Емиграция и имиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от zAcK » 21 Окт 2025, 9:07

peshehodetz написа:...тази тема не е ли време да се преименува, да се махне това "Англия или немскоговоряща държава" ?

Така май е по-добре :bchug:

Иначе, ние не сме се отказали. Напротив :bchug:

И моята половинка е доста по-млада от мен, май не колкото на канадеца, ама е доста :bchug:
Та като гледам каква е простотия тук и с училищата, няма да издържа повече от още макс 3 години тук.

Отделно нищо не се променя към по-добро, щото хората не го искат.
Да, има едни 10% дето с всички сили се мъчат и опитват, ама останалата сган не се интересува от нищо...

Та темата да стои. Ще палим май и ние след 2-3 години, поне такъв е планът в момента.

P.S. Само светът да не си бере лайката още повече, че последните 5 години положението навсякъде в Запада е... :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Емиграция и имиграция

Мнение от zAcK » 21 Окт 2025, 9:19

Пешеходец, над един приятел родителите живяха в САЩ до пенсия, той е тук.
Та чакаха да си дойдат в Родината, да си почиват. Дойдоха и не успяха да се насладят на пенсия.
Още първата година майка му, светла й памет, я умориха в една областна болница...

Тази Коледа почти същото направиха с леля ми в Хасково, та едва я спасиха в Пловдив :dunno:
Само от счупване, през калпава операция, вътрешноболнична инфекция, никакво отношение и т.н., буквално си беше заминала......
Да не ти казвам какво е в болниците дори в София! Първа АГ и ИСУЛ съм ги виждал скоро, с майка и татко на операции там.
Покъртителна мизерия, одеала въшкарници от преди 50 години, всички се руши, а тоалетните не искаш дори да знаеш какви са.

Имайте го предвид, че тука положението е трагично. Това ако ще сте някъде из страната.
В София е малко по-добре, но пак е тотал щета ако не си в Токуда например :idea:
Но и там трябва да се има едно на ум, че пак с татко получихме отношение като в държавна болница, но поне беше чисто... :censored:

Скоро ни се наложи да ходим в Пирогов, дори с децата се отнасят като с кучета.........

А това е от новините от вчера:

Светла Борисова е сред очевидците на кървавия ужас столичния мол. Тя, заедно със съпруга си, откарва момчето в спешна болница „Пирогов“.

....в колата се качват Светла, мъжа ѝ, момчето и братовчед му. По думите на Светла в Пирогов обаче им отказват съдействие.
„Лекарите казаха, че това не е детско отделение, а мъжът ми каза да донесат количка, поне да го заведе той до детското отделение. Мъжът ми тогава взе количката, качи момчето и го бута до интензивното с тичане. Там вече мъжът ми се предаде, като предаде момчето“, казва тя.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Окт 2025, 9:36

zAcK написа:В София е малко по-добре, но пак е тотал щета ако не си в Токуда например :idea:
Но и там трябва да се има едно на ум, че пак с татко получихме отношение като в държавна болница, но поне беше чисто... :censored:

Ей там пред интензивното на "родилния" етаж , едно детенце изглежда беше залепило лепенка от бонбон Фереро Роше на пода пред асансьорите. 10 дена лепенката си беше там. Толкова за колко чистят :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 21 Окт 2025, 9:43

TNT написа:
zAcK написа:В София е малко по-добре, но пак е тотал щета ако не си в Токуда например :idea:

Ей там пред интензивното на "родилния" етаж , едно детенце изглежда беше залепило лепенка от бонбон Фереро Роше на пода пред асансьорите. 10 дена лепенката си беше там. Толкова за колко чистят :mhihi:

След като си бил в няколко държавни преди това и л.йна да имаше по пода, пак щеше да ми се струва чисто :( :( :(
Човек, като видях въшкарниците, дето й дадоха на майка ми в Първа АГ, дали не занесох освен от стандартните тоалетна хартия и храна до почти всичко, което се сетиш.
В ИСУЛ бяхме заради лекаря, ама сестрите се държаха ужасно с баща ми, а той се държи добре с всички.
Дори не искам да се сещам, но не зная дали има по-ужасно от нашето здравеопазване някъде в ЕС??? :dunno:

P.S. И в държавните болници си плащахме за операциите. В ИСУЛ примерно беше около 6000 лева миналата година.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Окт 2025, 14:17

https://eualive.net/meps-to-debate-the- ... d-peevski/

MEPs to debate the capture of Bulgaria’s judiciary and Borissov’s party by Magnitsky-sanctioned Peevski
MEPs raise alarm over Delyan Peevski’s expanding influence across Bulgaria’s justice system and his "hostile takeover" of main political forces

The debate, to be held in pleanary in Strasbourg on Wednesday from 13.30, is about “the continuing assault on democratic institutions and the rule of law,” proposed at the request of the Renew Europe group.

Утре ще обсъждат нашето момче :bchug:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Окт 2025, 17:50

TNT написа:

За Токуда аз имам история. Ще си спестя много от детайлите, но историята е следната. Преди години (но вече като беше турска) на татко там му сложиха пейсмейкър. Документи, сертификати всичко както си трябва. Няколко години след това те идват с майка ми да ме видят и преди това отиват в Токуда да погледнат пейсмейкъра дали има достатъчно батерия и тн щото нали те идват в Щатите за 5-6 месеца… да не стане беля. В Токуда проверяват пейсмейкъра и викат прекрасен е.

Разбира се пейсмейкъра почва да дава проблеми като те са тук при мене и аз го водя в болницата. Мерят го и ми казват- ми той е дефектен. Викам им “ми че преди два месеца от българската болница казаха, че бил ок”… Те ми викат- няма такова положение- грешките в лог-а са от доста време и се вижда къде една от жиците е започнала да дава проблем. Но… има по- голям проблем- този пейсмейкър на известна американска фирма инсталиран от оторизирана болница … е от сивия пазар. Ние нямаме информация той да е бил продаден и още по- малкото инсталиран от оторизирана болница. Най вероятно става въпрос за продукт който не е покрил теста и е бил шкартиран/ продаден за тестове и тн но не за слагане на пациенти”.

И така. Имаше много усложнения след това които ме вкараха в страхотни разходи, ще ги спестя тука….

В България здравеопазването е тотална щета. Хората стават доктори не по призвание в поради алчност в болшинството от случайте. Докато тази токсична култура не се изкорени- нещата няма да се оправят.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Окт 2025, 18:47

. Най вероятно става въпрос за продукт който не е покрил теста и е бил шкартиран/ продаден за тестове и тн но не за слагане на пациенти”
Много ми е интересно какви тестове може да се правят със дефектен пейсмейкър ? Сигурно ги слагат на затворници осъдени на смърт да видят колко ще оцелеят с дефектен имплант . Това е изключително важно за лекарите да знаят колко ще издържиш ако ти имплантират дефектен ... :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Окт 2025, 19:14

Може да има нещо вярно от историята на алх, но как бракуваните пейсмейкър ги дават за тестове е за вицовете. :help:
Никоя известна фирма, не си продава, нито подарява бракуваните изделия, без значение дали се влагат в хора или в машини или където и да е..
Пак митове от 1001 нощ на поразия.

Иначе здравеопазване няма, има състезание кой колко пари ще може да отнесе от държава, здравна каса и от пациента. :yes:
Чак след това идва лечение, ако изобщо лекаря знае какво прави.

Имал съм доста допири за всякакви неща и най-общо дали имаш или нямаш пари няма особено значение.

Най-важно е да да имаш много близък приятел или роднина и той да те лекува директно и разбира се да е добър. Ама няма как да имаш всички видове лекари..
Всичко друго е с огромен шанс за измама, взимане на пари и т.н., дори с препоръка към негов колега пак е 50 на 50 работата.

Относно чистотата, дори в частните си е зле, но да по-добре от кочините. У нас като цяло не се чисти, без значение къде.
Последна промяна alekangg на 21 Окт 2025, 19:20, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 21 Окт 2025, 19:16

Jordana написа:
. Най вероятно става въпрос за продукт който не е покрил теста и е бил шкартиран/ продаден за тестове и тн но не за слагане на пациенти”
Много ми е интересно какви тестове може да се правят със дефектен пейсмейкър ? Сигурно ги слагат на затворници осъдени на смърт да видят колко ще оцелеят с дефектен имплант . Това е изключително важно за лекарите да знаят колко ще издържиш ако ти имплантират дефектен ... :roll:

Злите езици говорят, че Мосад ги купуват за “тестове” :angel:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Окт 2025, 19:35

Мосад...??!! Макар да е част от здравеопазването в Израел , това не е частна а държавна клиника . Да не бъркаш пейсмейкър с пейджър ? :roll:
Последна промяна Jordana на 21 Окт 2025, 19:38, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Окт 2025, 19:36

alekangg написа:Може да има нещо вярно от историята на алх, но как бракуваните пейсмейкър ги дават за тестове е за вицовете. :help:
Никоя известна фирма, не си продава, нито подарява бракуваните изделия, без значение дали се влагат в хора или в машини или където и да е..
Пак митове от 1001 нощ на поразия..

“Бракуваните” медицински уреди които не минат стриктния тест във фабриката преди да бъдат разпространени- като започнеш от пейсмейкъри и завършиш със магнитно ядрени резонанси машини се продават с големи отстъпки или се подаряват на разни развойни организации- щото може да не са годни за хора, но са перфектни за други неща.

Какви тестове може да се правят с дефектни пейсмейкъри? Каквито и с не дефектни- защото дефекта може да е, че капацитета на батерията е измерен на 98% а не на 100% както е по спецификация. Ей такива неща.

Апропо, ти май не знаеш аз с какво се занимавам професионално, нали? :angel:
Последна промяна alx на 21 Окт 2025, 19:38, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Окт 2025, 19:36

За 'редови' граждани без връзки, живеещи в Пловдив и околията, ходете в 'Пълмед'!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 21 Окт 2025, 19:43

alekangg написа:Може да има нещо вярно от историята на алх, но как бракуваните пейсмейкър ги дават за тестове е за вицовете. :help:
Пак митове от 1001 нощ на поразия.

Сивия пазар съществува, но не е с позволението на ОЕМите. Реджектите отиват за бракуване, поне по документи, но биват “прихващани” и продавани по установени канали. Главно това се случва в Китай, където всички произвеждат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Окт 2025, 19:47

Апропо, ти май не знаеш аз с какво се занимавам професионално, нали? :angel:
С какво от всичко ? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 21 Окт 2025, 20:40

Jordana написа:

Мосад...??!! Макар да е част от здравеопазването в Израел , това не е частна а държавна клиника . Да не бъркаш пейсмейкър с пейджър ? :roll:

И пейджъри , и пейсмейкъри, и дори израелските сензорчета инсталирани в огледалата на всеки съвременен автомобил стават за тестове :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата