-15% но за 1-2 години. Тези които нямат нужда от кола да идат на работа си ходят с транспорта и сега, как го виждаш човек като мен да вземе транспорта за да иде да свърши нещо или да си купи материали? Така, че и да има перфектен транспорт хората като нас пак ще са си с колата. Един от най-основните проблеми е културата на Българина, защото като един тупан паркира неправилно и прави задръстване от поне 20 коли, един бакшиш като спре на средата на пътя за да свали или качи клиент прави задръстване. Дефакто в момента нямаме час пик, постоянно е така. Аз съм от хората дето не са на работно време и правя квото си искам когато си искам, та гледам като ходя да пазарувам да го правя в мъртво време и пак от Лозенец до Хита в младост пътувам по 30+ минути. По някакъв начин трябва да се ограничи трафика, но какъв незная, дори хипотетичо не ми излиза в акъла, а ако ми излезе вервайте ми ще стана милионер за два часа :D Лятото е лесно решението, колкото се може повече хора да се качват на колелета и на скутери, а зимата нема начин по колите и в задръстанията.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 19 Дек 2008, 9:52

Значи не знам какво толкова му обсъждате.
Всяка година е така. Ама всяка.
Не е проблема в провинциалистите.
10 години съм бил в София около коледа, една не е пропусната.

Основния проблем:
Около семинарията,улиците не са разчетени за да поемат огромния трафик, който генерират булевардите. Нито симеоновско, нито оня другия булевард, нито Софиаленд, нито пък откъм НДК трафика. Просто там е страшно, а е място където се мнава. Не за да огледаш софия, но дал иза витоша, дали за и от комплексите, дали за забавления в почивните дни...
Там е проблема. Просто семинарската уличка не отговаря и на 1/10 от трафика, който води към нея. Отгоре на това там има трамвай, пешеходци и още повече се е8ава мамата на трафика.

Тва е най - проблемното място. Та всяка година се взема за около час. Въртенето зад Зоото и то вече не помага, спестява 5 минути примерно...

Тва е. И го правите точно софианци.
Ще си проличи на 25-ти, когато софия ще е празна и повечето софианци ще са по курортите и по селата, до след нова година.

Ако го правиха провинциалисти, между коледа и нова година трафика пак щеше да е голям. Друг въпрос какви са регистрациите, но това са точно софиянци.

Освен това не знам тоя светофар на семниарията кво му е, но аз докато бях в София тоя ш*бан светофар на семинарията една година на Коледа нНЕ ПРОПУСНА да се повреди... Как става това, нарочно ли е... Не знам. Всяка година, а големият трафик там минава по улица без предимство!!!

И като спече тоя светофар, гледай да видиш.
А поне два пъти е спичал и големият светофар на НДК... Тогава задръстването става до Централна Гара...

Така че.... Така ше е ....
Който остане след 25-ти в града, ше види една друга София. Приятна за живеене.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 19 Дек 2008, 9:52

Richmond написа:После батко, как да не влизаш в насрещното и да буриш, до края на годината няма да стъпя в центъра с колата :mhihi:

Ами батко, аз да ти кажа по-добре да вися по 50 часа в задръствания, отколкото да вляза в насрещното и да се срещна с някой челно.
Вчера...не я знам как се казва улицата, Витошка като свършва при Южния парк надясно....е там...в 8 и 30 имаше колона от коли...завидно голяма предвид часа....и си минаваме лека по лека...докато изведнъж не се чуват адските свирения....какво станало? А8, Кайен и РС6...решили, че са безсмъртни....в насрещното и опп замалко...да им събираме ламарините.
Сорри, ама като се правиш на велик...поне го прави като хората... :kuku:
Вярно, че понякога не се издържа, но екшъни от тоя сорт.....не са чак толкова нужни.

Мен задръстванията не ми пречат, мога да си вися, да си слушам музиката....нещото, което ме дразни е това, че като светне зелено....и почват да се изнасят като констенурки :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 19 Дек 2008, 10:15

За хората пътуващи за Хиподрума от студенски ....защо минавате през семинарията ?Надявам се поне че не се редите на Симеонско ? :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lancia delta, bmw e46

Мнение от HF4WD » 19 Дек 2008, 10:42

someone написа:Ми за вас не знам, ама аз за на пролет планирам едно такова
Изображение
Мисля с него да си реша в личен план проблема със задръстванията.

да ти кажа честно мене си ме е страх да се придвижвам така по улиците, все ще се намери някой да те отнесе :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 19 Дек 2008, 10:52

Моят рекорд пък е половин час висене на Тодор Александров от светофара на Ботев до Мария Луиза.

Лошото е, че продължават с малоумните изпълнения. В моя квартал правят тротоари. Преди нямаше и хората си паркираха до блоковете. В момента всички коли са на платното. Когато има паркирана кола остава място за още една и половина, т.е. не могат да се разминат две коли. Тротоара е висок и не всеки може да се качи на него за да направи място. А можеше да направят малко по-широко платното

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 19 Дек 2008, 10:58

HF4WD написа:да ти кажа честно мене си ме е страх да се придвижвам така по улиците, все ще се намери някой да те отнесе :confused:

И мен ме е страх, ама така повече не се издържа. Не е нормално 6 км. от нас до работата да ги минавам за 30-35 мин. Че баща ми дето, работата му е на 55 км. от тях, за същото време като мен стига! А на всичко отгоре напролет ако всичко е нормално, се местя и в друг квартал, който е по-далеч...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Дек 2008, 11:21

аз съм решил проблема за мене така: сутрин много рано оставям малкият фен на даскало и въпреки това на семинарията си е зор,но вече се научих да минавам бързо без да преча.
после отивам на обекта-там по прага сутрин не е зор!
след това към 8,30 като тръгна за българия-там вече е екшън -посока пазара иван вазов,но врътката става покрай била и нагоре по канала и се връщам на шела с обратен и с евключвам на българия до гоце делчев.
след това целият ден ако некой иска да се срещаме-да дойде в офиса...!
после ако имам ходения по контрагенти -правя ги така че или да са в посока дома и после директно да се прибера,или да ги посета преди 3,30 ,докато не е станало екшъна по прибирането вечер...!!
и така всеки ден!!!
наблюдавам ,че преди събота и неделя ,като изпратехме новодошлите по родните места в софия се дишаше и се караше спокойно ,но от един- два месеца вече не е така и явно кризата удря и тука и няма парички за пътувания......!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 19 Дек 2008, 11:23

Решения има за оправянето на трафика обаче се действа толкова бавно, че дали внуците ни ще го доживеят е съмнително. Имаше предложение да се направят паркинги по реката на бул. Сливница(незнам как се казваше точно) И не само там на още доста места обаче си остана само така с предложения. А тази синя зона как само затапва улиците не е истина. Сони е прав за третоарите но и отва е само времено решение. Като разшират платното ще го направят после на синя зона и какво печели трфика от цялата тази работа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 19 Дек 2008, 11:27

Penchev написа:Очаквайте пик другата седмица ... а и още нещо утре студентите стачкуват като щели да тръгнат от Студентски град към центъра на шествие а зърнопроизводителите искат с всичката тежка техника да влязат на центъра да стачкуват :mhihi: :mhihi: Утре ще е "веслба" :help:

Георги Пенчев

Другата седмица няма да е пик според мен. Сега ще бачкат всички в събота на "официалния работен ден" и след това най-късно в неделя си заминават по родните места...(евала, най-накрая ше се разкарат :twisted: ) и ще бъде разкош за каране тука :idea:
А относно протеста..... ами колеги, на жълтите павета паяците вдигнаха всички коли от площада, официално протеста е от 11ч до 18ч, на 3 организации. До колкото знам, утре пак ще вдигат колите.

Проблем с провинцията има, разбира се :!: ... Преди се отнасях по-толерантно, ама вече не ми издържат нервите.... всички идват тук... всички!
В София има около 2млн и 600-700 хил.д. :shock: :shock: :shock: . Сега след Нова година ще се приберат и горбетчиите, които са ходили по Испания, Италия и пр. и са работили нещо, което не е изисквало висока квалификация... Естествено, доста голяма част от тези хора не са и те от столицата, респективно вече ще станат нейни жителли и те ... и кво става от 6 милионна Б-я, 3млн. ще са в София. Тоя кметЪ за кво ни е ?! Тая лудница кому е нужна?! Капацитета на града е бил предвиждан за 700-800хил.д, макс 1млн.
Както и да е, не е това сега темата.

Снощи от моста на влюбените до кемпинеца околоооо 40минтуи :help: :mhihi:

((:BuKcu:)) , вчера горе долу по същото време минах от там... и доста бързо минах в сравнение с друг път :mhihi:

D3BEPо, пак много ги разбираш нещата ти....

Тва е. И го правите точно софианци.
Ще си проличи на 25-ти, когато софия ще е празна и повечето софианци ще са по курортите и по селата, до след нова година.

Ако го правиха провинциалисти, между коледа и нова година трафика пак щеше да е голям. Друг въпрос какви са регистрациите, но това са точно софиянци.

Провинциалистите ще са си там от където са се домъкнали, и ще си останем горе долу броя, който наистина сме си по начало тукашни :)
Та споделих по-нагоре за капацитета и това което е в момента, иди ми обяснявай после че ние си го правиме.... аман :evil:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 19 Дек 2008, 11:29

Пичове не се притеснявайте ... Ще го оправя тоя трафик... Дайте ми малко време 8)
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 19 Дек 2008, 11:40

Мноо си превъзбудена бе колежке :mhihi:
И в кво се изразява твойта НЕ-толерантност искам да разбера - някой път като ме засечеш по улиците (има ми я колата в галерията) със провинциялистки номер съм моля те демонстрирай :mhihi:
По спокойно с нервите пиите валериянчета, пушете - кой-квото го успокоява ма стига с тая злоба :mhihi:
А тарикатите дето бързат все едно хора умират или губят милиони в минута да мрат в лайна :mhihi:
Последно един такъв тийн с п**** отдясно в циганско ферари /червена калибра/ в младост така ми излезе невероятно безочливо в насрещното и може би трябваше да го пусна щото съм провинциялист а той софиянец спрях да го чакам да се върне назад в задръстването спокойно и го попитах за къде бърза умиращ човек или родилка да има в колата.. оня мълчи и се върна???
Лошото е, че срещу S/G/CL класите не ми се рискува тая тактика... :mhihi:
Тва е положението тука и май вече през 2 седмици има такава тема..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 19 Дек 2008, 11:47

M2PR написа:

Провинциалистите ще са си там от където са се домъкнали, и ще си останем горе долу броя, който наистина сме си по начало тукашни :)
аман :evil:

Нали твърдите, че провинциалистите са се домъкнали за Коледа в София? Виж се кво пишеш. Провинциалистите дошли за Коледа да видат София, гурбетчиите се върнали, алабала...

Аз пък твърдя, че е точно обратното. Софиянци и "софиянци" напускате София в момента. И затова е див трафика.
И ще си проличи между 25.12 и 02.01.
Пък ти се нерви колкото си искаш и обвинявай провинциалистите.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Дек 2008, 11:49

когато действат нагло-не пускам!!! ако някой нарушава ,но ми махне или по някакъв начин разбера ,че се е извинил и не е застрашил-го пускам. сутринта на гоце делчев и българия на левия завой една баничарка на бнб тръгна да ме сече от средната лента за направо, през мене в лявата и да прави обратен завой и вместо да ми махне да го пусна почна да ми слага калник и да ме натиска и го изнесох почти на бордюра. нарочно не го пуснах ,щото е наглец! и ако се бехме натиснали-ченгето е отгоре в будката-щехме да свършим за половин час максимум. мразя хем да нарушават,хем да смятат ,че си им длъжен.....!
и изобщо не гледам номерата-вече всички варненки се познават по софийските номера на колите.... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата