Емиграция и имиграция
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
zAcK написа:Явно за теб е напълно нормално и в духа на модерните ценности някой да заколи момиче без причина, а останалите да си цъкат на телефоните, докато тя агонизира?
За теб и за орките от снимката...
Поради ред причини, разбирам разликата между психически болен човек и нарочно престъпление с расова основа. А за как цъкат на телефоните, всеки си е зомбиран и както и тя не разбра какво и се случва, така и на другите им трябваше време. Нещастна ситуация, както казах, може на всеки да се случи, където и да е, с какъвто и да е извършител.
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Лиса в Амстердам сигурно и тя е жертва на нещастен случай. Безумна апатия... Особено от тези, които виждат кръвта и разхождащия се примат 3 минути преди каквато и да е реакция. Задържан 14 пъти, убил човек, ненормален или не, какво значение има?
Ако бяха обърнати ролите дали нямаше да има по-сериозен медиен отзвук и движения в стил "еди какви си животи имат значение"?
Ако бяха обърнати ролите дали нямаше да има по-сериозен медиен отзвук и движения в стил "еди какви си животи имат значение"?
Единствената причина да и обръщате внимание и да ви излиза пяна, е че е бяла руса девойка. Ако беше черна, нямаше и да стигне до новините. Ако бял луд накълца някоя черна, пак едва ли щяхте да разберете или да го отразите. А ако ролите бяха наистина обърнати, бяла чужденка да наръга черен американски гражданин в същия влак, щеше да има различен отзвук, но пак едва ли щеше да мине границите на града.
По дани ООН, численност на емигрантите в % към местното население...
1990 vs 2024:
Били - станали.
Великобритания: 5% - 17%
САЩ: 8% - 15%
Австрия: 9% - 25%
Белгия: 9% - 20%
Дания: 5% - 14%
Германия: 9% - 20%
Гърция: 6% - 14%
Исландия: 3% - 25%
Ирландия: 6% - 22%
Финландия: 1% - 10%
Франция: 9% - 14%
Испания: 2% - 19%
Италия: 3% - 11%
Норвегия: 4% - 18%
Швеция: 9% - 22%
Канада: 15% - 22%
Полша: 3% - 4,5%
Предполагам, към "местно население" имат впредвид родените на място. Нямам линк, прочетох го в мнение.
1990 vs 2024:
Били - станали.
Великобритания: 5% - 17%
САЩ: 8% - 15%
Австрия: 9% - 25%
Белгия: 9% - 20%
Дания: 5% - 14%
Германия: 9% - 20%
Гърция: 6% - 14%
Исландия: 3% - 25%
Ирландия: 6% - 22%
Финландия: 1% - 10%
Франция: 9% - 14%
Испания: 2% - 19%
Италия: 3% - 11%
Норвегия: 4% - 18%
Швеция: 9% - 22%
Канада: 15% - 22%
Полша: 3% - 4,5%
Предполагам, към "местно население" имат впредвид родените на място. Нямам линк, прочетох го в мнение.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Биоразнообразието в градския транспорт е благодарение на баба ви Роза Паркс - преди нея е било доста хомогенно. Предполагам от БГ гледна точка и Мартин Лутер Кралят (на негрите) Джуниър се явява от лошите…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Няма разнообразие, само бедната прослойка ползва обществен транспорт.enigma написа:Биоразнообразието в градския транспорт е благодарение на баба ви Роза Паркс - преди нея е било доста хомогенно. Предполагам от БГ гледна точка и Мартин Лутер Кралят (на негрите) Джуниър се явява от лошите…
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
С Американската виза винаги има елемент на тото.Don_Diego написа:peshehodetz написа:Don_Diego написа:Ако ще пускате документи за щатска виза гледайте да имате трудов договор от минимум 6 месеца, че късат на интервюто![]()
Хич не ги интересува дали имаш спестявания и при кой да отседнеш и да ти покрие разходите там
Ми аз бях останал с впечатление, че вече доста лесно дават визи, обаче явно са затегнали положението отново. Между другото какво е това "трудов договор", че съм чувал че има и някакви "граждански договори" ма не съм много наясно каква е разликата.
Познат го порязаха и заради обявен нисък доход![]()
Присмиваше се на тия дето плащаме пълни осигуровки и данъци, а накрая му се ревеше![]()
Иначе основната разлика май е, че гражданския договор е срочен в повечето случаи. Трудовия след изтичане на някакъв изпитателен срок става безсрочен. Преди години като работех към кино центъра подписвахме граждански договори за всяка отделна продукция: знае се, че ще е 3 месеца цялата продукция, според позицията се смяташе и времето на договора. Изтича въпросния срок, взимаш си хонорарния лист за да си сравниш после в данъчната декларация и това е. Докато при прекратяване на трудовия се гледат членове, срокове и куп други неща
Да, проучват те, но има уникалния случаи на взели и не взели. Не взели след 1 год им дават, та има тото, плюс задължителния процент откази.
Познавам жена, имаща внуци, зъболекар е, с 10 имота в Пловдив, обикаляща света като луда, спи в 5 звездни хотели и яде по Мишелини. Мъжа й търгува с диаманти в Европа..
Е не й дадоха виза преди 5-6 години, на втория път й дадоха и ходи до САЩ.
Преди годни кандидатствах за австралийска виза и казаха да им пратя 10 допълнителни документа, но не пратих нищо, защото реално бях писнал за виза пробно.
Преди месец-два реших да искам пак и дадоха за няма и 5 мин.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zAcK написа:BMW_POWER написа:Заки, гледай, как според полицията трябва да се просрещат грабителите на дома ти.
https://www.instagram.com/reel/DOKQ4SVDOm4/
Гледам аз, ама не знаеш как е по селата в БългарияЩо мислиш, че в горната класация сме с Бангладеш?
Орките в селата и малките градове и влизат и берат каквото им падне, доста често пребиват възрастни и голяма част от кражби и т.н. дори не се отразяват, да не развалят статистиката! Да не говорим, че сигурно половината не плащат нищо на държава и т.н.
Там си имате черни, латиноси и разни чалмосани, тук си имаме близо милион орки! Според БАН 2020-та година са били около 800 000![]()
Преди седмица излезе статистика, че само незаконните им къщи из пловдивска област за над 20 000![]()
Познавам хора, на чиято земя има орки, които са си построили къщи и колиби, пили са една студена вода и така.
Ако не вярваш, иди пробвай да живееш в Пещера, Симеоновград, Сливен и т.н. и децата ти да учат там, да споделиш после как е
TNT написа:Благодарение на циганите, и ние сме нагоре.
Европа ще си избере някой нов Хитлер в скоро време.
Както съм писал многократно, в голяма част от населените места в БГ вече е доста тегаво за живот.
Всякакви орки, пияници и т.н. са ги превзели, буквално и всеки нормален гледа да се евакуира от там.
И това не са само села, а вече и доста по-големи градчета и градове. Но в някои е брутално.
Примерно точно Пещера и тотал щета. А да речем в Симеоновград хората масово разпродават всичко и се евакуират.
Братовчед ми си купи мотор от там и човекът, който му го е продал му обяснил, че в училище и т.н. са вече предимно само орки и той изнася децата си от там, щото не става за живот
Да не говорим за Хасково, Пазарджик, Асеновград и т.н. Тотал щета е положението...
Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Б.Б., на 48 г., за това, че на 27.09.2025 г. в Пещера, обл. Пазарджик, умишлено е умъртвил 62-годишна жена, като й нанесъл множество удари с нож в корема, гърдите и лицето - престъпление по чл. 115 ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 27 септември 2025 г. в 12,20 ч. на тел. 112 е бил подаден сигнал за това, че в Пещера в дома си е починала 62-годишна жена. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, като е установено, че смъртта на пострадалата е настъпила след нанасяне на удари с нож в областта на корема, гърдите и лицето.
Според събраните до момента доказателства, няколко часа по-рано, същия ден, Б.Б. отишъл до дома на жената и изчакал съпругът й да отиде на работа. Тя излязла на двора. През това време Б.Б., който бил техен съсед, влязъл в една от стаите и оттам отнел пари и мобилен телефон. Няколко минути по-късно жената се върнала и между тях възникнал конфликт. По време на разправията Б.Б. взел кухненски нож, който се намирал върху шкаф, и й нанесъл прободно-порезни рани по тялото.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Специално за Асеновград - нищо му няма на града! Имам много колеги и приятели от там и всичко си е съвсем нормално!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Източния фланг на НАТО, пардон, България се превръща в гето....
Ама все тая.... до няколко години ще ни засилят и нас към окопите, по подобие на добитъка в Украйна, майна....
Ама все тая.... до няколко години ще ни засилят и нас към окопите, по подобие на добитъка в Украйна, майна...."Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
nickstorm написа:Източния фланг на НАТО, пардон, България се превръща в гето....
Дай да изкараме първо държавата от гетото, преди да ни връщаш обратно
Понеже темата е открита преди повече от четири години и извън форума яко ме бъзикат, имам едно питане към вас. Кое е по-вероятно? Да дойдат всички F16 или Заки някога да емигрира, където и да е?
50/50 е сериозно и бъзик. Темата се превръща от въпрос в място за хейт. Не на всеки му е приятно да чете хейт и за да няма недоволни, до страница 200 съм отворен за предложения да я оставим отворена или да я затваряме.
50/50 е сериозно и бъзик. Темата се превръща от въпрос в място за хейт. Не на всеки му е приятно да чете хейт и за да няма недоволни, до страница 200 съм отворен за предложения да я оставим отворена или да я затваряме.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Темата отдавна не е на Зак. Всеки може да си пише каквото иска за емиграция към всеки континент, може да си отворим нова такава ако точно проблема е в заглавието и в това, че Зак я е пуснал.
Когато на някой не му харесват дадени неща в една държава, това не е непременно хейт. Просто не му харесват и ги изказва.
На мен не ми харесва примерно как онзи ден пак някакъв нахлу в някаква църква с мормони ли беше с кола, стреля, подпали я и бива да се знаят подобни неща ако някой иска да ходи където и да е:
https://nova.bg/news/view/2025/09/29/51 ... %B0%D0%BD/
Зак не желае да емигрира, а се чувства принуден, никога не е късно да го направи, но се опитва да остане тук, както много други.
Когато на някой не му харесват дадени неща в една държава, това не е непременно хейт. Просто не му харесват и ги изказва.
На мен не ми харесва примерно как онзи ден пак някакъв нахлу в някаква църква с мормони ли беше с кола, стреля, подпали я и бива да се знаят подобни неща ако някой иска да ходи където и да е:
https://nova.bg/news/view/2025/09/29/51 ... %B0%D0%BD/
Зак не желае да емигрира, а се чувства принуден, никога не е късно да го направи, но се опитва да остане тук, както много други.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:...Зак не желае да емигрира, а се чувства принуден, никога не е късно да го направи, но се опитва да остане тук, както много други.
Лошото е, че вече наистина не издържам. Особено, когато се опитваш да възпитаваш добри хора в брутално скапана среща, липса на общество, сбъркани ценности и т.н.
Дори само спорта за децата да засегна - треньори, школи, бази и т.н. и ми се ревееее

Top Gun Maverick написа:.... никога не е късно да го направи....
С жената имаме идея, ако се случи Х, продаваме всичко и палим към Италия/Франция/Испания без да се замисляме
Просто за момента работим по нея, да видим. Но за нея си трябват години и за момента не ясно какво ще стане

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!