Трафика в София
Модератор: Общи модератори
- Azrail
- UFO Pilot
-
Стига бе, колко народ живее в тоя квартал Хиподрума
Тук съм израсъл, в смисъл... И съм все още тук де. 24 годинки вече. Малък квартал е наистина
Иначе съм благодарен, че голяма част от работата си мога да я върша по телефона или чрез компютъра. Или пък все има някой, който мога да пратя да свърши нещо... Срещите гледам да ги правя м/у 11 и 1... Направо не е човешко какво е станало по улиците. Имам чувството, че площта, която заемат колите в София, е повече, отколкото площта, която заемат пътищата...
Дотук интересни мнения изчетох, но май никой не написа евентуална причина защо сме на това дередже... Само не започвайте с "провинциалистите", защото не са те, колко и да им се иска на някои.
Сещам се за един цитат от една любима игра Thief: “The City increased quickly. The lack of planning evidences itself in the closeness of the structures...the strange twist of a street... - Keeper Archives” Аз съм на мнение, че тук е по същия начин. Да не говорим, че градският транспорт трябва да отнеме голямо количество от човешкия поток по улиците... и да го пренесе под земята. Да, метро се строи... когато по-мижави столици от нашата вече имат изградена и перфектно функционираща мрежа.
Егоизмът и тесногръдието на управниците (или по-скоро хората, които са имали или имат възможността да предотвратят този ужас) преди десетилетия и сега вече започва да дава по-сериозни отражения. Най-лошото е, че спасение май няма... Поне в краткосрочен период. Или поне аз не виждам.

Тук съм израсъл, в смисъл... И съм все още тук де. 24 годинки вече. Малък квартал е наистина

Иначе съм благодарен, че голяма част от работата си мога да я върша по телефона или чрез компютъра. Или пък все има някой, който мога да пратя да свърши нещо... Срещите гледам да ги правя м/у 11 и 1... Направо не е човешко какво е станало по улиците. Имам чувството, че площта, която заемат колите в София, е повече, отколкото площта, която заемат пътищата...
Дотук интересни мнения изчетох, но май никой не написа евентуална причина защо сме на това дередже... Само не започвайте с "провинциалистите", защото не са те, колко и да им се иска на някои.
Сещам се за един цитат от една любима игра Thief: “The City increased quickly. The lack of planning evidences itself in the closeness of the structures...the strange twist of a street... - Keeper Archives” Аз съм на мнение, че тук е по същия начин. Да не говорим, че градският транспорт трябва да отнеме голямо количество от човешкия поток по улиците... и да го пренесе под земята. Да, метро се строи... когато по-мижави столици от нашата вече имат изградена и перфектно функционираща мрежа.
Егоизмът и тесногръдието на управниците (или по-скоро хората, които са имали или имат възможността да предотвратят този ужас) преди десетилетия и сега вече започва да дава по-сериозни отражения. Най-лошото е, че спасение май няма... Поне в краткосрочен период. Или поне аз не виждам.
MORE BEER!
Ми Слави щи кажа откъде идва проблема, имам го нагледен унас, жената казва, купи ми кола да си ходя нагоре-надолу, без ад те карам тебе да ме возиш, сестра ми същата работа, иска кола за да се вози и тя. Нестава, опитвам се да им го обясня ама невдеват. Проблема с провинциалистите си е ясен, те не са толкова виновни хората, че по-богатите не прехвърлят производставата из страната и така да има и пари и живот в по-малките градове. Решение има, но е свързано с много пари и нерви и време. Лятото като затворят половин София за да кърпят дупки и да ремонтират хората реват, че е затворено, ама като не го направят реват, че не ги правят. Просто има улици където няма проблем да се намалят трототарите с по 20см и да стане нормално движение с платно във всяка посока и от едната страна да има паркирани коли. Давам пак пример до нас ул. Милин Камък, като има паркирана кола две коли се разминават на една боя разстояние, а тротоарите са по 2.20 широки а по тях не минават много хора, ама е направено навремето заради тато, да си ходи до резиденция Лозенец. Та ето такива улици като се реконстроират леко и ето ти 10% поток намален, щото няма да има задръстване за да се разминат баничарка и джипка. Другото което е бул. Пенчо Славейков, същата работа заради Пирогов и Медицинска академия, тротоарите са по-широки от платната, а хора няма толкова много, могат да се стеснят малко и така ще станат по две платна на посока. Цар Борис3 ако се махнат измислените тротоари между локалните ще станат още по две платна, тротоари си има в края достатъчни, така ще изчезне още трафик. Евлоги Георгиев, ако бяха затворили перловската река и да направят паркинг върху нея и да сложат по още едно платно в посока щеше да е супер, ама несмеят заради ключа на София, а именно Орлов Мост, щото там немогат го махнат, хората ще скочат. Според мен, трамвая трябва да изчезне час по-скоро, тролеите също. Трябват рейсове, къса база и повечко, така ще се отвори още поне за е30% повече поток. Разбира се този метод ще спаси положението за не повече от 6-7 години и пак ещ стане същото. Метрото и да го пуснат, пак няма да стане, ще намалее потока с макс 10-15% но за 1-2 години. Тези които нямат нужда от кола да идат на работа си ходят с транспорта и сега, как го виждаш човек като мен да вземе транспорта за да иде да свърши нещо или да си купи материали? Така, че и да има перфектен транспорт хората като нас пак ще са си с колата. Един от най-основните проблеми е културата на Българина, защото като един тупан паркира неправилно и прави задръстване от поне 20 коли, един бакшиш като спре на средата на пътя за да свали или качи клиент прави задръстване. Дефакто в момента нямаме час пик, постоянно е така. Аз съм от хората дето не са на работно време и правя квото си искам когато си искам, та гледам като ходя да пазарувам да го правя в мъртво време и пак от Лозенец до Хита в младост пътувам по 30+ минути. По някакъв начин трябва да се ограничи трафика, но какъв незная, дори хипотетичо не ми излиза в акъла, а ако ми излезе вервайте ми ще стана милионер за два часа
Лятото е лесно решението, колкото се може повече хора да се качват на колелета и на скутери, а зимата нема начин по колите и в задръстанията.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Значи не знам какво толкова му обсъждате.
Всяка година е така. Ама всяка.
Не е проблема в провинциалистите.
10 години съм бил в София около коледа, една не е пропусната.
Основния проблем:
Около семинарията,улиците не са разчетени за да поемат огромния трафик, който генерират булевардите. Нито симеоновско, нито оня другия булевард, нито Софиаленд, нито пък откъм НДК трафика. Просто там е страшно, а е място където се мнава. Не за да огледаш софия, но дал иза витоша, дали за и от комплексите, дали за забавления в почивните дни...
Там е проблема. Просто семинарската уличка не отговаря и на 1/10 от трафика, който води към нея. Отгоре на това там има трамвай, пешеходци и още повече се е8ава мамата на трафика.
Тва е най - проблемното място. Та всяка година се взема за около час. Въртенето зад Зоото и то вече не помага, спестява 5 минути примерно...
Тва е. И го правите точно софианци.
Ще си проличи на 25-ти, когато софия ще е празна и повечето софианци ще са по курортите и по селата, до след нова година.
Ако го правиха провинциалисти, между коледа и нова година трафика пак щеше да е голям. Друг въпрос какви са регистрациите, но това са точно софиянци.
Освен това не знам тоя светофар на семниарията кво му е, но аз докато бях в София тоя ш*бан светофар на семинарията една година на Коледа нНЕ ПРОПУСНА да се повреди... Как става това, нарочно ли е... Не знам. Всяка година, а големият трафик там минава по улица без предимство!!!
И като спече тоя светофар, гледай да видиш.
А поне два пъти е спичал и големият светофар на НДК... Тогава задръстването става до Централна Гара...
Така че.... Така ше е ....
Който остане след 25-ти в града, ше види една друга София. Приятна за живеене.
Всяка година е така. Ама всяка.
Не е проблема в провинциалистите.
10 години съм бил в София около коледа, една не е пропусната.
Основния проблем:
Около семинарията,улиците не са разчетени за да поемат огромния трафик, който генерират булевардите. Нито симеоновско, нито оня другия булевард, нито Софиаленд, нито пък откъм НДК трафика. Просто там е страшно, а е място където се мнава. Не за да огледаш софия, но дал иза витоша, дали за и от комплексите, дали за забавления в почивните дни...
Там е проблема. Просто семинарската уличка не отговаря и на 1/10 от трафика, който води към нея. Отгоре на това там има трамвай, пешеходци и още повече се е8ава мамата на трафика.
Тва е най - проблемното място. Та всяка година се взема за около час. Въртенето зад Зоото и то вече не помага, спестява 5 минути примерно...
Ще си проличи на 25-ти, когато софия ще е празна и повечето софианци ще са по курортите и по селата, до след нова година.
Ако го правиха провинциалисти, между коледа и нова година трафика пак щеше да е голям. Друг въпрос какви са регистрациите, но това са точно софиянци.
Освен това не знам тоя светофар на семниарията кво му е, но аз докато бях в София тоя ш*бан светофар на семинарията една година на Коледа нНЕ ПРОПУСНА да се повреди... Как става това, нарочно ли е... Не знам. Всяка година, а големият трафик там минава по улица без предимство!!!
И като спече тоя светофар, гледай да видиш.
А поне два пъти е спичал и големият светофар на НДК... Тогава задръстването става до Централна Гара...
Така че.... Така ше е ....
Който остане след 25-ти в града, ше види една друга София. Приятна за живеене.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Richmond написа:После батко, как да не влизаш в насрещното и да буриш, до края на годината няма да стъпя в центъра с колата
Ами батко, аз да ти кажа по-добре да вися по 50 часа в задръствания, отколкото да вляза в насрещното и да се срещна с някой челно.
Вчера...не я знам как се казва улицата, Витошка като свършва при Южния парк надясно....е там...в 8 и 30 имаше колона от коли...завидно голяма предвид часа....и си минаваме лека по лека...докато изведнъж не се чуват адските свирения....какво станало? А8, Кайен и РС6...решили, че са безсмъртни....в насрещното и опп замалко...да им събираме ламарините.
Сорри, ама като се правиш на велик...поне го прави като хората...

Вярно, че понякога не се издържа, но екшъни от тоя сорт.....не са чак толкова нужни.
Мен задръстванията не ми пречат, мога да си вися, да си слушам музиката....нещото, което ме дразни е това, че като светне зелено....и почват да се изнасят като констенурки

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
За хората пътуващи за Хиподрума от студенски ....защо минавате през семинарията ?Надявам се поне че не се редите на Симеонско ? 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- HF4WD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: lancia delta, bmw e46
someone написа:Ми за вас не знам, ама аз за на пролет планирам едно такова
Мисля с него да си реша в личен план проблема със задръстванията.
да ти кажа честно мене си ме е страх да се придвижвам така по улиците, все ще се намери някой да те отнесе

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Моят рекорд пък е половин час висене на Тодор Александров от светофара на Ботев до Мария Луиза.
Лошото е, че продължават с малоумните изпълнения. В моя квартал правят тротоари. Преди нямаше и хората си паркираха до блоковете. В момента всички коли са на платното. Когато има паркирана кола остава място за още една и половина, т.е. не могат да се разминат две коли. Тротоара е висок и не всеки може да се качи на него за да направи място. А можеше да направят малко по-широко платното
Лошото е, че продължават с малоумните изпълнения. В моя квартал правят тротоари. Преди нямаше и хората си паркираха до блоковете. В момента всички коли са на платното. Когато има паркирана кола остава място за още една и половина, т.е. не могат да се разминат две коли. Тротоара е висок и не всеки може да се качи на него за да направи място. А можеше да направят малко по-широко платното
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
HF4WD написа:да ти кажа честно мене си ме е страх да се придвижвам така по улиците, все ще се намери някой да те отнесе
И мен ме е страх, ама така повече не се издържа. Не е нормално 6 км. от нас до работата да ги минавам за 30-35 мин. Че баща ми дето, работата му е на 55 км. от тях, за същото време като мен стига! А на всичко отгоре напролет ако всичко е нормално, се местя и в друг квартал, който е по-далеч...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз съм решил проблема за мене така: сутрин много рано оставям малкият фен на даскало и въпреки това на семинарията си е зор,но вече се научих да минавам бързо без да преча.
после отивам на обекта-там по прага сутрин не е зор!
след това към 8,30 като тръгна за българия-там вече е екшън -посока пазара иван вазов,но врътката става покрай била и нагоре по канала и се връщам на шела с обратен и с евключвам на българия до гоце делчев.
след това целият ден ако некой иска да се срещаме-да дойде в офиса...!
после ако имам ходения по контрагенти -правя ги така че или да са в посока дома и после директно да се прибера,или да ги посета преди 3,30 ,докато не е станало екшъна по прибирането вечер...!!
и така всеки ден!!!
наблюдавам ,че преди събота и неделя ,като изпратехме новодошлите по родните места в софия се дишаше и се караше спокойно ,но от един- два месеца вече не е така и явно кризата удря и тука и няма парички за пътувания......!!!!
после отивам на обекта-там по прага сутрин не е зор!
след това към 8,30 като тръгна за българия-там вече е екшън -посока пазара иван вазов,но врътката става покрай била и нагоре по канала и се връщам на шела с обратен и с евключвам на българия до гоце делчев.
след това целият ден ако некой иска да се срещаме-да дойде в офиса...!
после ако имам ходения по контрагенти -правя ги така че или да са в посока дома и после директно да се прибера,или да ги посета преди 3,30 ,докато не е станало екшъна по прибирането вечер...!!
и така всеки ден!!!
наблюдавам ,че преди събота и неделя ,като изпратехме новодошлите по родните места в софия се дишаше и се караше спокойно ,но от един- два месеца вече не е така и явно кризата удря и тука и няма парички за пътувания......!!!!
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Решения има за оправянето на трафика обаче се действа толкова бавно, че дали внуците ни ще го доживеят е съмнително. Имаше предложение да се направят паркинги по реката на бул. Сливница(незнам как се казваше точно) И не само там на още доста места обаче си остана само така с предложения. А тази синя зона как само затапва улиците не е истина. Сони е прав за третоарите но и отва е само времено решение. Като разшират платното ще го направят после на синя зона и какво печели трфика от цялата тази работа?
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Penchev написа:Очаквайте пик другата седмица ... а и още нещо утре студентите стачкуват като щели да тръгнат от Студентски град към центъра на шествие а зърнопроизводителите искат с всичката тежка техника да влязат на центъра да стачкуват![]()
Утре ще е "веслба"
![]()
Георги Пенчев
Другата седмица няма да е пик според мен. Сега ще бачкат всички в събота на "официалния работен ден" и след това най-късно в неделя си заминават по родните места...(евала, най-накрая ше се разкарат

А относно протеста..... ами колеги, на жълтите павета паяците вдигнаха всички коли от площада, официално протеста е от 11ч до 18ч, на 3 организации. До колкото знам, утре пак ще вдигат колите.
Проблем с провинцията има, разбира се

В София има около 2млн и 600-700 хил.д.

Както и да е, не е това сега темата.
Снощи от моста на влюбените до кемпинеца околоооо 40минтуи

((:BuKcu:)) , вчера горе долу по същото време минах от там... и доста бързо минах в сравнение с друг път

D3BEPо, пак много ги разбираш нещата ти....
Провинциалистите ще са си там от където са се домъкнали, и ще си останем горе долу броя, който наистина сме си по начало тукашни

Та споделих по-нагоре за капацитета и това което е в момента, иди ми обяснявай после че ние си го правиме.... аман

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Мноо си превъзбудена бе колежке
И в кво се изразява твойта НЕ-толерантност искам да разбера - някой път като ме засечеш по улиците (има ми я колата в галерията) със провинциялистки номер съм моля те демонстрирай
По спокойно с нервите пиите валериянчета, пушете - кой-квото го успокоява ма стига с тая злоба
А тарикатите дето бързат все едно хора умират или губят милиони в минута да мрат в лайна
Последно един такъв тийн с п**** отдясно в циганско ферари /червена калибра/ в младост така ми излезе невероятно безочливо в насрещното и може би трябваше да го пусна щото съм провинциялист а той софиянец спрях да го чакам да се върне назад в задръстването спокойно и го попитах за къде бърза умиращ човек или родилка да има в колата.. оня мълчи и се върна???
Лошото е, че срещу S/G/CL класите не ми се рискува тая тактика...
Тва е положението тука и май вече през 2 седмици има такава тема..

И в кво се изразява твойта НЕ-толерантност искам да разбера - някой път като ме засечеш по улиците (има ми я колата в галерията) със провинциялистки номер съм моля те демонстрирай

По спокойно с нервите пиите валериянчета, пушете - кой-квото го успокоява ма стига с тая злоба

А тарикатите дето бързат все едно хора умират или губят милиони в минута да мрат в лайна

Последно един такъв тийн с п**** отдясно в циганско ферари /червена калибра/ в младост така ми излезе невероятно безочливо в насрещното и може би трябваше да го пусна щото съм провинциялист а той софиянец спрях да го чакам да се върне назад в задръстването спокойно и го попитах за къде бърза умиращ човек или родилка да има в колата.. оня мълчи и се върна???
Лошото е, че срещу S/G/CL класите не ми се рискува тая тактика...

Тва е положението тука и май вече през 2 седмици има такава тема..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
M2PR написа:
Провинциалистите ще са си там от където са се домъкнали, и ще си останем горе долу броя, който наистина сме си по начало тукашни
аман
Нали твърдите, че провинциалистите са се домъкнали за Коледа в София? Виж се кво пишеш. Провинциалистите дошли за Коледа да видат София, гурбетчиите се върнали, алабала...
Аз пък твърдя, че е точно обратното. Софиянци и "софиянци" напускате София в момента. И затова е див трафика.
И ще си проличи между 25.12 и 02.01.
Пък ти се нерви колкото си искаш и обвинявай провинциалистите.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
когато действат нагло-не пускам!!! ако някой нарушава ,но ми махне или по някакъв начин разбера ,че се е извинил и не е застрашил-го пускам. сутринта на гоце делчев и българия на левия завой една баничарка на бнб тръгна да ме сече от средната лента за направо, през мене в лявата и да прави обратен завой и вместо да ми махне да го пусна почна да ми слага калник и да ме натиска и го изнесох почти на бордюра. нарочно не го пуснах ,щото е наглец! и ако се бехме натиснали-ченгето е отгоре в будката-щехме да свършим за половин час максимум. мразя хем да нарушават,хем да смятат ,че си им длъжен.....!
и изобщо не гледам номерата-вече всички варненки се познават по софийските номера на колите....
и изобщо не гледам номерата-вече всички варненки се познават по софийските номера на колите....