България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Spunky » 27 Авг 2021, 17:54

vicho написа:коментирате нещо скучно...
те това е истината

Същата ситуация онзи ден от Предела към Симитли, същата кола даже :D Идва ми да кръшна леко към него и да се изтъркаля тъпака или да го настигна и да го нашамаря, но некси се въздържам от глупости, щото съм за малко. Продължава да е пълно с комплексари с малки пи@ки и ме е срам от някои мнения в последните страници

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Авг 2021, 19:47

Как пак форумните писатели се оказахте по католици от папата :clap: :mhihi:
Винаги има място за импровизация на пътя,а закона има адски много недостатъци и ако карате с мисъл няма как да го следвате сляпо!Не говоря за минаване на червено или на прелез със пусната бариера.За мен това са недопустими нарушения.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 27 Авг 2021, 20:28

Тва изпълнение с Мерцедеса допустимо ли е за теб или?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Авг 2021, 20:32

seimo написа:Тва изпълнение с Мерцедеса допустимо ли е за теб или?

Точно това не!
Тъпото е,че рискува много,а съм сигурен,че тези 2 минути забавяне няма да му объркат живота ако изчака.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 27 Авг 2021, 20:53

(bubsa) написа:
seimo написа:Тва изпълнение с Мерцедеса допустимо ли е за теб или?

Точно това не!
Тъпото е,че рискува много,а съм сигурен,че тези 2 минути забавяне няма да му объркат живота ако изчака.

Ами и аз това написах. Изобщо не съм аз човека който да сипе морал тук с оглед на това че и аз нарушавам доста често, но да казваш че такова изпълнение е нормално означава че няма никой в главата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Авг 2021, 20:57

Jordana написа:
enigma написа:.....
Преди 20тина години, в началото на пребиваването ми в САЩ, там, на

Тъй като явно си някакъв адвокат на Алха ще ти отговоря защо така учтиво са те питали можеш ли да управляваш автомобил . Това е пренебрежително отношение на някои общности към индивиди които не спазват правилата в общноста и явно са неадекватни . Японците така се отнасят към гайдзините все едно са бавно развиващи защото считат че е непосилно за некадърен гайдзин да спазва сложните японски правила на поведение . Прекалената учтивост на японеца към чужденците не присъща на ситуацията не е учтивост а вид пренебрежително отношение към не японци . Това "аз като идиот,седя и чакам" е било точно така за човека който е слязъл да те попита защо си идиот и не преминеш . :mhihi:

А можеш ли да обясниш защо японците са много учтиви и с другите японци ? Там каква е схемата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Авг 2021, 21:34

А можеш ли да обясниш защо японците са много учтиви и с другите японци ? Там каква е схемата?

Е кажи ти от първо лице каква е схемата , нали си ходил няколко хиляди пъти в Япония . Прихванал си поне правилата на чайната церемония ..предполагам :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Авг 2021, 22:12

Jordana написа:

Е кажи ти от първо лице каква е схемата , нали си ходил няколко хиляди пъти в Япония . Прихванал си поне правилата на чайната церемония ..предполагам :mhihi:

… предполагам ходил е колкото пъти ти си ходил в Америка, че да ми обясняваш на мене кое как е там и в какъв щат живея :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Авг 2021, 22:18

Ти първо фърли котва в търново пък тогава казвай с колко да ми вдигнат бонус малуса и какви глоби трябва да плащам . И 18к ви е малко там застраховката явно , щом пляскате с ръце и се радвате значи още може .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Авг 2021, 22:51

Jordana написа:Ти първо фърли котва в търново пък тогава казвай с колко да ми вдигнат бонус малуса и какви глоби трябва да плащам . И 18к ви е малко там застраховката явно , щом пляскате с ръце и се радвате значи още може .

Един вид няма какво да кажеш по темата? Моля да се отбележи за протокола :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Авг 2021, 23:21

Jordana написа:

Това опит за избягване на въпроса ли е? Аз се бях подготвил с пуканките, язък.. :lol: Не ти е лесно..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Авг 2021, 23:25

Един вид няма какво да кажеш

Освен да ви дигнат малуса със 100% и да ви намалят макса на хайуя на 80км. Какви са тия 110 джигити такива .. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 27 Авг 2021, 23:29

Като го чета Йордан разбирам, защо някои реагират с агресия или ступор, като им дадеш път. Мислят си, че им се подиграваш.

Направо на червено вече, брутално засичене, средни пръсти и всички да са щасливи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Авг 2021, 23:44

По принцип когато с Ганя някой е учтив му светва лампата, защото това не е нормално за него.
Вариациите са опит за измама, подмазване или педалски наклонности примесени със страх.
Това си е като легенда от време оно.
За това сме и ще си останем третия свят..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Авг 2021, 10:01

(bubsa) написа:Как пак форумните писатели се оказахте по католици от папата :clap: :mhihi:
Винаги има място за импровизация на пътя,а закона има адски много недостатъци и ако карате с мисъл няма как да го следвате сляпо!Не говоря за минаване на червено или на прелез със пусната бариера.За мен това са недопустими нарушения.

На мен моите импровизации на пътя са само, когато видя някой в насрещното как се движи срещу мен, опитвайки се да изпревари 2-3-4 автомобили.
И знаеш ли какво правя?!
Нито му светкам , нито му свиря , нито се опитвам по някакъв начин да го стресирам, защото знам, че онзи от среща вече е в паника и гледам да му освободя платното за да не направи някоя беля в паниката.
ОБАЧЕ съм виждал и ситуация, в която на този, дето му правя път ми показва среден пръст :dunno:
За това не харесвам никакви импровизации на пътя. Нищо не оправдава някой друг, нарушавайки (импровизирайки) на пътя да взима твоята и на семейството ти съдба в ръцете си и в собствената си преценка.
Така че колеги, ако искате да преценявате сами как да се движите , както вече казах, правете го на писта, защото съм виждал толкова неща в следствие на нечия преценка и съм сигурен, че вие не сте ги виждали и за това "преценявате".
И тук не говоря за някой се ударил, друг леко се чукнал!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата