Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
младши ентусиаст
Аватар

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от nxn » 01 Окт 2021, 15:08

pampo написа:Даваш хиляди левове на държавата по всякакви поводи. Тук се набляга на личната сигурност и доказване на конкретна платена сума. В случая се правят опити за пестене на трохички, ако погледнем каква сума се плаща. Но всеки си има глава на раменете и преценява кое му е по-важно.

Съгласен съм, но тези трохички, всъщност са няколко хиляди лева, които са обзавеждане на една второстепенна стая. За съжаление обаче повечето строители не са съгласни да изповядат сделката на истинската стойност, защото и той трябва да плаща повече, та ти може да искаш да си изряден, но да няма как.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Окт 2021, 15:11

Комбина написа:
KostovG написа:
Bogat-Beden написа:Брокерите знаят гяволиите, пишат допълнително"обзавеждане", ала бала :lol:
П.С. аз изповядвам НИ на реална само, за е60то изхитрувах малко :oops:

А какъв е смисълът в желанието ти да се изгърбиш сам с двойно повече такси ?
Освен, че си съвестен гражданин с европейско мислене?

Защото недай си боже след изповядването на сделката, ако излезе някакъв проблем с продавача/строителя и се налага да си търсиш правата, никога не можеш да докажеш, че си дал едни пари в плик. Можеш да претендираш за обезщетение в размера на сумата вписана в НА. Също така нотариуси, банки, адвокати и брокери са длъжни при съмнение за сива сделка да подадат сигнал в НАП които ще те накацат за отрицателно време. Затова не е хубаво да бъдеш недобросъвестен гражданин с българско мислене.
това. :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 04 Окт 2021, 11:22

Bogat-Beden написа:
Комбина написа:
KostovG написа:
Bogat-Beden написа:Брокерите знаят гяволиите, пишат допълнително"обзавеждане", ала бала :lol:

Защото недай си боже след изповядването на сделката, ако излезе някакъв проблем с продавача/строителя и се налага да си търсиш правата, никога не можеш да докажеш, че си дал едни пари в плик. Можеш да претендираш за обезщетение в размера на сумата вписана в НА. Също така нотариуси, банки, адвокати и брокери са длъжни при съмнение за сива сделка да подадат сигнал в НАП които ще те накацат за отрицателно време. Затова не е хубаво да бъдеш недобросъвестен гражданин с българско мислене.

А при попадане на недобросъвестен нотариус, който си е наредил нещата с отстрещната страна какво правиш? Дори и да си платил реалната оценка просто студената ти вода ще ти струва повече пари..
Като гледам колко случаи на задържани МПС в КАТ поради такива проблеми има само във форума, не знам до колко си струва?

Към запознатите колеги въпрос-
В момента съм в процес на закупуване на апартамент от ЮЛ, дадох капаро, но се оказва, че фирмата има тежести? Задълженията били доста големи и собственика мъдри някакви прехвърляния на фирми и т.н. Какви са вариантите аз като клиент с ипотечен кредит да изгоря? Има ли вариант банката да допусне извършване на сделката ако има нещо, което не е ОК?

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 04 Окт 2021, 12:22

KostovG написа:Към запознатите колеги въпрос-
В момента съм в процес на закупуване на апартамент от ЮЛ, дадох капаро, но се оказва, че фирмата има тежести? Задълженията били доста големи и собственика мъдри някакви прехвърляния на фирми и т.н. Какви са вариантите аз като клиент с ипотечен кредит да изгоря? Има ли вариант банката да допусне извършване на сделката ако има нещо, което не е ОК?

Има ли акт 16? Ако има и си провериш нещата + сделката е изрядна, май няма как да горнеш.
Ако няма акт 16, съм чувал, че може да се получи ситуация, в която ти ще си плащаш на банката, но няма да имаш апартамент. Консултирай се с някой адвокат задължително и в двата случая, не ползвай юристите на банката, защото интересът им е различен от твоя.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 04 Окт 2021, 13:03

KostovG написа:
Bogat-Beden написа:
Комбина написа:
KostovG написа:

А при попадане на недобросъвестен нотариус, който си е наредил нещата с отстрещната страна какво правиш? Дори и да си платил реалната оценка просто студената ти вода ще ти струва повече пари..
Като гледам колко случаи на задържани МПС в КАТ поради такива проблеми има само във форума, не знам до колко си струва?

Към запознатите колеги въпрос-

Доверие на нотариус не! Мой познат инвеститор, чужденец, го прееВаха с 18 имота заради недобросъвестен нотариус! Съдеше се 7-8 години и въпреки че беше очевидно че е измамен пи една студена вода за EUR 700 000.
Не вярвай на банката, въпреки че те няма да финансират проблемен имот, тъй като тежестта е изцяло върху теб.
Ако можеш си вземи капарото! и търси друг имот.
Ако не и ако е дребна сума то тогава пий една студена вода и бягай!
Проблемните продавачи винаги водят до проблеми...а и обикновено са лъжци, които вадят постоянно някакви версии и никога не знаеш къде е истината.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Окт 2021, 13:07

barty написа:
Доверие на нотариус не! Мой познат инвеститор, чужденец, го прееВаха с 18 имота заради недобросъвестен нотариус! Съдеше се 7-8 години и въпреки че беше очевидно че е измамен пи една студена вода за EUR 700 000.

Топ инвестиционна локация сме си, няма спор :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Окт 2021, 13:21

TNT написа:
barty написа:Доверие на нотариус не! Мой познат инвеститор, чужденец, го прееВаха с 18 имота заради недобросъвестен нотариус! Съдеше се 7-8 години и въпреки че беше очевидно че е измамен пи една студена вода за EUR 700 000.

Сега ще ти кажат, че си хейтър и нищо не разбираш :mhihi: И ще те пратят в Германия, да видиш колко зле е там и как тук е рай :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 04 Окт 2021, 13:38

TNT написа:
barty написа:

Покрай тази история аз пропуснах сделка за около EUR 50 000 :banghead: което си беше един апартамент в София.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 04 Окт 2021, 13:42

TNT написа:
barty написа:

Същият този инвеститор доведе други инвеститори и сложиха към EUR 200 милиона в България. Единият искаше банка да купува, други строяха... накрая видяха че тук е страната на мафията и изчезнаха яко дим.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Окт 2021, 13:43

Погледнах датата на форума, да не е 97ма.. :shock:
Инак, ако трябва да сме обективни, наскоро продавахме малки декарчета ид. части на доста крупен инвеститор, като той си избираше нотариуса. Нотариусът (жена) се държа много възпитано и професионално, 4-ри пъти ми каза да сме й се обадели, като пристигнат парите в банковите сметки.. То ясно, че е и в неин интерес също, но все пак, направи ми доста добро впечатление.. :dunno:
Ама като не е читав, може да направи големи поразии очевидно :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 04 Окт 2021, 14:37

msi200 написа:

Има ли акт 16? Ако има и си провериш нещата + сделката е изрядна, май няма как да горнеш.
Ако няма акт 16, съм чувал, че може да се получи ситуация, в която ти ще си плащаш на банката, но няма да имаш апартамент. Консултирай се с някой адвокат задължително и в двата случая, не ползвай юристите на банката, защото интересът им е различен от твоя.

Има акт 16, че даже и обзавеждане..
В края на сметка ако аз купя имота, което няма как да се случи без чисто удостоверение за тежести, има ли вариант впоследствие да се окаже, че имам имот с тежести ?

По принцип нотариуса е, за да се случи чисто сделката ама у наше село май не е точно така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 04 Окт 2021, 14:40

Да, получаваш го с тежестите! Това не е незаконно, ако си съгласен.

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 04 Окт 2021, 15:04

Пълна проверка с адвокат специализиран в сделките с недвижими имоти. Те много добре знаят къде, какво и как да проверят и задължително трябва да прегледа предварителният договор. За такива важни неща винаги ползвам добър адвокат и всеки лев от хонорара си заслужава на 100%. Юриститите на банката уж също гледат, но аз не бих разчитал изобщо на тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Окт 2021, 16:11

Комбина написа:За такива важни неща винаги ползвам добър адвокат и всеки лев от хонорара си заслужава на 100%.

Абсолютно, аз успях да избегна мършата наречена брокер, но с удоволствие си платих на адвокат, който провери и извади всички документи(а те когато сделката е за къща са доста по-комплексни отколкото когато купуваш апартамент). Комуникираше си с банката дори, когато на тях им трябваха документи, беше и на изповядването на сделката с нотариуса. Изобщо не бих си и помислил да изсипя толкова пари без адвокат да ми движи нещата. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Окт 2021, 16:47

KostovG написа:
msi200 написа:

Има акт 16, че даже и обзавеждане..
В края на сметка ако аз купя имота, което няма как да се случи без чисто удостоверение за тежести, има ли вариант впоследствие да се окаже, че имам имот с тежести ?

По принцип нотариуса е, за да се случи чисто сделката ама у наше село май не е точно така.

Добре си проверете тежестите , че онзи ден по телевизията даваха точно такъв случай с някаква строителна фирма и забележи, клиентите са купили имотите преди доста години в последствие се оказва , че са ипотекирани преди продажбата и на клиентите им предлагаха да си ги купят отново.
Последна промяна Е.Димитров на 04 Окт 2021, 17:05, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата