Емиграция и имиграция
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Емиграция и имиграция
То сме форум, всичко се вижда, не е нещо скрито.
Спънки, аз се надявам на пешеходеца сина му да срещне някоя сродна душа тук и да живеят където и когато си поискат, по колкото време решат, децата им да учат където решат, а пешеходеца да черпи като стане дядка.
Иначе дай Боже всеки му този начин на живот, благородно ви завиждам на всички такива, моите мечти засега стигат за нещо подобно, но в по-малък мащаб като един кемпер и цяла една година из Европа на колела или ако не е кемпер по квартири, хотели...ще видим. Може пък и по-напред да ида в мечтите някой ден.
Като одъртея и се прежаля, че мога да летя имам няколко набелязани флори и фауни по света.
Спънки, аз се надявам на пешеходеца сина му да срещне някоя сродна душа тук и да живеят където и когато си поискат, по колкото време решат, децата им да учат където решат, а пешеходеца да черпи като стане дядка.
Иначе дай Боже всеки му този начин на живот, благородно ви завиждам на всички такива, моите мечти засега стигат за нещо подобно, но в по-малък мащаб като един кемпер и цяла една година из Европа на колела или ако не е кемпер по квартири, хотели...ще видим. Може пък и по-напред да ида в мечтите някой ден.
Като одъртея и се прежаля, че мога да летя имам няколко набелязани флори и фауни по света.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Че ти не летиш ли, не знаех или ако си писал съм забравил.
Аз имам само 4-5 нови за мен страни, които бих посетил и вероятно до 1-2 години ще съм си сбъднал една сериозна мечта напълно.
Където ми харесва си ходя многократно.
Аз имам само 4-5 нови за мен страни, които бих посетил и вероятно до 1-2 години ще съм си сбъднал една сериозна мечта напълно.
Където ми харесва си ходя многократно.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, като не командвам аз нещата малко не ми е ок и ме дразни факта, че при проблем шанса е практически нулев.
Както и да е де, някой ден ще ми мине като реша...че ми е минало.
Както и да е де, някой ден ще ми мине като реша...че ми е минало.
Последна промяна Top Gun Maverick на 24 Окт 2025, 17:04, променена общо 1 път
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Айде директни полети от САЩ до БГ и обратно, от Чикаго и Ню Йорк, вероятно ще стартират от април 2026-та. 

Мернах го сега… какви са тези GullivAir ? За пръв път ги чувам 
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:Мернах го сега… какви са тези GullivAir ? За пръв път ги чувам
Giants I tell ya, giants …

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Смяната на средата е готина определено, НО (винаги има едно НО ), е важно да си здрав и гъвкав, колкото по планово се случва ( да трябва да го правиш всяко лято например) в един момент започва да тежи.
Казвам го от гледна точка че ние с жената сме така, прекарваме различни периоди от годината на различни места в родината и съседните държави, но никога нямаме план за ..... за никакво време, буквално някой казва " искаш ли да идем за месец до Истанбул " и отиваме, ето сега например в момента който натрупа повечко сняг заминаваме на Пампорово за .... за колкото ни е кеф и има сняг, но когато пробвахме с плановете дай 4 месеца зимата тук ...ами не ни беше ок.
Друг минус е че в началото отнема време да си изградиш подходяща среда от интелигентни хора на всяко място, но след първата или втората година се случва натурално това.
Друг минус е че като притежаваш няколко къщи и апартамента, където и да идеш първите 2 дни е само чистене и топлене и оправяне на двора, да поизметеш гаража това онова абе работа си е баси.....ако сменяш често местата писва, затова за под 2 седмици не ходим никъде.
Казвам го от гледна точка че ние с жената сме така, прекарваме различни периоди от годината на различни места в родината и съседните държави, но никога нямаме план за ..... за никакво време, буквално някой казва " искаш ли да идем за месец до Истанбул " и отиваме, ето сега например в момента който натрупа повечко сняг заминаваме на Пампорово за .... за колкото ни е кеф и има сняг, но когато пробвахме с плановете дай 4 месеца зимата тук ...ами не ни беше ок.
Друг минус е че в началото отнема време да си изградиш подходяща среда от интелигентни хора на всяко място, но след първата или втората година се случва натурално това.
Друг минус е че като притежаваш няколко къщи и апартамента, където и да идеш първите 2 дни е само чистене и топлене и оправяне на двора, да поизметеш гаража това онова абе работа си е баси.....ако сменяш често местата писва, затова за под 2 седмици не ходим никъде.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Айде директни полети от САЩ до БГ и обратно, от Чикаго и Ню Йорк, вероятно ще стартират от април 2026-та.
Това трябва да се пуска на 1 април, ама всяка година.
Абсолютно всяка година за последните 15 се пуска партенката и всички медии и мрежи пишат едни и същи глупости.
След 3-5 дни всичко ще е забравено.
ivanski_2 написа:
Друг минус е че като притежаваш няколко къщи и апартамента, където и да идеш първите 2 дни е само чистене и топлене и оправяне на двора, да поизметеш гаража това онова абе работа си е баси.....
Все забравяш в кой форум пишеш
Работата е само да припалиш бегачките в гаража enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
enigma написа:ivanski_2 написа:
Друг минус е че като притежаваш няколко къщи и апартамента, където и да идеш първите 2 дни е само чистене и топлене и оправяне на двора, да поизметеш гаража това онова абе работа си е баси.....
Все забравяш в кой форум пишешРаботата е само да припалиш бегачките в гаража
То това не работи в по-малките населени места, опитвал съм да намеря човек да се грижи за къщата и само на едно единствено място съм успял, на другите места ..... "хей ръчички хей ги две"
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Според ей айя в САЩ се вижда ясно проблема с черните и след това латиносите относно престъпленията. Значи определящи се като черни или афро американци са около 13-14%.Тези 13-14% са отговорни за 27-28% от престъпленията, а за заподозрени в убийства и арестуваните черни са около 52-53% от всички.
Испановорящите са 20% от населението като са отговорни за 15-20% от престъпленията.
Общо взето 33% от мъжете негри са осъждани поне веднъж за тежко престъпление. Зор работа да не си расист, все ги виждахме какво правят по клипове и т.н. ама и суха статистика не е излишна.
Общо взето 33% от мъжете негри са осъждани поне веднъж за тежко престъпление. Зор работа да не си расист, все ги виждахме какво правят по клипове и т.н. ама и суха статистика не е излишна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не съм много съгласен с тези статистики. Първо голямата част от тези престъпления стават в гетата, където каквато и раса да сложиш - резултатът ще е същият.
Второ т.нар. Тежки престъпления - felony - не е това, което си представяш . В много случаи е притежание на марихуана, укриване/неплащане на данъци и други сметки и т.н. Такива строги закони ако се приложат в БГ съм сигурен , че над 50% от населението ще се окажат извършители на тежки престъпления
В Америка е много лесно да се окажеш с felony. И на мен почти се беше случило. След една катастрофа трябвало да пратя някаква форма на ДМВ-то, аз си мислех, че застрахователите ще го направят , но не. Автоматично са ми анулирали книжката и аз не знам, и така съм карал дълго време. Една година по-късно ме спират за някакъв изтекъл стикер и директно в ареста.
Ако нямах пари и добър адвокат щях да лежа директно, но минах само с community service и свалиха обвиненията. Въпреки това тоя арест излизаше дълго след това във всякакви системи и проверки, и ми създаваше проблеми . Ако си без ресурси и особено цветнокож, в такава ситуация лесно може да потънеш по спиралата.
Второ т.нар. Тежки престъпления - felony - не е това, което си представяш . В много случаи е притежание на марихуана, укриване/неплащане на данъци и други сметки и т.н. Такива строги закони ако се приложат в БГ съм сигурен , че над 50% от населението ще се окажат извършители на тежки престъпления
В Америка е много лесно да се окажеш с felony. И на мен почти се беше случило. След една катастрофа трябвало да пратя някаква форма на ДМВ-то, аз си мислех, че застрахователите ще го направят , но не. Автоматично са ми анулирали книжката и аз не знам, и така съм карал дълго време. Една година по-късно ме спират за някакъв изтекъл стикер и директно в ареста.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Някъде в Тексас .....
https://www.facebook.com/reel/1322481282679560
И да смениш горното с
https://www.facebook.com/vhristovski1/v ... 4425537983
https://www.facebook.com/reel/1322481282679560
И да смениш горното с
https://www.facebook.com/vhristovski1/v ... 4425537983
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Днес докато спортувах, мина един приятел от съседния вход. Върнал се е от Германия преди месец след 24г там (на 48г е сега)... Ходил за консултации в университета до нас и от дума на дума го взели да преподава някакви лекции за двигатели и подобни. В Брауншвайг е бил в развойно бюро на Мерцедес, има разни научни степени и т.н. За сега е само той, като жена му ще изчака там (без да работи), докато се 'ориентират'. Там имат къща, не са под наем. Каза, че не му харесва ситуацията там, пътя, по който е поела Германия и т.н. Не знам дали има общо, но леко е 'мръднал' с главата... Говори за разни конспирации, чел бил книги и т.н. Иначе нормален човек, дано спомогне за просперитета на нацията!
Последна промяна ildivvy на 28 Окт 2025, 8:41, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
БрауншВайг е.....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил на опашката пред ОеМвИ...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил на опашката пред ОеМвИ...