Във форма ли сте?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В добра физическа форма ли сте?

Да, много добра
6
6%
Да
29
28%
По-скоро да
21
20%
По-скоро не
22
21%
Не
16
15%
Не, в много лоша форма
11
10%

Общо гласове : 105
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Във форма ли сте?

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Апр 2023, 7:04

немо написа:
Spit-Fire написа:Не се успокоявай с такива глупости тип "аз съм набит", "едър ми е кокъла", "и така съм си добре".

Хората са различни, това е ясно. Не е редно , според мен , да се прилага автоматично това за ръст-100=тегло . Просто има хора,които тежат повече при един и същи обем.
Защо е така не знам, но е факт.

Кости, размер на главата ако щеш, но горе-долу е нещо универсално. Аз съм 1.80 - 85 кила някъде и всички ми казват, че им изглеждам слаб сега. Вярно съм бил все по 90-95, стигал съм до 103, може би тялото ми се е нагодило да носи повече кила, едно време за някакво време бях и колоездач, там имам все още широки бедра понеже бях спринтьор с колелото :mhihi: и...абе все тая. Сега ми е супер, тръгна ли да бягам и летя и това без да тичам нещо за тренировка. Ако тичам точно две седмици всеки ден за въздух и ще съм като...айде не Бързоходеца, но поне Уийли койота. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Апр 2023, 7:22

Всичко идва от спорта когато му е било времето - юношеска и младежка възраст когато се развива скелетната мускулатура най добре . Ако си стоял на компютъра по него време вместо да спортуваш разнообразни спортове ще си останеш с тесин раменца цял живот . И на 90 кила ще изглеждаш толуп докато този който е добре развит физически от младежките си години на 90 кила ще е добре без да прави особени усилия .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 25 Апр 2023, 7:44

Jordana написа:Всичко идва от спорта когато му е било времето - юношеска и младежка възраст когато се развива скелетната мускулатура най добре . Ако си стоял на компютъра по него време вместо да спортуваш разнообразни спортове ще си останеш с тесин раменца цял живот . И на 90 кила ще изглеждаш толуп докато този който е добре развит физически от младежките си години на 90 кила ще е добре без да прави особени усилия .

Ами пълну глупости :D
Сигурно се сещам за над 10 примера за хора които спортуваха заедно с мен като луди - волейбол, плуване, фитнес, ски алпийски и са с тесни рамене.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 25 Апр 2023, 10:59

Това с теглото пак е много субективно и много зависи пак от целите и с какво се занимава човек. Аз съм 183см, 76кг. Целевото ми тегло е 72-73. По критериите в последните няколко поста съм недохранен :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Апр 2023, 12:20

Ами ако не си на 8-10%-та мазнини си баш недохранен. :mhihi: Базикам се де, възможно е да имаш и много различна структура просто плюс както каза цели.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Апр 2023, 13:51

Неслучайно има класифицирани типове телосложение (което върви и с различен метаболизъм обикноверно) - ектоморфи, ендоморфи и мезоморфи. Трите типа на 80кг. тегло изглеждат толкова различно, че няма да шанс да познаеш колко тежат, ако нямаш интерес в тая област. От там различна композиция, мазнини и т.н. Кат вкараш и спорт в уравнението, нещата стават доста размити...
Never mistake motion for action...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Сеп 2023, 12:30

Измислих го :mhihi: Само някой от разбиращите да каже дали е ОК тая схема :ok:

Почнах да правя по 100+ лицеви опори като стана и 100+ преди да си легна.
Не ям до обяд, дори малко по-късно и вечерям до 9:00, освен като не сме с някой на маса :mhihi:

Идеята е някакъв фастинг + разчистване на глюкоза, или каквото е там + по-бързо започване на фастинг по време на сън. Уж? :mhihi:
И някакви тренировки през деня на рандъм, но всички вкъщи, или най-много на някой лост,
без фитнес зали и подобни, че нямам време пък и не искам да гледам пухтящи мъже оглеждащи се по 86 минути в някое огледало :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. А, да. Поддържам около 82 кг. вероятно близо година вече, което за момента ми е ОК :ok:

Сега намерих какво сме си писали с богатия беден, де изчезна някъде. Не искам повече да се връщам дори на 84 кг., деба :idea: :idea:

zAcK написа:
Bogat-Beden написа:Koлко кг си тигре, аз съм 95 +/-, има-няма 15 кг сланина.. :lol:

12 Фев 2022, 0:58

И аз бях 95 преди няколко години, а сега съм 88-89 :bchug: Лятото бях 84 и се чувствах супер, ама нещо около празниците 20 дни бяхме при родителите и всяка вечер на едните на гости, на другите на гости и положението излезе извън контрол :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ама то зависи и колко си висок :mhihi: Аз съм 182 :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Сеп 2023, 13:25

Фастинга няма да ти помогне да “разчистиш” глюкозата, а просто ще премести и разреди пиковете. Той е полезен като инструмент за тия, дето не мигат да контролират количеството храна, което изяждат.

Иначе е добре да сведеш храненията до 2 най-малкото за да не караш панкреаса постоянно да работи. Т.е. важното е между храненията да не поемаш калории и най-вече “празни” такива от разни снаксове и безалкохолни.

Ако искаш контрол върху инсулина, просто ограничаваш храните, които тялото превръща в глюкоза и чакаш. Дали изобщо ще се случи и кога зависи колко си стриктен и какво е положението в момента.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 13 Сеп 2023, 13:50

Абе интересно ми е кое според вас е по-добре - едно или две хранения на ден. Аз мога и по единия и по другия начин като в единия случай фаста ми е 24 часа а в другия 16 примерно.

Много хора ми казват, че е супер вредно и грешно да се храниш веднъж на ден а на много места пише обратното, та кой е крив и кой прав и съответно какви са ползите/вредите от едното и другото?

П.С. между храненията не ям снаксове и не пия нищо друго освен вода/кафе/газирана вода.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Сеп 2023, 21:29

bum_bum написа:Фастинга няма да ти помогне да “разчистиш” глюкозата, а просто ще премести и разреди пиковете. Той е полезен като инструмент за тия, дето не мигат да контролират количеството храна, което изяждат.
Иначе е добре да сведеш храненията до 2 най-малкото за да не караш панкреаса постоянно да работи. Т.е. важното е между храненията да не поемаш калории и най-вече “празни” такива от разни снаксове и безалкохолни.
Ако искаш контрол върху инсулина, просто ограничаваш храните, които тялото превръща в глюкоза и чакаш. Дали изобщо ще се случи и кога зависи колко си стриктен и какво е положението в момента.

:yes:

Две хранения, като понякога хапвам по нещо между тях, но никакви преработени лайна вече. Никакви :mhihi: :bchug:
Отказах всички шитни, както и да снаквам и т.н. :censored:

И по тоя повод се сетих! Какви бяха тия простотии преди години още не мога да се начудя???
Закуската била най-важна :kuku:
Трябвало да се яде много пъти за добър метаболизъм :kuku:
Мазното било вредно :kuku:
Месото били вредно :kuku:
Дори скоро гледах статия от 90-те, където пише, че маргаринът е полезен, а маслото вредно :kuku: :kuku: :kuku:

Да еба и скапания свят, и сбърканите хора :idea: Трябвало да се яде по много :kuku: :kuku: :kuku:

Ама хората сигурно десетки хиляди години сме еволюирали хапвайки вегански неща, по много и от супермаркета :banghead: :kuku:
И на всеки 20 мин. е имало какво да си вземеш да мезиш от хладилника :kuku: :kuku: :kuku:

Скоро слушах ето това видео. Доста ми допадна и съвпада много точно с разбиранията ми към момента.
Някои неща, които този казва съм ги усетил точно, както ги казва. :bchug:
Като цяло в The Diary Of A CEO има доста приятни гости, които си струва да изслуша човек :bchug:
Дори и да не е 100% съгласен, ще го накарат да се замисли за много неща.

Spit-Fire написа:Много хора ми казват, че е супер вредно и грешно да се храниш веднъж на ден а на много места пише обратното, та кой е крив и кой прав и съответно какви са ползите/вредите от едното и другото?

Въпросът е какви хранителни вещества можеш да си набавиш с това хранене.
Щото има хора, дето се хранят по 3-4 пъти и реално си набавят много по-малко от такива, които се хранят един път, но с качествена храна. :dunno:

Да не говорим, че от години си говоря с бабите на село на по 80, че дори и комшийката на 92 години :idea:
Бачкат постоянно, до живот. Притеснения колкото искаш, цял живот! И деца са раждали. Хормони, критически, каквото се сетиш.
А за яденето - ядат много малко! И какво? Надживели са дядовците.
Друго, питам ги, закусвате ли? Много рядко някоя да каже да! За дядовци не зная такъв, дето да може да стане и да не закуси.
Не можело така :kuku: А бабата не закусва и по-здрава от него. Как става тая работа. Да не казвам колко изяжда една баба на ден.
Миналата седмица подарих на комшийката един буркан мед, тази на 92. Носят и храна всеки ден социалните, тя повечето я носи на нашите кокошки, да не ставала зян :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 13 Сеп 2023, 23:16

При мен работи най-добре две-три яденета, но вече не фаствам всеки ден и някои сутрини ще почна само с протеин и ще имам обяд и вечеря. Други дни ще взимам само протеин на около 3-4 часа. Трети дни няма да ям цял ден и ги въртя изненадващо. На едно ядене не усвояваш достатъчно протеин, даже и да ядеш много.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Сеп 2023, 7:22

С 1 хранене само на ден, ми се струва че лесно се приема повече храна и метаболизма отива към натрупване на мазнини . В случай че не се гони строга калорийна норма , трудно се контролира . Количеството на храната която се приема при едно хранене има сериозно влияние върху метаболтните процеси . Интервалите между храненето също .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 14 Сеп 2023, 7:36

zAcK написа:И по тоя повод се сетих! Какви бяха тия простотии преди години още не мога да се начудя???

Е закуската си е доста важна за всеки работещ човек, но по-скоро за работата на мозъка сутрин, не толкова за тялото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 14 Сеп 2023, 8:09

Jorixa написа:
zAcK написа:И по тоя повод се сетих! Какви бяха тия простотии преди години още не мога да се начудя???

Е закуската си е доста важна за всеки работещ човек, но по-скоро за работата на мозъка сутрин, не толкова за тялото.

Явно, сутрин закусваш, защото къркори стомаха и чувстваш глад или просто знаеш, че ще ти трябва енергия и зареждаш превантивно?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 14 Сеп 2023, 8:31

Джордан е ти нали ядеше по 1 път на ден? И аз ям по 1, макс 2. И по малко.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата