Планинарска: Рила, Витоша, Стара планина........
Модератор: Общи модератори
- Dimchev
- Потребител
-
- Кара: e39 530ia
- Мечтае да кара: s50 Compact
Re: Планинарска: Рила, Витоша, Стара планина........
Don_Diego написа:ildivvy написа:Правят ремонт на една отсечка (от Кричим към Девин) и се чака... Казаха до другата седмица май...
В такъв случай Батак - Доспат ли да гоня или Велинград и надолу към Сърница за да дойда от другата страна на Девин?
През Сърница знам, че пътя е ок..след Борино малко става грапав, но пак е без дупки
Батак - Доспат как е?
Батак - Доспат не е за коли с големи джанти и ниски гуми, Доспат - Девин също е по-скоро зле пътя.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Разходих се до Девин този уикенд, ходих до Струилица - Калето и вчера с джип се качихме на Вълчи камък. Искаше ми се пеша да я направим, но само двама души в групата бяхме подготвени физически и с екипировка да я направим (малко по-тежка пътека е като преход защото е почти постоянно стръмно изкачване), та затова джипки. Пак беше яко, но не е това моят тип планински туризъм. Направили са 100 пътеки горе навсякъде е изровено
. Отделно е свободно да се качва всеки с какъвто си иска джип, та имаше и някакъв офроуд клуб на излет...сещате се какъв шум и прахоляк беше
Вълчи камък обаче е страхотен, уникална гледка има от там към Триградското ждрело. Веднага влезе в топ 3 на любимите ми места, есента отиваме с милото да си я направим пеша както си трябва
Ягодинската пещера я посещавам сигурно за 10ти път, но пък беше идеално бягство от жегата следобяд.
Пътната обстановка: Пътувах през Кричим, почти никакъв трафик. След комплекс Чилингира има ремонт на пътя и се регулира със светофар преминаването. Обаче си е за джип, изключително зле подготвен обход. Бях с М3 и го минах цялото нещо с 3км/ч и без пътници, че да не закача...на магия никъде не успях да задера. След това пътя си е перфектен.
Прибрах се през Велинград. Девин - Доспат не е идеален, но щом аз го минах с тая кола значи всеки може да го мине. Има много неравности, кръпки и пукнатини по пътя и асфалта е доста грапав, но дупки няма. Сърница - Велинград е там вече пръснах панаира от кеф...почти никакъв трафик, перфектен асфалт и смели пасажери
За финал: почвам работа към КАТ и АПИ за въздушно наблюдение на джигитите по пътищата

Вълчи камък обаче е страхотен, уникална гледка има от там към Триградското ждрело. Веднага влезе в топ 3 на любимите ми места, есента отиваме с милото да си я направим пеша както си трябва

Ягодинската пещера я посещавам сигурно за 10ти път, но пък беше идеално бягство от жегата следобяд.
Пътната обстановка: Пътувах през Кричим, почти никакъв трафик. След комплекс Чилингира има ремонт на пътя и се регулира със светофар преминаването. Обаче си е за джип, изключително зле подготвен обход. Бях с М3 и го минах цялото нещо с 3км/ч и без пътници, че да не закача...на магия никъде не успях да задера. След това пътя си е перфектен.
Прибрах се през Велинград. Девин - Доспат не е идеален, но щом аз го минах с тая кола значи всеки може да го мине. Има много неравности, кръпки и пукнатини по пътя и асфалта е доста грапав, но дупки няма. Сърница - Велинград е там вече пръснах панаира от кеф...почти никакъв трафик, перфектен асфалт и смели пасажери

За финал: почвам работа към КАТ и АПИ за въздушно наблюдение на джигитите по пътищата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
От къде са първите две снимки?
Въпросния ремонт след к-с 'Чилингира' уж трябва да свърши в края на тази седмица... Има ли такива изгледи според реалната обстановка там? Уж правеха и ремонти по отсечката Доспат-Девин, но явно... няма да го бъде!
Въпросния ремонт след к-с 'Чилингира' уж трябва да свърши в края на тази седмица... Има ли такива изгледи според реалната обстановка там? Уж правеха и ремонти по отсечката Доспат-Девин, но явно... няма да го бъде!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Първата снимка е пътя към Триградското ждрело, гледан от Вълчи камък. По-конкретно отсечката след отбивката за Гьоврен. Бях нагласил дрога да снима по протежение на пътя, самата площадка го гледа отстрани
Втората е някъде по пътя между Сърница и Велинград (снимката е по посока Сърница). Сега се сетих, че там има страхотна отсечка за каране. Завиваш към село Кръстава и пътя е чисто нов и рядко е натоварен. Трябва да се внимава за мотористи обаче
Относно ремонта - тоя изкоп не виждам как ще го направят за една седмица...много работа имат още, а не видях и да се работи в събота преди обяд
. Ти с кабриото там почти сигурно ще опреш ако не подхождаш по диагонал и изключително бавно. Особено посока Девин има едно "стъпало" между асфалта и изкопаното...бая е високо
. Влезеш ли фронтално като нищо да опреш и закъсаш с ниска кола
Доспат - Девин никъде не видях ремонти
Втората е някъде по пътя между Сърница и Велинград (снимката е по посока Сърница). Сега се сетих, че там има страхотна отсечка за каране. Завиваш към село Кръстава и пътя е чисто нов и рядко е натоварен. Трябва да се внимава за мотористи обаче

Относно ремонта - тоя изкоп не виждам как ще го направят за една седмица...много работа имат още, а не видях и да се работи в събота преди обяд

Доспат - Девин никъде не видях ремонти
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Ей, как се е раздвижила темата
Да... А парите още по-малко
Нашето последно приключение беше в Алпите - първи опит за 4-хилядник, но заради кофти време трябваше да се откажем на 300 метра от върха

b_u_b_o написа:Всичко ми се прави, а отпуската малко...
Да... А парите още по-малко

Нашето последно приключение беше в Алпите - първи опит за 4-хилядник, но заради кофти време трябваше да се откажем на 300 метра от върха

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Ухааа, доста впечатляващо
Сега обаче съм сигурен, че си двойно по-надъхан да опиташ пак и да го качиш този път

Сега обаче съм сигурен, че си двойно по-надъхан да опиташ пак и да го качиш този път

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Той този връх не е някой известен или да ми е цел да го кача. Просто исках да видя как ще се справим в алпийска обстановка.
Та вероятно ще пробваме някой друг.
При този има 2 км ходене през сравнително нисък ледник и има голяма вероятност да има непреодолими цепки в леда и да трябва пак да се връщаме
Тази година имахме късмет с ледника, но пък времето на върха се развали...
Една жена ми писа в планинарските групи, че миналото лято са пробвали, но е имало 2-3 метра широка цепка през целия ледник, не са могли да я преминат и са се върнали още преди да стигнат до хижата под върха.
Та вероятно ще пробваме някой друг.
При този има 2 км ходене през сравнително нисък ледник и има голяма вероятност да има непреодолими цепки в леда и да трябва пак да се връщаме

Тази година имахме късмет с ледника, но пък времето на върха се развали...
Една жена ми писа в планинарските групи, че миналото лято са пробвали, но е имало 2-3 метра широка цепка през целия ледник, не са могли да я преминат и са се върнали още преди да стигнат до хижата под върха.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.