Политическа.
Модератор: Общи модератори
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Политическа.
И не, не плащаме най-скъпата газ в Европа! Полша и Чехия са пред нас по този показател!
Без страх, без спирачка!
Що ли си мисля, че и тая плоча я слушахме, ама пак я завъртя...
Ми какво да отговоря на някой който ми твърди че няма и не иска да чете източници , статии факти и т.н. ?
Нямам какво да говоря с такива олицетворрения на поговорката "чукча не читетель...."
miro20 ти май наистина не разбираш за какво Путин взе Крим.
Ще си кажа моето мнение пък ти си мисли как Путя иска да стане император на света и да заграби всички територии.
Откъде реши че не съм разбрал ??
Гледал съм "прямая передача" с обширното интервю на Путя.. е то не бе интервю а изявления в популярен хамерикански стил пред подбрана публика... та.. ако сте гледали тази "передача" , той се скъса да повтаря... "как не го е страх от НАТО"... и как ще предприеме мерки бла бла бла... само че когато мен 100 пъти ми повторят как някой НЕ го е страх от нещо, накрая извода е очевиден - точно това му е страха и опасенията.
И да, приемам това за логично.
Така че го разбирам мн добре.
За присъствието на корабите - да така е, знаем го от войната в Грузия.Тогава натовски кораби можеха да престояват не повече от 2 седмици.
Само че проблема е никакъв - те просто се ротираха .
А ако евентуално пък Крим остане украински, и ако евентуално НАТО стъпи там , не ми се струва че статута в черно море ще се промени... Ние сега нали сме черноморска граница .
Е и ?
Проблема на Путя е в лъжите и нагласените манишулации.
Не е нормално да се анексира с нагласен референдум , без наблюдатели, под дулата на калашници и при активност на места до 140 %

Не е нормално да оправдаваш военна диверсия със елементарни глупости за "защита на руското население" което пак напомням никой никога с нищо не е заплашвал.
Да, украинците се опитаха да предложат, то дори не е въведено , закон за руския език ли беше... дето официален да остане само украинския... е, не е нормално на това нещо да вадиш танковете. В нормалните държави тези неща се решават със политически движения, обсъждания и хиляди бла бла бла, но не и с военна агресия.
Ние , и много други бивши соц страни , като сме в НАТО и ЕС какво сме загубили ? някой да пречи на някое вероизповедание , както твърди Путя ?? да пречи на полове, раси и т.н. ? напротив - даже критиките са в обратна посока - че ЕС е прекалено толерастен и към малцинства и към религии.
И не, не плащаме най-скъпата газ в Европа! Полша и Чехия са пред нас по този показател!
Ох ! успокоих се ! хехе

http://vbox7.com/play:86bd86f824
от 1:20
Не знам за вас, ама да излезна и да кажа тия глупости дето капутков каза, трябва да съм мъртво-пиян, дрогиран и да са ми опрели пистолет в главата.. въпроса е само един, хероин или кокаин?
от 1:20

Не знам за вас, ама да излезна и да кажа тия глупости дето капутков каза, трябва да съм мъртво-пиян, дрогиран и да са ми опрели пистолет в главата.. въпроса е само един, хероин или кокаин?

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
...въпроса е само един, хероин или кокаин?
Власт !
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тоя миро, много ми е интересно къде чете (понеже е читатель..), че плащаме най-скъпата газ:
http://ec.europa.eu/energy/observatory/ ... arkets.pdf
Интересно ми е как ЮСАто ще ни кара газ, по евтинко
, понеже ЕУто със сигурност няма как.
Как работи Германия и Газпром, и третия енергиен пакет ( или за Германия може, а за изтока не
...понеже вече няма да е монопол, щото Германия се явява монопол в доставките на руски газ за ЕС):
http://gpf-europe.com/upload/iblock/d86 ... onitor.pdf
http://ec.europa.eu/energy/observatory/ ... arkets.pdf
Интересно ми е как ЮСАто ще ни кара газ, по евтинко

Как работи Германия и Газпром, и третия енергиен пакет ( или за Германия може, а за изтока не

The Russian Energy Ministry has announced that a
political deal has been reached on Gazprom’s use of the
OPAL pipeline in Germany, which had been restricted by
the implementation of EU gas market legislation.
According to a spokesperson from the Russian Energy
ministry, "A compromise has been reached, and we
expect the companies and the regulator to sign a binding
deal by the end of October".
The OPAL pipeline is operated by OPAL Gastransport, a
subsidiary of W & G Beteiligungs-GmbH & Co. KG, which
itself is a joint venture of Gazprom and BASF Wintershall.
In accordance with existing provisions, OPAL
Gastransport must reserve 50 percent of the capacity of
OPAL for third parties. However, it seems that an
exemption to these provisions has been granted on the
basis that Gazprom (via Nord Stream) is the only supplier
of gas to the OPAL pipeline.
http://gpf-europe.com/upload/iblock/d86 ... onitor.pdf
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 12:05, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Това е текущото положение което много скоро ще се промени .Германия вече е независима от украинската тръба чрез северен поток ,така че може Порошенко спокойно да спира газта към Полша Румъния и България .
Тъй като тука постоянно се използва термина - диверсификация -някой може ли да даде определение какво точно означава това за европа ? Последно за южен поток се цитират някакви смешни изисквания на европа ,да можели и трети страни да вкарват газ в тая тръба и да я ползват за пренос ?! Че кой е тоя изумения дето ще строи газопровод та да транспортира през него газ на конкурентна компания ? И какво общо има това с България като южен поток транзитира газ за Турция и Гърция ?Или пак върви някаква анти руска кампания на гърба на българския народ .Идва обаче видов ден за българските политици -АЕЦ козлодуй е годен за работа за 5-и реактор е предвиден да работи до 2017 г., а 6-и - до 2019 г.като следва сертифициране от производителя ,за удължаване на живота с още 10 години за последно. Имам подозрение че Русия ще откаже удължаването на годноста и тогава никакви оставки няма спасят тия мазни физиономии от народната любов.Ще има линч на всичко що се води политик и олигарх .
Тъй като тука постоянно се използва термина - диверсификация -някой може ли да даде определение какво точно означава това за европа ? Последно за южен поток се цитират някакви смешни изисквания на европа ,да можели и трети страни да вкарват газ в тая тръба и да я ползват за пренос ?! Че кой е тоя изумения дето ще строи газопровод та да транспортира през него газ на конкурентна компания ? И какво общо има това с България като южен поток транзитира газ за Турция и Гърция ?Или пак върви някаква анти руска кампания на гърба на българския народ .Идва обаче видов ден за българските политици -АЕЦ козлодуй е годен за работа за 5-и реактор е предвиден да работи до 2017 г., а 6-и - до 2019 г.като следва сертифициране от производителя ,за удължаване на живота с още 10 години за последно. Имам подозрение че Русия ще откаже удължаването на годноста и тогава никакви оставки няма спасят тия мазни физиономии от народната любов.Ще има линч на всичко що се води политик и олигарх .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Сондьора
- ентусиаст
-
Стеен, цената хоусхолда и индустриалците
.
Всеки може да транспортира газ, просто плащаш на собственика транзитна такса. За ЮП през БГ - 50% БЕХ 50% Газпром...ако се вкара трета страна от кои ли проценти ше вземат

Всеки може да транспортира газ, просто плащаш на собственика транзитна такса. За ЮП през БГ - 50% БЕХ 50% Газпром...ако се вкара трета страна от кои ли проценти ше вземат

Да видим не аз какво казвам а руския оригинал от Газпром
:
http://ikonomika.org/wp-content/uploads/gprg-h12012.jpg
още :
http://stavrev.net/wp-content/uploads/2 ... prices.png
И това е обяснено отдавна :
Аз съм ЗА ЮП , при условие че нещата са прозрачни, с ясни оценки и ясни конкурентни договори и оферти. За сега НЯМА такова нещо.
иначе "ползите" от ЮП са доста илюзорни...
Много кратичко казано - 20 г. изплащаме кредита , после още 10 г - взимаме по 100 млн, като се имапредвид че то и сега вземаме по толкова....
А за "голямата заетост" , не аз, а от извора , руснака казва че постоянно заети на тръбата ще са максимум 250 човека....
А сега де ?

http://ikonomika.org/wp-content/uploads/gprg-h12012.jpg
още :
http://stavrev.net/wp-content/uploads/2 ... prices.png
или за Германия може, а за изтока не
И това е обяснено отдавна :
Едно от основните противоречия около "Южен поток" е натискът на Брюксел газопроводът да спазва европейското енергийно антимонополно законодателство - т.нар. Трети либерализационен пакет. Той беше предложен от Европейската комисия през 2007 г. и влезе в сила през септември 2009 г. Ето защо Европейската комисия смята, че подписвайки през 2008 г. междуправителственото си споразумение с Русия за "Южен поток", България е била напълно наясно с това, че то ще бъде в противоречие с европейското право. И затова трябва да го поправи, за което има и правно задължение според Договора за ЕС. В същото време компанията "Северен поток" е основана през 2006 г., а строителството на практика започна в средата на 2009 г., което обяснява защо единият газопровод се ползвал с едни права, а другият с други.
Споразумението изрично нарушава три от основните клаузи на третия либерализационен пакет - доставчикът на газ е и собственик на преносната мрежа, няма възможност за прозрачно определяне на тарифите и капацитетът на газопровода е резервиран изцяло от акционерите в него (вместо 50%). Смисълът на тези три изисквания е да се засили конкуренцията. Ако това се случи, например при електроенергията, клиентите да могат да получават ток не само от НЕК или ЧЕЗ, но и от всички играчи на пазара.
Аз съм ЗА ЮП , при условие че нещата са прозрачни, с ясни оценки и ясни конкурентни договори и оферти. За сега НЯМА такова нещо.
иначе "ползите" от ЮП са доста илюзорни...
Много кратичко казано - 20 г. изплащаме кредита , после още 10 г - взимаме по 100 млн, като се имапредвид че то и сега вземаме по толкова....
А за "голямата заетост" , не аз, а от извора , руснака казва че постоянно заети на тръбата ще са максимум 250 човека....
А сега де ?

- Сондьора
- ентусиаст
-
Обяснено за СП, но ОПАЛ е нова връзка към СП, т.е. трябва да важат законите след 2009та
...не четеш.
Явно Булгаргаз продава на загуба
:
http://www.bulgargaz.bg/index.php?page=3&sid=11
По положението в Украйна, за диверсанти и т.н...Защо ли бежанците (жени и деца) от Донецк и Луганск, бягат в Русия, а не в Украйна?

Явно Булгаргаз продава на загуба

http://www.bulgargaz.bg/index.php?page=3&sid=11
По положението в Украйна, за диверсанти и т.н...Защо ли бежанците (жени и деца) от Донецк и Луганск, бягат в Русия, а не в Украйна?
Защо ли бежанците (жени и деца) от Донецк и Луганск, бягат в Русия, а не в Украйна?
Украинците си бягат в Киев и т.н. , руснаците - при роднини в Русия. Това е нормално . А и как да бягаш в украински град, като до вчера си стрелял по украинци ? и си поддържал терористи стрелящи по украинци ?
Не се връзва някак си ... нали ?
При всяка граданска война като тази, потърпевши са всички. и руснаци и украинци.
Това изказване май най добре описва ситуацията как руските терористи се прикриват за мирните жители :
„Сепаратистите бяха. Това са онези, които ни защитават, така да се каже. Поставиха тук миномет. Започнаха да стрелят от него, а онези отвърнаха. Накрая се оказа, че ние сме жертвите. Кой ще оправи всичко тук? Никой”, обясни Ангелина, която е жител на Славянск.
"така да се каже " ги защитават, но използвайки ги като щит.... после как да няма жертви жени и деца ???
За газта е тъпо да спорим - дали са ни го нарели целия или наполовина. добре, съгласен съм - не плащаме НАЙ скъпата газ, плащаме ЕДНА ОТ НАЙ високите измежду високите цени.
Това пак не е логично след като сме най покорни слуги на газпром, за което никой дори не спори

Още едно мн добро от Мариупол :
Вы хотели россию? Вот она. Добро пожаловать домой, в чечню! Теперь НИКТО из 480 тысяч мариупольцев не сможет быть в безопасности никогда, потому что никогда не знаешь, когда окажешься в плохом месте в плохое время, как это случилось сегодня с теми, кто просто проезжал на пост-мосту. Когда будете хоронить своих близких - не рыдайте, а просто прокляните себя за то, что позвали войну.
P.S. да, и не надо говорить мне о террористах, что они охраняли нас от киевской хунты. Не надо! Убитые пограничники - это по-вашему хунта?
Цялото :
https://plus.google.com/u/0/10124205906 ... ms8ZTFxwUm

- JuStDieSeL
- Потребител
-
- Кара: ше Е36 320i
- Мечтае да кара: E36 M3
Миро може да е на заплата от Запада виж как страстно и аргументативно доказва чистотата и добротата на мирните хорица които биват убивани от терористка Русия.. А титана кръвожадния зъл манипулатор Путин бива изопачен и заклеймен в ъгъла с презрение.
Извинявам се не можах да се сдържа
.
Извинявам се не можах да се сдържа

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ама не се хабете толкоз с тая украинска олигархична демокрация .Поне европата си има нова черна овца ,няма да сме все ние българите накрая на опашката я.Даже тоя Порошенко да почерпи опит от Пеевски и Цецко как се взема власта без сепаратизъм и такива бруталистики с фашизоиди ,снайперисти и танкове по площадите.
Европа е пред доста трудно решение, направят ли Мартин Шулц председател на ЕК, ЕС я чакат тежки години, без да споменаваме че БСП ще получат пълна легитимност тука.
Слабите и корумпираните държави имат нужда от някой да им набива канчето, да им прави одити и да им спират парите, докато не се качат читави хора, с Юнкер "заклетият федералист", много олигарси ще реват, а властта ще върви към централизирана.. най-много Англия да напусне, Камерън не иска Юнкер, ама те са мислят за специални, всеки път като не им накривява на шапката, плашат с излизане, да си излизат вече.
Слабите и корумпираните държави имат нужда от някой да им набива канчето, да им прави одити и да им спират парите, докато не се качат читави хора, с Юнкер "заклетият федералист", много олигарси ще реват, а властта ще върви към централизирана.. най-много Англия да напусне, Камерън не иска Юнкер, ама те са мислят за специални, всеки път като не им накривява на шапката, плашат с излизане, да си излизат вече.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд