Във форма ли сте?
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Във форма ли сте?
От упражнения със собствено тегло големи мускули няма как да направиш, освен ако не ползваш жилетки, ластици и други утежнения. Обаче може да се направи чудесна физика, ако храненето е точно.
Never mistake motion for action...
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
От много години тренирам предимно със собствено тегло (calisthenics), понякога добавям и жилеткa. Както казаха, големи мускули не се правят, но покачваш релеф и може да правиш интересни упражнения като флагове/везни/набиране на 1 ръка и подобни. За мен най-големият плюс е, че съм навън, а и се чувствам по-добре спрямо тренировките в зала.
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Откакто съм спрял сладко,газирано,тесто,чипсове,и други за 2м -12кг.Само ходене по 1-2км и това е..
Тениските от 3-4 ХЛ ги намалих на
2хл

- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Щом си свалил 12 кг. за толкова малко време, значи си започнал от високо. Колко килограма си?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Най-важното е, че се движи в правилната посока! Виждайки ефекта, сам ще се 'навие' да не спира и да продължава все така...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- turbonetic
- ентусиаст
-
anttonev написа:Щом си свалил 12 кг. за толкова малко време, значи си започнал от високо. Колко килограма си?
В момента съм 133 преди това бях 145

Дано си поне 2метра висок,че инак лоша работата...
Аз като знам на моите 190 см как се отразяват 95кг да речем без да съм пипал фитнес от 15 години...при тези ще съм като топка...в лошият смисъл...
Аз като знам на моите 190 см как се отразяват 95кг да речем без да съм пипал фитнес от 15 години...при тези ще съм като топка...в лошият смисъл...
- turbonetic
- ентусиаст
-
1.85 съм висок,но съм доста набит и ,не ми личат килограмите.Дори в момента ,ако ги смъкна до 90-100кг,ще стане доста грозно 

Това е ясно...Смъквай бавно и полека.И стягай,че инак ...грозна работа...успех в което... 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Колега, поне аз го смятам като мотивация, но ти може да го приемеш като обида та искам да започна с тоя дисклеймър, че не целя нищо такова.
Не се успокоявай с такива глупости тип "аз съм набит", "едър ми е кокъла", "и така съм си добре". Има емпирична формула която макар и неточна е някакъв ориентир - теглото ти да е височината - 100 т.е. за теб макс 85 кг. Аз някога, когато съм бил в най-топ формата в живота си нацепен като животно с преса и всичко това натурално съм бил 75-6 кг. на височина 1.73-74.
Мисълта ми е ако искаш наистина да отслабнеш и да се чувстваш добре, целта ти трябва да е около 85 кг. Другото интересно е, че ти в момента нямаш кой знае какъв прогрес (пак казвам, не омаловажавам труда ти) защото килограмите ги виждаш предимно на кантар. Но почнеш ли да падаш на около и под 15% мазнини ефекта в огледалото е поразителен и става нещо като наркомания отслабването - искаш още и още докато не започнеш да се харесваш и да се гледаш с кеф.
Не се успокоявай с такива глупости тип "аз съм набит", "едър ми е кокъла", "и така съм си добре". Има емпирична формула която макар и неточна е някакъв ориентир - теглото ти да е височината - 100 т.е. за теб макс 85 кг. Аз някога, когато съм бил в най-топ формата в живота си нацепен като животно с преса и всичко това натурално съм бил 75-6 кг. на височина 1.73-74.
Мисълта ми е ако искаш наистина да отслабнеш и да се чувстваш добре, целта ти трябва да е около 85 кг. Другото интересно е, че ти в момента нямаш кой знае какъв прогрес (пак казвам, не омаловажавам труда ти) защото килограмите ги виждаш предимно на кантар. Но почнеш ли да падаш на около и под 15% мазнини ефекта в огледалото е поразителен и става нещо като наркомания отслабването - искаш още и още докато не започнеш да се харесваш и да се гледаш с кеф.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе при по-голяма височина това -100 трябва да стане по-скоро -95 или дори -90. Аз съм 181см и на 83кг си бях леко слаб, някъде 86-89 най-добре. На повече съм си леко дебел
Един приятел гребец имам, той си е близо 2 метра без малко. Ем той под 100кг си е хърбав направо 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тия сметки с килограмите важат само, ако не се занимавате със силови спортове. Има ли мускулна маса, тия сметки са за кофата. Килограм мас е точно тройна като обем на килограм мускул, от там визията е съвсем различна. При по-високи хора кг не личат до някаква степен, но това много подвежда и като станат 30кг наднормени, почват проблеми с колене, кръст и какво ли не, аз такива кг. се свалят адски трудно даже и с много спорт и лишения. Като сложим и различните типове тяло, визия към килограми е доста относително и индивидуално.
Never mistake motion for action...
- turbonetic
- ентусиаст
-
Аз лично ще гледам да ги смъкна до 100кг! По-надолу ,не смятам да го правя! За височината съм съгласен понеже имам колега,които е близо 2м ,а е 160-70 кила ,а там картинката е....целия се тресе..
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
По 1 или по 2 таблетки на ден пиеш?Leon написа:Top Gun Maverick написа:Я кажете някакви добавки за стави и сухожилия. Никой не го болят, но все пак да си знам. Или нещо в тази връзка.
Osteo move joint care.
Само това ме спаси, повече от 6г не съм я спирал.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Spit-Fire написа:Не се успокоявай с такива глупости тип "аз съм набит", "едър ми е кокъла", "и така съм си добре".
Хората са различни, това е ясно. Не е редно , според мен , да се прилага автоматично това за ръст-100=тегло . Просто има хора,които тежат повече при един и същи обем.
Защо е така не знам, но е факт.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....