България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от mr_petroff » 01 Сеп 2021, 8:00

Аз като съм буса и си бачкам , ми е през оная работа , че някой ми светка и напира да ми се качи отгоре . Не се пречкам умишлено , ама да има да взема този бързащият , че ще се прибера след като съм започнал изпреварвне на камион примерно ,дето го чакам 5 км.Съответно когато съм с кола никога не светкам и препирам по бавните на пътя . Винаги се поставям на мястото на другият водач .Обаче разни заспали и нагли дето не знаят къде са ... :bang: ,те се познават отдалеч...
Многа простотия има по пътищата ни , много агресия . Аз като човек каращ по 5-6 к. км. на месец , гледам да не се впрягам много , ама не винаги ми се получава . Важното е да стигнеш все пак , нали , с по малко нерви по добре ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Сеп 2021, 9:24

И на мен ми се случва доста често, като изпреварвам колона от тирове и коли примерно, някой да почне да ми святка, ама грам не ми дреме. Като изпреварвам гледам да съм с около 130-140 км/ч и като изпреваря и е безопасно да се прибера, тогава.

А тия святкащите като са толкова умни, ще ми покажат ли къде в правилника пише, че може да святкат, да не спазват дистанция влизайки ти в багажника и т.н. Някъде пише ли, че не мога да изпреварвам, щото им преча да нарушават закона, карайки с превишена скорост :?:

Само в България може да нарушаваш закона и да се дразниш на останалите. Това е като комшиите ми, с които сме заедно в управителния съвет на блока, на които казах, че няма как да усвояваме от общите пари и те вече не ми говорят. Като се разминаваме гледат на другия край. Аз пак ги поздравявам, ама те са много засегнати и все едно ме няма. Щото не могат да краднат... :help: Ебаси народа приматски, честно...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Сеп 2021, 9:32

zAcK написа:И на мен ми се случва доста често, като изпреварвам колона от тирове и коли примерно, някой да почне да ми святка, ама грам не ми дреме. Като изпреварвам гледам да съм с около 130-140 км/ч и като изпреваря и е безопасно да се прибера, тогава.

А тия святкащите като са толкова умни, ще ми покажат ли къде в правилника пише, че може да святкат, да не спазват дистанция влизайки ти в багажника и т.н. Някъде пише ли, че не мога да изпреварвам, щото им преча да нарушават закона, карайки с превишена скорост :?:

Само в България може да нарушаваш закона и да се дразниш на останалите. Това е като комшиите ми, с които сме заедно в управителния съвет на блока, на които казах, че няма как да усвояваме от общите пари и те вече не ми говорят. Като се разминаваме гледат на другия край. Аз пак ги поздравявам, ама те са много засегнати и все едно ме няма. Щото не могат да краднат... :help: Ебаси народа приматски, честно...
+1
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 01 Сеп 2021, 9:54

Bogat-Beden написа:
zAcK написа:И на мен ми се случва доста често, като изпреварвам колона от тирове и коли примерно, някой да почне да ми святка, ама грам не ми дреме. Като изпреварвам гледам да съм с около 130-140 км/ч и като изпреваря и е безопасно да се прибера, тогава.

+1

Тук и аз съм съгласен
++1

Всъщност не е много трудно да съжителстваме на пътя и бързащи и превишаващи скоростта и неспазващи правилата и спазващи запетайките. Нужно е единствено и само колегиалност и разум. За да го има това обаче.....децата трябва да се възпитават правилно. От малки. Дечицата. Да пораснат отговорни, а не....да произвеждаме гняс. Безотговорна, лигава и егоистична, това което правим от толкова години вече.....
Да. Огромен егоизъм на пътя. Огромен! Него няма никакви глоби и рестрикции да го излекуват!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Сеп 2021, 11:23

Иво Аудито май стигна до корена на проблема - възпитанието на децата. От него (възпитанието) тръгва всичко и в него (по-скоро в липсата му) се коренят повечето (да не кажа - всичките ни) проблеми. Децата се възпитрават предимно у дома, от родителите. Също в детската градина и училището. И улицата има своето влияние. Медиите, телевизията, интернет. Приятелите, средата. Но основно - у дома, затова се нарича "домашно възпитание". И тук много зависи какви са родителите. Прости, арогантни и агресивни родители ще възпитат същото (като тях) дете. Може да има изключения, но като цяло детето копира модела не поведение от родителите си. Средата ще действа в същата насока, защото простите родители ще имат прости приятели и ще се събират в прости компании. Пак казвам - може да има и изключения, но моделът е такъв. Та да не се чудим, откъде се взимат арогантните и егостични простаци на пътя - те са представителна извадка на цялото ни общество, резултат и продукт на липсата на домашно възпитание.
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 01 Сеп 2021, 11:39

най-показателно е, че агресията на околните е изцяло зависима от колата която караш.
карането на много голям и много черен джип силно успокоява страстите на колегите водачи. забавното е, че джипа може да не е скъп, може да не и много нов, но трябва да е джип. разните по-малки и съществено по-скъпи коли не вдъхват такъв респект.
разбира се винаги има черни нинджи с по-големи джипове и по-дълги ес класи, но дори и те са осезаемо по-спокойни.
на обратния полюс са белите баничарки, ако имаш нещастието да караш такава ти си на дъното на хранителната верига и нямаш абсолютно никакво право да се мяркаш пред очите на родните майстори водачи. всеки има право да ти светка, да ти отнема предимство, засича, изпреварва и тн. единственото ти право е да отбиеш в дясно, да изключиш от скорост и да се поклониш ниско.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Сеп 2021, 12:16

Ха - ха, това наистина е много смешно, как отношението към теб се променям в зависимост от колата. Аз карам БМВ Х3 и Сузи (Джимни). Реално погледнато, и двата са "черни джипове", дори Сузи е по-близо до това определение, в сравнение с баварския паркетник.

SAM_1390.JPG

Като цена вече са доста близки, като Сузи е с две години по-нов от бавареца. С БМВ-то съм забелязал, как всички са много културни, за близо десетина години май не си спомням някаква агресия спрямо мен. Със Сузи... все едно ме няма на пътя, станал съм цар на тройните изпреварвания и разминавания, разбира се - без да го искам. За всеки ръждив опел е въпрос на живот и смърт да ме изпревари веднага след като ме е застигнал, независимо от завои, насрещно движение, ограничения и други такива глупости. Често съм обикалял и оглеждал Сузи отвън и съм търсил нещо в него, което да предизвиква такава агресия, но... не намирам нищо особено. Джипче като джипче, при това - черно! :mhihi: :mhihi:

Като цяло винаги карам по един същи начин, опитвам да съм максимално спокоен, не съм агресивен. Понякога нарушавам, но се стремя да не преча на никого.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Сеп 2021, 12:17

Това ще да е само тука така :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Сеп 2021, 12:25

Borymeckata написа:Често съм обикалял и оглеждал Сузи отвън и съм търсил нещо в него, което да предизвиква такава агресия, но... не намирам нищо особено. Джипче като джипче, при това - черно!

За БГ WRC шампионите с всякакви кокошарници е въпрос на чест да не стоят зад нещо, което им се струва по-бавно от тях :idea: :idea: :idea: Някой форумен Фройд сигурно ще може да го обясни по-точно, но ако карат малко повече зад подобно джипче, за което знаят, че е бавно, пишлетата им започват да се смаляват :mhihi: Освен това, ако има жена в колата, започват да се депресират още повече и те така.

Т.е. не търси проблема в готината жипка, а в смаляващите се пишлета на WRC шампионите :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 01 Сеп 2021, 12:25

Аз и преди съм писал тук, как за една седмица ми бяха връчили един чисто нов Кайен. Когато правех път на хората по малките улички, всички бяха адски учудени защо и винаги в погледа им имаше някакво съмнение. Ама съм виждал и обратната страна, как един с няква дърта Е-класа се правеше на интерес на един с малка ръждива Корсичка, ама на светофара, когато тоя от Корсата слезе (тавана му беше до кръста :mhihi: ), Е-класата само изпуши и повече не я видях.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Сеп 2021, 12:28

тавана му беше до кръста :mhihi:
Сигурно и на тоя чурката му е била поне половин метър ...като на WRC :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 01 Сеп 2021, 12:29

Като заговорихте в тая посока, моите наблюдения са че особено агресивни са точно тези шофиращи Орели, Рено и Вагове. Дори доста са ме учудвали семейни кочини от сорта на Рено Сценик какви изпреварвания правят, като че е въпрос на живот и смърт. Вагините и по специално Ауди станаха мечтата на селяндурите и след като успеят да сменят стария Пасатор е някое А6, карат като че са хванали господ за шлифера.

Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 01 Сеп 2021, 12:39

VladiE написа:Като заговорихте в тая посока, моите наблюдения са че особено агресивни са точно тези шофиращи Орели, Рено и Вагове. Дори доста са ме учудвали семейни кочини от сорта на Рено Сценик какви изпреварвания правят, като че е въпрос на живот и смърт.

Писах преди 2-3 седмици тук, че като бяхме до Пампорово и само такива ни изпреварваха в най-куците участъци :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Сеп 2021, 12:48

Ами да, Сузи не е рацер, с 1,3 мотор и 80 коня - толкова... :dunno: :dunno:
Освен това е мъничък и смешен. Но пък минава с лекота през една педя бетонен бордюр, прегазва всякакви локви и се катери по кални баири. А по-важното е, че има абсолютно същата винетка, като най-дългата S-класа... :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 01 Сеп 2021, 13:47

zAcK написа:
VladiE написа:Като заговорихте в тая посока, моите наблюдения са че особено агресивни са точно тези шофиращи Орели, Рено и Вагове. Дори доста са ме учудвали семейни кочини от сорта на Рено Сценик какви изпреварвания правят, като че е въпрос на живот и смърт.

Писах преди 2-3 седмици тук, че като бяхме до Пампорово и само такива ни изпреварваха в най-куците участъци :dunno:

В интерес на истината и аз забелязвам някаква интересна такава закономерност. От 3 дни бриша Бургас-Синеморец и само такива ме изпреварваха, често аз самия движещ се с 10-15 над ограничението. Чипирани са, затуй!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата