Емиграция и имиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Spunky » 11 Сеп 2025, 20:49

zAcK написа:Явно за теб е напълно нормално и в духа на модерните ценности някой да заколи момиче без причина, а останалите да си цъкат на телефоните, докато тя агонизира?
За теб и за орките от снимката...

Поради ред причини, разбирам разликата между психически болен човек и нарочно престъпление с расова основа. А за как цъкат на телефоните, всеки си е зомбиран и както и тя не разбра какво и се случва, така и на другите им трябваше време. Нещастна ситуация, както казах, може на всеки да се случи, където и да е, с какъвто и да е извършител.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 11 Сеп 2025, 23:01

Лиса в Амстердам сигурно и тя е жертва на нещастен случай. Безумна апатия... Особено от тези, които виждат кръвта и разхождащия се примат 3 минути преди каквато и да е реакция. Задържан 14 пъти, убил човек, ненормален или не, какво значение има?

Ако бяха обърнати ролите дали нямаше да има по-сериозен медиен отзвук и движения в стил "еди какви си животи имат значение"?

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 11 Сеп 2025, 23:37

Единствената причина да и обръщате внимание и да ви излиза пяна, е че е бяла руса девойка. Ако беше черна, нямаше и да стигне до новините. Ако бял луд накълца някоя черна, пак едва ли щяхте да разберете или да го отразите. А ако ролите бяха наистина обърнати, бяла чужденка да наръга черен американски гражданин в същия влак, щеше да има различен отзвук, но пак едва ли щеше да мине границите на града.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Сеп 2025, 0:01

По дани ООН, численност на емигрантите в % към местното население...

1990 vs 2024:

Били - станали.

Великобритания: 5% - 17%
САЩ: 8% - 15%
Австрия: 9% - 25%
Белгия: 9% - 20%
Дания: 5% - 14%
Германия: 9% - 20%
Гърция: 6% - 14%
Исландия: 3% - 25%
Ирландия: 6% - 22%
Финландия: 1% - 10%
Франция: 9% - 14%
Испания: 2% - 19%
Италия: 3% - 11%
Норвегия: 4% - 18%
Швеция: 9% - 22%
Канада: 15% - 22%
Полша: 3% - 4,5%

Предполагам, към "местно население" имат впредвид родените на място. Нямам линк, прочетох го в мнение.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 12 Сеп 2025, 0:28

Изображение
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Сеп 2025, 7:32

Биоразнообразието в градския транспорт е благодарение на баба ви Роза Паркс - преди нея е било доста хомогенно. Предполагам от БГ гледна точка и Мартин Лутер Кралят (на негрите) Джуниър се явява от лошите…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 12 Сеп 2025, 8:27

enigma написа:Биоразнообразието в градския транспорт е благодарение на баба ви Роза Паркс - преди нея е било доста хомогенно. Предполагам от БГ гледна точка и Мартин Лутер Кралят (на негрите) Джуниър се явява от лошите…
Няма разнообразие, само бедната прослойка ползва обществен транспорт.

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от alekangg » 12 Сеп 2025, 9:31

Don_Diego написа:
peshehodetz написа:
Don_Diego написа:Ако ще пускате документи за щатска виза гледайте да имате трудов договор от минимум 6 месеца, че късат на интервюто :lol:
Хич не ги интересува дали имаш спестявания и при кой да отседнеш и да ти покрие разходите там :bchug:

Ми аз бях останал с впечатление, че вече доста лесно дават визи, обаче явно са затегнали положението отново. Между другото какво е това "трудов договор", че съм чувал че има и някакви "граждански договори" ма не съм много наясно каква е разликата.

Познат го порязаха и заради обявен нисък доход :lol:
Присмиваше се на тия дето плащаме пълни осигуровки и данъци, а накрая му се ревеше :mhihi:

:OT: Иначе основната разлика май е, че гражданския договор е срочен в повечето случаи. Трудовия след изтичане на някакъв изпитателен срок става безсрочен. Преди години като работех към кино центъра подписвахме граждански договори за всяка отделна продукция: знае се, че ще е 3 месеца цялата продукция, според позицията се смяташе и времето на договора. Изтича въпросния срок, взимаш си хонорарния лист за да си сравниш после в данъчната декларация и това е. Докато при прекратяване на трудовия се гледат членове, срокове и куп други неща
С Американската виза винаги има елемент на тото.
Да, проучват те, но има уникалния случаи на взели и не взели. Не взели след 1 год им дават, та има тото, плюс задължителния процент откази.
Познавам жена, имаща внуци, зъболекар е, с 10 имота в Пловдив, обикаляща света като луда, спи в 5 звездни хотели и яде по Мишелини. Мъжа й търгува с диаманти в Европа..
Е не й дадоха виза преди 5-6 години, на втория път й дадоха и ходи до САЩ.

Преди годни кандидатствах за австралийска виза и казаха да им пратя 10 допълнителни документа, но не пратих нищо, защото реално бях писнал за виза пробно.
Преди месец-два реших да искам пак и дадоха за няма и 5 мин.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Сеп 2025, 16:30

zAcK написа:
BMW_POWER написа:Заки, гледай, как според полицията трябва да се просрещат грабителите на дома ти.
https://www.instagram.com/reel/DOKQ4SVDOm4/

Гледам аз, ама не знаеш как е по селата в България :dunno: Що мислиш, че в горната класация сме с Бангладеш?
Орките в селата и малките градове и влизат и берат каквото им падне, доста често пребиват възрастни и голяма част от кражби и т.н. дори не се отразяват, да не развалят статистиката! Да не говорим, че сигурно половината не плащат нищо на държава и т.н.
Там си имате черни, латиноси и разни чалмосани, тук си имаме близо милион орки! Според БАН 2020-та година са били около 800 000 :help:
Преди седмица излезе статистика, че само незаконните им къщи из пловдивска област за над 20 000 :shock:
Познавам хора, на чиято земя има орки, които са си построили къщи и колиби, пили са една студена вода и така.
Ако не вярваш, иди пробвай да живееш в Пещера, Симеоновград, Сливен и т.н. и децата ти да учат там, да споделиш после как е :help:

TNT написа:Благодарение на циганите, и ние сме нагоре.
Европа ще си избере някой нов Хитлер в скоро време.

Както съм писал многократно, в голяма част от населените места в БГ вече е доста тегаво за живот.
Всякакви орки, пияници и т.н. са ги превзели, буквално и всеки нормален гледа да се евакуира от там.
И това не са само села, а вече и доста по-големи градчета и градове. Но в някои е брутално.
Примерно точно Пещера и тотал щета. А да речем в Симеоновград хората масово разпродават всичко и се евакуират.
Братовчед ми си купи мотор от там и човекът, който му го е продал му обяснил, че в училище и т.н. са вече предимно само орки и той изнася децата си от там, щото не става за живот :help:
Да не говорим за Хасково, Пазарджик, Асеновград и т.н. Тотал щета е положението...

Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Б.Б., на 48 г., за това, че на 27.09.2025 г. в Пещера, обл. Пазарджик, умишлено е умъртвил 62-годишна жена, като й нанесъл множество удари с нож в корема, гърдите и лицето - престъпление по чл. 115 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 септември 2025 г. в 12,20 ч. на тел. 112 е бил подаден сигнал за това, че в Пещера в дома си е починала 62-годишна жена. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, като е установено, че смъртта на пострадалата е настъпила след нанасяне на удари с нож в областта на корема, гърдите и лицето.

Според събраните до момента доказателства, няколко часа по-рано, същия ден, Б.Б. отишъл до дома на жената и изчакал съпругът й да отиде на работа. Тя излязла на двора. През това време Б.Б., който бил техен съсед, влязъл в една от стаите и оттам отнел пари и мобилен телефон. Няколко минути по-късно жената се върнала и между тях възникнал конфликт. По време на разправията Б.Б. взел кухненски нож, който се намирал върху шкаф, и й нанесъл прободно-порезни рани по тялото.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Сеп 2025, 19:46

Специално за Асеновград - нищо му няма на града! Имам много колеги и приятели от там и всичко си е съвсем нормално!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 29 Сеп 2025, 20:37

Източния фланг на НАТО, пардон, България се превръща в гето.... :dunno: Ама все тая.... до няколко години ще ни засилят и нас към окопите, по подобие на добитъка в Украйна, майна....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 29 Сеп 2025, 20:42

nickstorm написа:Източния фланг на НАТО, пардон, България се превръща в гето....

Дай да изкараме първо държавата от гетото, преди да ни връщаш обратно :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Окт 2025, 3:39

Понеже темата е открита преди повече от четири години и извън форума яко ме бъзикат, имам едно питане към вас. Кое е по-вероятно? Да дойдат всички F16 или Заки някога да емигрира, където и да е?

50/50 е сериозно и бъзик. Темата се превръща от въпрос в място за хейт. Не на всеки му е приятно да чете хейт и за да няма недоволни, до страница 200 съм отворен за предложения да я оставим отворена или да я затваряме.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Окт 2025, 6:14

Темата отдавна не е на Зак. Всеки може да си пише каквото иска за емиграция към всеки континент, може да си отворим нова такава ако точно проблема е в заглавието и в това, че Зак я е пуснал.
Когато на някой не му харесват дадени неща в една държава, това не е непременно хейт. Просто не му харесват и ги изказва.
На мен не ми харесва примерно как онзи ден пак някакъв нахлу в някаква църква с мормони ли беше с кола, стреля, подпали я и бива да се знаят подобни неща ако някой иска да ходи където и да е:
https://nova.bg/news/view/2025/09/29/51 ... %B0%D0%BD/

Зак не желае да емигрира, а се чувства принуден, никога не е късно да го направи, но се опитва да остане тук, както много други.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Окт 2025, 10:54

Top Gun Maverick написа:...Зак не желае да емигрира, а се чувства принуден, никога не е късно да го направи, но се опитва да остане тук, както много други.

:yes: Това съм го писал много пъти! Много неща ме държат тук, включително семействата ни, които имат нужда от нас.

Лошото е, че вече наистина не издържам. Особено, когато се опитваш да възпитаваш добри хора в брутално скапана среща, липса на общество, сбъркани ценности и т.н. :help: :help: :help: :help:
Дори само спорта за децата да засегна - треньори, школи, бази и т.н. и ми се ревееее :censored: :help: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Top Gun Maverick написа:.... никога не е късно да го направи....

С жената имаме идея, ако се случи Х, продаваме всичко и палим към Италия/Франция/Испания без да се замисляме :ok:
Просто за момента работим по нея, да видим. Но за нея си трябват години и за момента не ясно какво ще стане :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата