Чисто нова или стара кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кое бихте избрали за градска ежедневка?

Чисто ново Sandero Stepway
11
6%
Чисто ново Renault Megane
9
5%
Чисто новa Skoda Scala
6
3%
Чисто новa Skoda Kamiq
17
10%
Чисто нов VW T-Roc
16
9%
Е39
39
22%
Друго
60
34%
Нито едно
19
11%

Общо гласове : 177
младши ентусиаст
Аватар

Re: Чисто нова или стара кола?

Мнение от nxn » 21 Фев 2021, 9:42

sub_eleven написа:Какво ще кажете за новите японски? За корейските и френските разбрахме.

Единствената кола, която съм виждал като бутнеш централната конзола и се огъва беше тойота. Мисля, че бият шкода по евтини пластмаси. Иначе са добри коли, но им вдигнаха цените доста вече...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Фев 2021, 10:09

Скоро и ах повечко свободно време и от любопитство минах през Шкода и Тойота да разгледам...да, получаваш доста кола за парите ама трябва много да внимаваш да не се нараниш на някоя пластмаса в купето :mhihi:
Звука от затварянето на вратите, сравнен с Мерцедеса даже няма да го коментирам :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Фев 2021, 10:36

Има и други освен Тойота?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 21 Фев 2021, 11:10

Пластмасата в Тойота евтинее наистина,но не повече от тази в другите марки. Дори и в “премиум” марките ниските класове е ужасна. :dunno: Много близки до мен хора взеха нови Короли-седан преди около 5 години за по под 40хил лева.Станаха вече на по 120к километра и освен консумативи и бензин друго не искат. Екстра са Тойотите. Вече и хибриди има за по 40-45 хил.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Фев 2021, 11:37

Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Фев 2021, 15:48

sub_eleven написа:Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?

внимавай- тия дето са "за разкош" са смислените- щото плъг-ините нито имат икономията на електричките, нито имат душата на бензина... ама пак търсиш зарядни и им наливаш бензин... и като не ги заредиш са дървета откъм динамика... и са изключително ненадеждни защото са доста сложни... та от двата стола- на земята...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Фев 2021, 17:43

В предвид другата тема м/у нова дачия и дърт мерцедес Е211 55АМГ избирам ...абе какво да има да избирам.... :ok:
Това на едни и същи пари..Нищо,че имат 15 години разлика...Е поддръжката може да е малко по-скъпа на Дачията,че е само в оторизиран сервиз,ама то не може човек да има всичко... :mhihi:Ще се мъча с мерцедеса няма как... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 21 Фев 2021, 18:13

Ами....ако не си добре "подплатен", вервай ми, ще се мъчиш. Особено пък да ти е евридейка.
И какви са тия кошове, кенефи и подобни ? Много ми е интересно как и по какво се определя една кола като кенеф ? Защото ако нещото ми седи всеки месец в сервиз и съптветно не може да си изпълнява преднзанчението, за което е и купена, ако ще ролс ройс да е, аз ще я нарека кенеф.
Моята не е Тойота, ама дотук 76 000 км освен да и сипвам гориво и да я водя на ТО друго нема. Па нека си карам кенеф.
Хм,хм...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Фев 2021, 19:22

slatanic написа:В предвид другата тема м/у нова дачия и дърт мерцедес Е211 55АМГ избирам ...абе какво да има да избирам.... :ok:
Това на едни и същи пари..Нищо,че имат 15 години разлика...Е поддръжката може да е малко по-скъпа на Дачията,че е само в оторизиран сервиз,ама то не може човек да има всичко... :mhihi:Ще се мъча с мерцедеса няма как... :mhihi:

тези си кучета, ама само веднъж ще ти се озъби около компресора или арматурното табло ще похарчиш колкото една е60ца :mrgreen:
Последна промяна alx на 21 Фев 2021, 19:24, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 21 Фев 2021, 19:24

alx написа:
sub_eleven написа:Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?

внимавай- тия дето са "за разкош" са смислените- щото плъг-ините нито имат икономията на електричките, нито имат душата на бензина... ама пак търсиш зарядни и им наливаш бензин... и като не ги заредиш са дървета откъм динамика... и са изключително ненадеждни защото са доста сложни... та от двата стола- на земята...

Ти май не знаеш какво говориш всъщност. Пример 330е - перфектна, върви много, особено като за 2 литра, повече от старите 6 цилиндрови даже, и допълнително, ако имаш гараж или паркинг в офиса я вкарваш в тока. Градско караш безплатно на ток, на другите пътища върви, не е лошо, само цената не е като хората.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Фев 2021, 19:27

nxn написа:
alx написа:

Ти май не знаеш какво говориш всъщност

не, не знам. 330е не съм виждал щото тука няма такива... но пък имам приятел със такова мини и друг със такъв приус. минито не излиза от сервиза а като върви е неприятно за каране... приуса като теглиш чертата и дори редовно да го зареждаш пак гори толкова бензин колкото нормалния хибрид ама струва едно 1/3 нагоре.

и така. нескопосана технология е за временно ползване/ мост към електричките.... от които също нищо не разбирам :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 21 Фев 2021, 19:53

alx написа:
nxn написа:
alx написа:

не, не знам. 330е не съм виждал щото тука няма такива... но пък имам приятел със такова мини и друг със такъв приус. минито не излиза от сервиза а като върви е неприятно за каране... приуса като теглиш чертата и дори редовно да го зареждаш пак гори толкова бензин колкото нормалния хибрид ама струва едно 1/3 нагоре.

и така. нескопосана технология е за временно ползване/ мост към електричките.... от които също нищо не разбирам :angel:

Както казах, ако цената е окей, е много готино, и върви и не харчи, точно както трябва за градско. Но да проблемът е цената, струва 15 000 над еквивалентен бензин, дето не можеш да ги избиеш за 5 години.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Фев 2021, 20:09

alx написа:
slatanic написа:В предвид другата тема м/у нова дачия и дърт мерцедес Е211 55АМГ избирам ...абе какво да има да избирам.... :ok:

тези си кучета, ама само веднъж ще ти се озъби около компресора или арматурното табло ще похарчиш колкото една е60ца :mrgreen:

Аз затова питах за двигател без инхалатор в другата тема за мерцедесите.Едно е да искаш,а друго е да можеш да си го позволиш.А си знам възможностите. ;)
Като взех гранд черока беше с монтиран вортекс от предишният собственик и преди да му го върна знам как вървеше и какво усещане даваше. :kuku:
Ама знам как и духна гарнитура от нефелен мапер.
Добре,че е дърт чугун та му нямаше нищо друго.Ама пък как вървеше пущината,кога се уцелеше да се разберат компресора и компютъра.... :mhihi: и единственият тракшън контрол в тая кола бяха долните ми гащи.А спирачките същите като на 2.5тд и нефелен абс. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Фев 2021, 10:13

alx написа:
nxn написа:
alx написа:

Това със сметката важи ако търсиш максимална ефективност за цена. Това се случва рядко на пазара. Ако беше така, никой нямаше да се завишава цената със 50-100% от екстри и всеки щеше да се купува базов двигател.
Отделно след 1вата година разлика в цената вече почти няма. Аз съм много ОК за плъг ин хибрид, за 2ра или за градска кола. Най-малкото в подземните паркинги ще се изчисти силно отровния въздух.
Не знам и какво толкова се търси място за зареждане - парикарш си вкъщи и опъваш кабела.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Фев 2021, 10:37

Ще ти снимам колко яко изглежда опънат удължител през прозореца на пъпа на София :mhihi:
Плъг-ин хибрид е оферта само ако имаш гараж/(подземен) паркинг където да можеш да зареждаш през нощта или докато си на работа :bchug:
Ако трябва да ходиш до зареждачка през ден ще намразиш колата до месец максимум :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата