България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2021, 14:10

randity написа:Аз и преди съм писал тук, как за една седмица ми бяха връчили един чисто нов Кайен. Когато правех път на хората по малките улички, всички бяха адски учудени защо и винаги в погледа им имаше някакво съмнение. Ама съм виждал и обратната страна, как един с няква дърта Е-класа се правеше на интерес на един с малка ръждива Корсичка, ама на светофара, когато тоя от Корсата слезе (тавана му беше до кръста :mhihi: ), Е-класата само изпуши и повече не я видях.

Това ми напомни за учителят ми по математика навремето. Звучи странно, но той е многократен републикански по джудо в абсолютната категория. Висок близо 195см и над 120кг. Караше един Полски фиат 125. Все се оплакваше, че по светофарите му скачали, пък после не можел да ги настигне :OT:

Петя Лазаров. Не вярвам, да не е познат като име. Поне на по-старите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Сеп 2021, 14:12

ivoaudi написа:В интерес на истината и аз забелязвам някаква интересна такава закономерност. От 3 дни бриша Бургас-Синеморец и само такива ме изпреварваха, често аз самия движещ се с 10-15 над ограничението. Чипирани са, затуй!

малко са камерите, брадър :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Сеп 2021, 14:30

Borymeckata написа: С БМВ-то съм забелязал, как всички са много културни, за близо десетина години май не си спомням някаква агресия спрямо мен. Със Сузи... все едно ме няма на пътя, станал съм цар на тройните изпреварвания и разминавания, разбира се - без да го искам. За всеки ръждив опел е въпрос на живот и смърт да ме изпревари веднага след като ме е застигнал, независимо от завои, насрещно движение, ограничения и други такива глупости. Често съм обикалял и оглеждал Сузи отвън и съм търсил нещо в него, което да предизвиква такава агресия, но... не намирам нищо особено. Джипче като джипче, при това - черно! :mhihi: :mhihi:

Като цяло винаги карам по един същи начин, опитвам да съм максимално спокоен, не съм агресивен. Понякога нарушавам, но се стремя да не преча на никого.

Те това е защото ние нямаме никакви традиции в нищо!
Като почнеш от да кажем антиките. Разните там англичани вадят някакви столове на по 200-300 години, някакви маси със същото датиране и са в отлично състояние.
Ние по това време сме живели в землянки.
На тея културата им е такава, на доста по-високо ниво и малко са индивидите, дето ще парадират с "черен жиП"
Същото и в щатите с оръжията им, Тея там културата им на носене на оръжие е от как има лъкове и стрели. На нас тука ако ни дадат такова свободно носене на оръжие, до 5 години сме се приключили.
Аналогично е и положението с прехвърляне на автомобили пред нотариус. В Италия, Германия и други държави, подписваш документ и си собственик.
Тука, дори и през нотариус може да изгориш с кола. То с апартаменти горят, какво остава за автомобил.
И понеже все сме били бедняци и културата ни е такава, да изпъкнем и като се обзаведеш нещо подобно на черен джиП, ела да видиш.
Аз преди мнооого години возих разни отговорни другари (професия са млади момчета) и през деня с S класа, черна разбира се, всеки ми правеше път. Пък не един или два пъти се залисвах на светофара на зелено. Еми никой не ми свири. Да не говоря , взимам ляв завой и отсреща ми правят път, едни такива усмихнати, всички те обичат...
Вечерта се качвам на жигулатора и ти казвам, ще ме убият. Всички те мразят, викат си "тоя пЪ червей от къде изпълзя"

Последно, може и да съм го писал вече, на една бензиностанция си зареждам личното си бусче , транспотер т5 2008 година. Винаги съм си карал личните автомобили с най-скъпото гориво.
Та зареждам буса с WPower дизел за повечко пари, а до мен спират едни знаете какви с някакво окаяно Е46 и турат газ за 10 лева.
Та от вътре му дойде на бензинджията да ходи да мие стъклата на BMW то, на моят бус- звОнци, щото е бус=нищожество :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 01 Сеп 2021, 14:33

и още едно странно наблюдение.
джипа освен голям и черен трябва да е чист. колкото по-чист е, толкова повече точки респект имаш, колкото повече прах и кал има по него, толкова по-ниско слизаш в хранителната верига.

ефектът от черния джип се наблюдава не само в България, но все пак отслабва в посока запад

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Сеп 2021, 14:51

А те щото в Германия ги купуват премиум марките щото са бюджетни икономични евридейки , незабележими сред гоуфовете опелите и шкодите :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 01 Сеп 2021, 15:20

какво ли пишат за нас по другите форуми, ама като е тръгнала приказката, да кажа и аз - напоследък ми правят впечатление тойотаджиите. Те за разлика от другите състезатели, не карат бързо, но предприемат адски неадекватни маневри, така е гледам да поддържам по-голяма дистанция от обикновена, когато наоколо се появи тази марка.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Сеп 2021, 15:23

При всички марки има кретени, както и при регистрациите. Просто по обективни причини не са много тези с Дачия с 220км/ч в лява лента :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Сеп 2021, 15:44

не съм съгласен...

101% от собствениците на ленд круизър са с малки пишки и се опитват да покажат всички 4 сантиметра на всички около тях :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Сеп 2021, 15:45

Petrolhead написа:джипа освен голям и черен трябва да е чист. колкото по-чист е, толкова повече точки респект имаш, колкото повече прах и кал има по него, толкова по-ниско слизаш в хранителната верига.

Ааа, сега ми се изясни защо постоянно се опитват да ни претрепят със Сузи... Той освен, че е малък и слаб, обикновено е и кален до стъклата. :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар
Кара: ше E39 530D Touring
Мечтае да кара: колело

Мнение от MrManson » 01 Сеп 2021, 16:21

С риск да получа отпуск от форума :): Не всеки, който кара БМВ е идиот, но всички идиоти карат БМВ :kuku:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Сеп 2021, 18:06

MrManson написа:С риск да получа отпуск от форума :): Не всеки, който кара БМВ е идиот, но всички идиоти карат БМВ :kuku:

Абе чак всички не бих казал :mhihi: От известно време налазиха и други марки :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 02 Сеп 2021, 13:07

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/ ... 58458.html
Данните от редица европейски градове показват драстично намаляване на пътно-транспортните произшествия с пешеходци и велосипедисти, след въвеждане на ограничение от 30 км/ч. в жилищните зони.

Май наистина четат форума тия у парламентО
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 02 Сеп 2021, 14:10

симулират работа :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Сеп 2021, 14:23

streetz написа:https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Petar-Vitanov-Skorost-do-30-km-ch-v-zhilishtnite-rajoni-i-tezhki-sank_758458.html
Данните от редица европейски градове показват драстично намаляване на пътно-транспортните произшествия с пешеходци и велосипедисти, след въвеждане на ограничение от 30 км/ч. в жилищните зони.

Май наистина четат форума тия у парламентО

Аз това съм го писал поне 5 пъти , да я правят 30 км навсякъде и да се приключва . И за наказаниьята имам предложение - ГУЛАГ , преди да вземеш книжка трябва да си излежал всичко което можеш да съгрешиш на пътя .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Сеп 2021, 16:32

Jordana написа:Аз това съм го писал поне 5 пъти , да я правят 30 км навсякъде и да се приключва .

мисли го така- ако това стане (примерно) - колко катастрофи ще има и колко загинали ще има? първата цифра ще е пренебрежимо малка а втората ще клони към "0".

знам, че е нереалистично да се направи такова ограничение, но колкото по-бавно- толкова по- малко проблеми.

писал съм го и преди- всяка опасна ситуация има горе долу САМО ЕДИН корен - превишената за сценария скорост.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата