Чисто нова или стара кола?
Модератор: Общи модератори
Re: Чисто нова или стара кола?
sub_eleven написа:Какво ще кажете за новите японски? За корейските и френските разбрахме.
Единствената кола, която съм виждал като бутнеш централната конзола и се огъва беше тойота. Мисля, че бият шкода по евтини пластмаси. Иначе са добри коли, но им вдигнаха цените доста вече...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Скоро и ах повечко свободно време и от любопитство минах през Шкода и Тойота да разгледам...да, получаваш доста кола за парите ама трябва много да внимаваш да не се нараниш на някоя пластмаса в купето
Звука от затварянето на вратите, сравнен с Мерцедеса даже няма да го коментирам

Звука от затварянето на вратите, сравнен с Мерцедеса даже няма да го коментирам

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Има и други освен Тойота?
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Пластмасата в Тойота евтинее наистина,но не повече от тази в другите марки. Дори и в “премиум” марките ниските класове е ужасна.
Много близки до мен хора взеха нови Короли-седан преди около 5 години за по под 40хил лева.Станаха вече на по 120к километра и освен консумативи и бензин друго не искат. Екстра са Тойотите. Вече и хибриди има за по 40-45 хил.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?
sub_eleven написа:Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?
внимавай- тия дето са "за разкош" са смислените- щото плъг-ините нито имат икономията на електричките, нито имат душата на бензина... ама пак търсиш зарядни и им наливаш бензин... и като не ги заредиш са дървета откъм динамика... и са изключително ненадеждни защото са доста сложни... та от двата стола- на земята...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
В предвид другата тема м/у нова дачия и дърт мерцедес Е211 55АМГ избирам ...абе какво да има да избирам....
Това на едни и същи пари..Нищо,че имат 15 години разлика...Е поддръжката може да е малко по-скъпа на Дачията,че е само в оторизиран сервиз,ама то не може човек да има всичко...
Ще се мъча с мерцедеса няма как... 

Това на едни и същи пари..Нищо,че имат 15 години разлика...Е поддръжката може да е малко по-скъпа на Дачията,че е само в оторизиран сервиз,ама то не може човек да има всичко...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ами....ако не си добре "подплатен", вервай ми, ще се мъчиш. Особено пък да ти е евридейка.
И какви са тия кошове, кенефи и подобни ? Много ми е интересно как и по какво се определя една кола като кенеф ? Защото ако нещото ми седи всеки месец в сервиз и съптветно не може да си изпълнява преднзанчението, за което е и купена, ако ще ролс ройс да е, аз ще я нарека кенеф.
Моята не е Тойота, ама дотук 76 000 км освен да и сипвам гориво и да я водя на ТО друго нема. Па нека си карам кенеф.
И какви са тия кошове, кенефи и подобни ? Много ми е интересно как и по какво се определя една кола като кенеф ? Защото ако нещото ми седи всеки месец в сервиз и съптветно не може да си изпълнява преднзанчението, за което е и купена, ако ще ролс ройс да е, аз ще я нарека кенеф.
Моята не е Тойота, ама дотук 76 000 км освен да и сипвам гориво и да я водя на ТО друго нема. Па нека си карам кенеф.
Хм,хм...
slatanic написа:В предвид другата тема м/у нова дачия и дърт мерцедес Е211 55АМГ избирам ...абе какво да има да избирам....![]()
Това на едни и същи пари..Нищо,че имат 15 години разлика...Е поддръжката може да е малко по-скъпа на Дачията,че е само в оторизиран сервиз,ама то не може човек да има всичко...Ще се мъча с мерцедеса няма как...
тези си кучета, ама само веднъж ще ти се озъби около компресора или арматурното табло ще похарчиш колкото една е60ца

Последна промяна alx на 21 Фев 2021, 19:24, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:sub_eleven написа:Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?
внимавай- тия дето са "за разкош" са смислените- щото плъг-ините нито имат икономията на електричките, нито имат душата на бензина... ама пак търсиш зарядни и им наливаш бензин... и като не ги заредиш са дървета откъм динамика... и са изключително ненадеждни защото са доста сложни... та от двата стола- на земята...
Ти май не знаеш какво говориш всъщност. Пример 330е - перфектна, върви много, особено като за 2 литра, повече от старите 6 цилиндрови даже, и допълнително, ако имаш гараж или паркинг в офиса я вкарваш в тока. Градско караш безплатно на ток, на другите пътища върви, не е лошо, само цената не е като хората.
nxn написа:alx написа:sub_eleven написа:Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?
Ти май не знаеш какво говориш всъщност
не, не знам. 330е не съм виждал щото тука няма такива... но пък имам приятел със такова мини и друг със такъв приус. минито не излиза от сервиза а като върви е неприятно за каране... приуса като теглиш чертата и дори редовно да го зареждаш пак гори толкова бензин колкото нормалния хибрид ама струва едно 1/3 нагоре.
и така. нескопосана технология е за временно ползване/ мост към електричките.... от които също нищо не разбирам

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:nxn написа:alx написа:sub_eleven написа:Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?
не, не знам. 330е не съм виждал щото тука няма такива... но пък имам приятел със такова мини и друг със такъв приус. минито не излиза от сервиза а като върви е неприятно за каране... приуса като теглиш чертата и дори редовно да го зареждаш пак гори толкова бензин колкото нормалния хибрид ама струва едно 1/3 нагоре.
и така. нескопосана технология е за временно ползване/ мост към електричките.... от които също нищо не разбирам
Както казах, ако цената е окей, е много готино, и върви и не харчи, точно както трябва за градско. Но да проблемът е цената, струва 15 000 над еквивалентен бензин, дето не можеш да ги избиеш за 5 години.
alx написа:slatanic написа:В предвид другата тема м/у нова дачия и дърт мерцедес Е211 55АМГ избирам ...абе какво да има да избирам....![]()
Това на едни и същи пари..Нищо,че имат 15 години разлика...Е поддръжката може да е малко по-скъпа на Дачията,че е само в оторизиран сервиз,ама то не може човек да има всичко...Ще се мъча с мерцедеса няма как...
тези си кучета, ама само веднъж ще ти се озъби около компресора или арматурното табло ще похарчиш колкото една е60ца
Аз затова питах за двигател без инхалатор в другата тема за мерцедесите.Едно е да искаш,а друго е да можеш да си го позволиш.А си знам възможностите.

Като взех гранд черока беше с монтиран вортекс от предишният собственик и преди да му го върна знам как вървеше и какво усещане даваше.

Ама знам как и духна гарнитура от нефелен мапер.
Добре,че е дърт чугун та му нямаше нищо друго.Ама пък как вървеше пущината,кога се уцелеше да се разберат компресора и компютъра....

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:nxn написа:alx написа:sub_eleven написа:Плъг ин хибриди ли или от онези безсмислените, дето само за разкош ги наричат така?
Това със сметката важи ако търсиш максимална ефективност за цена. Това се случва рядко на пазара. Ако беше така, никой нямаше да се завишава цената със 50-100% от екстри и всеки щеше да се купува базов двигател.
Отделно след 1вата година разлика в цената вече почти няма. Аз съм много ОК за плъг ин хибрид, за 2ра или за градска кола. Най-малкото в подземните паркинги ще се изчисти силно отровния въздух.
Не знам и какво толкова се търси място за зареждане - парикарш си вкъщи и опъваш кабела.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ще ти снимам колко яко изглежда опънат удължител през прозореца на пъпа на София
Плъг-ин хибрид е оферта само ако имаш гараж/(подземен) паркинг където да можеш да зареждаш през нощта или докато си на работа
Ако трябва да ходиш до зареждачка през ден ще намразиш колата до месец максимум

Плъг-ин хибрид е оферта само ако имаш гараж/(подземен) паркинг където да можеш да зареждаш през нощта или докато си на работа

Ако трябва да ходиш до зареждачка през ден ще намразиш колата до месец максимум